Alaptarea dupa operatia estetica a sanilor

3
Jan
Alaptarea dupa operatia estetica a sanilor
Alaptarea dupa operatia estetica a sanilor la Dr. Panturu
Dr. Radu Panturu va raspunde, in cele ce urmeaza, la aceasta intrebare importanta pentru multe mamici:

Pot sa alaptez dupa o operatie estetica a sanilor ?

Dr. Radu Panturu: Depinde foarte mult de tehnica aleasa. Daca efectuam o augmentare mamara cu proteze de silicon, prin incizie în santul submamar, atunci practic lucram sub san fara a sectiona glanda mamara si canalele galactofore implicate în lactatie, astfel riscurile de a interfera cu capacitatea de a alapta postoperator, sunt minime.
In cazul unei operatii de marire a sanilor, cu silicoane introduse prin incizie periareolara, se sectioneaza glanda mamara, si in acest caz riscul de a nu putea alapta postoperator creste, desi, foarte multe paciente pot alapta fara probleme chiar si dupa aceasta interventie, mai ales, daca traseul inciziei, catre buzunarul subpectoral sau submamar, se efectueaza prin ocolirea glandei mamare.
Inainte de a efectua o operatie estetică la nivelul sanilor este foarte importanta discutia cu pacienta pentru clarificarea tuturor aspectelor si a pentru a stabili dacă respectiva pacienta doreste copii in viitorul apropiat, dacă doreste sa alapteze, etc.
Chiar daca aspectul sanilor și sexualitatea pe care aceștia o emana sunt foarte importante,  nu trebuie sa uitam ca rolul primordial si functia de baza a sanului, este cea de alaptare. Alaptarea este foarte importanta pentru copil pe langa legatura foarte puternica care se creeaza intre mama și sugar și datorita faptului ca prin alaptare, copilul preia imunitatea mamei, ceea ce ii confera o rezistenta crescuta in fata bolilior.
Personal prefer si indrum pacientele mele spre o augmentare mamara printr-o incizie inframamara, in asa fel încat, sa nu interferam cu functia de alaptare a sanului.

Avantaje incizie inframamara pentru alaptare

  • Nu se sectioneaza glanda mamară si nici canalele galactofore, astfel nu interfera cu capacitatea de alaptare a sanului. Pacientele pot alapta la san dupa aceasta incizie;
  • Cicatricea este vizibila numai in pozitie orizontala, atunci cand pacienta sta in picioare cicatricea nu se vede;
  • Permite chirurgului efectuarea unei potențiale reinterventii in caz de complicatii prin aceeasi incizie, astfel încat nu este nevoie de o alta cicatrice; orice alt abord (periareolar sau transaxilar) nu permite acest lucru astfel in cazul acestora, o reinterventie necesita o noua cicatrice in santul inframamar.
Operatiile de lifting mamar, sau de micsorare a sanilor, pot afecta capacitatea acestora de a alapta în viitor.

Daca nu sunteți sigura cu privire la dorinta de a alapta în viitor, si daca doriti mai multe detalii referitoare la procedura recomandata in cazul Dvs. va invitam sa stabiliti o consultatie la Dr. Radu Panturu pentru a determina solutia cea mai potrivita in cazul Dvs.

Mesajul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *