Epilarea definitiva

O piele fină, plăcută atingerii!

Epilarea definitivă

Epilarea definitiva

Epilarea definitivă (termen înlocuit recent cu cel de epilare progresivă) reprezintă îndepărtarea firelor de păr nedorite folosind aparatele laser.

Se poate face folosind lumină intens pulsată (IPL) sau laserul Ng:Yag 1064 nm.

Atât epilarea laser, cât și epilarea IPL, se bazează pe supraîncălzirea melaninei de la nivelul firului de păr, urmată de distrugerea rădăcinii acestuia, fapt care explică cele mai bune rezultate la cei cu pielea albă și fire de păr negre, spre deosebire de părul blond, roșcat și cărunt unde rezultatele sunt mult mai slabe.

Ciclul de creștere a unui fir de păr durează între 2 – 3 ani și trece prin următoarele stadii:

  • Anagen – este faza de creștere a firului de păr ce durează în medie 2 ani;
  • Catagen – procesul de creștere încetinește sau se oprește (1 – 3 săptămâni);
  • Telogen – durează 3 – 4 luni și firul de păr este spontan înlăturat.

Lumina intens pulsată este eficientă doar pe firele aflate în faza de creștere (faza anagenă).

Tocmai din acest motiv sunt necesare mai multe ședințe pentru a putea surprinde toate firele în aceasta fază. La nivelul feței sunt necesare între 4 – 10 ședințe, iar pe corp între 4 – 8 ședințe.

Durata intervalului dintre ședințe variază în funcție de zona tratată și este cuprinsă între 3 și 6 săptămâni.

Ca indicații, epilarea definitivă poate fi făcută atât în scop cosmetic, cât și în scop terapeutic, la cei cu hipertricoză familială, hirsutism de cauze endocrine sau idiopatic, hipertricoză iatrogenă (după consumul de corticosteroizi, ciclosporină etc.).

Anterior epilării laser se va evita epilarea cu ceară minim o lună, consumul de medicamente fotosensibilizante (Isotretinoin, cicline) și se începe un tratament hormonal cu 3 luni anterior epilării la cei cu hirsutism endocrin.

De asemenea, firele de par trebuie epilate în ziua procedurii sau anterior cu o zi, fie folosind cremele epilatorii, fie prin radere cu lama.

În ciuda miturilor existente, raderea cu lama nu accelerează creșterea sau îngroșarea firului de păr.

Dupa epilare este obligatorie fotoprotecția vestimentară și/sau cu creme de fotoprotecție cu factor de protecție 50+.

În plus, după 2 – 3 săptămâni de la procedură, firele de păr încep să se elimine spontan, ceea ce va da falsa impresie de creștere a părului.

Deși complicațiile sunt rare, ele pot fi foarte neplăcute pentru pacient. Printre aceste se numără: arsurile cutanate, cicatricile, depigmentările sau hiperpigmentările, unele din acestea putându-se evita prin efectuarea tratamentului de către personal calificat și buna complianță a pacientului.

Mai multe detalii referitoare la prețuri tratament găsiți aici.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

[popup_trigger id=”11153″ tag=”button”]Afla mai multe[/popup_trigger]

Call Now Button