Abdominoplastie

Redescopera un abdomen plat, ferm cu un aspect armonios!

Operatia de abdominoplastie

Operatia de abdominoplastie se adreseaza atât femeilor cât și bărbaților care au pielea inelastica datorita vârstei, gravidității sau a pierderii semnificative în greutate și au un exces tegumentar (șorț / colac de grăsime) in etajul abdominal inferior.

Abdominoplastia este o procedura complementara liposuctiei. Desi tesutul adipos este indepartat din zonele problema, excesul de piele din etajul abdominal inferior devine inestetic. De aceea multi pacienti solicita ambele proceduri.

Procedura consta in o incizie care se face deasupra parului pubian cu ajutorul careia excesul de piele si grasime este indepartat. Pielea abdominala este apoi intinsa, suturata in zona incizata si zona este bandajata. Datorita inciziei si a decolarii largi, timpul de recuperare este mai indelungat comparativ cu o liposuctie simpla.

Pentru cele mai bune rezultate, Dr. Panturu va va sfatui in timpul consultatiei care sunt variantele recomandate pentru problema Dvs.

In mod frecvent abdominoplastia implica mentinerea unor tuburi de drenaj aspirativ pentru o perioada de 1-2 zile postoperator pentru a preveni riscul de colectare al lichidelor sero-sanguinolente subcutan. Dl.Dr. Panturu s-a specializat intr-o procedura care diminueaza cantitatea de secretii rezultate postoperator, cicatrici mai bine camuflate si un risc mai mic de infectie. In urma acestei proceduri veti avea un abdomen mai suplu, mai puternic, fara exces de piele si grasime.

Daca ati avut probleme in a inlatura excesul de grasime si piele inelastica de pe abdomenul Dvs. si dieta si exercitiile fizice nu au dat rezultatele dorite, operatia de abdomenoplastie cu Dr. Panturu va va reda abdomenul plat si ferm mult visat.

Despre procedura

Este procedura de abdominoplastie potrivita pentru mine?

Daca nu sunteti multumit de excesul de grasime si piele de pe abdomen si ati ajuns la greutatea dorita dar abdomenul Dvs. nu mai raspunde dietei si exercitiilor fizice atunci da, operatia se recomanda in urma unui consult la dl. Dr. Panturu. In mod normal, persoanele care doresc aceasta procedura trebuie sa fie intr-o stare buna de sanatate si sa aiba un indice de masa corporala sub 35.

Pentru cine NU se potriveste abdominoplastia?

Daca aveti un abdomen generos care are un aspect plin si elastic si daca nu puteti prinde excesul de piele intr-e degete, probabil nu sunteti un candidat bun pentru aceasta operatie.  Daca sunteti in plin proces de slabire va trebui mai intai sa va stabilizati la greutatea normala inainte de a initia procedura. De asemenea, daca sunteti subponderala si nu aveti suficienta piele in exces dar totusi va doriti un aspect mai ferm al abdomenului probabil nu sunteti un candidat ideal, insa acest lucru se va stabili de catre dl. Dr. Panturu in timpul consultatiei.

Cum trebuie sa ma pregatesc pentru abdominoplastie?

Inainte de operatie ar trebui sa evitati anumite medicamente, vi se va comunica in timpul consultatiei daca este cazul. De asemenea, se recomanda sa nu mai fumati cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie pentru a facilita o recuperare rapida. Evitati sa luati substante care subtiaza sangele: aspirina, ulei de peste, omega 3 etc. si orice alt supliment pe baza de plante cu 2 saptamani inainte de procedura pentru a va minimiza tumefierea postoperatorie. De asemenea este bine sa evitam orice operatie in perioada menstruatiei deoarece riscul de sangerare este crescut.

Ce se intampla in sala de operatie?

Odata ce sunteti sub anestezie generala, Dr. Panturu va face o incizie deasupra parului pubian si va indeparta excesul de grasime si piele din etajul abdominal inferior. Procedura dureaza in jur de 1-3 ore.

Ce se intampla dupa operatia de abdominoplastie?

Dupa operatia de abdominoplastie, pacientii vor purta o burtiera elastica si vor ramane cel putin o zi internati. Tuburile de dren se scot dupa o zi sau doua. Recuperarea dupa operatia de abdominoplastie este mai lenta si permite reluarea activitatilor casnice dupa 7 zile, iar a efortul fizic dupa 6 saptamani. Desi este o interventie de mai mare amploare, rezultatele spectaculoase postoperatorii rasplatesc tot efortul depus !

Care este pretul procedurii de abdominoplastie?

Mai multe detalii referitoare la oferta actuala de pret operatie abdominoplastie gasiti aici.

Articole de interes: