Bichetomia

Bichetomia, secretul unei fete sculptate a la Holywood!

O fata supla, sculptata care iti accentueaza senzualitatea!

Cu totii am admirat fetele sculptate ale vedetelor de la Holywood care parca intineresc pe zi ce trece si ne-am intrebat care este oare secretul lor?

Raspunsul binecunoscut de chirurgii plasticieni: desigur, bichetomia!

Pometi ridicati, obraji supli si buze carnoase, ansamblu care creeaza un look senzual si intinerit al fetei, poate fi admirat la nenumarate celebritati care ne zambesc nonsalant din paginile revistelor.

Cine nu si-ar dorii astfel de rezultate? Poate ati incercat si Dvs. diverse metode de intinerire si subtiere a fetei fara a obtine insa rezultatul mult visat si v-ati descumpanit,  ajungand la concluzia ca pentru Dvs. nu este posibila o asemenea transformare remarcabila.

Ei bine, ce trebuie sa stiti este ca pentru a obtine un aspect cu adevarat impresionant de remodelare a fetei, nu este de ajuns sa punem accente la nivelul pometiilor si al buzelor ci rezultatele care creeaza cu adevarat un aspect intinerit si svelt al fetei se obtin prin operatia de bichetomie!

Ce este bichetomia? De unde vine denumirea de bichetomie?

Marie Francois Xavier Bichat a fost un anatomist si biologist care a trait la sfarsitul aniilor 1700 si a descris pentru prima data zona fetei si partile ei distincte atat musco-scheletale cat si adipoase, cea mai importanta pentru noi fiind tesutul adipos situat in zona de mijloc a obrajilor denumita “Bula lui Bichat”, situata intre muschii buccinator si masseter si care este excizata de catre chirurgul plastician in timpul procedurii de sculptare si subtiere a fetei, adica a procedurii de bichetomie.

Volumul acestei pungi de grasime nu este in general dependent de indicele de masa corporala, de aceea, de multe ori si pacientii cu un corp atletic si svelt sufera de aceste pachetele de grasime inestetice situate la nivelul obrajilor.

Cantitatea de grasime Bichat este de obicei de dimensiunea unei mingi de ping-pong sau golf si variaza de la pacient la pacient.

Efectul obtinut la nivelul fetei in urma operatiei de bichetomie este de sculptare si subtiere a liniei fetei, aspectul ei aparand mult intinerit, pacientul scapand astfel de aspectul carnos si capitonat al obrajiilor care cu trecerea timpului si sub efectul gravitatiei are tendinta sa atarne si sa confere un look imbatrinit, capitonat si trist al fetei.

Bichetomia: In ce consta procedura chirurgicala de bichetomie si cum se procedeaza pentru a extrage grasimea bucala din bula lui Bichat?

Bichetomia se face de obicei sub anestezie locala cu sedare totala efectuata intravenos.

Operatia consta in inlaturarea tesutului adipos bucal aflat in exces prin intermediul unor mici incizii operate din interiorul cavitatii bucale, pentru a evita astfel creearea de cicatrici vizibile la nivelul obrajiilor.

Procedura nu dureaza in general mai mult de o jumatate de ora, iar inciziile sunt inchise cu suturi care se dizolva de la sine in aproximativ 7 zile.

Daca e necesar, zona incizata se cauterizeaza pentru a opri sangerarea.

Aceste incizii in mod obisnuit se vindeca foarte rapid si nu prezinta probleme in recuperarea post-operatorie.

Care sunt riscurile si complicatiile care pot sa apara la operatia de bichetomie?

Desi bichetomia este relativ usoara in comparatie cu alte tipuri de operatii chirurgicale si pacientul se bucura de o recuperare rapida, aceasta procedura nu este desigur lipsita de orice risc.

Complicatii generale, care pot aparea in cazul oricarei procedure chirurgicale:

  • Complicatiile care pot aparea, sunt rare si specifice oricarei interventii chirurgicale, ca de exemplu sangerare excesiva, infectii locale si o recuperare mai anevoiasa care poate necesita o interventie chirurgicala suplimentara.

Bichetomia – complicatii specifice:

  • Riscurile specifice operatiei de bichetomie constau in imprevizibilitatea marimii grasimii bucale care este inlaturata din fiecare obraz,  putand rezulta astfel o asimetrie la nivelul fetei. In rare cazuri, cicatricile tesutului bucal pot fi vizibile ca si galme la nivelul obrajiilor;
  • De asemenea, in cazuri foarte rare, pot exista si leziuni la nivelul nerviilor fetei care duc la pierderea temporara sau permanenta a senzatiilor in zona inciziilor;

 

Pentru a minimiza aceste riscuri si a obtine rezultatele dorite, este foarte important sa va alegeti un chirurg cu experienta in aceasta procedura, cum este Dr. Panturu si sa respectati cu strictete protocolul de recuperare post-operatorie prescris.

Aceasta zona de tesut adipos este bine conectata cu nervii faciali, ductul parotid si cu o importanta zona de irigatie vasculara, de aceea, o buna cunoastere a anatomiei si functiei acestei zone este esentiala pentru a evita leziunile nedorite care pot survenii in timpul operatiei de bichetomie.

Dr. Panturu s-a specializat in procedura de bichetomie si intelege foarte bine anatomia specifica a obrajilor si va va acorda o atentie deosebita in timpul operatiei pentru ca Dvs. sa va puteti bucura de un aspect natural si uniform la nivelul intregii fetei in urma aceastei proceduri.

Bichetomia: La ce ma pot astepta in cadrul procesului de recuperare post-operator?

In urma operatiei de bichetomie, vor exista echimoze la nivelul obrajiilor si tumefiere localizata, mai ales in prima saptamana post-operatorie, si va exista o tendinta a obrajiilor de a se “rigidiza”.

Pe masura ce procesul de vindecare progreseaza si inflamatia este redusa, obrajii Dvs. isi vor recapata flexibilitatea si se vor relaxa conferind fetei un aspect natural.

Veti putea reveni la birou in 3-5 zile, insa se recomanda sa evitati activitatiile care necesita conversatia sustinuta din partea Dvs., repausul vocal fiind necesar pentru a inlesni procesul de vindecare.

In prima zi de la operatie se recomanda sa evitati sa va spalati pe fata si sa purtati machiaj.

Durerea resimtita va fi, in cele mai frecvente cazuri, suportabila si va putea fi tinuta sub control cu ajutorul medicamentatiei oferite.

De asemenea, vi se vor prescrie antibiotice si o solutie pentru curatarea mucoaselor bucale dupa fiecare masa, pentru a preveni ca mancarea sa intre in zona proaspat operata. Pentru a minimiza inflamatia se recomanda sa aplicati local comprese cu gheata.

In general, procesul de vindecare post-operator dureaza intre 2-4 saptamani, insa rezultatele finale vor fi vizibile abia dupa 6-8 saptamani.

In toata aceasta perioada, se recomanda sa evitati exercitiile fizice precum si alte activitati care ar putea sa va ridice pulsul sangelui si care nu se pot efectua in deplina siguranta pana la o vindecare completa.

De asemenea, vi se vor da recomandari in privinta meniului post-operator, pentru a evita felurile de mancare care ar putea incetini procesul de vindecare ca de exemplu mancarurile prea fierbinti, cele sarate care duc la retentia de apa si maresc inflamatia locala,  sau cele care necesita o masticatie indelungata.

In general, este bine sa consumati alimente moi si la temperatura camerei, care nu va vor solicita muschii masticatori si nu vor creea o inflamatie suplimentara a zonei operate.

Este bine sa dormiti astfel incat sa mentineti o pozitie ridicata a capului, de exemplu sa folositi 2-3 perne pentru a mentine capul intr-o pozitie mai inalta si a inlesni procesul de vindecare si drenare a tesuturilor inflamate.

Dr. Panturu va va consulta post-operator si in perioada de recuperare pentru a se asigura ca procesul de vindecare decurge conform planului stabilit.

Pentru ca inciziile se vor efectua in interiorul cavitatii bucale, cicatriciile nu vor fi vizibile din exterior.

Bichetomia: pentru cine se recomanda aceasta procedura chirurgicala?

Bichetomia este recomandata pacientiilor nemultumiti de aspectul capitonat al fetei lor,  si pentru cei care isi doresc o fata cu un aspect mai svelt, atletic si angular, care sa emane siguranta de sine, fermitate si hotarare.

Procedura este ideala atat pentru pacientii de sex feminin cat si pentru cei de sex masculin care isi doresc un aspect mai svelt si efilat al fetei.

In general, se recomanda ca procesul de maturizare al fetei sa fie incheiat, de accea, procedura nu se recomanda pacientiilor minori la care fata inca nu ”s-a asezat” in forma finala.

Candidatul ideal pentru bichetomie are o stare generala buna de sanatate, este nefumator si are asteptari realiste legate de rezultatele ce pot fi obtinute prin intermediul operatiei de bichetomie care sunt ancorate in propria fiziologie a fetei.

De asemenea, o atitudine optimista si realista cu privire la operatie ajuta pe intreaga durata a procesului de vindecare.

Fie ca fata cu obraji rotunzi de bebelus cu care v-ati nascut a persistat, din motive genetice, si in anii maturitatii, fie ca aspectul ei a devenit cu timpul mai rotund si capitonat, procedura de bichetomie este o solutie eleganta si relativ simpla pentru a dobandi o fata mai atractiva si angulara!

Daca nu va simtiti suficient de atractiv/a si vi se pare ca nu sunteti luat/a in serios deoarece aspectul rotunjit al fetei va confera un aspect “moale”, putin asertiv si hotarat, operatia de bichetomie care consta in inlaturarea tesutului adipos aflat in exces la nivelul obrajilor va poate conferi forta de a convinge si fermeca!

Atunci cand fata cu un aspect rotund este o mostenire genetica si oricat sport ati face aspectul ei pufos persista, operatia de bichetomie poate fi solutia mult asteptata in cazul Dvs!

Bichetomia: Care este aspectul estetic si rezultatele psihologice care se pot obtine in urma acestei proceduri?

Bichetomia consta in inlaturarea grasimii in exces de la nivelul inferior al obrajiilor iar rezultatele la care va puteti astepta sunt:

  • Un aspect sculptat si un contur efilat al fetei;
  • Pometi ridicati si un aspect definit al obrajilor;
  • Aparenta pierderii in greutate si pometi mai proeminenti;
  • O intinerire care confera fetei un aspect natural senzual;
  • Lipsa cicatricilor care tradeaza efectuarea operatiei, ele fiind “ascunse” in interiorul cavitatii bucale;
  • Mai multa incredere in propria persoana;
  • Recuperare rapida post-operatorie;

La ce ma pot astepta de la prima consultatie la Dr. Panturu in vederea programarii operatiei de bichetomie?

In timpul consultatiei Dvs. la Dr. Radu Panturu veti discuta obiectivele Dvs. estetice cu privire la aspectului obrajiilor.

Dr.Panturu va examina conturul fetei Dvs. pentru a putea determina cantitatea optima de grasime care trebuie extrasa prin operatia de bichetomie pentru a obtine rezultatele dorite.

De asemenea, Dr. Panturu va va raspunde la principalele intrebari pe care le aveti in legatura cu aceasta procedura si beneficiile la care va puteti astepta in urma operatiei de bichetomie in functie de cazul Dvs.

Se recomanda inainte de aceasta prima intrevedere cu Dr. Panturu sa va pregatiti o lista cu intrebari referitoare la procedura de bichetomie si sa va informati in prealabil cu privire la aceasta procedura pentru ca consultatia Dvs. sa adreseze cele mai stringente nelamuriri.

Bineinteles, daca aveti puncte de referinta in privinta look-ului dorit, fie din reviste sau din alte surse online, va rugam sa le aduceti la consultatie pentru a le discuta si a vedea care sunt rezultatele care se pot obtine in cazul Dvs.

 

In general, dupa aceasta prima consultatie, Dr. Panturu va stabili impreuna cu Dvs. care sunt pasii urmatori si daca procedura de bichetomie este cea mai potrivita pentru ca Dvs. sa obtineti rezultatele estetice dorite la nivelul obrajilor si ale fetei.

Bichetomia: Alte intrebari frecvente referitoare la operatie

Pot obtine aspectul sculptat al obrajiilor doar prin dieta?

Din pacate, pentru multe persoane, dieta nu este suficienta pentru a obtine un aspect svelt al obrajiilor, deoarece procesul de slabire nu este localizat intr-o zona anume a corpului, ci este general.

In functie de predispozitiile Dvs. genetice, corpul va decide unde si cat veti slabi, de aceea, daca doriti un aspect svelt si efilat al obrajilor, cel mai probabil este ca va trebui sa interveniti localizat la nivelul grasimii obrajiilor, interventie care se realizeaza cu ajutorul operatiei de bichetomie.

Pot obtine aceleasi rezultate de fata sculptata prin operatia de liposuctie la nivelul fetei?

Procedura de liposuctie se poate utiliza la nivelul fetei insa grasimea inlaturata prin intermediul acestei proceduri este grasime subcutanata, adica grasime aflata direct sub piele.

Majoritatea pacientiilor au mai putina grasime subcutanata la nivelul obrajiilor si de aceea, in general, liposuctia faciala se concentreaza in special la nivelul barbiei si a gatului, unde se pot obtine rezultate excelente cu aceasta procedura deoarece aici exista un strat semnificativ de grasime subcutanata.

Pentru a obtine insa aspectul sculptat al obrajiilor este necesara indepartarea grasimii din zona profunda a “bulei lui Bichat”, ceea ce se poate obtine doar prin intermediul procedurii de bichetomie.

Bichetomia: Care sunt alte proceduri complementare care pot sa ma ajute sa obtin aspectul estetic dorit la nivelul fetei?

Pentru a obtine un aspect armonios si echilibrat la nivelul fetei conform dezideratului “Perfect Natural” imbratisat de Dr. Radu Panturu, operatiei de bichetomie i se pot asocia si urmatoarele proceduri chirurgicale si non-chirurgicale:

Proceduri chirurgicale asociate operatiei de bichetomie:

Proceduri non-invazive asociate operatiei de bichetomie:

Bichetomia: Care este pretul operatiei?

In functie de situatia specific Dvs. care va fi analizata in urma consultatiei cu Dr. Panturu, si a rezultatelor pe care le doriti, se va stabili protocolul operator si estetic personalizat in cazul Dvs si astfel vi se va comunica pretul final al interventiei chirurgicale.

Pentru a afla pretul orientativ al operatiei de bichetomie la Dr. Radu Panturu va rugam sa consultati pagina de Preturi.

 

As dori mai multe detalii in legatura cu aceasta operatie inainte de a stabili un consult, ce trebuie sa fac?

Pentru a obtine mai multe detalii si a va decide in legatura cu urmatorii pasi, va rugam sa nu ezitati sa-l contactati telefonic pe Dr. Panturu la numarul  + 40 773 391 085, sa-i transmiteti un mesaj pe email la drpanturu@gmail.com sau sa completati formularul de pe pagina de Contact.