Lifting sprancene

Un surâs dezarmant, o frunte senina !

Procedura de lifting sprancene și frunte

Comunicarea vizuala cu cei din jurul nostru este deseori codificata in numeroase miscari subtile ale expresiilor noastre faciale. Multe din aceste miscari sunt concentrate in zona ochilor si a sprancenelor. Pe masura ce imbatranim si prin efectele gravitatiei si ale stresurilor vietii cotidiene, fetele noastre devin marcate de riduri de expresie care ne limiteaza capacitatea de a exprima o gama larga de emotii. Zona fruntii si tesuturile din jurul sprancenelor coboara, devin lasate si ne confera o mina grava si severa. Ridurile permanente de expresie devin o carte de vizita care comunica in permanenta despre grijile din viata noastra. Din fericire, tehnica de lifting sprancene efectuata de Dr. Panturu poate sa indeparteze expresia permanenta de anxietate, ingrijorare si manie imprimata pe fata Dvs de-a lungul anilor. Aceasta simpla procedura poate sa readuca lumina pe fata Dvs. si sa va dea un aspect intinerit si improspatat. Sub consilierea experta a Dr. Panturu puteti sterge urmele timpului si ale stresului de pe fruntea Dvs. si sa radiati serenitatea nou dobandita printr-un chip proaspat si revitalizat.

Pacientul ideal:

Operatia de lifting sprancene este recomandata daca sprancenele Dvs. sunt lasate si  va confera chipului un aspect apasator iar fruntea este ridata. Prin intermediul ei, nu numai ca va veti redobandi tonusul si forma sprancenelor dar se poate imbunatatii aspectul de sprancene grele sau asimetrice. Un lifting de sprancene cunoscut si sub denumirea de lifting de frunte este deseori combinat cu procedura de Blefaroplastie (Chirurgia pleoapelor) deoarece sprancenele cu un aspect lasat deseori contribuie si la un aspect de “pleoape cazute”.

Beneficile cele mai frecvent mentionate includ:

 • O fata mai dinamica si intinerita creeata prin ridicarea sprancenelor
 • O fata mai luminoasa creeata prin corectarea aspectului cazut al sprancenelor
 • Repozitionarea sprancenelor cazute care apasa asupra pleoapelor superioare
 • Minimizarea ridurilor care apar in zona fruntii sau la punctul de intersectie cu nasul
 • Imbunatatirea liniilor de expresie, a ridurilor verticale care se dezvolta intre sprancene
 • Corectarea asimetriei sprancenelor

Este o adevarata arta sa conferi un aspect natural, intinerit chipului tau iar acest lucru este realizat in mod individualizat de Dr. Panturu prin intermediul operatiei de lifting sprancene.

Descriere procedura:

In ce consta procedura de lifting sprancene? Exista o serie de tehnici diverse pentru operatia de lifting de sprancene. Pentru ca fiecare abordare este destinata adresari unor tipuri diferite de probleme, Dr. Panturu va determina tehnica potrivita in cazul Dvs. in urma consultatiei initiale. Tehnica utilizata tine cont de varsta, structura fetei, pozitia actuala a sprancenelor si de ce este posibil pentru maximizarea rezultatelor estetice in cazul Dvs.

In ce consta recuperarea post-operatorie in urma operatiei de lifting sprancene? Odata operatia de lifting frunte/ sprancene finalizata, veti purta un bandaj de sustinere in zona fruntii. Tumefierea si echimozele vor fi mai vizibile in primele zile dupa operatie dar se vor estompa treptat. De asemenea, datorita efectelor anesteziei veti simti o stare de slabiciune timp de 2-3 zile după operație. Se recomanda evitarea tuturor activitatiilor fizice solicitante timp de 2-3 saptamani de la data operatiei. Majoritatea pacientiilor isi pot relua fara nici o problema activitatiile curente dupa aceasta perioada initiala de recuperare. Munca de birou poate fi reluata in mod normal in decursul catorva zile. Dr. Panturu va stabili o serie de consultatii la intervale regulate pentru a monitoriza procesul de vindecare post-operatoriu si a se asigura ca veti obtine cele mai bune rezultate posibile in urma operatiei.

Tipuri de proceduri:

Este operat prin efectuarea unei incizii in spatele liniei de insertie a parului, permitand astfel ridicarea intregii frunti si a sprancenelor. Pentru pacienti de sex feminin care au un par bogat, aceasta procedura este ideala pentru corectarea problemelor estetice moderate sau majore. Avantajul acestei metode este ca inciziile nu sunt efectuate la nivelul fruntii si sunt bine mascate de podoaba capilara.

Necesita o incizie lunga si discreta de-a lungul liniei de insertie a parului. Dr. Panturu va ridica pielea lasata din zona fruntii, pastrand inaltimea de insertie a linii parului. Forma si asimetria sprancenelor se poate corecta si cicatricea, odata vindecata este aproape inperceptibila. Aceasta procedura este ideala in cazul pacientelor care doresc atat liftingul sprancenelor cat si micsorarea inaltimii fruntii.  Daca in schimb se opteaza pentru pastrarea inaltimii fruntii atunci varianta de lifting sprancene trichial este utilizata.

Necesita o incizie pe lungimea fiecarei sprancene. Aceasta procedura este de obicei efectuata pentru pacientii de sex masculin, in special cei care sufera de alopecie, care nu permite utilizarea procedurilor care ascund cicatricea in podoaba capilara. Prin aceasta tehnica, Dr. Panturu ridica sprancenele cazute si in acelasi timp intinde si netezeste fruntea, prin intinderea tesuturilor fruntii in jos. Zona de insertie capilara este coborata, aspect ideal pentru pacientii cu un inceput de chelie sau cu o frunte proeminenta. Dr. Panturu va masca cicatriciile prin pilozitatea sprancenelor si va corecta cu precizie forma si asimetria sprancenelor.

Este utilizat in special la pacientii de sex masculin care au riduri ale fruntii proeminente. Prin aceasta tehnica operatorie, Dr. Panturu creeaza o incizie in zona pliului medial al fruntii si ridica sprancenele pentru a armoniza fata. Forma si asimetria sprancenelor este corectata iar cicatricea este mascata de pliurile naturale ale fruntii. Deoarece aceasta procedura nu ridica fruntea in intregime, linia de insertie a parului ramane neafectata. Aceasta procedura este recomandata daca o frunte mai inalta nu este dezirabila. Operatia este relativ facila si se poate realiza sub anestezie locala si sedare usoara.

Procedura este minim invaziva si este efectuata cu ajutorul a 3-5 incizii minore chiar deasupra liniei de insertie a parului.

Proceduri complementare liftingului de sprâncene:

In mod frecvent pacientii care se hotarasc pentru operatia de lifting sprancene o combina cu urmatoarele proceduri:

 1. Blefaroplastie (Chirurgia pleoapelor) pentru a intineri ochii cu un aspect obosit
 2. Lifting facial (Facelift) pentru a corecta schimbarile nedezirabile survenite datorita trecerii timpului in zona mediala si inferioara a fetei si gatului

Liftingul de sprancene este adesea combinat cu chirurgia pleoapei superioare deoarece sprancenele cu un aspect cazut contribuie deseori la pleoape cu un aspect lasat. Daca motivele pentru care va interesati de operatia de lifting de sprancene sunt liniile fine sau alte probleme mai minore atunci injectiile cu Botox sau fillerele pot fi solutii nechirurgicale mai potrivite. Botoxul poate fi folosit si complementar cu operatia de lifting de sprancene pentru a spori beneficiile estetice obtinute.  Care este procedura cea mai potrivita pentru situatia mea: Liftingul de sprancene sau Blefaroplastia (Chirurgia pleoapelor)? Procesul de imbatranire afecteaza intreaga fata insa este cel mai marcant vizibil in zona din jurul ochilor. De aceea, combinarea procedurilor de lifting de sprancene si blefaroplastie (chirurgia pleoapelor) reprezinta solutia cea mai eficienta pentru o fata cu un aspect intinerit si improspatat. Procesul imbatranirii este unul personal si complex si isi lasa urmele in mod diferit pe fata fiecarei persoane. Deoarece tesuturile sprancenelor interactioneaza cu cele ale pleoapelor, liftingul de sprancene adeseori afecteaza si zona pleoapelor. De asemenea, operatia de blefaroplastie poate duce la coborarea si mai accentuata a sprancenelor. Efectuate insa in mod optim împreuna, aceste doua proceduri devin complementare. Fiecare procedura poate adresa aspecte diferite asociate cu procesul de imbatranire al fetei.

 1. Liftingul de sprancene repozitioneaza sprancenele astfel incat sa creeze un aspect improspatat si intinerit al fetei.
 2. Ridurile de expresie sunt eliminate sau mult imbunatatite , minimizand cutele adanci verticale prezente in zona de confluenta a nasului cu sprancenele.
 3. Pielea in exces a pleoapelor si depozitele adipoase ale pleoapelor se pot corecta concomitent cu operatia de lifting de sprancene sau separat in functie de preferinta.
 4. Pielea cazuta si aspectul greu al pleoapelor superioare poate fi corectat doar prin operatia de blefaroplastie sau pot necesita concomitent si un lifting al sprancenelor.

Dr. Panturu va determina nevoile individuale ale fiecarui pacient. In functie de situatia Dvs. solutia corectarii zonei ochilor si a fruntii poate fi operatia de lifting sprancene, cea de blefaroplastie sau ambele proceduri. Pasul urmator recomandat este stabilirea unei programari la Dr.Panturu pentru a analiza si recomanda solutia optima pentru situatia Dvs.

Întrebări frecvente:

Voi rămâne cu o expresie “mereu surprinsa” in urma operatiei de lifting de sprancene? Atunci cand aceasta procedura este efectuata corect, aspectul fetei Dvs. va fi foarte natural si va conferi un aspect vizibil intinerit chipului Dvs. Dr. Panturu s-a specializat in diversele tehnici de lifting de sprancene astfel incat rezultatul operatiei sa creeze un aspect improspatat, intinerit si perfect natural. Cat de longevive sunt efectele operatiei de lifting sprancene? Beneficiile resimtite in urma operatiei de lifting de sprancene sunt de obicei foarte durabile si nu este necesara o operatie ulterioara de mentinere. In rare cazuri, unii pacienti vor opta pentru o ridicare si mai pronuntata a sprancenelor care se poate efectua ulterior. In cele mai frecvente cazuri insa o ridicare a sprancenelor de max 1 cm este de cele mai multe ori mai mult decat suficienta. Pret lifting de sprancene Pretul operatiei de lifting de sprancene variaza in functie de tehnica operatorie. Costul liftingului de sprancene depinde si de particularitatea cazului si operatiile associate. Pentru o oferta actuala de pret a operatiei de ridicare a sprancenelor va rugam accesați pagina: Pret Lifting de sprâncene.

Articole de interes: