Mini lifting Facial

Pasii mici pot duce la schimbari majore!

Șterge semnele trecerii timpului!

Prin procedura de mini lifting facial se recreeaza un aspect intinerit al zonei mediane a fetei sau a gatului cu ajutorul catorva incizii minore. Procedura este mai putin complicata decat un lifting facial traditional si necesita un timp de recuperare mai scurt. De asemenea, procedura este mai putin invaziva decat liftingul facial traditional, mai putin solicitanta fizic si prezinta mai putine riscuri de complicatii.

Procedura de mini lifting facial reprezinta o alternativa viabila mai ales in cazul pacientiilor de 30 -40 ani care nu au probleme estetice majore in zona inferioara a fetei: falci, gat, barbie.

Prin aceasta procedura Dr. Panturu va sterge ani de pe fata Dvs. si va va reda un aspect tineresc si energic.

Pacientii ideali pentru aceasta procedura sunt persoanele care sunt marcate de semnele imbatranirii in zona mediana a fetei.

Din pacate, chiar daca este adevarat ca nici o procedura de chirurgie estetica nu poate opri sau reversa procesul natural de imbatranire, operatia de mini lifting facial poate sa stearga cele mai vizibile semne ale imbatranirii de pe chipul Dvs.

Aceasta procedura se poate efectua individual saun in combinatie cu alte proceduri de chirurgie plastica a fetei.

Despre procedura:

 • Procedura de mini lifting facial este mai putin invaziva
 • Timpul de recuperare post-operatoriu este mai scurt
 • Tumefierea si echimozele locale sunt mai reduse
 • Posibilitatea reluarii activitatiilor zilnice in zilele urmatoare operatiei
 • O schimbare a fetei mai putin dramatica, vizibila doar in zona inferioara a fetei
 • Efecte mai putin longevive fata de un lifting facial traditional

Procedura de mini lifting facial prezinta numeroase beneficii si rezulta intr-un aspect intinerit si revitalizat. Procedura reface si contureaza fata pentru a-i reda fermitatea si contururile tineretii. Beneficiile principale ale proceduri de mini lifting facial sunt:

 1. Risc mai scazut de complicatii post-operatorii fata de un lifting facial traditional
 2. Timp redus de recuperare
 3. Posibilitatea de a actiona tintit asupra unor zone cheie ale fetei si gatului
 4. O linie mai definita a barbiei
 5. Rezultate rapide si cu un aspect natural
 6. Procedura mai putin costisitoare decat un lifting facial traditional

Datorita inciziilor minore, tumefierea si echimozele postoperatorii sunt mult reduse. Durerea si disconfortul resimtit dupa operatie se pot controla mai usor si pacientii isi pot relua activitatiile curente intr-un timp mai scurt.

Persoanele care beneficiaza cel mai mult de pe urma acestei proceduri au in general probleme estetice minore in zona falciilor si a gatului si vor sa previna inrautatirea problemelor in aceste zone. Pacientii care in schimb sufera de probleme estetice mai serioase ca urmare a trecerii timpului vor beneficia mai degraba daca opteaza pentru un lifting de fata complet.

Deoarece operatia de mini lifting facial utilizeaza incizii mai mici si este mai putin invaziv decat un lifting de fata complet, este deasemenea mai putin spectaculos in rezultatele pe care le poate obtine. Liftingul traditional/ complet este mai potrivit in cazul in care aveti:

 1. Pielea lasata, cu un aspect prabusit in zona gatului si a barbiei
 2. Pielea gatului are un aspect de gusa si este coborata
 3. Aveti o elasticitate a pielii buna
 4. Aveti riduri pronuntate

Este important ca starea Dvs. generala de sanatate sa fie buna pentru a facilitata o recuperare rapida si completa post-operatorie.

In cele mai multe cazuri, pacientii care se bucura de cele mai bune rezultate in urma operatiei de mini lifting facial sunt mai tineri si necesita o corectie estetica a fetei mai putin dramatica. Operatia de mini lifting facial intinde pielea din partea inferioara a fetei si in acelasi timp va pastreaza trasaturile fetei. Dr. Panturu va determina  in timpul consultatiei care este tehnica operatorie cea mai potrivita in cazul Dvs. in urma examinarii atente a fetei si a zonei gatului.

Blefaroplastia: procedură complementară liftingului facial

Blefaroplastia este operatia efectuata cel mai frecvent in combinatie cu cea de lifting facial. Deoarece operatia de mini lifting facial se concentreaza pe problemele estetice din partea inferioara a fetei, operatia de blefaroplastie corecteaza problemele estetice aparute in zona ochilor si a pleoapelor.

Motivele pentru care operatia de blefaroplastie este ideala ca o completare a operatiei de mini lifting facial sunt:

 1. Pleoape cu un aspect capitonat, “pufos” care va confera un aspect imbatranit timpuriu
 2. Pleoape “lasate” care va creeaza un aspect permanent obosit, chair si atunci cand va simtiti energic
 3. Pleoape grele care va reduc acuitatea vizuala
 4. Piele lasata si riduri in zona ochilor

Prin realizarea operatiei de blefaroplastie concomitent cu cea de mini lifting facial intregul aspect al fetei va fi intinerit, ceea ce va duce la o imagine a fetei coerenta si naturala. Operatia de lifting de sprancene/ frunte este de asemenea o solutie deoarece reduce vizibil semnele imbatranirii din zona superioara a fetei. Mai multe detalii legate de aceasta procedura găsiți aici.

Mai multe detalii in legatura cu operatia de blefaroplastie gasiti aici.

Cea mai buna modalitate pentru a determina daca aceasta procedura este recomandata a fi efectuata concomitent cu cea de mini lifting facial si in cazul Dvs. este in urma unei consultatii cu Dr. Panturu.

In timpul consultatiei initiale Dr. Panturu va asculta dorintele Dvs. referitoare la rezultatele pe care vi le doriti in urma procedurii de mini lifting facial, va prezenta solutiile chirurgicale potrivite pentru situatia Dvs. si va va raspunde la intrebarile legate de procedura.

Întrebări frecvente:

La ce ma pot astepta in timpul procedurii de mini lifting facial?

Procedura este de obicei efectuata sub anestezie locala si sedare usoara. In unele cazuri se va face o anestezie generala daca va fi necesar. Dr. Panturu va determina modalitatea optima de anestezie in functie de procedura necesara si situatia Dvs.

Procedura de mini lifting facial presupune repozitionarea  si corectarea  portiunilor fetei care arata semne de imbatranire. Diferenta fata de un lifting facial traditional este ca inciziile efectuate sunt minore si nu sunt pozitionate in spatele urechilor. Dr. Panturu va determina cea mai buna pozitionare a incizilor in functie de structura fetei Dvs.

In timpul operatiei, Dr. Panturu va separa pielea de straturile adipoase si musculare. Tesuturile adipoase pot fi diminuate prin liposuctiune din zona gatului, a barbiei si a falciilor daca va fi necesar. Dr. Panturu va va intinde muschii si pielea pentru a creea un aspect neted al conturului fetei. Suturile vor fi plasate strategic pentru a fi putin vizibile.

Daca veti opta concomitent pentru proceduri complementare cum ar fi corectia chirurgicala a pleoapelor sau a sprancenelor si a fruntii, acestea vor fi realizate dupa finalizarea celei de mini lifting facial.

In ce consta procesul de recuperare post-operatoriu?

Odata ce procedura de mini lifting facial este finalizata, zona operata va prezenta tumefiere si echimoze localizate care se vor diminua treptat in jur de 2-3 saptamani. Disconfortul si durerile vor diminuate cu ajutorul analgezicelor prescrise de Dr. Panturu. Este important sa va mentineti capul intr-o pozitie elevata cat mai des posibil si sa evitati activitatiile fizice solicitante timp de 2-3 saptamani.

Dr. Panturu va va consulta apoi la intervale regulate de timp pentru a se asigura ca recuperarea Dvs. decurge conform planului si ca va veti bucura de cele mai bune rezultate posibile. Majoritatea pacientiilor isi vor putea relua activitatiile curente in aproximativ 7-10 zile de la operatie.

Cicatricile vor fi plasate strategic in pliurile naturale ale pielii, zona din spatele urechilor sau in zonele unde vor putea fi mascate cu usurinta de podoaba capilara. In timp, ele se vor estompa si vor fi abia perceptibile. Din pacate, procedura de mini-lifting facial nu poate opri procesul imbatranirii. Unii pacienti aleg o reimprospatare prin o a doua procedura corectiva la 5-10 ani de la prima. Avantajul insa este ca punctul de pornire al procesului de imbatranire va fi “resetat” in urma operatiei.

Care este prețul operației de mini lifting facial?

Pretul operatiei de mini lifting facial este variabil in functie de tipul de interventie. Costul operatiei de mini lifting facial variaza si in functie de operatiile associate.

Pentru oferta actuala de pret a mini liftingului facial va rugam accesati linkul: Pret Mini Lifting Facial.

Articole de interes: