Mentoplastia sau Genioplastia

Barbia, secretul dezvaluit al atractivitatii fetei!

Mentoplastia: Forma si marimea barbiei, cheia unei fete proportionate si atractive

Aspectul de ansamblu al barbiei noastre are o importanta mult mai mare in atractivitatea fetei noastre decat ne imaginam!

Mentoplastia ajuta la remodelarea unei barbii care nu este suficient de conturata, prea mica sau prea mare in raport cu celelalte elemente faciale, si ne va conferi astfel un aspect proportionat si armonios al fetei.

Forma si marimea barbiei noastre transmite semnale receptionate la nivel subconstient de catre cei din jur, astfel, o barbie proeminenta, este perceputa ca apartinand unei persoane hotarate, cu multa energie, o barbie patrata, transmite vointa dar si incapatanare si o barbie prea mica, poate transmite lipsa vointei sau o persoana care ezita sa se impuna!

Desigur, barbia trebuie armonizata la intreaga forma si dimensiune a fetei, astfel incat mesajul transmis de ea sa fie unitar cu restul trasaturilor fetei si sa creeze astfel o impresie pozitiva, indiferent de tipologia de personalitate sau de sex.

Barbatii, de multe ori, au osatura fetei mai puternica, fruntea lata si inalta si maxilarul mai proeminent, de accea, la barbati, o barbie bine conturata accentueaza impresia de masculinitate si forta!

La femei, o barbie delicata si armonizata cu restul fetei creeaza un look suav, care accentueaza feminitatea si puterea de seductie.

Semnalele transmise de forma si dimensiunea barbiei noastre pot fi foarte subtile la o prima vedere, insa fara indoiala contribuie in mod esential la ceea ce consideram a fi un “chip atractiv”.

In ce constau operatiile estetice ale barbiei: Mentoplastia sau Genioplastia?

Mentoplastia: Proceduriile de augmentare/marire si de micsorare a barbiei

Proportiile armonioase ale fetei au fost studiate si imortalizate de-a lungul secolelor de artisti celebrii precum Michelangelo sau Leonardo da Vinci.

In mod instinctiv, suntem atrasi de frumos,  iar contemplarea liniilor armonioase si bine proportionate ale fetei ne creeaza o stare de bine.

Aceasta armonie se poate obtine nu doar prin procedee bine cunoscute estetice cum sunt rinoplastia, prin care se corecteaza un nas prea proeminent sau stramb, ci si prin proceduri mai putin cunoscute cum este remodelarea fetei prin extragerea “bulei de grasime” din zona Bichat adica Bichetomia, sau prin procedurile estetice de marire sau micsorare ale barbiei (Mentoplastia sau Genioplastia).

Pentru cine se recomanda procedurile estetice ale barbiei: Genioplastia sau Mentoplastia?

Procedurile estetice ale barbiei se recomanda in urmatoarele cazuri:

  • Pacientii care au o barbie prea mica in raport cu restul fetei (microgenie);
  • Pacientii care sufera de o barbie prea inalta in raport cu restul fetei;
  • Pacientii care au o mandibula disproportionata in raport cu restul fetei (retrognatism sau prognatism);
  • Pacientii care au o barbie sau mandibula asimetrica;

In functie de problema cu care va confruntati si de obiectivele estetice pe care vi le propuneti, Dr. Panturu va va sfatui in legatura cu procedura cea mai potrivita de modelare a barbiei pentru cazul Dvs.

In general, barbia care armonizeaza cu forma fetei va fi “aliniata” cu buza inferioara pentru a imbunatati profilul persoanei si a-i conferi un aspect mai unitar cu restul fetei.

Mentoplastia: In ce consta procedura de marire a barbiei si la ce ma pot astepta in timpul operatiei?

Mentoplastia sau Genioplastia, adica chirurgia maririi/augmentarii zonei barbiei este o procedura chirurgicala estetica prin care se remodeleaza forma si marimea barbiei cu ajutorul unui implant sau prin injectarea de grasime proprie.

Procedura de marire a barbiei este recomandata pacientiilor ajunsi la varsta maturitatii, adica dupa varsta de 20 de ani cand dezvoltarea structurii osoase a fetei este considerata finalizata.

Procedura se efectueaza de obicei sub anestezie locala, prin intermediul unor mici incizii efectuate sub barbie, langa buza inferioara sau in anumite situatii inciziile se pot efectua in interiorul cavitatii bucale.

Dr. Panturu va modela implantul bio-compatibil de silicon care este cel mai potrivit ca forma barbiei Dvs. pentru a suplimenta volumul ei si a-l armoniza cu aspectul general al fetei Dvs.

Procesul de vindecare este relativ rapid, dureaza in jur de 2-3 saptamani iar implantul se realizeaza cu ajutorul unui material sintetic care imita tesutul natural (bio-compatibil) si care si-a dovedit fiabilitatea prin utilizarea frecventa in cadrul miilor de operatii deja efectuate de catre chirurgii plasticieni din intreaga lume.

 

Pentru ca acest material sintetic are un aspect foarte asemanator cu tesutul natural al corpului Dvs.,  implantul va conferii fetei Dvs. un aspect “Perfect Natural”.

Mentoplastia: La ce ma pot astepta de la procesul de recuperare post-operator?

Dupa operatie barbia Dvs. va fi bandajata pentru a controla inflamatia si a preveni posibilitatea ca implantul sa-si schimbe pozitia.

Suturile vor fi inlaturate de catre Dr. Panturu dupa 5-7 zile, in functie de zona aleasa pentru interventie, iar daca interventia s-a efectuat prin intermediul cavitatii bucale ele se vor resorbi de la sine, nefiind necesara o inlaturare suplimentara a lor.

In general, procesul de vindecare dureaza 2-3 saptamani, timp in care tumefierea si echimozele localizate cedeaza si barbia se vindeca.

Rezultatul final in urma operatiei este vizibil in aproximativ 6 saptamani de la operatie cand tumefierea si echimozele locale se vor retrage.

Vor putea aparea restrictii in mobilitatea buzei inferioare pana cand muschiul isi revine in intregime si inflamatia se retrage.

In cazuri rare, zonele operate pot prezenta pierderea senzatiilor localizate care pot fi temporare sau persista, insa complicatiile permanente sunt extreme de rare.

In general, implantul de barbie nu necesita un repaus de la activitatiile fizice cotidiene insa activitatiile sportive intense se recomanda a fi evitate in primele 10 zile post-operator.

Se recomanda un regim alimentar care sa consiste din alimente usor de masticat, moi, lichide pana cand inciziile sunt vindecate in intregime, in general in 5-7 zile de la operatie.

De asemenea, se recomanda ca dupa fiecare masa sa efectuati o spalatura cu apa de gura, pentru a curata zona operata de eventualele resturi de alimente.

Pacientii sunt rugati sa minimizeze activitatiile sociale care necesita conversatii indelungate precum si sa-si controleze mimica fetei pentru a nu zambii prea des in perioada de recuperare.

Aceste mici “sacrificii” sunt necesare si pe deplin recompensate: dupa ce procesul de vindecare este incheiat cu success, veti avea cu atat mai multe motive sa zambiti din toata inima si sa cautati ocaziile de a socializa!

Infectiile locale sunt extrem de rare insa daca apar ar putea necesita inlaturarea implantului si inlocuirea lui, dupa cateva luni daca va fi cazul.

Este foarte important sa alegeti un chirurg plastician specializat in acest tip de operatii, Dr. Panturu este specializat in operatiile estetice la nivelul fetei si ale gatului si astfel are expertiza si experienta necesara pentru a opera cu succes atat tesuturile profunde cat si cele superficiale ale acestor zone sensibile.

Mentoplastia: In ce consta procedura de micsorare a barbiei si la ce ma pot astepta in timpul operatiei?

Procedura de micsorare a barbiei, are in vedere reducerea volumului si formei barbiei si poate implica, de la caz la caz, o reducere a tesutului adipos prin liposuctie barbie/ gusa sau o micsorare si schimbare a formei osului barbiei, pentru a creea un aspect mai natural si armonios in raport cu restul fetei.

Daca va fi necesara remodelarea osului barbiei, atunci o incizie mica va fi efectuata sub barbie si excesul osos se va inlatura chirurgical.

Procesul de recuperare post-operator si recomandarile aferente sunt foarte asemanatoare cu cele mentionate mai sus pentru procedura de marire a barbiei.

Care sunt procedurile complementare operatiilor estetice ale barbiei: Genioplastia sau Mentoplastia?

Pentru ca un aspect armonios al fetei se obtine prin proportia corecta intre diversele ei parti componente care trebuie sa constituie un tot unitar echilibrat, de multe ori, sunt necesare o serie de operatii estetice complementare pentru a obtine un aspect armonios al fetei, ca de exemplu:

Prin selectia personalizata a celor mai eficiente proceduri necesare pentru ca Dvs. sa obtineti look-ul dorit, se poate astfel creea un aspect armonios al intregii fetei.

Daca volumul barbiei este prea mic sau prea mare in proportie cu partea superioara a fetei, genioplastia /mentoplastia, pot contribui cu success la creearea unei proportii mai echilibrate de ansamblu a fetei Dvs!

Care este pretul operatiilor estetice ale barbiei: Mentoplastia sau Genioplastia?

Pentru a afla pretul operatiilor de Mentoplastie/Genioplastie la Dr. Radu Panturu va rugam sa consultati pagina de Preturi.

As dori mai multe detalii in legatura cu operatiile estetice ale barbiei: Genioplastia/ Mentoplastia inainte de a stabili un consult, ce trebuie sa fac?

Pentru a obtine mai multe detalii in legatura cu operatiile estetice ale barbiei, si a va putea decide in legatura cu urmatorii pasi, va rugam sa nu ezitati sa-l contactati telefonic pe Dr. Panturu la numarul  + 40 773 391 085, sa-i transmiteti un mesaj pe email la drpanturu@gmail.com sau sa completati formularul de pe pagina de Contact.