Otoplastie

Vocea ta e muzica pentru urechile mele!

Otoplastia sau corecția urechilor:

Multi pacienti sufera deoarece sunt nemultumiti de aspectul urechilor lor. Poziția, forma sau mărimea inadecvata a acestora, reprezinta o sursa permanenta de discomfort emoțional. Fie ca au urechi clapauge, decolate, urechi departate de cap, fie ca au urechi prea mari sau instetice. Prin otoplastie se pot corecta aceste defecte și se poate recâștiga încrederea în sine, prin obținerea unei estetici mai armonioase a urechilor.

Prin operația de otoplastie se corectează urechile decolate, îndepărtate de cap (urechi clapauge, urechi distantate de cap).

Otoplastia apropie urechile de cap si poate implica, in functie de caz, indepartarea cartilagiului excesiv sau remodelarea acestuia pentru îmbunătățirea formei urechilor. Toate procedurile afecteaza doar urechea exterioara, fara nici un efect asupra acuitatii auzului.

Despre procedura:

Este otoplastia procedura potrivita pentru Dvs?

Pentru a fii considerat apt pentru otoplastie pacientii trebuie sa fie intr-o stare generala buna de sanatate si sa nu sufere de afectiuni medicale care ar putea sa faca procedura periculoasa. De asemenea, se recomanda ca pacientii sa fi implinit varsta de 18 ani, sa nu fumeze si sa aiba asteptari realiste referitoare la procedura.

Cum se deruleaza procesul?

In urma unei prime consultatii cu Dr. Panturu se vor stabili obiectivele avute si asteptarile cu privire la rezultatele post-operatorii si mai apoi se vor face recomandari cu privire la tipul de procedura recomandat si face masuratori.

Cum se efectuaza operatia de otoplastie?

Urechea este formata din cartilagiu care confera suportul structural si forma urechii. Cartilagiul este acoperit cu un strat subtire de piele pe ambele parti. In timpul procedurii, se va efectua o incizie in spatele urechii intr-o zona putin vizibila unde urechile se ataseaza de craniu. Pielea este ridicata cu grija pentru a sculpta si reconstitui forma dorita a cartilagiului. Odata urechea vindecata cicatricea va fi aproape invizibila.

Otoplastia este in general efectuata sub anestezie locala si va veti puteti deplasa la domiciliu imediat dupa procedura care dureaza 1-2 ore. Suturile permanente sunt foarte delicate si se recomanda purtarea unei bentite pentru sustinerea urechilor inclusiv in timpul somnului.

Perioada de recuperare

Dupa procedura veti avea un bandaj mare in jurul capului pentru a proteja urechile si a le mentine in noua pozitie. Este de asemenea recomandata purtarea lui pentru a aplica presiune asupra zonei si a minimiza sangerarea locala. Bandajul se va schimba zilnic si va trebui sa-l purtati timp de 7 zile. De asemenea va trebui purtata o bentita deasupra urechilor pentru a le proteja timp de 4 saptamani dupa operatie.

Durerea este in general minima si se vor administra analgezice usoare.

Adultii vor putea sa reia activitatiile usoare dupa 1 zi dupa operatie si in 3 saptamani toate activitatiile. Sporturile de contact vor trebui evitate timp de 6 saptamani postoperatoriu.

Pret otoplastie

Prețul operatiei de otoplastie variaza in functie tipul de anestezie. In cele mai multe cazuri operatia se efectueaza in anestezie locala in acest caz otoplastia are un pret mai mic. Pentru oferta de pret a operatiei de otoplastie va rugam vizitati paginaOtoplastie Preț

Articole de interes: