Operatie de rinoplastie

Arhitectura fetei incepe cu un nas frumos!

Operatia de rinoplastie si rinoseptoplastie

Un nas frumos este adesea trecut cu vederea, dar un nas neatractiv atrage frecvent o atenție nedorită. Deoarece nasul este caracteristica cea mai definitorie a fetei, o ușoară modificare poate îmbunătăți foarte mult aspectul acesteia. Scopul operatiei este de a îmbunătăți aspectul estetic al nasului în asa fel incat acesta sa fie in armonie cu celelate trasaturi faciale.
În acest fel nasul se va armoniza cu fața, mai degrabă decât să fie caracteristica dominantă sau sa iasa in evidentă.
Nasul remodelat va putea deplasa apoi atenția la strălucirea naturală a ochilor.
Rinoplastia presupune a armoniza nasul cu trasaturile faciale individuale ale fiecarui pacient precum si cu “lookul” dorit de fiecare pacient in parte.
Pentru dl. Dr. Panturu, rinoplastia implică utilizarea judicioasă a tehnicilor, care oferă,  cu un fin rafinament, un varf mai definit și un dorsum fara inestetica cocoasa nazala, un sept drept, toate acestea menținând si chiar imbunatatind functia de baza a nasului: respiratia.

Avantaje si riscuri operatie rinoplastie

Dr. Panturu vorbeste despre principalele avantaje si riscuri ale rinoplastiei, rinoseptoplastiei, corectiei deviatie sept in interviul acordat la Digi 24 si adreseaza cele mai frecvente mituri si preconceptii legate de aceasta procedura, in special cele referitoare la asteptarile pacientiilor privind durerea si discomfortul asociat procedurii.

Dr. Panturu este adeptul unor măsuri conservatoare, este impotriva rezecției prea zeloase, și pentru tehnicile selective adaptate fiecarui pacient, acestea fiind elementele critice pentru o intervenție chirurgicală nazala de succes.
Aspectul general al pacientului nu este drastic modificat, doar îmbunătățit, pentru a scoate in evidenta frumusetea naturala, fără ca atentia sa fie deviata de unele imperfectiuni.
Dr. Panturu este specializat în chirurgia nazala, efectueaza rinoplastii primare precum și cazuri dificile de revizii postoperatorii, rinoplastii secundare, tertiare, septoplastii, rinoseptoplastii sau rinoplastii posttraumatice. Dr. Panturu va folosi o abordare gradata in functie de particularitatiile cazului, de la proceduri pur cosmetice care necesită rafinament pentru definirea vârfului și ajustare dorsală pana la cazurile care necesită o îndreptare semnificativă și o reconstrucție completă a anatomiei nazale pentru a îmbunătăți aspectul, cat și funcția nasului prin septoplastie.
Pentru a determina daca un pacient este un bun candidat pentru aceasta procedura, Dr. Panturu recomanda o consultatie unde se vor clarifica dorintele pacientului, posibilitatiile operatorii si se vor efectua fotografii pacientului. Cu ajutorul unui soft special aceste fotografii se prelucreaza si se pot vizualiza imagini sugestive cu modificarile aproximative ce se pot aduce fiecarui pacient. Dr. Panturu consideră că pentru a obtine rezultate bune in chirurgia estetica este foarte importanta dezvoltarea și menținerea unei relatii bune între pacient, chirurg, și personalul său, în cadrul consultului și a intalnirilor ulterioare. Consultul va include o analiză completă faciala pentru a determina cea mai buna procedura pentru a obtine rezultatele dorite, precum și a adresa toate chestiunile referitoare la anumite preocupari ale pacientilor.
Pacienții sunt încurajați să sune pentru a programa o intalnire cât mai curând!

Întrebări frecvente:

Ce este rinoplastia?

Operația de corectare a nasului, sau rinoplastia, este o procedură a carui obiectiv este de a îmbunătăți aspectul estetic al nasului, creand o armonie intre acesta si restul trasaturilor faciale. Rinoplastia ajusteaza imperfectiunile nazale, proportiile acestuia in raport cu liniile fetei si incearca sa aduca un rezultat apropiat de dorintele pacientului. Acest lucru se realizează prin reducerea sau creșterea dimensiunii nasului, eliminarea cocoasei, ridicarea sau cobararea varfului nasului sau schimbarea unghiului dintre nas și buza superioara. Această procedură poate elimina de asemenea, unele probleme functionale respiratorii.

Pentru cine se recomanda rinoplastia?

Candidații pentru rinoplastie sunt persoanele sanatoase in căutarea îmbunătățirii aspectului fetei și, în anumite cazuri, a funcției respiratorii a nasului. Așteptările trebuie să fie realiste. Prin aceasta operatie, pacientii nu isi modifica in mod drastic aspectul, dar frumusetea naturala ascunsa in spatele unui nas disproportionat poate fi dezvaluita.

Exista restrictii de varsta pentru operatia de rinoplastie?

Vârsta recomandată pentru o rinoplastie este de 14 sau 15 ani la fete și un pic mai târziu pentru băieți. Acest lucru poate varia la pacientii tineri  pana la finalizarea procesului de crestere. Pacientii sub 18 ani se pot opera numai cu acordul parintiilor.

La ce ma pot aștepta in timpul consultatiei?

In timpul consultatiei pentru operația nasului, Dr. Panturu utilizează un software de prelucrare a imaginilor digitale, în scopul de a comunica îmbunătățirile dorite si de vizualizare in timp real a rezultatelor posibile. Dr. Panturu va raspunde la orice întrebare referitoare la operatia de rinoplastie.

Care este pretul unei operatii de rinoplastie?

Pretul operatiei de rinoplastie este variabil in functie de particularitatiile cazului. Costul difera in functie de tipul de interventie: Pret operatia estetica rinoplastia, Pret operatia estetica si functionala rinoseptoplastia, Pret rinoplastia de revizie, Pret rinoplastia secundara, Pret rinoplastia tertiara, operatii de corectare a unor interventii chirurgicale la nas, efectuate anterior, au un cost mai ridicat, datorita distorsionarii anatomiei normale a nasului si a aderentelor cicatriceale interne.
Pentru oferta de pret a operatiei de rinoplastie, rinoseptoplastie, rinoplastie secundara sau tertiara va rugam sa vizitati pagina: Pret rinoplastie rinoseptoplastie/ Cost rinoplastie secundara tertiara.

Articole de interes: