Implant fese

Solutia pentru un posterior atractiv !

Implanturile de fese

Pentru femeile si barbatii care vor sa creasca marimea, forma si consistenta feselor, operatia de implant fese poate sa fie o solutie.

Fie ca e din cauza genetica, pierdere excesiva de greutate sau varsta, un posterior plat reprezinta o problema pentru multi oameni.

Din pacate, exercitiile fizice de tipul genoflexiunilor pot sa atenueze doar partial aspectul plat al feselor, in schimb procedura de implant fese poate sa ofere o solutie rapida  si permanenta.

Motivele pentru care se recomanda un implant fese:

 • Un posterior plat și cu un aspect disproporționat fata de restul corpului
 • Dorinta de a augmenta marimea posteriorului si aspectul hainelor pe corp
 • O forma slab conturata a posteriorului care da un aspect mai putin atractiv

Dacă va nemultumeste fizicul Dvs. datorita mărimii si formei feselor, un implant de fese operat de Dr. Panturu poate constitui solutia pentru Dvs.

Pentru cine se recomanda procedura de implant fese?

Cele mai potrivite persoane pentru a beneficia de aceasta procedura sunt femeile sau barbatii care au o forma plata sau fara volum a feselor si care doresc sa schimbe aspectul lor cu unul mai plin si rotunjit. Majoritatea pacientilor au o structura subtire cu fese de dimensiuni mici si slab conturate.

Daca ati incercat exercitiile fizice si nu ati obtinut aspectul feselor dorit, un implant de fese poate fi o solutie pentru Dvs. in special daca starea Dvs. de sanatate este buna si aveti:

 • Un posterior plat si putin conturat
 • O lipsa de armonie intre posterior si restul corpului
 • Fese plate si hainele atarna pe Dvs.
 • Pacienti fara suficient tesut adipos pentru o procedura de “Lifting Brazilian de Fese”
 • Asteptari realiste legate de ce rezultate se pot obtine in urma operatiei

Modalitatea cea mai sigura de a stabili daca acest tip de procedura se potriveste in cazul Dvs. este in urma unei consultatii la Dr. Panturu.

Proceduri complementare implantului de fese

Atunci cand aveti in vedere un implant de fese, Dr. Panturu va poate recomanda si alte proceduri care va vor ajuta sa redefiniti aspectul pe care doriti sa-l obtineti.

Aceste proceduri includ liposuctia pentru a sculpta zona taliei, si prelevarea de grasime, care poate adauga volum suplimentar feselor. Aceste proceduri se pot realiza in completarea implantului de fese.

Liposuctia taliei presupune indepartarea de tesut adipos din aceasta zona.

Aceasta este in special recomandata pacientilor cu un posterior “patrat” cu aripioare in zona taliei proeminente dar cu un fund de dimensiune redusa comparativ cu restul corpului. Astfel sa va obtine un aspect de clepsidra a corpului si armoniza contururile.

Injectarea cu grasime proprie poate conferi o rotunjime suplimentara a feselor. Grasimea este prelevata prin liposuctie din zonele nedorite, purificata in sala de operatie si apoi injectata in fese. Daca pacientul nu dispune de cantitatea de grasime necesara pentru aceasta procedura, se poate efectua un lifting al feselor in schimb. Bineinteles, toate procedurile suplimentare necesita timp si Dr. Panturu va va sfatui care este solutia potrivita in cazul Dvs.

Este implantul de fese solutia potrivita in cazul meu?

Cea mai buna modalitate de a determina daca un implant de fese este potrivit pentru situatia Dvs. este in urma unei consultatii initiale cu Dr. Panturu in urma careia veti avea oportunitatea sa explorati rezultatele dorite si asteptarile pe care le aveti si sa primiti raspunsuri la intrebarile Dvs.

In timpul consultatiei initiale, Dr. Panturu va analiza:

 • Dosarul dvs. medical si medicamentele pe care le aveti prescrise la momentul operatiei
 • Procedura si variantele posibile
 • Recomandari in urma analizei situatiei specifice si a nevoilor si aspiratilor Dvs.

La ce va puteti astepta in urma unei proceduri de implant fese?

Implantul de fese este operat sub anestezie generala iar variantele de plasare ale implantelor sunt urmatoarele:

 1. Submuscular
 2. Intramuscular
 3. Subfascial

Dr. Panturu prefera in general varianta intramusculara deoarece este asociata cu cele mai putine cazuri de complicatii.

Forma si dimensiunea implanturilor variaza in functie de rezultatele dorite si proportiile in armonie cu corpul Dvs.

Exista mai multe tipuri de forme de implant fese: rotund, oval sau anatomic precum și diverse texturi. Cele mai frecvent intalnite sunt cele de silicon solid care nu pot sa se rupa, sa curga sau sa isi piarda forma plina. Dr. Panturu va discuta cu Dvs. variantele posibile si va va recomanda varianta cea mai potrivita pentru Dvs.

Urmatorul pas este determinarea zonei potrivite pentru incizie. Incizia implantului va putea fi efectua in urmatoarele locuri:

 1. In zona pliului inferior al feselor
 2. O incizie in zona inferioara a sacrumului. In general se prefera aceasta incizie pentru ca este doar o singura incizie pentru ambele fese si cicatricea poate sa fie camuflata cu succes in aceasta zona

Odata ce decizia in legatura cu tipul inciziei este luata, Dr. Panturu va stabili plasarea implantelor. In cele mai frecvente cazuri implantele sunt plasate sub muschiul gluteus maximus. Implantele sunt de obicei plasate deasupra zonei pe care de obicei sedeti astfel incat nu veti sta pe implante. Dr Panturu plaseaza implantele sub muschi pentru un aspect mai natural. Procedura incepe prin o incizie verticala in zona centrala a sacrumului si apoi spre cele doua fese pana la muschii fesieri. Se va crea un spatiu pentru plasarea implantelor si apoi muschiul este plasat deasupra implantelor. Incizia initiala este suturata in straturi multiple si operatia se finalizeaza. timpul mediu necesar operatiei (fara alte proceduri suplimentare) este de aproximativ 2 ore.

Se vor introduce drenaje pentru evacuarea lichidului suplimentar care vor putea fi îndepărtate în câteva zile.

In ce consta procesul de recuperare postoperator al operatiei de implant fese?

In mod normal va puteti deplasa acasa unde relaxarea si odihna sunt importante pentru o recuperare rapida. Dr. Panturu va va consulta apoi la intervale de timp regulate in saptamanile urmatoare operatiei pentru a se asigura ca totul decurge conform planului si veti obtine cele mai bune rezultate posibile.

In urma procedurii de implant fese veti avea tumefiere, echimoze si dureri locale care se vor diminua insa in intensitate in saptamaniile urmatoare. Discomfortul va fi atenuat prin medicatie analgezica si veti purta imbracaminte de compresie pentru a facilita recuperarea.

Primele doua saptamani postoperatorii sunt cele mai dificile deoarece pacientii nu vor avea voie sa se aseze pe fese. Se recomanda sa fie evitat sezutul timp de 21 de zile de la data operatiei si sa se evite orice forma de exercitiu fizic solicitant timp de 4-6 saptamani de la data operatiei. Majoritatea pacientilor stau 2 saptamani in concediu insa daca serviciul implica o munca fizic solicitanta se recomanda un repaus mai prelungit.

Un implant fese solicita un grad ridicat de dedicatie din partea pacientului pentru ca sunt multe restrictii postoperatorii care trebuiesc urmate cu strictete pentru a evita complicatiile, infectiile si a obtine rezultatele dorite. De asemenea discomfortul in urma operatiei poate dura cateva saptamani si implica timp petrecut intins pe stomac pentru a permite posteriorului vindecarea necesara.

Pentru pacientii care nu au dedicarea si disciplina necesara pentru a depasi perioada prelungita de restrictii si recuperare, aceasta operatie nu este recomandata.

Preturile procedurii de implant fese

Pretul operatiei de implant fese variaza in functie tehnica, de implant si de particularitatea cazului. Costul procedurii de implant fese este influentat si de posibilele operatii asociate, daca se efectueaza si transfer de grasime, etc..

Pentru oferta de pret actuala a operatiei de implant fese va rugam vizitati pagina: Pret Implant fese.

Articole de interes: