Ginecomastie

Afiseaza-ti noi pectorali: masculini, fermi si compacti!

Operatia de ginecomastie

Operatia de ginecomastie sau operatia de micsorare a sanilor barbatesti mariti in volum.

Sanii barbatesti mariti in volum, pieptul barbatesc efeminat, poarta denumirea medicala de ginecomastie.

Motivele pentru care aceasta afectiune este intalnita sunt diverse: poate sa fie un raspuns hormonal la un exces de estrogen sau o lipsa de testosteron si poate sa apara la toate varstele.

Ginecomastia poate sa apara si din motive ereditare sau datorita obezitatii.

Cand ginecomastia apare la barbatii in varsta cauzele pot fi diferite si  includ cancer de ficat sau plamani, ciroza ficatului, hypertiroidism sau alte probleme hormonale.

Consumul excesiv de alcool sau droguri poate de asemenea duce la aceasta afectiune.

Care sunt principalele cauze pentru care apare ginecomastia?

Cateodata cauzele pot fi medicamentoase:

 • Steroizi
 • Medicatie pentru tratarea ulcerului
 • Medicatie impotriva epilepsiei
 • Medicatie cardiaca
 • Medicatie administrata in timpul chemoterapiei
 • Medicatie anti-androgena
 • Medicatie anti-anxietate si anti-depresiva
 • Produse ce contin ulei de arbore de ceai sau ulei de lavanda

Ginecomastia poate cauza un discomfort emotional si de multe ori contribuie la scaderea increderii in sine. Atunci cand conditia este foarte pronuntata, barbatii afectati pot sa evite anumite activitati fizice, evita sa se dezbrace în public sau chiar relațiile intime. Din fericire, operatia la Dr. Panturu reprezinta de multe ori o solutie salvatoare in astfel de cazuri !

Recomandare procedura

Ginecomastia este folosita pentru a reduce dimensiunea pieptului masculin si obtinerea unor forme armonioase cu restul corpului.

Barbatii pentru care aceasta procedura se recomanda sunt:

 • Intr-o stare de sanatate buna si nu sufera de o conditie medicala care sa previna procesul de vindecare
 • Sunt fizic sanatosi si au o greutate relativ normala
 • Au o dezvoltare a pieptului care s-a stabilizat
 • Sunt deranjati si stanjeniti de aspectul pieptului lor
 • Sufera de disconfort fizic datorita protuberantei pieptului lor
 • Se afla in aceasta situatie de 12 luni sau mai mult
 • Nu sunt fumatori sau consumatori de droguri
 • Au o elasticitate a pielii buna
 • Au o gandire pozitiva si obiective bine definite referitoare la inbunatatirea imagini proprii prin intermediul operatiei

Cea mai buna modalitate pentru a determina daca aceasta procedura este recomandata si in cazul Dvs. este in urma stabilirii unei consultatii la Dr. Panturu.

Tipuri de proceduri chirurgicale

Tehnica traditionala de micsorare a sanilor masculini  foloseste o incizie in jurul areolei pentru a permite excizarea tesutul mamar subiacent. Aceasta procedura este destinata in special eliminarii tesutului glandular mamar si a grasimii adiacente. Nu este o procedura complicata si este considerata a avea riscuri minime dar implica un repaus de la exercitii fizice timp de 2 saptamani pentru a minimiza echimozele si a permite recuperarea rapida.

Dr. Panturu foloseste o tehnica operatorie care minimizeaza cicatricile vizibile, fata de procedurile traditionale. Avantajele operatiei de micsorare a sanilor masculini la Dr.Panturu sunt:

 • Cicatrici minore, camuflate
 • O recuperare mai rapida
 • Un risc scazut de sangerare postoperatorie
 • Un aspect estetic imbunatatit

Aceasta tehnica implica o incizie minora sub brat, este tehnica ideala pentru indepartarea grăsimii de la nivelul pieptului si se poate folosi si pentru indepartarea tesuturilor mamare prin intermediul unor canule speciale.

La ce va puteti astepta de la operatia de ginecomastie?

Procesul incepe prin stabilirea unei consultatii cu Dr. Panturu in cadrul careia veti avea oportunitatea sa discutati asteptarile si obiectivele Dvs. si sa lamuriti toate intrebarile pe care le aveti in legatura cu aceasta procedura.

In timpul consultatiei, Dr. Panturu va avea in vedere:

 • Dosarul Dvs. medical si medicatia pe care o luati in prezent
 • Sa va ofere detalii despre procedura
 • Sa va ofere recomandari specifice pentru cazul Dvs.

Dr. Panturu va tine cont de nevoile, dorintele si asteptarile Dvs. si va va recomanda solutia optima  pentru a obtine cele mai bune rezultate posibile in cazul Dvs.

Ce se intampla in timpul operatiei ?

Ginecomastia are loc fie sub anestezie locala sau anestezie generala. Dr. Panturu va agreea cu Dvs. in prealabil acest aspect in timpul consultatiei pre-operatorii.

Folosind o procedura care minimizeaza cicatricile, Dr. Panturu va opera o incizie sub brat. O canula speciala va fi inserata in aceasta incizie si liposuctia va incepe aspirand grasimea de la nivelul pieptului.

 

Pentru rezultatele cele mai bune post-operatorii este important ca pacientul sa aiba o piele elastica astfel incat pe masura ce procesul de vindecare progreseaza, pielea sa se muleze pe noile contururi ale pieptului.

In cazul in care elasticitatea pielii nu este suficienta, la pacientii mai in varsta sau la cei cu piept foarte protuberant este necesar in completarea ginecomastiei si o excizare a pielii inconjuratoare.

Incizia este apoi bandajata si o imbracaminte compresiva sau un bandaj elastic este folosit pentru a minimiza tumefierea si echimoza si a sustine noul contur al corpului in procesul de vindecare.

In unele cazuri un tub subtire se va insera sub piele pentru a drena excesul de fluid.

Dupa operatia de ginecomastie veti fi urmarit de Dr. Panturu la intervale regulate pentru a urmari procesul de vindecare si a se asigura ca veti avea cele mai bune rezultate.

In ce consta procesul de recuperare?

Postoperator vor exista tumefiere si echimoze localizate in zona operata. Disconfortul si durerea se  pe vor tine sub control cu ajutorul medicamentelor analgezice prescrise de Dr. Panturu. De asemenea, se recomanda purtarea de îmbrăcăminte compresiva sau a unui bandaj elastic pentru urmatoarele saptamani pentru a reduce tumefierea si a adapta pielea la noul contur al pieptului. Desi rezultatele vor fi vizibile aproape imediat, tumefierea va impiedica evaluarea rezultatelor finale. Acestea vor fi vizibile in cateva saptamani de la data operatiei.

Majoritatea pacientiilor vor putea sa-si reia activitatiile curente in 2-3 zile. Exercitii usoare pot fi incepute la 2 saptamani de la data operatiei, programul normal fizic putand fi reluat in aproximativ o luna de la operatie.

Pret operatie ginecomastie

Pretul operatiei de ginecomastie variaza in functie de particularitatea cazului si de tipul de liposuctie efectuata (tumescenta, laser lipoliza, vaser lipo, etc.). Costul depinde si de tipul de anestezie. Operatia se poate efectua in anestezie locala sau generala. In cazul anesteziei locale operatia de ginecomastie are un pret mai mic. Pentru oferta de pret a operatiei de ginecomastie va rugam vizitati pagina: Operatie Ginecomastie Pret.