Corectie mamelon infundat

Un mamelon frumos e ca cireasa de pe tort!

Operatia de corectie mamelon infundat (mamelon ombilicat)

Desi majoritatea femeilor apeleaza la un chirurg plastician pentru marirea sau reducerea dimensiunii sanilor, multe femei apeleaza la el pentru operatia de corectie mamelon infundat (“sfarcuri infundate” sau “sfarcuri ingropate”, cum li se spune popular). Desi nu cauzeaza dureri, un mamelon invaginat poate contribui la un aspect distorsionat al sanilor si daca este localizat doar la unul dintre sani, accentueaza aspectul asimetric al pieptului. Afectiunea este prezenta si la barbati dar la femei ea cauzeaza probleme sau chiar imposibilitatea alaptarii.

Pacientele care sufera de mamelon ombilicat se simt de multe ori rusinate de aspectul sanilor, in special in timpul contactului sexual. Mamelonul inversat apare datorita structurii sfarcului si a tesuturilor inconjuratoare sau de exemplu daca canalele galactofore devin ingustate datorita unor infectii. De asemenea, tesuturile cicatrizate pot avea ca rezultat inversia permanenta a mameloanelor.

Dr. Panturu efectueaza procedura de corectie mamelon infundat, o operatie minora pentru care nu este necesara anestezia generala si care nu este deloc dureroasa. Operatia dureaza 30 de minute, timp dupa care veti putea sa va reluati activitatiile curente fara nici o problema.

Care sunt motivele pentru care ‘inversarea sfarcului’ poate sa apara?

Mamelonul poate sa devina inversat atunci cand canalele galactofore devin prea scurte pentru a permite mamelonului sa ramana protuberant. Aceasta afectiune poate sa apara si in urma sarcinii datorita tesutului mamar pierdut post-sarcina, rezultând intr-un aspect de mamelon prabusit in interior.

Daca va deranjeaza aspectul mameloanelor invaginate si va creeaza jena sau disconfort psihic alterând imaginea de sine, atunci operatia de corectie mamelon infundat este o solutie.

Grade diferite de infundare mamelonara

Deoarece exista mai multe grade de inversare ale mameloanelor, Dr. Panturu va determina situatia specifica Dvs. in timpul consultului. Nivelul de inversie a mamelonului poate fi gradat pe o scara de la 1-3. Forma cea mai putin severa se numește mamelonul “timid”. In acest caz, mamelonul, desi inversat rasupunde la stimuli cum ar fi frigul si stimularea tactila devenind protuberant pentru o perioada de timp iar apoi revine la forma lui inversata.

In gradul 2, mamelonul ramane ombilicat si dupa stimulare iar la gradul 3 si cel mai sever, nici macar prin stimulare viguroasa mamelonul nu-si revine la forma protuberanta datorita constrictiei severe a tesuturilor saau a ranilor.

In timpul consultatiei la Dr. Panturu, veti avea oportunitatea sa discutati obiectivele si aspiratiile Dvs. in legatura cu rezultatele operatiei de corectie mamelon infundat precum si sa lamuriti toate neclaritatiile legate de aceasta procedura.

Metode de corecție ale mameloanelor retractate:

Pentru femeile (sau barbatii) care sufera de inversia mameloanelor de gradul cel mai usor, exista o serie de proceduri nechirurgicale care pot oferii solutii temporare ca de exemplu aparatura de suctiune tip Niplette de la Philips care creeaza o presiune constanta asupra mameloanelor pentru a produce corecția lor dar ele nu rezolva problema in mod definitiv.

Solutia permanenta pentru sfarcurile infundate este operatia. Aceasta procedura este efectuata sub anestezie locala si dureaza aproximativ 30 de minute. Post-operator poate exista o mica tumefiere si disconfort dar de obicei, timpul de recuperare este minim. Orice disconfort poate fi tinut sub control prin intermediul analgezicelor prescrise de Dr. Panturu.

In timpul procedurii, se va opera o mica incizie sub mamelon pentru a permite inlaturarea canalelor galactofore care trag mamelonul in jos. Aceasta va aduce la pierderea capacitatii de a alapta. Apoi zona va fi suturata pentru a permite mamelonului sa redevina protuberant. Exista un risc de 5 % ca mamelonul sa revină la aspectul înfundat datorita desfacerii suturilor si atunci va fi nevoie de o noua interventie.  Dupa operatie, aspectul initial al mamelonului va fi mai protuberant deoarece, de obicei o portiune a acestuia se va retrage in timp, rezultatul final, care va fi vizibil la 2-4 săptămâni postoperator, va consta in mameloane de o dimensiune si orientare normala.

In ce consta operatia de corecție a mamelonului retractat?

In urma operatiei, un bandaj protectiv va fi plasat deasupra mamelonului menit sa-l protejeze de orice forma de presiune externa care ar putea duce la revenirea mamelonului in poziție înfundata. Acest bandaj se recomanda a fi purtat timp de 6 saptamani. Suturile se vor dizolva de la sine in cateva saptamani dupa operatie si cicatricea este de obicei putin vizibila datorita inciziei minore si a zonei areolare pigmentate si neregulate care ajuta la camuflarea acesteia.

Dupa operatie, rezultatele sunt de obicei imediat vizibile si permanente fiindca operatia consta in corectarea cauzei care a dus la inversia mamelonului. Imediat dupa operatie se recomanda repaus si activitati usoare:  TV, citit, gatit dar nu si exercitii fizice si in special orice miscare care ar putea exercita presiune asupra mamelonului ca de exemplu: sa stati întinsă pe burta, îmbrățișări viguroase, sa purtati camasi stramte sau sa va ridicati bratele deasupra umerilor.

Durerea resimtita va fi neglijabila si analgezicele necesare vor fi foarte usoare si nu le veti lua mai mult de 1-2 zile.

Postoperator, pentru a se asigura ca recuperarea Dvs. decurge conform planului si ca rezultatele finale sunt cele mai bune posibile, veți avea o serie de controale medicale la intervale regulate la Dr. Panturu.

Care este pretul unei operatii de corectie mamelon infundat?

Pretul operatiei de mamelon inversat este influentat de tipul de interventie care se practica. Costul operatiei de corectie mamelon infundat este influentat de gradul de invaginare. Avand in vedere ca operatia se efectueaza de cele mai multe ori in anestezie locala, pretul operatiei de corectie mamelon infundat va fi mai mic. Pentru oferta actuala de pret a operatiei de corectare a mamelonului ombilicat accesati pagina: Pret Operatie Mamelon Ombilicat.

Articole de interes: