Lifting sani (mastopexia)

Redescopera fermitatea formelor tineretii!

Lifting sani, ridicarea sanilor, mastopexia.

In timp, sanii is pierd din fermitatea tineretii, elasticitate si volum cauzand multor femei nemultumire vis-a-vis de forma, marimea si pozitionarea lor. La un anumit moment in viata, multe femei se intreaba daca a sosit vremea unei proceduri de lifting sani.

Printr-o procedura inovatoare, Dr. Panturu nu numai ca va va ridica sanii lasati ci si reconstrui in mod armonios tesutul mamar din interior. Rezultatul este un lifting de sani care are mai putine cicatrici,arata mai natural, cu un volum plin si care reintinereste sanii si va va reda incerderea in Dvs.

In ce consta procedura de lifting sani ?

Un lifting sani (mastopexie) este o procedura chirurgicala care poate fi realizata printr-o varietate de tehnici diferite pentru a corecta sanii lasati si care si-au pierdut volumul. Dr. Panturu va va sculpta sanii, repozitionand areola si tesutul mamar si ridicandu-i  astfel incat sa va redea un aspect mult intinerit.

Lifting sani in arc vertical

Procedura de lifting sani in arc vertical- O procedura noua si inovatoare

 1. Procedura de lifting sani in arc vertical este cea mai moderna si inovatoare procedura de lifting sani. Este o varianta a procedurii de lifting vertical cunoscuta si sub denumirea de “lifting key hole” (in forma de gaura usii), care ridica si redefineste sanii si de aceea poate fi considerata un lifting total al sanilor.
 2. In cadrul procedurii de lifting sani in arc vertical, muschii pectorali (pectoralis majoris) sunt folositi pentru a sustine o parte a tesutului mamar formand un arc al muschiului pectoral si obtinand astfel un efect durabil pe termen lung.
 3. Aceasta procedura este mult mai complexa decat un lifting sani peri-areolar si este folosita de Dr. Panturu doar in cazul pacientelor pentru care sanii trebuie ridicati mai mult de 2 cm.
 4. In timpul procedurii, o bucata de piele de dimensiunea unei gogosi este incizata folosind tehnica peri-areolara dar suplimentar se va opera o incizie direct de sub areola pana la santul infra-mamar. Muschiul pieptului (pectoralis majoris) este apoi sectionat in partea lui sternala si o parte a tesutului mamar este prinsa si suturata de muschi in pozitie.
 5. Inciziile se vor sutura apoi de Dr. Panturu astfel incat cicatricea de pe sani sa fie minima.

Operatia de lifting de sani rezulta in sani fermi si cu o pozitie a areolei ridicata conferind astfel un aspect tineresc si dinamic. Procedura poate fi complementata de o procedura de marire a sanilor iar Dr. Panturu intelege foarte bine estetica unor sani frumosi si intineriti si va incorpora aceste deziderate pentru ca Dvs. sa obtineti cele mai bune rezultate posibile.

Caracteristicile estetice ale unor sani cu un aspect tineresc sunt:

 • Cele doua sfarcuri creeaza un triunghi echilateral cu varful deasura sternului
 • Marimea sanilor este proportionala in raport cu latimea pieptului, marimea taliei si inaltimea corpului
 • Sanii sunt ridicati vs. cazuti
 • Sanii par simetrici (desi nu sunt perfect simetrici la nici o femeie)
 • Proiectia areolei este direct sub partea cea mai proeminenta a saniilor

Procedura inovatoare de lifting de sani in arc vertical efectuata de Dr. Panturu nu numai ca ridica sanii ci le si redefineste forma creeand urmatoarele beneficii:

 1. Un aspect ridicat si plin
 2. Un aspect mult intinerit
 3. Rezultate mai longevive
 4. Un risc scazut de complicatii post-operatorii
 5. Fara pierderea de volum, reducerea cupei
 6. Cicatrici minime

Rezultatul este un aspect asemanator celui obtinut in urma operatiei de marire de sani, cu toate ca doar tesuturile proprii sunt remodelate.

Fiecare femeie are propriile obiective si asteptari legate de rezultatele ce pot fii obtinute in urma unui proceduri de lifting sani. Femeile ale caror sani si-au pierdut din volum, fermitate si pozitionare datorita pierderii in greutate, alaptarii, graviditatii sau imbatranirii sunt de obicei foarte interesate de aceasta procedura.

Procedura de lifting de sani ridica si imbunatateste aspectul sanilor care sufera de urmatoarele probleme:

 1. O forma de pendul, aspect lasat sau fara volum
 2. Pierderea fermitatii si a elasticitatii pielii
 3. O forma plata si elongata
 4. Areole care sunt situate sub santul infra-mamar
 5. Areole care sunt orientate in jos
 6. Piele intinsa cu vergeturi cu areole marite
 7. Asimetrie intre cei doi sani si / sau zona areolara

Daca va regasiti in oricare din aceste probleme mentionate mai sus, ati putea beneficia de rezultatele unei operatii de lifting sani. Pasul urmator consta in stabilirea unei consultatii cu Dr. Panturu.

In timpul consultatiei, Dr. Panturu va analiza situatia Dvs. si veti avea posibilitatea sa discutati asteptarile Dvs. si sa lamuriti toate intrebarile pe care le aveti in legatura cu procedura de ridicare a sanilor.

Dr. Panturu va analiza dosarul Dvs. medical si medicatia pe care o luati, va va prezenta toate modalitatiile de lifting sani si varianta potrivita in cazul Dvs.

Operația și tehnici operatorii:

La ce va puteti astepta in timpul operatiei de lifting sani?

Operatia de lifting de sani (mastopexia) se poate efectua printr-o serie de tehnici operatorii diverse. Dr. Panturu foloseste in special tehnicile Peri-areolare si ale Arcului Vertical datorita rezultatelor imbunatatite si a cicatricilor minime pe care le obtine prin aceste metode. Tehnica care va fi folosita pentru operatia Dvs. va depinde de:

 1. Anatomia actuala a sanilor Dvs.
 2. Telurile Dvs. personale
 3. Cati centimetri verticali de corectie sunt necesari
 4. Elasticitatea pielii Dvs.

Operatia se va efectua sub anestezie generala. Dupa ce inciziile sunt efectuate, Dr. Panturu va repozitiona tesutul mamar pentru a obtine un aspect ridicat, ferm si intinerit al sanilor. Dupa ce operatia este finalizata veti fi condusa in sala de recuperare unde va veti odihni pana cand veti putea sa fiti acompaniata acasa. Ulterior operatiei veti avea tumefiere si echimoze care se vor estompa in timp.

Cat de vizibile vor fi cicatricile post-operator?

Procedura de lifting de sani lasa cicatrici care sunt permanente si nu pot fi evitate. La majoritatea pacientelor cicatricile sunt insa minime si se estompeaza in timp. Inciziile sunt de obicei plasate in zone care sunt usor de mascat in haine, inclusiv in maieuri sau rochii cu decolteuri foarte adanci. In timp ce o procedura clasica de lifting de sani creeaza o cicatrice in forma de T inversat, Dr. Panturu se specializeaza in tehnicile Peri-areolare si ale Arcului Vertical, ambele tehnici minimizeaza cicatricile post-operatorii. Inciziile sunt in zona areolei si doar in cazul unui lifting vertical semnificativ inca o incizie verticala va fi necesara. Incizia majora este plasata de obicei in zona infra-mamara si doar in cazurile unde este absolut necesara.

 1. Liftingul Peri-Areolar (numit si Benelli sau Lifting de sani gogoasa) este o tehnica de repozitionare a sfarcului si de minimizare a cicatricilor izolandu-le in zona areolara
 2. Aceasta este metoda preferata de Dr. Panturu in cazul femeilor a caror sani prezinta o foarte minora cadere si necesita doar 1-2 cm de ridicare
 3. In timpul procedurii o zona de piele de dimensiunea unei gogosi este inlaturata din zona areolara. Zona areolara/a sfarcului sunt repozitionate  pentru un aspect liftat si contururi ferme
 4. Se poate realiza si o reducere a dimensiunii areolei prin operarea unei incizii in zona interioara a areolei
 5. Cicatricea rezultata este partial deghizata de suprafata neregulata a marginii areolare si de contrastul de culoare intre zona inchisa de culoare a areolei si cea deschisa de culoare a sanului
 6. O portiune suplimentara de piele se poate indeparta din zona de deasupra areolei (Lifting de sani in forma de semiluna) pentru a creea un efect de lifting suplimentar al tesutului mamar si al areolei

Pentru anumite paciente, este posibila realizarea unui lifting de sani fara incizia verticala si doar cu cea areolara si sub san. Aceasta tehnica este recomandata pentru pacientele a caror sani sunt foarte lasati si a caror zona areolara este orientata in jos. Aceasta tehnica utilizeaza o procedura de suspensie pentru a ridica sanii fara a fi necesara o incizie verticala. Pentru a verifica daca aceasta procedura este potrivita si in cazul Dvs., va rugam sa stabiliti o consultatie la Dr. Panturu.

Cat dureaza si in ce consta recuperarea post-operatorie dupa operatia de lifting sani?

In urma operatiei de mastopexie (lifting de sani), perioada de recuperare este critica pentru o vindecare completa si rezultate optime post-operatorii. In urma operatiei veti avea tumefiere, echimoze si o senzatie de disconfort care va putea fi ameliorata cu ajutorul analgezicelor prescrise de Dr. Panturu.

Durata de timp necesara pentru recuperare depinde de o serie de factori si difera de la caz la caz.  Este important sa va odihniti/dormiti pe spate in perioada recuperarii si sa purtati un sutien de compresie non-stop timp de 6 saptamani post-operator. De asemenea, pentru rezultate optime si de durata se recomanda purtarea unui sutien cu o sustinere adecvata in permanenta.

Pana la vindecarea completa a cicatriciilor se recomanda evitarea activitatiilor fizice solicitante inclusiv a celor sexuale si in special se recomanda evitarea miscarii de ridicare a bratelor pentru ca va duce la intinderea pielii si incetinirea vindecarii. Veti putea face dus la cateva zile dupa operatie insa va trebui sa va uscati foarte bine ranile. Majoritatea femeilor se pot intoarce la munca de birou in aproximativ 1 saptamana de la operatie. Daca munca Dvs. este fizic solicitanta este important sa evitati efortul fizic timp de 2 saptamani si sa reluati exercitiile fizice mai solicitante dupa cel putin 4 saptamani de la operatie.

Cat tin rezultatele operatiei de lifting sani?

Din pacate, operatiile clasice de lifting de sani nu au o durata de viata foarte indelungata datorita efectului inexorabil al gravitatiei si a trecerii timpului.  Desi, sanii de orice dimensiune pot beneficia de o operatie de lifting, rezultatele cele mai bune sunt obtinute  de femeile cu un bust mai putin generos. Alti factori ca de exemplu: mostenirea genetica, varsta, fluctuatiile de greutate, graviditatea, alaptarea, expunerea prelungita la soare si fumatul pot reduce durata de viata a beneficiilor estetice pe care liftingul de sani le confera.

Dr. Panturu insa a dezvoltat o noua tehnica de sutura care poate sa fie potrivita in situatia Dvs. Presupune utilizarea unor suturi permanente de Gore-tex pentru a sustine repozitionarea tesutului mamar si care ofera o mult mai mare rezistenta a liftingului de sani. In special aceasta tehnica permite pastrarea pozitionarii noi a complexului areolar.

Liftingul de sani combinat cu implanturile de silicon pentru marirea de sani

Procedura de mărire de sâni combinata cu procedura de lifting de sani este procedura cu rezultatele cele mai spectaculoase pentru transformarea aspectului plat, lasat si fara forma a sanilor in sani care si-au recastigat tineretea si volumul. Procedura este potrivita pentru femeile care in plus fata de problemele  pentru care se indica liftingul de sani sufera si de:

 1. Sani plati care necesita un plus de volum
 2. Un volum al sanilor care este mai mic decât cel dorit
 3. Diferenta de volum/asimetrie intre cei doi sani

Prin intermediul acestor doua proceduri complementare, sanii Dvs. isi vor recastiga nu doar aspectul tanar, prin lifting si repozitionarea areolei cat si vor beneficia de un volum marit care va va accentua feminitatea. Implanturile de sani sunt disponibile intr-o varietate de forme, marimi, profile si texturi pentru a obtine cele mai bune rezultate personalizate pentru anatomia Dvs. (Mentor, Allergan).

Întrebări Frecvente:

Cu toate ca riscurile unor complicatii nu pot fi excluse in cazul nici unei operatii, cu cat procedura este mai complexa cu atat riscurile ei sunt mai importante. Riscurile generale care apar in cazul tuturor operatiilor includ efectele adverse la anestezie, sangerare excesiva si infectii.

 • Infectii: Efectele lor sunt vizibile in aproximativ 3 zile de la operatie si includ roseata localizata, tumefiere majora si puruit al suturilor, mirosuri neplacute, senzatii de arsura, disconfort si durere. Pentru a minimiza riscul de infectii vi se vor prescrie antibiotice inainte si in timpul operatiei si se recomanda continuarea administrarii lor cateva zile dupa operatie.
 • Hemoragii: In cazurile foarte rare in care sangerarea post-operatorie continua,  este posibil ca o alta interventie chirurgicala sa fie necesara. Toti pacientii sunt instruiti sa nu ia anti-coagulante de ex. aspirina, vitamina E sau suplimente pe baza de usturoi)
 • Hematomul si Seromul- Acumulari de fluide sau sange coagulat care duc la dureri, cicatrice, infectii si pot sa necesite o noua interventie chirurgicala. Orice schimbare brusca in culoarea si conturul pielii trebuie imediat sesizata si examinata de Dr.Panturu.
 • Pierderea temporara a sensibilitatii /Amortire-  Schimbarea senzatiilor resimtite in sani sunt normale dar se rezolva in primele luni dupa chirurgie . Pierderea permanenta a sensibilitatii areolei poate sa apara in cazuri extrem de rare.
 • Cicatrice puternic vizibile:-In cazul oricarei operatii exista riscul de cicatrizare hipertrofica (cicatrici rosii si ridicate), keloizi (cresterea excesiva a tesutului epitelizant in jurul inciziei). Fumatul sau un istoric de cicatrizare excesiva (formare de colagen) va creste riscul de cicatrice vizibile. Prin folosirea de geluri si plasturi cu silicon Cerederm, dupa inlaturarea suturilor, putem ajuta la corectarea sau evitarea acestei probleme.
 • Separarea ranilor:-Femeile care fumeaza sau sufera de diabet pot avea un risc crescut ca marginile inciziei sa se separe postoperator. Daca acest lucru se intampla, zona cicatricilor trebuie tinuta foarte curata. O operatie de corectie nu este necesara in cele mai multe cazuri insa procesul de vindecare este mult incetinit si trebuie tinut sub o mai atenta observatie.
 • Asimetrie a sanilor:-In cazuri foarte rare, complicatiile pot duce la un aspect asimetric al sanilor. In anumite cazuri va fi necesara o noua operatie pentru corectia asimetriei.
 • Hiperpigmentare: Puncte intunecate pot sa apara datorita echimozelor dar in mod normal nu persista mai mult de cateva saptamani postoperator. In cazuri rare insa, punctele intunecate pot persista sau ramane permanente si necesita tratament. Aplicarea de comprese poate asista in reabsorbtia sangelui sau se poate apela la lasere cu lumina intens pulsatila.
 • Necroza tesuturilor: Necroza tesuturilor mamare, a grasimii sau a pielii datorita lipsei de irigare poate sa apara in cazuri foarte rare. Daca un anumit tesut devine necrotic el trebuie indepartat de urgenta pentru a evita raspandirea lui si o infectie severa. Pacienti cu un istoric de vindecare greoaie a ranilor, fumat, probleme circulatorii, diabet sau carora le-a fost administrat tratament de chemoterapie au un risc mai crescut de necroza.

In toate aceste cazuri, daca aveti banuiala ca suferiti de una din complicatiile mai sus mentionate, va rugam sa ne contactati de urgenta pentru a determina pasii urmatori.

Pretul operatiei de lifting sani

Pretul operatiei de lifting de sani variaza in functie de particularitatea cazului. Costul este influentat, in cazul in care operatia de mastopexie se asociaza cu un implant si de pretul siliconului (Mentor, Allergan, Arion, Politech). Pentru o oferta de pret actuala a operatiei de lifting de sani accesati linkul: Pret Lifting Mamar.

Articole de interes: