Reconstructie sani

Formele feminine care te completeaza!

Reconstructie sani după mastectomie:

Prin operatia de reconstructie a sanilor după mastectomie va puteti bucura de recrearea formei sanilor si astfel sa va recastigati feminitatea conferita de un bust armonios.

Acest pas este foarte important, si contribuie la recastigarea increderii in imaginea feminina a corpului dvs. ceea ce duce la cresterea calitatii vietii.

Operatia de reconstructie sani după mastectomie

Cancerul de sani este una din cele mai frecvente forme de cancer care afecteaza populatia feminina. Pentru femeile in cazul carora a fost necesara o procedura de mastectomie, operatia de refacere sani post mastectomie reprezinta modalitatea ideala pentru redobandirea unei siluete feminine si a unor forme armonioase.

In ce consta procedura de reconstructie sani?

Procedura de refacere a sanilor post mastectomie reface forma si functionalitatea sanilor care a fost pierduta datorita bolilor, a accidentelor sau a problemelor genetice. Scopul acestei proceduri este sa le redea pacientelor un aspect cat mai placut si normal.

Cancerul de sani este una dintre cele mai frecvente forme de cancer care apare la femei. Dupa cum exista diverse forme de cancer mamar exista si diverse forme de tratament. Unora dintre paciente li se excizeaza doar tumora canceroasa in timp ce pentru altele este nevoie de amputarea intregului san (mastectomie). In urma finalizarii acestor proceduri se poate realiza operatia de reconstructie a sanilor.

De asemenea, sunt femei care au un istoric in familie de cancer de san sau care sufera de mutatia genetica BRCA si care aleg in mod profilactic amputarea sanilor (mastectomie profilactica) pentru a minimiza riscul dezvoltarii de cancer mamar.

Reconstructie sani in urma mastectomiei

Femeile care au avut o operatie de mastectomie partiala sau totala pot beneficia de reconstructia sanilor. Dr. Panturu se specializeaza pe reconstructia formelor si a aspectului natural al sanilor in urma operatiunii de mastectomie in mod continuu si este la curent cu cele mai moderne tehnici operatorii disponibile pentru aceasta procedura.

Fie ca ati avut o mastectomie totala sau partiala sau doar excizarea tumorii, operatia de reconstructie a sanilor va poate ajuta nu numai sa va redobanditi formele feminine dar si sa va sporiti increderea in imaginea de sine. Reconstructia sanilor creeaza:

 1. Un aspect armonios si echilibrat al sanilor in sutien/ costum de baie.
 2. Posibilitatea recastigarii formei sanilor
 3. Posibilitatea renuntarii la purtarea unui suport prostetic pentru a imita forma naturala a sanilor

Care sunt cele mai frecvent intalnite proceduri de reconstructie a sanilor?

Exista o serie intreaga de metode de chirurgie reconstructiva a sanilor incepand de la implanturi mamare, grefa de piele, grasime sau chiar o sectiune de muschi cu si tesutul dermo-grasos corespunzator, prelevata din zona abdomenului (Lambouri TRAM, DIEP), a spatelui (Lambou de latissimus dorsi) transpozitionate la nivelul sanilor, sau o combinatie a acestora.

Implanturile mamare

Exista o varietate de implanturi care pot fi utilizate in operatia de refacere a sanilor . Dr. Panturu utilizează cele mai moderne implanturi de silicon care contin un gel vascos cu o textura placuta la palpare.

Exista mai multe tipuri de tehnici de implanturi pentru operatia de reconstructie a sanilor:

 1. Intr-o singura etapa: sau operatia de reconstructie imediata a sanilor, care este efectuata in acelasi timp cu mastectomia. Acest tip de proceduri folosesc Alloderm, o substanta care funcționează ca un substitut muscular pentru a asigura sustinerea implantului.
 2. In doua etape: sau reconstructia amanata. Este cea mai intalnita procedura si presupune implantarea unui expander de tesut care ajuta la intinderea muschilor si a pielii si care este ulterior îndepărtat si inlocuit cu implanturi mamare.

Reconstructie de sani prin lambouri

Femeile care dispun de suficienta piele si grasime in exces pot avea operatia de reconstructie sani utilizand tesuturi proprii. Aceste lambouri sunt utilizate pentru a reface sanii la aspectul pe care il aveau inainte de cancer. Exista o serie de proceduri printre care si:

 1. Lamboul de Transversus Rectus Abdominis Muscle (TRAM flap) : Utilizeaza pielea, grasimea si muschiul din zona abdominala pentru a reconstrui sanii. Aceasta procedura este folosita pentru a creea o simetrie vizibila a sanilor. Din pacate, utilizand muschiul abdominal creeaza  alte potentiale probleme cum ar fi: hernia si slabirea fermitatii abdominale. De asemenea, aceasta procedura necesita un timp substantial de recuperare.
 2. Lamboul DIEP, o adaptare a operatiei de Lambou TRAM: Nu implica utilizarea muschiului abdominal ci a unui lambou liber (transplant de piele abdominala cu țesut adipos subcutanat inclusiv a vaselor de sange). Implica microchirurgie si este riscanta deoarece este posibil ca transplantul de piele sa isi piarda viabilitatea. Avantajul lambourilor TRAM si DIEP este ca se realizează si operația de abdominoplastie, iar excesul cutaneo-grasos abdominal inferior este transpozitionat / transferat la nivelul sânului, cu modelarea acestuia in forma de san.
 3. Lamboul de mușchi Latissimus Dorsi: Aceasta grefa foloseste muschiul spatelui latissimus pentru reconstructia de sani. Deoarece spatele este o zona mai putin adipoasa decat abdomenul, aceasta interventie necesita de multe ori implanturi pentru a avea un rezultat estetic satisfacator.
 4. Lamboul cu tesut adipos si muschi ai feselor: Este o varianta mai moderna a primelor doua proceduri care foloseste tesut muscular si adipos din zona feselor si interiorul coapselor. Necesita microchirurgie deoarece presupune recoltarea si reutilizarea pielii, a muschilor si a vaselor de sange.
 5. Lambou a muschiului gluteus maximus: Folosind un lambou din zona feselor pentru a reface sanii. Este o procedura complicata care nu se recomanda decat in cazuri speciale.

Cand se recomanda procedura de reconstructie a sanilor?

Procedura de reconstructie sani se poate efectua concomitent cu mastectomia (reconstructie de sani imediata) sau la un interval de timp dupa mastectomie( reconstructie sani ulterioara). De obicei, procedura de reconstructie sani ulterioara este utilizata in cazul femeilor care urmeaza un tratament cu radiatii, deoarece urmarea unui astfel de tratament ulterior reconstructiei sanilor poate intarzia procesul de vindecare.

Exista de asemenea, o serie de factori care pot sa influenteze decizia dvs. de a avea operatia de reconstructie sani inclusiv:

 1. Starea dvs. generala de sanatate
 2. Tipul de cancer si stadiul acestuia
 3. Caracteristicile țesuturilor care pot fi transferate ( femeile subponderale pot sa nu dispuna de tesuturile necesare lambourilori)
 4. Tipul de operatie de reconstructie de sani pe care o doriti
 5. Marimea implanturilor sau a saniilor reconstruiti

O parte a pacientelor nu vor sa ia decizia de a reconstrui sanii concomitent cu diagnosticul de cancer. Daca va aflati in aceasta situatie este bine sa asteptati finalizarea operatiei de mastectomie inainte de a lua decizia privitoare la operatia de reconstructie a sanilor.

Bineinteles, cu cat sunteti mai bine informata cu privire la variantele de reconstructie de sani existente, cu atat veti putea intampina decizia cu privire la reconstructia sanilor mai realist si in cunostiinta de cauza. Cel mai bine este sa discutati toate variantele si sa adresati intrebarile si nelamuririle pe care le aveti in legatura cu aceasta procedura in timpul consultatiei dvs. la Dr. Panturu.

La ce va puteti astepta in urma procedurii de reconstructie a sanilor?

Reconstructia sanilor este o procedura remarcabila prin care sanii Dvs. sunt reconstruiti in urma operatiei de masectomie. Rezultatele variaza in functie de individ si procedura, insa urmatoarele considerente generale sunt bine de avut in vedere:

 1. Sanii reconstruiti nu vor avea aceeasi sensibilitate ca si sanii anteriori.
 2. Vor exista incizii vizibile pe sani, fie in urma reconstructiei sau a mastectomiei.
 3. Anumite tehnici chirurgicale vor rezulta in cicatrice in locurile de unde se recolteaza muschii, pielea si vascularizatia necesare reconstructiei de sani.
 4. Daca doar un san este reconstruit ar trebui sa aveti in vedere un lifting, micsorare sau marire a celuilalt san pentru rezultate armonioase.

Cand vine vorba de procedura de reconstructie sani, fiecare pacient are o serie de circumstante  si nevoi unice. In timpul consultatiei cu Dr. Radu Panturu veti avea oportunitatea sa discutati variantele existente si sa lamuriti toate intrebarile dvs. legate de aceasta procedura.

Procedura de reconstructie areolara

Odata cu finalizarea operatiei de reconstructie sani, se poate opta pentru reconstructia mamelon si a zonei areolare. Aceasta operatie are loc de obicei dupa finalizarea procesului de vindecare a operatiei de reconstructie de sani, pentru a permite pozitionarea optima a areolei/mameloanelor. Sfarcul este creeat prin utilizarea tesutului mamar existent si comprimarea lui in forma unei mici bilute de tesut. Areola este creeata folosind o grefa de piele, un tatuaj sau ambele.

Pretul operatie de reconstructie sani post mastectomie

Pretul operatilor de reconstructie sani dupa mastectomia efectuata datorita cancerului de san variaza in functie de tehnica folosita. Costul operatiei de reconstructie sani dupa cancer este influentat si de tipul de implanturi mamare folosite (in cazul in care acesta este necesar). Pentru oferta actuala de pret a operatiei de reconstructie de sani post mastectomie accesati linkul: Pret Reconstructie Sani Post Mastectomie

Articole de interes: