Himenoplastia

Atunci cand bobocul este cea mai frumoasa floare!

Himenoplastia- Reconstrucția de himen

Din ce in ce mai multe femei sunt interesate de himenoplastia, sau operatia de reconstructie a himenului, din diverse motive.

Prin aceasta procedura se reface chirurgical himenul, o membrana care obtureaza partial deschiderea vaginala. In multe culturi si traditii un himen intact indica virginitatea.

Datorita unor motive diverse, in afara contactului sexual, exercitiile fizice foarte viguroase sau un tampon intern, himenul poate sa fie rupt.

Din aceste motive, multe femei isi doresc refacerea himenului, iar himenoplastia face acest deziderat posibil.

Dr. Panturu intelege discretia si confidentialitatea necesara in cazul unei astfel de proceduri si va asigura de toata grija pentru a pastra o discretie si atentie absoluta.

Recomandari operatie:

Himenoplastia: care sunt principalele motive pentru care aceasta operatie poate fi potrivita si in cazul Dvs.?

Din varietatea de motive existente, cele mai frecvente motive pentru care se alege himenoplastia sunt:

  • Motive culturale si religioase: in anumite cercuri sociale, un himen intact este foarte important pentru ca simbolizeaza castitatea femei respective. Himenul unei femei este sensibil insa si din diverse motive se poate rupe. Aceasta procedura ajuta la refacerea himenului astfel demonstrand virginitatea si castitatea persoanei in cauza.
  • Motive psihologice: Daca o femeie a fost abuzata sexual sau fortata sa aiba raporturi sexuale pe care nu si le-a dorit, este foarte posibil ca himenul sa se fi rupt. Ca o modalitate de reintregire emotionala si fizica, multe femei pot alege aceasta modalitate pentru a simboliza un nou inceput si depasirea acestui moment traumatic.
  • Rani ale himenului: Pentru unele femei, un himen intact care se rupe in timpul primului contact sexual este foarte important, din pacate exercitiile fizice viguroase si tampoanele interne pot rupe himenul iar prin operatia de himenoplastie se poate reface himenul
  • Reinvirginare: Daca o femeie incepe o noua relatie sexuala si anterior a fost dezvirginata, poate alege refacerea himenului

Indiferent de motivul pe care l-ati putea avea pentru a solicita aceasta operatie, Dr. Panturu va sta la dispozitie cu multa discretie si profesionalism pentru rezolvarea acestei probleme.

Este himenoplastia operatia potrivita si in cazul meu?

Cele mai potrivite persoane pentru aceasta operatie sunt femeile care au o stare buna de sanatate generala si o imagine realista asupra efectelor acestei operatii.

Operatia de reparatie a himenului contribuie la perceptia unei femei ca fiind virgina, casta, perceptie care din motive culturale si religioase este importanta in anumite cercuri sociale.

Pentru persoanele care doresc refacerea himenului pe motiv de demonstrarea virginitatii, se recomanda aceasta procedura sa aiba loc cu cel putin 6 saptamani inainte de ziua nuntii. Deoarece aceasta procedura nu este necesara din punct de vedere medical, se recomanda ca pacienta sa fie foarte convinsa de necesitatea acestei operatii.

Himenoplastia: la ce va puteti astepta de la procedura?

Pentru a determina daca operatia de himenoplastie este indicata in situatia Dvs. va recomandam programarea unei consultatii cu Dr. Panturu in care sa discutati intr-un cadru confidential si atent situatia Dvs. si asteptarile pe care le aveti referitoare la aceasta procedura. Dr. Panturu va analiza situatia Dvs. medicala si medicamentele pe care le administrati in prezent, va discuta procedura si va va oferi recomandari specifice in cazul Dvs.

Procedura se va desfasura sub anestezie locala si veti putea sa va deplasati acasa imediat dupa finalizarea ei. In timpul procedurii Dr. Panturu va exciza marginile rupte ale himenului si le va coase din nou impreuna cu ajutorul unor suturi care se vor dizolva ulterior. Dupa finalizarea procedurii nu vor exista cicatrice si himenul va aparea intact. In mod normal la viitorul act sexual himenul se va rupe din nou.

Procesul de recuperare:

In ce consta procesul de recuperare postoperator?

Deoarece himenoplastia este o procedura simpla care dureaza in medie sub 30 minute, recuperarea este rapida, in primele 48-72 ore veti avea sangerari si discomfort care va fi controlat prin analgezicele prescrise de Dr. Panturu. Vindecarea completa dureaza 4-6 saptamani, va veti putea deplasa acasa la scurta vrem dupa procedura dar odihna si relaxarea sunt foarte importante, pentru a permite vindecarea completa.

Vor trebui respectate urmatoarele protocoale:

  • Abstinenta sexuala: Orice activitate sexuala va exacerba durerea, se recomanda 6 saptamani de abstinenta sexuala
  • Evitarea lenjeriei intime stramte: se recomanda evitarea chilotilor tanga timp de cel putin 1 -2 saptamani de la data operatiei
  • Evitarea tampoanelor interne timp de cel putin 6 saptamani

Preturile himenoplastiei

Pretul operatiei de himenoplastie variaza in functie de tipul de anestezie (locala sau generala). In marea majoritate a cazurilor himeoplastia se efectueaza in anestezie locala iar costul pentru himenoplastia in anestezie locala este mai mic.

Pentru oferta de pret actuala a operatiei de himenoplastie va rugam vizitati pagina: Pret Himenoplastie.

Articole de interes: