Vaginoplastia

Un nou inceput pentru zona ta intima!

Vaginoplastia - Reîntinerire Vagin

Ce este vaginoplastia?

Muschii vaginali ai femeilor care au născut se dilata in timpul nasterii rezultand intr-o deschidere a canalului vaginal largita si muschi vaginali slabiti. De asemenea, prin procesul natural de îmbătrânire,   muschi vaginali se pot slabii și dilata. Acest lucru poate creea discomfort si chiar rusine. Muschii vaginali slabiti pot creea deasemenea probleme sexuale sau chiar duce la lipsa de satisfactie pentru ambii parteneri.   Desi exista exercitii dedicate pentru a intari muschii vaginali, ele nu produc de obicei rezultatele dorite.

Vaginoplastia, sau reintinerirea vaginului, ingusteaza o portiune importanta a vaginului, facand intrarea in vagin mai ingusta, precum si întărind zonele vaginale care sunt lipsite de musculatura. Tesutul excesiv vaginal este inlaturat, si muschii sunt intinsi. Rezultatul: muschi vaginali mai compacti, ceea ce poate rezulta în cresterea placerii resimtite in timpul actului sexual de tine si partenerul tau.

Acest rezultat este obtinut prin diverse metode ca laserul si cauterul.

Vaginoplastia: De ce ar trebui sa aveti in vedere procedura de intinerire vaginala?

Motivele pentru care va puteti hotara pentru aceasta procedura sunt personale si specifice fiecarei persoane. O parte din cele mai frecvente motive pe care le-am intalnit in practica noastra sunt:

 1. Largirea vaginului in urma nasterii. Dupa nastere, multe femei sufera de o largire a vaginului si doresc o operatie de ingustare a vaginului care sa le permita imbunatatirea performantei sexuale si a increderii in momentele cele mai intime cu partenerul de viata.
 2. Un canal vaginal largit: Pe masura ce femeile imbatranesc, canalul vaginal devine mai lax, prin urmare si placerea resimtita in timpul actului sexual se poate diminua din intensitate si o femeie poate sa-si doreasca redobandirea placerii avute anterior in timpul actului sexual cand avea un vagin mai ingust.
 3. Pierderea încrederii in timpul actului sexual: Femeile care si-au pierdut increderea in timpul actului sexual vor consta ca operatia de ingustare a vaginului le va creste nu doar senzatia de placere resimtita in timpul actului sexual dar si increderea in sine.
 4. Exercitiile Kegel si-au pierdut din eficacitate: In timp ce exercitiile Kegel sunt folositoare in anumite cazuri, pentru proaspetele mamici, canalul vaginal devine in multe cazuri prea larg pentru a putea fi readus la ingustimea anterioara doar prin practicarea acestor exercitii. Vaginoplastia poate fi o solutie in astfel de cazuri.

Femeile care aleg operatia de vaginoplastie au de obicei si alte simptome ca de exemplu:

 • Pierderea senzatilor si a intensitatii stimularii resimtite in timpul contactului sexual
 • O deschidere vaginala care este inestetica
 • Probleme cu retentia tampoanelor interne
 • Probleme cu retentia partenerului in interiorul vaginului in timpul actului sexual
 • Tesuturi care sunt vizibile in vagin si creeaza un aspect inestetic

Indiferent de care este motivul pentru care v-ati hotarat sa aveți operația de vaginoplastie, Dr. Panturu va sta la dispozitie prin profesionalism, atentie, confidentialitate si discretie totala.

Este vaginoplastia operatia potrivita pentru situatia mea?

Femeile care sufera de laxitate vaginala si o largire a peretilor vaginali si care doresc un vagin mai ingust sunt candidatele perfecte pentru aceasta procedura. Fie ca este rezultatul unei sarcini sau a varstei, daca va doriti un vagin mai ingust Dr. Panturu va poate ajuta sa-l obtineti.

Daca va hotarati pentru aceasta procedura este important sa aveti o stare de sanatate buna si sa nu fiti gravida. Daca ati avut recent o sarcina este bine sa asteptati un an inainte de a face aceasta operatie.

Aceasta procedura poate fi potrivita pentru Dvs. daca:

 • Doriti sa va imbunatatiti estetica vaginului
 • Doriti sa va redobanditi increderea in Dvs.
 • Doriti sa va reintineriti viata intima

 

 

Care sunt alte motive frecvente pentru operatia de vaginoplastie?

 • Imbatranirea
 • Mostenirea genetica
 • Fluctuatiile majore in greutate
 • Tuse cronica sau probleme de constipatie
 • Ridicarea de greutati foarte mari

Cea mai buna modalitate pentru a stabili daca aceasta operatie este potrivita in cazul Dvs. este in urma unei consultatii la Dr. Panturu.

Vaginoplastia: Proceduri complementare

Labioplastia

Unele femei sufera de labii inegale, marite  care pot sa duca la dureri si neplaceri in timpul actului sexual sau al activitatiilor fizice.

Labioplastia consta in reconstruirea chirurgicala sau reducerea labilor interne sau externe.

Multe paciente opteaza pentru labioplastie concomitent cu vaginoplastia.

Folosind tehnici chirurgicale reconstructive, Dr. Panturu va poate sculpta vaginul pentru un aspect mai ferm, intinerit, uniform si estetic placut.

Obiectivul labioplastiei este de a pastra cat mai mult din culoarea naturala, pigmentatia si sensibilitatea labiei interne cu un minim de cicatrici.

Exista o serie de metode de labioplastie printre care: tehnica micsorarii, tehnica pana si de-epitelizarea.

Pentru mai multe detalii va rugam consultatia pagina dedicata operatiei de labioplastie

Care sunt rezultatele pe care le puteti obtine prin operatia de vaginoplastie?

Cea mai buna modalitate prin care puteti determina daca operatia de vaginoplastie va va da rezultatele sperate este sa stabiliti o prima consultatie cu Dr. Panturu. Veti avea oportunitatea sa lamuriti toate intrebarile Dvs precum si sa obtineti o opinie calificata in legatura cu obiectivele pe care vi le propuneti.

In timpul consultatie Dr. Panturu va:

 • Trece in revista dosarul Dvs. medical precum si medicatia pe care o luati in prezent;
 • Discuta detaliile procedurii si tipurile de procedura care se preteaza in situatia Dvs.
 • Oferi recomandari in functie de nevoile si obiectivele Dvs.

Dr. Panturu va asculta care sunt nevoile Dvs., asteptarile si rezultatele dorite pentru a alege varianta potrivita in cazul Dvs. Operatia se deruleaza de obicei sub anestezie locala sau anestezie generala. In timpul operatiei Dr. Panturu va creste tonusul muschilor vaginali, va intari muschiul perineal, inlaturand orice tesut vaginal  in exces.Procedura dureaza 1-2 ore si toate cicatricile vor fi interne. Vaginoplastia va ajuta reintinerirea vaginului la aspectul lui dinaintea sarcinii.

Procesul de recuperare postoperator

In majoritatea cazurilor, veti putea sa va deplasati la domiciliu dupa operatie dar este important sa va relaxati si odihniti. Dr. Panturu va verifica evolutia Dvs. la intervale regulate dupa operatie pentru a se asigura ca recuperarea Dvs. decurge conform planului si ca va veti putea bucura de cele mai bune rezultate posibile.

In urma operatiei, va exista tumefiere, echimoze si durere.  Se recomanda administrarea de analgezice timp de 4-5 zile de la operatie pentru atenuarea simptomelor.

Simptomele se vor estompa in intensitate pe parcursul urmatoarelor 2-4 saptamani.  Se recomanda aplicarea de pachete de gheata local pentru a reduce tumefierea.

Desi va veti putea deplasa in majoritatea cazurilor la o zi dupa operatie, se recomanda repaus la domiciliu timp de 1 saptamana. Se recomanda evitarea exercitiilor fizice timp de 2-3 saptamani. Dupa 3 saptamani puteti relua exercitiile usoare dar se recomanda se evitati alergarea sau ridicarea de greutati solicitante timp de 6 saptamani de la operatie. De asemenea se recomanda o perioada de 6 saptamani de abstinenta sexuala.

Odata perioada de recuperare trecuta rezultatele sunt finale dupa aproximativ 6 saptamani. Ele pot sa dureze o viata, bineinteles odata cu imbatranirea vaginul isi va pierde din fermitate insa nu se va intoarce la starea initiala ante-operatorie.

Preturile vaginoplastiei

Costulul operatiei de vaginoplastie variaza in functie de tipul de interventie si particularitatea cazului.

Pentru oferta de pret actuala a operatiei de vaginoplastie va rugam vizitati pagina: Pret vaginoplastie.

Articole de interes: