Injectii botox: sfideaza si tu trecerea timpului

Sfideaza trecerea timpului si obtine un efect natural!

Tratamentele pentru riduri cu injectii Botox sau Dysport

Ridurile si liniile de expresie pot fi tratate cu injectii botox fara a fi astfel necesara o interventie chirurgicala.

Pentru a va bucura de rezultate cu un aspect natural este important sa apelati la un specialist.

Dr. Panturu a urmat multiple specializari in acest tip de tratamente si va poate oferi cele mai bune rezultate: o fata cu un aspect natural intinerit care va va aduce complimente.

Daca fata Dvs.  isi pierde expresivitatea si are un aspect de “masca” atunci s-a mers prea departe.

Din pacate, multi pacienti apeleaza la persoane fara o specializare serioasa in acest domeniu avand rezultate nesatisfacatoare.

In ce constau tratamentele cu toxina botulinica, asa numitele injectii botox ?

Botoxul este un tratament injectabil care duce la relaxare musculara.  Atunci cand este corect utilizat, prin injectarea lui de catre specialisti, tratamentul duce la un rezultat cu un aspect natural si o fata relaxata. Tratamentul este utilizat pentru a trata ridurile fruntii, din jurul ochilor si a expresiilor faciale nedorite (încrâncenare, manie, tristețe), asimetriei faciale si a multor altor probleme estetice.

Botox este denumirea generica data diverselor tratamente cu proteina purificata produsa de bacteria “Clostridium Botulinum” care au fost utilizate cu succes in medicina estetica de la inceputul anilor ’90.

Botox actioneaza ca un neuromodulator, adica o substanta care moduleaza transmiterea de impulsuri nervoase catre muschi. Proteina din Botox actioneaza pentru a reduce temporar activitatea musculara, impiedicand terminatiile nervoase sa stimuleze fibrele musculare.

Botox este in prezent tratamentul cosmetic cel mai cautat in lume pentru o serie de probleme estetice frecvent intalnite. Substanta activa este aprobata in peste 78 de tari si are un istoric foarte bun in tratamente peste 400 de studii medicale.

Botox-ul este administrat prin injectii in muschi fetei pentru a-i ajuta sa se relaxeze. Tratamentele sunt folosite pentru imbunatatirea aspectului ridurilor adanci cum ar fi cele dintre sprancene si a liniilor de expresie, intr-un mod sigur si fara a apela la proceduri chirurgicale mai costisitoare.

De asemenea, injectiile cu botox pot fi folosite pentru a trata transpiratia excesiva, migrenele severe, asimetria faciala precum si multe alte afectiuni.

Sunt tratamentele injectabile botox potrivite in situatia mea?

Persoanele pentru care se recomanda injectiile botox sunt pacientii care au:

 1. Riduri in partea superioara a fetei, in zona fruntii si a ochiilor.
 2. Riduri superficiale ale fetei.
 3. Asteptari realiste legate de rezultatele ce pot fi obtinute in urma procedurii.

De asemenea, este important ca starea Dvs. generala de sanatate sa fie buna.

Injectiile botox sunt folosite pentru a trata in special urmatoarele zone :

 • Ridurile fruntii
 • Liniile verticale aparute intre sprancene in urma incruntarii
 • Ridurile din zona ochiilor
 • Ridurile din zona gurii (mai ales la fumatori)

Dr. Panturu va determina tratamentul cel mai potrivit pentru situatia Dvs. in urma consultatiei initiale.

Cum se administreaza injectiile botox?

In urma unui consult la Dr. Panturu se va stabili varianta cea mai potrivita de tratament in situatia Dvs., veti fi programat sau se va efectua tratamentul cu botox.

Este important sa fii trecut cel putin 3 luni de la ultimul tratament cu injectii botox pentru ca efectele tratamentului ulterior sa nu afecteze noile rezultate.

De asemenea, recomandam evitarea administrarii de medicamente sau suplimente care subtiaza sangele (aspirina, ibuprofen, omega 3, uleiuri de peste sau o dieta bogata in peste). Daca ati suferit de herpes la buze este important sa ne informati in prealabil pentru a va prescrie din timp medicatia necesara reducerii (nu eliminarii) riscului ca herpesul de buze sa reapara in urma injectarii cu botox.

In timpul sedintei de tratament se va aplica, daca este cazul un analgezic local si se va trece la procedura de injectare care dureaza in jur de 10-15 minute in functie de zonele tratate. Vom folosi ace foarte subtiri pentru ca disconfortul resimtit sa fie minim. Se va aplica dispozitivul Coolsense de anestezie locala prin răcire, astfel tratamentul va fi nedureros.

Efectele tratamentului vor fi remarcate dupa 3-5 zile de la administrare si rezultatele complete vor fi vizibile dupa aproximativ 2 saptamani asa incat modificarile la nivelul fetei vor fi subtile si la inceput imperceptibile iar anturajul Dvs. imediat nu va remarca ca ati apelat la o procedura estetica.

Alte tratamente cu Botox

In afara de tratamentul ridurilor, care sunt alte utilizari ale tratamentului cu injectii botox ?

1. Transpiratia excesiva

Transpiratia excesiva sau hiperhidroza se poate trata in mod eficient cu ajutorul injectiilor cu toxina botulinica Botox sau Dysport. In urma tratamentului, efectele neplacute ale transpiratiei excesive vor fi mult ameliorate. In timp ce transpiratia este o modalitate naturala a corpului de a regla temperatura Dvs. corporala, transpiratia excesiva are un efect negativ asupra confortului personal si poate fi o cauza de stres in situatii sociale.

Pentru persoanele care sufera de transpiratie excesiva, toate ariile vietii pot sa fie negativ afectate: de la alegerea carierei, a activitatiilor recreative si chiar a relatiilor. Transpiratul excesiv afecteaza negativ starea de comfort psihic si imaginea de sine. Se estimeaza ca aproximativ 3 % din populatie sufera de o transpiratie excesiva, deci milioane de oameni din intreaga lume sufera de aceasta problema.

Pana nu demult, tratamentul disponibil era doar folosirea de deodorant, ceea ce nu ajuta problema reala, insa in urma descoperirii efectelor benefice ale tratamentelor cu toxina botulinica pentru tratarea transpiratiei excesive s-a creeat o solutie eficienta pentru aceasta problema.

Pacientii care sufera de transpiratie excesiva (hiperhidroza):

 1. Isi schimba frecvent hainele
 2. Folosesc materiale absorbante si antitranspirante sub haine
 3. Evita anumite tipuri de materiale, culori si croiuri

Multi pacienti care au incercat fara succes un tratament medicamentos anti-perspirant pot apela la injectiile cu neuromodulatoare tip botox. Neurotoxina este injectata local in zonele afectate si blocheaza semnalele chimice nervoase care stimuleaza glandele sudoripare. Atunci cand glandele sudoripare nu primesc semnale chimice, transpiratia excesiva este oprita. Veti continua sa transpirati insa in alte zone ale corpului netratate.

Cele mai frecvente zone tratate sunt: zona axilara (sub-brat, subsoara), zona fruntii, a palmelor sau a talpiilor. Pentru a determina daca tratamentul cu botox este recomandat pentru cazul Dvs. va rugam sa stabiliti o consultatie la Dr. Panturu.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de hiperhidroza (transpiratie excesiva)?

Exista doua tipuri principale de hiperhidroza si este important de inteles diferenta intre ele.

 • Hiperhidroza localizata primara: este caracterizata prin localizarea ei in zone cum ar fi mainile, talpile, sub-brat, fata sau cap. Aceasta forma nu este cauzata de o alta problema medicala sau datorita medicatiei administrate. Acest tip de hiperhidroza nu apare de obicei in timpul somnului si apare egal la ambele maini, talpi etc. Suferiti de hiperhidroza localizata primara daca:
 1. Transpirati la fel pe ambele parti ale corpului.
 2. Transpiratia va afecteaza desfasurarea normala a activitatiilor zilnice.
 3. Suferiti de cel putin de un episod de hiperhidroza anual.
 4. Aveti un istoric familal de hiperhidroza.
 5. Transpiratia excesiva este oprita in timpul somnului.
 • Hiperhidroza generalizata secundara: Acest tip de transpiratie excesiva apare datorita unor afectiuni medicale si/sau datorita medicatiei administrate. Acest tip de hiperhidroza apare deseori in timpul somnului.

Botoxul este utilizat in special pentru tratarea primului tip de hiperhidroza.

In ce consta tratamentul cu injectii botox pentru tratarea hiperhidrozei?

Tratamentul injectabil duce la blocarea secretiei chimice care activeaza glandele sudoripare. Prin blocarea mesagerului chimic, tratamentul cu injectii botox dezactiveaza transpiratia excesiva din zona injectata, Tratamentul nu impiedica insa capacitatea corpului de a-si regla propria temperatura.

Un tratament tipic consta in administrarea de aproximativ 50 de unitati botox/ parte corporala. Se va folosi un ac foarte subtire pentru a injecta cantitati mici de substanta subcutanat in zonele cu transpiratie excesiva. Este important ca ulterior tratamentului sa se reevalueaze zona tratata in caz ca anumite glande sudoripare nu au fost injectate intr-o prima faza. Injectiile in zona axilara (sub-brat) nu sunt de obicei dureroase insa in cazul administrarii lor in palme sau talpi se va apela la un anestezic local si la dispozitivul de anestezie locala prin racire Coolsense.

In urma injectiilor, efectul pozitiv va fi resimtit timp de 7-16 luni, ulterior fiind necesara re-efectuarea tratamentului. Pentru a determina care este procedura cea mai potrivita pentru situatia Dvs. va rugam sa stabiliti o programare consultatie la Dr. Panturu.

2. Tratarea migrenelor prin injectii botox

Pana recent, persoanele care sufereau de migrene severe aveau putine tratamente la dispozitie. Medicatia, desi oferea o anumita ameliorare, nu impiedica insa reaparitia migrenelor cronice.

Pacientii care sufera de migrene cronice se confrunta cu:

 1. Migrene frecvente: 15 sau mai multe pe luna
 2. Fiecare migrena dureaza in medie cel putin 4 ore
 3. Cel putin jumatate din durerile de cap sunt legate de migrene

In astfel de situatii, tratamentul cu injectii neuromodulatoare tip botox creeaza cele mai bune rezultate.

Dr. Panturu va va injecta neuromodulatori in muschii fruntii, lateral si in spatele zonei capului, in zona gatului si a umerilor. Aceasta va duce la scaderea gradului de contractura musculara, si la reducerea frecventei si intensitatii episoadelor de migrena.Studiile medicale au demonstrat ca acest tratament duce la evitarea a aproximativ 9 zile de migrene/luna imbunatatind astfel considerabil viata celor care sufera de migrene cronice.

Dr. Panturu a urmat cursuri de perfectionare in acest tip de tratamente si poate sa stabileasca in urma consultatiei initiale zonele cele mai indicate pentru administrarea acestor tratamente in cazul Dvs.

3. Corectarea nechirurgicala a liniei maxilarului cu injectii botox

Pentru pacientii care sufera de o linie a maxilarului puternic definita, injectiile cu botox pot constitui un tratament viabil. Pacientii care au un muschi masticator puternic dezvoltat sunt adesea caracterizati de un maxilar cu un aspect patrat. Este o problema care poate fi mostenita genetic sau poate sa apara datorita inclestarii excesive a dintiilor in timpul noptii. Pacientii care au o linie prea pronuntata a maxilarului pot beneficia de aceste injectii si sa evite astfel o procedura de corectie chirurgicala mult mai dureroasa si costisitoare.

Dr. Panturu va poate administra tratamentul cu injectii botox pentru a bloca contractarea muschiilor falcilor si astfel in timp prin atrofierea lor o scadere a volumului si a aspectului de “falci inclestate”. Pentru cele mai bune rezultate se recomanda o serie de tratamente de 3-5 ori pentru a duce la o micsorare a muschiilor falcilor. Atrofia de cel putin 12 luni este necesara pentru a scaderea in volum a muschiilor maxilarului sa fie vizibila si pentru a obtine conturul facial dorit.

Pentru a determina care este varianta cea mai potrivita in situatia Dvs. va recomandam sa stabiliti o consultatie la Dr. Panturu.

Care este pretul injectiilor cu toxina botulinica Botox / Vistabel/ Dysport?

Pretul tratamentului cu botox este variabil in functie de numarul de zone tratate, avem un pret pentru tratamentul transpiratiei excesive, un pret pentru injectarea in riduri a toxinei botulinice. Costul inectilor cu toxina botulinica Botox / Vistabel / Dysport variaza in functie de numarul de unitati utilizate. Pentru oferta actuala accesati linkul: Pret Toxina Botulinica Riduri Botox Dysport.