Mărirea feselor fără operație este acum posibilă datorită progreselor în medicina regenerativă, care implică injectarea cu grăsime proprie și celule stem extrase din grăsime și sânge. Această metodă este primită cu entuziasm de pacienții noștri, deoarece oferă rezultate spectaculoase, comparabile cu cele ale implanturilor de silicon, dar cu un risc mult diminuat de complicații, nefiind necesară o intervenție chirurgicală majoră. Astfel, poți obține o siluetă voluptoasă, naturală și atrăgătoare. 

Avantajele măririi feselor prin injectarea de grăsime includ:

 • Eliminarea riscului de respingere, prin utilizarea grăsimii proprii în procedură;
 • Prezența unei cantități semnificative de celule stem în grăsime, ce oferă o capacitate crescută de rejuvenare a țesuturilor receptor;
 • Liposucția, care este prima etapă a procedurii, permite reducerea depozitelor de grăsime nedorite;
 • Perioada de recuperare după procedură este considerabil mai scurtă față de cea necesară după implanturile de silicon;
 • Aspectul și senzația la atingere a feselor sunt complet naturale;
 • Există, de asemenea, un impact psihologic pozitiv semnificativ, pacienții simțindu-se mult mai bine în urma procedurii.

Forma feselor poate influența semnificativ imaginea generală a corpului. Problemele apar atunci când feselor le lipsește volumul și conturul dorit.

Candidații ideali pentru această intervenție sunt atât femeile, cât și bărbații care doresc să îmbunătățească aspectul feselor. Aceștia ar trebui să aibă depozite de grăsime inestetice, să fie într-o condiție fizică bună, fără ptoză moderată sau severă a feselor, să aibă o stare de sănătate optimă și să nu sufere de boli cronice care necesită medicație zilnică.

De ce să alegi mărirea feselor cu grăsime proprie

Cum decurge intervenția

Pregătirea pentru intervenție și desfășurarea acesteia implică două etape principale:

 • Liposucția minim invazivă cu jet de apă – Aceasta se realizează în zone unde există exces de țesut grasos și reprezintă primul pas în procedura de mărire a feselor, ajutând la remodelarea acestora prin eliminarea grăsimilor nedorite.
 • Transferul celulelor de grăsime în zona fesieră – Grăsimea extrasă este apoi filtrată, procesată și, în final, reinjectată cu grijă în fese, contribuind la obținerea unui contur mai plin și estetic.

Această procedură se efectuează, în general, sub anestezie locală combinată cu sedare, mai ales dacă liposucția este limitată la zone restrânse. Beneficiile acestei metode includ remodelarea eficientă a zonelor cu exces de grăsime și transferul acesteia către regiunea fesieră, oferind astfel o formă mai voluptoasă și subtilă corpului inferior.

Extragerea blândă a grăsimii se realizează cu ajutorul aparatului de liposucție cu jet de apă, Body Jet Evo, urmată de filtrarea și injectarea atentă în fese. Pacienții pot, de obicei, să părăsească clinica a doua zi după procedură, respectând indicațiile medicale pentru o recuperare optimă.

Deși procedura de mărire a feselor cu implanturi fesiere prezintă anumite riscuri, inclusiv posibilitatea de respingere și infecție din cauza proximității zonei de zone cu potențial ridicat de infecție, mărirea feselor prin injectarea de grăsime proprie minimizează aceste riscuri, oferind un aspect și o senzație naturală, fără necesitatea unor intervenții suplimentare pe termen lung.

Recuperarea după mărirea feselor este relativ rapidă datorită naturii minim invazive a procedurii, cu vânătăi și umflături reduse semnificativ. Este recomandat să aștepți aproximativ 4 săptămâni înainte de a relua activitățile sportive intense și să urmezi un regim special de recuperare, evitând așezarea pe fese pentru cel puțin 4 săptămâni după intervenție.

De ce să alegi mărirea feselor cu grăsime proprie

Ce trebuie să faci după externare

După ce ești externat, urmează câteva recomandări esențiale pentru o recuperare optimă:

Stai acasă și odihnește-te – E crucial să te așezi cu grijă și să eviți să stai așezat prea mult timp. În prima săptămână post-intervenție, încearcă să minimizezi timpul petrecut așezat pentru a favoriza fixarea corectă a injecțiilor de grăsime.

La birou – Majoritatea pacienților se întorc la muncă după două săptămâni, dar pot experimenta disconfort când stau așezați. Unii preferă să folosească o pernă moale sau chiar să stea în genunchi pe scaun în loc să se așeze direct pe scaun.

În mașină – Nu este recomandat să conduci pe distanțe lungi în primele șase săptămâni post-procedură. Pentru călătorii scurte, poți folosi un prosop rulat sub genunchi și un altul la spate, pentru a sta mai confortabil fără a pune prea multă presiune pe fese.

Somnul – Dacă nu ești obișnuit să dormi pe burtă, s-ar putea să găsești dificil să te odihnești bine după procedură. Încearcă să te înconjori de perne pentru a crea o poziție de semi-îngenuncheat, care să te ajute să dormi pe abdomen fără a pune presiune pe gât.

De ce să alegi mărirea feselor cu grăsime proprie

Riscurile intervenției

Procedura de mărire a feselor prin utilizarea propriei grăsimi este complexă și delicată, implicând anumite riscuri, atât pe termen scurt cât și lung, datorită tehnicilor folosite.

Intervenția constă în două proceduri principale: liposucția și lipofilling-ul (injectarea grăsimii). Posibilele complicații pot include sângerări excesive, deshidratare, anemie sau șoc hemoragic ca urmare a liposucției, infecții (în special la nivelul feselor după lipofilling), serom (acumulare de lichid) sau asimetrie. Una dintre cele mai grave complicații este embolia grasă, care poate apărea atunci când lobulii de grăsime sunt transportați către plămâni.

Procesul de extracție și injectare a grăsimii se desfășoară într-un mediu închis, fără contact cu aerul, reducând astfel riscul de infecții.

 • Voi simți durere în timpul procedurii?

– Nu, procedura începe cu administrarea unui anestezic local, asigurându-vă că nu veți simți durere pe parcurs.

 • În cât timp voi vedea rezultatele?

– Rezultatele sunt vizibile imediat după procedură și continuă să se îmbunătățească în lunile următoare, pe măsură ce grăsimea nouă este acceptată de țesutul fesier.

 • De ce să aleg procedura de mărire a feselor cu grasime proprie în loc de implanturi fesiere?

– Procedura cu propria grăsime oferă rezultate comparabile cu implanturile, dar cu riscuri considerabil mai scăzute.

Este crucial ca pacienții să înțeleagă că această procedură poate implica riscuri semnificative pentru viață. Anumite variații anatomice ale venelor din mușchiul fesier pot capta lobuli de grăsime, care apoi pot fi transportați la plămâni, rezultând în embolie grasă, o condiție cu risc ridicat de deces. Este esențial să consultați un chirurg cu vastă experiență, capabil să vă informeze și să explice aceste riscuri, asigurându-vă siguranța pe parcursul întregii proceduri.

De ce să alegi mărirea feselor cu grăsime proprie

Alte proceduri pentru mărirea feselor

Alături de procedura de mărire a feselor cu grăsime proprie, există și alte metode pentru obținerea unor fese mai pline și conturate:

Mărirea feselor cu implant de silicon

Această metodă este recomandată în special persoanelor cu fese plate și lipsite de grăsime suficientă. Implantul fesier din silicon, similar cu cel mamar, nu doar că mărește volumul, dar oferă și un efect de ridicare și conturare a feselor. Înainte de operație, pacientului i se vor cere anumite analize, precum hemoleucograma, coagulograma, transaminazele, creatinina, glicemia și EKG.

Implanturile pot fi introduse supra-muscular sau intra-muscular, în funcție de decizia luată împreună cu chirurgul în timpul consultului preoperatoriu. Este important să știi că această metodă implică realizarea unor incizii, care sunt plasate astfel încât să poată fi ascunse de pliurile naturale ale feselor. După inserția implantului, incizia este suturată, iar tuburile de drenaj pot fi introduse.

Mărirea feselor prin injectare cu acid hialuronic

Această procedură oferă o alternativă la implanturi, fără a lăsa cicatrici și fără necesitatea unor incizii, recuperarea fiind mai simplă și fără riscuri sau complicații majore post-procedură. Acidul hialuronic, o substanță natural produsă de organism, este bine acceptat de țesutul moale.

Injectarea se face sub anestezie locală și rezultatul este imediat vizibil: fesele devin mai voluminoase și mai tonifiate. Un avantaj este că pielea va deveni mai hidratată pe măsură ce acidul hialuronic se resoarbe. Procedura trebuie repetată după aproximativ 12 luni, dar va fi necesară o cantitate mai mică de acid hialuronic.

Avantajele procedurii cu acid hialuronic:

 • Fesele devin mai proeminente și tonifiate;
 • Forma feselor devine mai armonioasă;
 • Efectul durează până la 12 luni;
 • Nu rămân cicatrici;
 • Procedura nu necesită spitalizare;
 • Recuperarea este rapidă, activitățile obișnuite putând fi reluate în cel mult 48 de ore.

Nevoia de remodelare corporală în general și de mărire a feselor în mod special poate fi o necesitate pornită din dorința de a te simți mai confortabil și mai sigur pe tine, de altfel efectul psihologic este cel mai mare avantaj al acestor intervenții. Este esențială însă o ședință de consultare cu medicul estetician, pentru a afla etapele procedurii, riscurile, cum se realizează recuperarea și care ar putea fi complicațiile.

Lasa un comentariu

Call Now Button