Reconstructie sani

Formele feminine care te completează!

Reconstrucție sâni după mastectomie:

Reconstructie sani

Prin operația de reconstrucție a sânilor după mastectomie vă puteți bucura de recrearea formei sânilor și astfel să vă recâștigați feminitatea conferită de un bust armonios.

Acest pas este foarte important și contribuie la recâștigarea încrederii în imaginea feminină a corpului dvs., ceea ce conduce la creșterea calității vieții.

Operația de reconstrucție sâni după mastectomie

Cancerul de sâni este una din cele mai frecvente forme de cancer care afectează populația feminină. Pentru femeile în cazul cărora a fost necesară o procedură de mastectomie, operația de refacere sâni post mastectomie reprezintă modalitatea ideală pentru redobândirea unei siluete feminine și a unor forme armonioase.

În ce constă procedura de reconstrucție sâni?

Procedura de refacere a sânilor post mastectomie reface forma și funcționalitatea sânilor care a fost pierdută din cauza bolilor, a accidentelor sau a problemelor genetice. Scopul acestei proceduri este să le redea pacientelor un aspect cât mai plăcut și normal.

Cancerul de sâni este una dintre cele mai frecvente forme de cancer care apare la femei. După cum există diverse forme de cancer mamar, există și diverse forme de tratament. Unora dintre paciente li se excizează doar tumora canceroasă, în timp ce pentru altele este nevoie de amputarea întregului sân (mastectomie). În urma finalizării acestor proceduri se poate realiza operația de reconstrucție a sânilor.

De asemenea, sunt femei care au un istoric în familie de cancer de sân sau care suferă de mutația genetica BRCA și care aleg în mod profilactic amputarea sânilor (mastectomie profilactică) pentru a minimiza riscul dezvoltării de cancer mamar.

Reconstrucție sâni in urma mastectomiei

Femeile care au avut o operație de mastectomie parțială sau totală pot beneficia de reconstrucția sânilor. Dl dr. Panțuru se specializează pe reconstrucția formelor și a aspectului natural al sânilor în urma operației de mastectomie în mod continuu și este la curent cu cele mai moderne tehnici operatorii disponibile pentru această procedură.

Fie ca ați avut o mastectomie totală sau parțială sau doar excizarea tumorii, operația de reconstrucție a sânilor vă poate ajuta nu numai ca să vă redobândiți formele feminine, dar și să vă sporiți încrederea în imaginea de sine.

Reconstrucția sânilor creează:

 • un aspect armonios și echilibrat al sânilor în sutien/costum de baie;
 • posibilitatea recâștigării formei sânilor;
 • posibilitatea renunțării la purtarea unui suport protetic pentru a imita forma naturală a sânilor.

Care sunt cele mai frecvent întâlnite proceduri de reconstrucție a sânilor?

Reconstructie sani

Există o serie întreagă de metode de chirurgie reconstructivă a sânilor începând de la implanturi mamare, grefe de piele, grăsime sau chiar o secțiune de mușchi cu țesutul dermo-grasos corespunzător, prelevată din zona abdomenului (lambouri TRAM, DIEP), a spatelui (lambou de latissimus dorsi) transpoziționate la nivelul sânilor sau o combinație a acestora.

Implanturile mamare

Există o varietate de implanturi care pot fi utilizate în operația de refacere a sânilor. Dl dr. Panțuru utilizează cele mai moderne implanturi de silicon care conțin un gel vâscos cu o textură plăcută la palpare.

Într-o singură etapă: sau operația de reconstrucție imediată a sânilor, care este efectuată în același timp cu mastectomia. Acest tip de proceduri folosesc Alloderm, o substanță care funcționează ca un substitut muscular pentru a asigura susținerea implantului.

În două etape: sau reconstrucția amânată. Este cea mai întâlnită procedură și presupune implantarea unui expander de țesut care ajută la întinderea mușchilor și a pielii și care este ulterior îndepărtat și înlocuit cu implanturi mamare.

Reconstrucție de sâni prin lambouri

Reconstructie prin grefa

Femeile care dispun de suficientă piele și grăsime în exces pot avea operația de reconstrucție sâni utilizând țesuturi proprii. Aceste lambouri sunt utilizate pentru a reface sânii la aspectul pe care îl aveau înainte de cancer. Exista o serie de proceduri printre care și:

 •  Lamboul de Transversus Rectus Abdominis Muscle (TRAM flap): Utilizează pielea, grăsimea și mușchiul din zona abdominală pentru a reconstrui sânii. Această procedură este folosită pentru a crea o simetrie vizibilă a sânilor. Din păcate, utilizând mușchiul abdominal creează alte potențiale probleme precum ar fi: hernia și slăbirea fermității abdominale. De asemenea, această procedură necesită un timp substanțial mai ridicat de recuperare.
 • Lamboul DIEP, o adaptare a operatiei de Lambou TRAM: Nu implică utilizarea mușchiului abdominal, ci a unui lambou liber (transplant de piele abdominală cu țesut adipos subcutanat, inclusiv a vaselor de sânge). Implică microchirurgie și este riscantă deoarece este posibil ca transplantul de piele să își piardă viabilitatea. Avantajul lambourilor TRAM și DIEP este că se realizează și operația de abdominoplastie, iar excesul cutaneo-grasos abdominal inferior este transpoziționat/transferat la nivelul sânului, cu modelarea acestuia în forma de sân.
 • Lamboul de mușchi Latissimus Dorsi: Această grefă folosește mușchiul spatelui latissimus pentru reconstrucția de sâni. Deoarece spatele este o zonă mai puțin adipoasă decât abdomenul, această intervenție necesită de multe ori implanturi pentru a avea un rezultat estetic satisfăcător.
 • Lamboul cu țesut adipos și mușchi ai feselor: Este o variantă mai modernă a primelor doua proceduri care folosește țesut muscular și adipos din zona feselor și interiorul coapselor. Necesită microchirurgie deoarece presupune recoltarea și reutilizarea pielii, a mușchilor și a vaselor de sânge.
 • Lambou a muschiului gluteus maximus: Folosind un lambou din zona feselor pentru a reface sânii. Este o procedură complicată care nu se recomandă decât în cazuri speciale.

Când se recomandă procedura de reconstrucție a sânilor?

Procedura de reconstrucție sâni se poate efectua concomitent cu mastectomia (reconstrucție de sâni imediată) sau la un interval de timp după mastectomie (reconstrucție sâni ulterioară). De obicei, procedura de reconstrucție sâni ulterioară este utilizată în cazul femeilor care urmează un tratament cu radiații, deoarece urmarea unui astfel de tratament ulterior reconstrucției sânilor poate întârzia procesul de vindecare.

Există, de asemenea, o serie de factori care pot să influențeze decizia dvs. de a avea operația de reconstrucție sâni:

 • starea dvs. generală de sănătate;
 • tipul de cancer și stadiul acestuia;
 • caracteristicile țesuturilor care pot fi transferate (femeile subponderale pot să nu dispună de țesuturile necesare lambourilor);
 • tipul de operație de reconstrucție de sâni pe care o doriți
 • mărimea implanturilor sau a sânilor reconstruiți.

O parte a pacientelor nu vor să ia decizia de a reconstrui sânii concomitent cu diagnosticul de cancer. Dacă vă aflați în această situație este bine ca să așteptați finalizarea operației de mastectomie înainte de a lua decizia privitoare la operația de reconstrucție a sânilor.

Bineînțeles, cu cât sunteți mai bine informată cu privire la variantele de reconstrucție de sâni existente, cu atât veți putea întâmpina decizia cu privire la reconstrucția sânilor mai realist și în cunoștință de cauză. Cel mai bine este să discutați toate variantele și să adresați întrebările și nelămuririle pe care le aveți în legătură cu această procedură în timpul consultației dvs. la dl. dr. Panțuru.

La ce vă puteți aștepta în urma procedurii de reconstrucție a sânilor?

Reconstructie sani dupa cancer

Reconstrucția sânilor este o procedură remarcabilă prin care sânii dvs. sunt reconstruiți în urma operației de mastectomie. Rezultatele variază în funcție de individ și procedură, însă următoarele considerente generale sunt bine de avut în vedere:

 • sânii reconstruiți nu vor avea aceeași sensibilitate ca și sânii anteriori;
 • vor exista incizii vizibile pe sâni, fie în urma reconstrucției sau a mastectomiei;
 • folosind anumite tehnici chirurgicale vor rezulta cicatrici în locurile de unde se recoltează mușchii, pielea și vascularizația necesare reconstrucției de sâni;
 • dacă doar un sân este reconstruit, ar trebui ca să aveți în vedere un lifting, micșorare sau mărire a celuilalt sân pentru rezultate armonioase.

Când vine vorba de procedura de reconstrucție sâni, fiecare pacient are o serie de circumstanțe  și nevoi unice. În timpul consultației cu dl. d. Radu Panțuru veți avea oportunitatea ca să discutați variantele existente și să lămuriți toate întrebările dvs. legate de această procedură.

Procedura de reconstrucție areolară

Odată cu finalizarea operației de reconstrucție sâni, se poate opta pentru reconstrucția mamelon și a zonei areolare. Această operație are loc de obicei după finalizarea procesului de vindecare a operației de reconstrucție de sâni, pentru a permite poziționarea optimă a areolei/mameloanelor. Sfârcul este creat prin utilizarea țesutului mamar existent și comprimarea lui în forma unei mici biluțe de țesut. Areola este creată folosind o grefă de piele, un tatuaj sau ambele.

Prețul operației de reconstrucție sâni post mastectomie

Prețul operațiilor de reconstrucție sâni după mastectomia efectuată din cauza cancerului de sân variază în funcție de tehnica folosită. Costul operației de reconstrucție sâni după cancer este influențat și de tipul de implanturi mamare folosite (în cazul în care acesta este necesar). Pentru oferta actuală de preț a operației de reconstrucție de sâni post mastectomie accesați linkul: Preț reconstrucție sâni post mastectomie.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

[popup_trigger id=”11153″ tag=”button”]Afla mai multe[/popup_trigger]

Articole de interes:

Call Now Button