Intrebari Frecvente

Orice intrebare este legitima!

Intrebari Frecvente Dr.Panturu

Intrebari FrecventeEste perfect normal sa aveti intrebari si nelamuriri legate de proceduriile chirurgicale si estetice de care sunteti interestati. Dr. Panturu va sta la dispozitie pentru a va ghida prin intregul proces: de la consultatia initiala, la procesul operatoriu si pana la recuperarea integrala post-operatorie.

Bineinteles si prin informatiile prezentate aici va stam la dispozitie si va rugam sa nu ezitati sa ne contactati daca aveti in continuare nelamuriri!

In afara de aceasta pagina generala dedicata intrebarilor frecvente va rugam sa consultati cu atentie paginile dedicate fiecarei proceduri pentru a afla mai multe detalii specifice.

Daca totusi, nu ati gasit raspunsul dorit la intrebarea Dvs. va rugam sa ne contactati telefonic la +40 773 391 085 sau sa ne trimiteti un mesaj aici.

De ce exista o taxa initiala de consultatie?

Taxa initiala de consultatie ii permite dl. Dr. Panturu sa rezerve timpul necesar pentru a analiza situatia Dvs. si a alege cea mai potrivita procedura in cazul Dvs.

In cazul in care veti opta pentru procedura sugerata, costul operatiei va fi diminuat cu costul consultatiei initiale.

De ce exista un termen limita preopeartor de 2 saptamani ?

Pentru a pregati toate detaliile necesare operatiei, va rugam sa ne trimiteti toate formularele, acordurile, analizele de sange si taxa de rezervare operatie cel tarziu cu 2 saptamani inainte de procedura.

Daca nu vom primi toate aceste documente precum si taxa de rezervare va trebui sa reprogramam operatia in schimbul platii unei taxe de reprogramare.

De ce este importanta consultatia initiala ?

Cu totii suntem entitati unice fizic si psihic. Pentru cele mai sigure si estetice rezultate posibile se recomanda o solutie personalizata in cazul fiecarui pacient.

Pentru a va bucura de acest tratament personalizat se recomanda programarea unei consultatii prealabile la Dr. Panturu.

In timpul acestei consultatii, Dr. Panturu va evalua dosarul Dvs. medical, asteptarile Dvs. legate de rezultatele dorite in urma operatiei si va va recomanda solutia cea mai potrivita pentru situatia Dvs.

recomandari chirurgie estetica Dr. PanturuPentru cine se recomanda chirurgia estetica?

In general, starea de sanatate a pacientiilor trebuie sa fie buna si sa fie nefumatori. Este de asemenea important ca inainte de a se decide pentru operatie, pacientul sa fie foarte bine informat in legatura cu riscurile chirurgiei si limitarile ei si sa aiba asteptari realiste legate de rezultatele ce pot fi obtinute. Fiecare procedura este destinata rezolvarii unor probleme estetice specifice si pentru a determina care este procedura cea mai potrivita pentru Dvs. va rugam sa stabiliti o consultatie la Dr. Panturu.

Femeile care sunt gravide sau alapteaza nu sunt pregatite pentru operatii decat dupa ce au terminat sarcina si procesul de alaptare si noua forma a corpului s-a stabilizat. Pacientii care opteaza pentru tratamente de remodelare corporala de tipul liposuctiei sau a corectiei estetice a sanilor trebuie sa fie la greutatea stabilizata deoarece rezultatele finale vor fi afectate daca corpul se afla intr-un proces continuu de pierdere in greutate.

Care este limita de varsta pentru a beneficia de proceduri chirurgicale estetice?

In general, nu exista o limita superioara de la care sunteti considerat prea batran pentru operatii estetice. Varsta nu este factorul limitativ insa starea Dvs. de sanatate este un factor important de care se tine cont daca sunteti in forma fizica necesara pentru a fi supus operatiei. Este important un consult initial pentru a determina daca puteti sa va supuneti operatiei si de asemenea sa fiti informat in legatura cu toate riscurile care pot aparea in urma operatiei. Pacientii in mod normal trebuie sa aiba peste 18 ani pentru procedurile estetice daca nu exista motive medicale pentru care procedura trebuie efectuata mai repede.

Unde va avea loc consultatia mea initiala cu Dr. Panturu?

In prezent, Dr. Panturu profeseaza in Bucuresti la: Clinica de Chirurgie Estetica Eliade, Centrul Medical Nordestetica si la Clinica Bio Terra Med din Primaverii  precum si in Targu-Mures la cabinetul privat Galen. Pentru programari va rugam sa sunati la nr. +40 773 391 085.

Recomandari operatieCare este pretul proceduriilor estetice?

In general, exista multe variabile individuale in functie de zona tratata si de problemele Dvs. specifice.

De aceea pentru a vedea care este procedura cea mai potrivita in cazul Dvs. si a avea toate informatiile in vederea stabilirii pretului procedurii va rugam sa stabiliti o consultație la Dr. Panturu.

Ce trebuie sa am in vedere dupa operatie/tratament?

Dr. Panturu va va da indicatii detaliate pre-operatorii la timpul potrivit inainte de procedura.

Este important sa va rezolvati toate problemele urgente personale inainte de operatie pentru a putea fi relaxat si odihnit si a va concentra pe procesul de vindecare.

Toti pacientii carora li se va administra anestezia generala in timpul procedurii chirurgicale vor trebui de asemenea sa:

  • Aranjeze pentru ca o persoana sa-i insoteasca la clinica si sa-i asiste in urma operatiei. Nu veti putea sa plecati singur acasa in urma operatiei !
  • Sa se asigure ca au 24 ore dupa operatie o persoana care sa-i ingrijeasca. Nu veti putea sa va descurcati singur fara un ajutor !

Cat va dura procesul de recuperare post-operator?

Durata perioadei necesare de recuperare variaza in functie de tipul de tratament si de fiecare caz in parte. Recuperarea post-operatorie depinde in principal de zona corpului care este tratata si de gradul de interventie necesar si bineinteles daca necesita o interventie chirurgicala si anestezie generala. Toti pacientii care necesita doar o interventie chirurgicala minora sau un tratament non-chirurgical vor putea sa paraseasca imediat clinica si nu vor necesita spitalizare. In urma unei proceduri chirurgicale extensive perioada de recuperare este de cateva luni de zile. In toate cazurile, pacientii vor primi recomandari  post-operatorii si post-tratament detaliate de la Dr. Panturu pe care le vor urma cu strictete pentru a se asigura de cele mai bune rezultate post-operatorii.

Care sunt riscurile si complicatiile asociate cu procedura mea ?

Procedurile non-chirurgicale ca de exemplu injectiile cu Botox si Fillere au in general un risc foarte saczut de complicatii minore cum ar fi eritem localizat, roseata, discomfort, echimoze si tumefiere locala minore.

Unii pacienti insa, prezinta riscul unor reactii alergice severe. Daca stiti ca suferiti de alergii frecvente va rugam sa mentionati acest lucru in timpul consultatiei initiale pentru a determina care este solutia potrivita pentru situatia Dvs.

Procedurile estetice chirurgicale sunt asociate cu riscuri si complicații tipice procedurilor chirurgicale cum ar fi reactii adverse la anestezie generala, infectii si sângerări. Procedurile cosmetice diferite vor fi asociate cu riscuri specifice care vor fi expuse in timpul consultației initiale.

Tehnica chirurgicala utilizata de Dr. Panturu si pregatirile pre si post-operatorii sunt destinate minimizarii aparitiei riscurilor si complicatiilor.

Vor exista consultatii post-operatorii?

Pacientii care beneficiaza de tratamente non-chirurgicale de tipul injectiilor botox sau a fillerelor dermatologice vor trebui sa revina la clinica pentru a beneficia de intretinerea efectelor obtinute conform recomandarilor facute de Dr. Panturu. Frecventa acestor proceduri va fi stabilita in timpul consultatiei initiale. De cele mai multe ori se recomanda un control la o saptamana pentru evaluarea rezultatului si usoare ajustari, daca acestea sunt necesare.

Pacientii care beneficiaza de o interventie chirurgicala vor avea stabilite consultatii  la intervale regulate dupa operatie pentru a li se schimba pansamentele, a se inlatura suturile si a monitoriza ca procesul de recuperare si  de vindecare se desfasoara optim.

rezultate chirurgie plastica Dr. PanturuCat de repede voi vedea rezultatele in urma operatiei/ tratamentului ?

O anumita schimbare este de obicei imediat vizibila dupa majoritatea intervențiilor estetice.

Insa, cat de rapid va fi vizibil rezultatul final depinde de fiecare procedura in parte.

Procedurile non-chirurgicale de tipul injectiilor cu fillere vor avea rezultate vizibile imediat cu urme minime de tratament.

Injectiile cu botox vor necesita pana la 2 saptamani pentru ca efectele maxime sa fie vizibile.

Procedurile chirurgicale extensive pot sa duca la echimoze si tumefiere semnificativa.

Vor trece saptamani pana ce edemul va ceda si luni de zile pana cand zona tratata va fi complet vindecata si rezultatele finale vor fi vizibile. Imediat dupa operație, zonele tratate vor fi bandajate și se va purta îmbrăcămintea de compresie.

De aceea initial va fi dificil sa evaluati rezultatele post-operatorii si va fi necesar sa aveti rabdare si sa nu inlaturati pansamentele sau imbracamintea de compresie pentru a admira rezultatele.

Ele vor fi vizibile abia dupa ce procesul de vindecare este complet finalizat si orice ingreunarea a procesului de vindecare datorita lipsei de rabdare va fi in defavoarea Dvs.

Voi avea cicatrice post-operatorii?

Procedurile non-chirurgicale de tip injectii cu Fillere Dermatologice sau toxina botulinica (Botox, Vistabel, Dysport) nu vor creea cicatrice si se vor efectua cu ace ultra-fine special destinate acestor proceduri.

Toate procedurile chirurgicale vor necesita una sau mai multe incizii in zona tratata. Marimea si numarul inciziilor depinde de procedura efectuata. Dr. Panturu utilizeaza cele mai avansate tehnici operatorii si sutureaza cu mare atentie cicatricele cu maiestria unui expert in minimizarea aspectului cicatricelor. In majoritatea cazurilor, inciziile vor fi plasate astfel incat cicatricile sa fie minimizate si ascunse de pliurile naturale ale corpului sau sa fie putin vizibile fiind mascate de haine.

Sunt anumite persoane mai predispuse la cicatrice vizibile?

Toate cicatricele vor fi vizibile imediat dupa operatie. Cicatricele vor fi initial rosii si cu un aspect ridicat dar in cursul a 3-6 luni ele se vor retrage si vor avea un aspect neted, subtire, abia vizibil. Multi pacienti se vindeca astfel incat cicatricele lor devin aproape invizibile in timp ce unii pacientii sunt mai predispusi la cicatrizari excesive care duc la cicatrice mai vizibile. Daca ati avut un istoric de cicatrice care se vindeca greu este important sa aduceti acest lucru la cunostiinta dl. Dr. Panturu pentru a decide solutia cea mai buna in cazul Dvs. La un timp dupa operatie, Dr. Panturu va poate prescrie aplicarea unui gel pe baza de silicon si a plasturilor siliconici care va minimiza aspectul cicatricelor.

As avea o intrebare la care nu am gasit raspuns aici. Ce ar trebui sa fac?

Daca nu ati gasit raspunsul la intrebarea Dvs. in legatura cu una din operatiile estetice oferite de Dr. Radu Panturu va rugam sa nu ezitati sa-l contactati telefonic la telefon:  +40 773 391 085,  sa-i trimiteti un e-mail pe adresa: drpanturu@gmail.com sau sa completati formularul de la rubrica Contact.

Intrebari Frecvente
Call Now Button