Lifting sani (mastopexia)

Redescoperă fermitatea formelor tinereții!

Lifting sâni, ridicarea sânilor, mastopexia.

ridicarea sanilor

Cu trecerea timpului, sânii își pierd din fermitate, elasticitate și volum, determinând multor femei nemulțumire cu privire la forma, mărimea și poziționarea lor. În prezent, numeroase femei acordă o mai mare atenție aspectului sânilor, motiv pentru care apelează la proceduri de lifting sani.

Printr-o procedură inovatoare, dr. Panțuru va corecta aspectul sânilor, oferind o estetică mult mai fermă și mai frumoasă, în armonie cu proporțiile corpului. Rezultatul este un lifting  sâni care prezintă puține cicatrici, arată natural, cu un volum optim, redând pacientelor încrederea în sine.

In ce consta procedura de lifting sani ?

Un lifting sâni (mastopexie) este o procedură chirurgicală care poate fi realizată printr-o varietate de tehnici diferite pentru a corecta sânii lăsați și care și-au pierdut volumul. Dr. Panțuru vă va sculpta sânii, repoziționând areola și țesutul mamar și ridicându-i  astfel încât să vă redea un aspect mult întinerit.

În esență, această procedură ridică și modifică sânii lăsați, conferind un contur mult mai bine definit, respectiv un aspect întinerit și plin al acestora.

Lifting sâni în arc vertical

Procedura de lifting sâni în arc vertical - o procedură nouă și inovatoare.

Procedura de lifting sâni în arc vertical este cea mai modernă și inovatoare procedură de lifting sâni. Este o variantă a procedurii de lifting vertical cunoscută și sub denumirea de “lifting key hole” (în formă de gaură a ușii), care ridică și redefinește sânii și de aceea poate fi considerată un lifting total al sânilor.

În cadrul procedurii de lifting sâni în arc vertical, mușchii pectorali (pectoralis majoris) sunt utilizați pentru a susține o parte a țesutului mamar, formând un arc al mușchiului pectoral și obținând astfel un efect durabil pe termen lung.

Această procedură este mult mai complexă decât un lifting sâni peri-areolar și este folosită de dr. Panțuru doar în cazul pacientelor pentru care sânii trebuie ridicați mai mult de 2 cm.

În timpul procedurii, o porțiune de piele de dimensiunea unei gogoși este incizată folosind tehnica peri-areolară, dar suplimentar se va opera o incizie direct de sub areolă până la șanțul infra-mamar. Mușchiul pieptului (pectoralis majoris) este ulterior secționat în partea lui sternală și o parte a țesutului mamar este prinsă și suturată de mușchi în poziție.

Inciziile se vor sutura apoi de dr. Panțuru astfel încât cicatricea de pe sâni să fie minimă.

Beneficii:

Procedura are ca scop obținerea unor sâni fermi și cu o poziție a areolei ridicată, conferind astfel un aspect tineresc și dinamic al acestora. Prin urmare, prin corectarea imperfecțiunilor de la nivelul sânilor se obține o îmbunătățire considerabilă a aspectului lor, pacientele bucurându-se de o estetică armonioasă, aliniată dorințelor lor.

Intervenția poate fi completată de o procedură de mărire a sânilor, iar dr. Panțuru înțelege foarte bine estetica unor sâni frumoși și întineriți și va incorpora aceste deziderate pentru ca dvs. să obțineți cele mai bune rezultate posibile.

Caracteristicile estetice ale unor sâni cu un aspect tineresc sunt:

 • cele două sfârcuri creează un triunghi echilateral cu vârful deasupra sternului;
 • mărimea sânilor este proporțională în raport cu lățimea pieptului, mărimea taliei și înălțimea corpului;
 • sânii sunt ridicați;
 • sânii par simetrici (deși nu sunt perfect simetrici la nicio femeie);
 • proiecția areolei este direct sub partea cea mai proeminentă a sânilor.

Rezultate:

Procedura inovatoare de lifting de sâni în arc vertical efectuata de dr. Panțuru nu numai că ridică sânii, ci le și redefinește forma, creând următoarele beneficii:

 • un aspect ridicat și plin;
 • un aspect mult întinerit;
 • rezultate mai longevive;
 • un contur al sânilor mult mai bine definit;
 • un risc scăzut de complicații post-operatorii;
 • fără pierderea de volum, reducerea cupei;
 • cicatrici minime.

Rezultatul este un aspect asemănător celui obținut în urma operației de mărire de sâni, cu toate că doar țesuturile proprii sunt remodelate. În plus, această procedură contribuie la o îmbunătățire a calității vieții, în contextul unei creșteri semnificative a încrederii în propriul corp.

Pentru cine se recomandă procedura de lifting sâni?

Fiecare femeie are propriile obiective și așteptări legate de rezultatele ce pot fi obținute în urma unui proceduri de lifting sâni. Femeile ale căror sâni și-au pierdut din volum, fermitate și poziționare din cauza pierderii în greutate, alăptării, gravidității sau îmbătrânirii sunt de obicei foarte interesate de această procedură.

Procedura de lifting de sâni ridică și îmbunătățește aspectul sânilor care suferă de următoarele probleme:

 • o formă de pendul, aspect lăsat sau fără volum;
 • pierderea fermității și a elasticității pielii;
 • o formă plată și elongată;
 • areole care sunt situate sub șanțul infra-mamar;
 • areole care sunt orientate în jos;
 • piele întinsă cu vergeturi, cu areole mărite;
 • asimetrie între cei doi sâni și/sau zona areolară.

Dacă vă regăsiți în oricare dintre aceste probleme menționate mai sus, ați putea beneficia de rezultatele unei operații de lifting sâni. Pasul următor constă în stabilirea unei consultații cu dl. dr. Panțuru.

În timpul consultației, medicul estetician va analiza situația dvs. și veți avea posibilitatea să discutați așteptările dvs. cu privire la această intervenție. În acest fel, veți afla răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți în legătură cu procedura de ridicare a sânilor.

Dr. Panțuru va analiza dosarul dvs. medical și medicația pe care o luați, vă va prezenta toate modalitățile de lifting sâni și varianta cea mai potrivită în cazul dvs.

Operația și tehnici operatorii mastopexie

La ce vă puteți aștepta în timpul operației de lifting sâni?

mastopexie

Operația de lifting de sâni (mastopexia) se poate efectua printr-o serie de tehnici operatorii diverse. Dr. Panțuru folosește în special tehnicile peri-areolare și ale arcului vertical datorită rezultatelor îmbunătățite și a cicatricilor minime pe care le obține prin aceste metode.

Tehnica care va fi folosită pentru operația dvs. va depinde de:

 • anatomia actuală a sânilor dvs.;
 • țelurile personale;
 • câți centimetri verticali de corecție sunt necesari;
 • elasticitatea pielii dvs.

Operația se va efectua sub anestezie generală. După ce inciziile sunt efectuate, dr. Panțuru va repoziționa țesutul mamar pentru a obține un aspect ridicat, ferm și întinerit al sânilor. După ce operația este finalizată, va urma o perioadă scurtă de recuperare. 

Cât de vizibile vor fi cicatricile post-operator?

Procedura de lifting de sâni lasă cicatrici care sunt permanente și nu pot fi evitate. La majoritatea pacientelor cicatricile sunt însă minime și se estompează în timp. 

Inciziile sunt de obicei plasate în zone care sunt ușor de mascat, urmele intervenției fiind dificil de detectat. Inciziile sunt în zona areolei și doar în cazul unui lifting vertical semnificativ, încă o incizie verticală va fi necesară. Incizia majoră este plasată de obicei în zona infra-mamară și doar în cazurile unde este absolut necesară.

Dr. Panțuru este specializat în tehnicile peri-areolare și ale arcului vertical, ambele minimizând cicatricile post-operatorii. Prin urmare, pacientele care optează pentru procedura de lifting sani au siguranța că intervenția va genera un rezultat pe măsura așteptărilor lor.

Tehnica Peri-Areolară

Liftingul peri-areolar (numit și Benelli sau lifting de sâni gogoașă) este o tehnică de repoziționare a sfârcului și de minimizare a cicatricilor izolându-le în zona areolară. Aceasta este metoda preferată de dl. dr. Panțuru în cazul femeilor ale căror sâni prezintă o cădere minoră și necesită doar 1 – 2 cm de ridicare.

În timpul procedurii, o zonă de piele de dimensiunea unei gogoși este înlăturată din zona areolară. Zona areolară sfârcului este repoziționată  pentru un aspect liftat și contururi ferme. Se poate efectua și o reducere a dimensiunii areolei prin operarea unei incizii în zona interioară a areolei. Cicatricea rezultată este parțial deghizată de suprafața neregulată a marginii areolare și de contrastul de culoare între zona areolei și cea a sânului.

O porțiune suplimentară de piele se poate îndepărta din zona de deasupra areolei (lifting de sâni în formă de semilună), pentru a crea un efect de lifting suplimentar al țesutului mamar și al areolei.

Tehnica fără cicatrice verticală (Lalonde/Horndeski)

Pentru anumite paciente, este posibilă realizarea unui lifting de sâni fără incizia verticală și doar cu cea areolară și sub sân. Această tehnică este recomandată pentru pacientele ai căror sâni sunt foarte lăsați și a căror zonă areolară este orientată în jos.

Această tehnică utilizează o procedură de suspensie pentru a ridica sânii fără a fi necesară o incizie verticală. Pentru a verifica dacă această procedură este potrivită și în cazul dvs., vă rugăm să stabiliți o consultație prealabilă la dl. dr. Panțuru.

Cât durează și în ce constă recuperarea post-operatorie după operația de lifting sâni?

În urma operației de mastopexie (lifting de sâni), perioada de recuperare este critică pentru o vindecare completă și rezultate optime post-operatorii. În urma operației este posibil să prezentați o senzație de disconfort, respectiv echimoze (vânătăi superficiale), ele fiind ameliorate prin intermediul analgezicelor prescrise de dr. Panțuru.

Durata de timp necesară pentru recuperare depinde de o serie de factori și diferă de la caz la caz.  

Este important:

 • să vă odihniți/dormiți pe spate în perioada recuperării;
 • să purtați un sutien de compresie non-stop timp post-operator de 6 săptămâni.

De asemenea, pentru rezultate optime și de durată se recomandă purtarea unui sutien cu o susținere adecvată în permanență.

Până la vindecarea completă a cicatricilor se recomandă:

 • evitarea activităților fizice solicitante, inclusiv a celor sexuale;
 • evitarea mișcării de ridicare a brațelor, acest lucru cauzând întinderea pielii și implicit încetinirea procesului de vindecare.

Veți putea face duș la câteva zile după operație, însă va trebui să vă uscați foarte bine rănile.

Majoritatea femeilor se pot întoarce la munca de birou în aproximativ o săptămână de la operație. Dacă munca dvs. este fizic solicitantă este important să evitați efortul fizic timp de 2 săptămâni și să reluați exercițiile fizice mai solicitante, după cel puțin 4 săptămâni de la operație.

Cât rezistă rezultatele operației de lifting sâni?

Din păcate, operațiile clasice de lifting de sâni nu au o durată de viață foarte îndelungată din cauza efectului inexorabil al gravitației și a trecerii timpului.  

Deși sânii de orice dimensiune pot beneficia de o operație de lifting, rezultatele cele mai bune sunt obținute de femeile cu un bust mai puțin generos. Alți factori precum: moștenirea genetică, vârsta, fluctuațiile de greutate, graviditatea, alăptarea, expunerea prelungită la soare și fumatul pot reduce durata de viață a beneficiilor estetice pe care liftingul de sâni le conferă.

Dr. Panțuru însă a dezvoltat o noua tehnică de sutură care poate să fie potrivită în situația dvs. Presupune utilizarea unor suturi permanente de Gore-tex pentru a susține repoziționarea țesutului mamar și care oferă un nivel înalt de rezistență a liftingului de sâni. În special, această tehnică permite păstrarea poziționării noi a complexului areolar.

Liftingul de sâni combinat cu implanturile de silicon pentru mărirea de sâni

Lifting si marire sani

Procedura de mărire de sâni asociată  cu cea de lifting de sâni este intervenția cu rezultatele cele mai spectaculoase pentru transformarea aspectului plat, lăsat și fără formă a sânilor. Cele care apelează la această procedură vor dobândi un aspect mult mai frumos și natural al sânilor, recâștigând totodată încrederea în sine.

În plus, procedura este potrivită pentru femeile care, în plus față de problemele  pentru care se indică liftingul de sâni, suferă și de:

 • sâni plați care necesită un plus de volum;
 • un volum al sânilor care este mai mic decât cel dorit;
 • diferența de volum/asimetrie între cei doi sâni.

Prin intermediul acestor două proceduri complementare, sânii dvs. își vor recâștiga nu doar aspectul tânăr, prin lifting și repoziționarea areolei, cât și vor beneficia de un volum mărit care vă va accentua feminitatea. 

Implanturile de sâni sunt disponibile într-o varietate de forme, mărimi, profile și texturi, pentru a obține cele mai bune rezultate personalizate pentru anatomia dvs. (Mentor, Allergan).

Liftingul de sâni combinat cu implanturile de silicon pentru mărirea de sâni

Cu toate că riscurile unor complicații nu pot fi excluse în cazul niciunei operații, cu cât procedura este mai complexă, cu atât riscurile ei sunt mai importante. Riscurile generale care apar în cazul tuturor operațiilor includ efectele adverse la anestezie, sângerare excesivă și infecții.

 • Infecții: Efectele lor sunt vizibile în aproximativ 3 zile de la operație. Acestea pot include roșeața localizată, tumefiere majoră și prurit al suturilor, mirosuri neplăcute, senzații de arsură, disconfort și durere. Pentru a minimiza riscul de infecții, vi se vor prescrie antibiotice înainte și în timpul operației. Totodată, se va recomanda continuarea administrării lor câteva zile după operație.
 • Hemoragii: În cazurile foarte rare în care sângerarea post-operatorie continuă, este posibil ca o altă intervenție chirurgicală să fie necesară. Toți pacienții sunt instruiți ca să nu ia anticoagulante (de exemplu: aspirină, vitamina E etc.)
 • Hematomul si Seromul: Acumulări de fluide sau sânge coagulat care duc la dureri, cicatrici, infecții și pot să necesite o nouă intervenție chirurgicală. Orice schimbare bruscă în culoarea și conturul pielii trebuie imediat sesizată și examinată de dl. dr. Panțuru.
 • Pierderea temporară a sensibilității /Amorțire: Schimbarea senzațiilor resimțite în sâni sunt normale, dar se rezolvă în primele luni după chirurgie. Pierderea permanentă a sensibilității areolei poate să apară în cazuri extrem de rare.
 • Cicatrici puternic vizibile: În cazul oricărei operații există riscul de cicatrizare hipertrofică (cicatrici roșii și ridicate), keloizi (creșterea excesivă a țesutului epitelizant în jurul inciziei). Fumatul sau un istoric de cicatrizare excesivă (formarea de colagen) va crește riscul de cicatrici vizibile. Prin folosirea de geluri și plasturi cu silicon Cerederm, după înlăturarea suturilor, putem ajuta la corectarea sau evitarea acestei probleme.
 • Separarea rănilor: Femeile care fumează sau suferă de diabet pot avea un risc crescut ca marginile inciziei să se separe post-operator. Dacă acest lucru se întâmplă, zona cicatricilor trebuie ținută foarte curată. O operație de corecție nu este necesară în cele mai multe cazuri, însă procesul de vindecare este mult încetinit și trebuie ținut sub o observație atentă.
 • Asimetria sânilor: În cazuri foarte rare, complicațiile pot conduce la un aspect asimetric al sânilor. În anumite situații, va fi necesară o nouă operație pentru corecția asimetriei.
 • Hiper-pigmentare: Puncte întunecate pot să apară din cauza echimozelor, dar în mod normal nu persistă mai mult de câteva săptămâni după intervenție. În cazuri rare însă, punctele întunecate pot persista sau rămâne permanente și necesită tratament. Aplicarea de comprese poate asista în reabsorbția sângelui sau se poate apela la lasere cu lumină intens pulsatilă.
 • Necroza țesuturilor: Necroza țesuturilor mamare, a grăsimii sau a pielii din cauza lipsei de irigare, poate să apară în cazuri foarte rare. Dacă un anumit țesut devine necrotic, el trebuie îndepărtat de urgență pentru a evita răspândirea lui și dezvoltarea unei infecții severe. Pacienți cu un istoric de vindecare dificilă a rănilor, fumători, cu probleme circulatorii, diabet sau cărora le-a fost administrat tratament de chemoterapie prezintă un risc mai crescut de necroză.

În situația în care vă confruntați cu una dintre complicațiile menționate mai sus, vă rugăm să ne contactați de urgență în vederea stabilirii pașilor următori.

Prețul operației de lifting sâni

Prețul operației de lifting de sâni variază în funcție de particularitatea cazului. Costul este influențat, în cazul în care operația de mastopexie se asociază cu un implant și de prețul siliconului (Mentor, Allergan, Arion, Politech). Pentru o ofertă de preț actuală a operației de lifting de sâni accesați linkul: Preț lifting mamar.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură în prezent.

[popup_trigger id=”11153″ tag=”button”]Afla mai multe[/popup_trigger]

Articole de interes:

Call Now Button