Lifting sani (mastopexia)

Redescoperă fermitatea formelor tinereții!

Lifting sâni, ridicarea sânilor, mastopexia.

ridicarea sanilor

În timp, sânii își pierd din fermitatea tinereții, elasticitate și volum, cauzând multor femei nemulțumire vis-a-vis de forma, mărimea și poziționarea lor. La un anumit moment în viață, multe femei se întreabă dacă a sosit vremea unei proceduri de lifting sâni.

Printr-o procedură inovatoare, dl. dr. Panțuru nu numai că vă va ridica sânii lăsați, ci și reconstrui în mod armonios țesutul mamar din interior. Rezultatul este un lifting de sâni care are mai puține cicatrici, arată mai natural, cu un volum plin și care reîntinerește sânii și vă va reda încrederea în dvs.

In ce consta procedura de lifting sani ?

Un lifting sâni (mastopexie) este o procedură chirurgicală care poate fi realizată printr-o varietate de tehnici diferite pentru a corecta sânii lăsați și care și-au pierdut volumul. Dr. Panțuru vă va sculpta sânii, repoziționând areola și țesutul mamar și ridicându-i  astfel încât să vă redea un aspect mult întinerit.

Lifting sâni în arc vertical

Procedura de lifting sâni în arc vertical - o procedură nouă și inovatoare.

Procedura de lifting sâni în arc vertical este cea mai modernă și inovatoare procedură de lifting sâni. Este o variantă a procedurii de lifting vertical cunoscută și sub denumirea de “lifting key hole” (în formă de gaură a ușii), care ridică și redefinește sânii și de aceea poate fi considerată un lifting total al sânilor.

În cadrul procedurii de lifting sâni în arc vertical, mușchii pectorali (pectoralis majoris) sunt folosiți pentru a susține o parte a țesutului mamar, formând un arc al mușchiului pectoral și obținând astfel un efect durabil pe termen lung.

Această procedură este mult mai complexă decât un lifting sâni peri-areolar și este folosită de dl. dr. Panțuru doar în cazul pacientelor pentru care sânii trebuie ridicați mai mult de 2 cm.

În timpul procedurii, o bucată de piele de dimensiunea unei gogoși este incizată folosind tehnica peri-areolară, dar suplimentar se va opera o incizie direct de sub areolă până la șanțul infra-mamar. Mușchiul pieptului (pectoralis majoris) este apoi secționat în partea lui sternală și o parte a țesutului mamar este prinsă și suturată de mușchi în poziție.

Inciziile se vor sutura apoi de dl. dr. Panțuru astfel încât cicatricea de pe sâni să fie minimă.

Beneficii:

Operația de lifting de sâni rezultă în sâni fermi și cu o poziție a areolei ridicată, conferind astfel un aspect tineresc și dinamic. Procedura poate fi completată de o procedură de mărire a sânilor, iar dl. dr. Panțuru înțelege foarte bine estetica unor sâni frumoși și întineriți și va incorpora aceste deziderate pentru ca dvs. să obțineți cele mai bune rezultate posibile.

Caracteristicile estetice ale unor sâni cu un aspect tineresc sunt:

 • cele două sfârcuri creează un triunghi echilateral cu vârful deasupra sternului;
 • mărimea sânilor este proporțională în raport cu lățimea pieptului, mărimea taliei și înălțimea corpului;
 • sânii sunt ridicați vs. căzuți;
 • sânii par simetrici (deși nu sunt perfect simetrici la nicio femeie);
 • proiecția areolei este direct sub partea cea mai proeminentă a sânilor.

Rezultate:

Procedura inovatoare de lifting de sâni în arc vertical efectuata de dl. dr. Panțuru nu numai că ridică sânii, ci le și redefinește forma, creând următoarele beneficii:

 • un aspect ridicat și plin;
 • un aspect mult întinerit;
 • rezultate mai longevive;
 • un risc scăzut de complicații post-operatorii;
 • fără pierderea de volum, reducerea cupei;
 • cicatrici minime.

Rezultatul este un aspect asemănător celui obținut în urma operației de mărire de sâni, cu toate că doar țesuturile proprii sunt remodelate.

Pentru cine se recomandă procedura de lifting sâni?

Fiecare femeie are propriile obiective și așteptări legate de rezultatele ce pot fi obținute în urma unui proceduri de lifting sâni. Femeile ale căror sâni și-au pierdut din volum, fermitate și poziționare din cauza pierderii în greutate, alăptării, gravidității sau îmbătrânirii sunt de obicei foarte interesate de această procedură.

Procedura de lifting de sâni ridică și îmbunătățește aspectul sânilor care suferă de următoarele probleme:

 • o formă de pendul, aspect lăsat sau fără volum;
 • pierderea fermității și a elasticității pielii;
 • o formă plată și elongată;
 • areole care sunt situate sub șanțul infra-mamar;
 • areole care sunt orientate în jos;
 • piele întinsă cu vergeturi, cu areole mărite;
 • asimetrie între cei doi sâni și/sau zona areolară.

Dacă vă regăsiți în oricare dintre aceste probleme menționate mai sus, ați putea beneficia de rezultatele unei operații de lifting sâni. Pasul următor constă în stabilirea unei consultații cu dl. dr. Panțuru.

În timpul consultației, dl. Doctor estetician va analiza situația dvs. și veți avea posibilitatea ca să discutați așteptările dvs. și să lămuriți toate întrebările pe care le aveți în legătură cu procedura de ridicare a sânilor.

Dr. Panțuru va analiza dosarul dvs. medical și medicația pe care o luați, vă va prezenta toate modalitățile de lifting sâni și varianta cea mai potrivită în cazul dvs.

Operația și tehnici operatorii mastopexie

La ce vă puteți aștepta în timpul operației de lifting sâni?

mastopexie

Operația de lifting de sâni (mastopexia) se poate efectua printr-o serie de tehnici operatorii diverse. Dr. Panțuru folosește în special tehnicile peri-areolare și ale arcului vertical datorită rezultatelor îmbunătățite și a cicatricilor minime pe care le obține prin aceste metode.

Tehnica care va fi folosită pentru operația dvs. va depinde de:

 • anatomia actuală a sânilor dvs.;
 • țelurile personale;
 • câți centimetri verticali de corecție sunt necesari;
 • elasticitatea pielii dvs.

Operația se va efectua sub anestezie generală. După ce inciziile sunt efectuate, dl. dr. Panțuru va repoziționa țesutul mamar pentru a obține un aspect ridicat, ferm și întinerit al sânilor. După ce operația este finalizată, veți fi condusă în sala de recuperare unde vă veți odihni până când veți putea să fiți acompaniată acasă. Ulterior operației veți avea tumefiere și echimoze care se vor estompa în timp.

Cât de vizibile vor fi cicatricile post-operator?

Procedura de lifting de sâni lasă cicatrici care sunt permanente și nu pot fi evitate. La majoritatea pacientelor cicatricile sunt însă minime și se estompează în timp. Inciziile sunt de obicei plasate în zone care sunt ușor de mascat în haine, inclusiv în maieuri sau rochii cu decolteuri foarte adânci. În timp ce o procedură clasică de lifting de sâni creează o cicatrice în forma de T inversat, Dr. Panțuru se specializează în tehnicile peri-areolare și ale arcului vertical, ambele tehnici minimizează cicatricile post-operatorii. Inciziile sunt în zona areolei și doar în cazul unui lifting vertical semnificativ, încă o incizie verticală va fi necesară. Incizia majoră este plasată de obicei în zona infra-mamară și doar în cazurile unde este absolut necesară.

Tehnica Peri-Areolară

Liftingul peri-areolar (numit și Benelli sau lifting de sâni gogoașă) este o tehnică de repoziționare a sfârcului și de minimizare a cicatricilor izolându-le în zona areolară.

Aceasta este metoda preferată de dl. dr. Panțuru în cazul femeilor ai căror sâni prezintă o foarte minoră cădere și necesită doar 1 – 2 cm de ridicare.

In timpul procedurii, o zonă de piele de dimensiunea unei gogoși este înlăturată din zona areolară. Zona areolară sfârcului este repoziționată  pentru un aspect liftat și contururi ferme.

Se poate realiza și o reducere a dimensiunii areolei prin operarea unei incizii în zona interioară a areolei.

Cicatricea rezultată este parțial deghizată de suprafața neregulată a marginii areolare și de contrastul de culoare între zona închisă la culoare a areolei și cea deschisă de culoare la sânului.

O porțiune suplimentară de piele se poate îndepărta din zona de deasupra areolei (lifting de sâni în formă de semilună), pentru a crea un efect de lifting suplimentar al țesutului mamar și al areolei.

Tehnica fără cicatrice verticală (Lalonde/Horndeski)

Pentru anumite paciente, este posibilă realizarea unui lifting de sâni fără incizia verticală și doar cu cea areolară și sub sân. Această tehnică este recomandată pentru pacientele ai căror sâni sunt foarte lăsați și a căror zonă areolară este orientată în jos. Această tehnică utilizează o procedură de suspensie pentru a ridica sânii fără a fi necesară o incizie verticală. Pentru a verifica dacă această procedură este potrivită și în cazul dvs., vă rugăm să stabiliți o consultație prealabilă la dl. dr. Panțuru.

Cât durează și în ce constă recuperarea post-operatorie după operația de lifting sâni?

În urma operației de mastopexie (lifting de sâni), perioada de recuperare este critică pentru o vindecare completă și rezultate optime post-operatorii. În urma operației veți avea tumefiere, echimoze și o senzație de disconfort care va putea fi ameliorată cu ajutorul analgezicelor prescrise de dl. dr. Panțuru.

Durata de timp necesară pentru recuperare depinde de o serie de factori și diferă de la caz la caz.  Este important ca să vă odihniți/dormiți pe spate în perioada recuperării și să purtați un sutien de compresie non-stop timp de 6 săptămâni post-operator. De asemenea, pentru rezultate optime și de durată se recomandă purtarea unui sutien cu o susținere adecvată în permanență.

Până la vindecarea completă a cicatricilor se recomandă evitarea activităților fizice solicitante, inclusiv a celor sexuale, și în special se recomandă evitarea mișcării de ridicare a brațelor pentru că va duce la întinderea pielii și încetinirea vindecării. Veți putea face duș la câteva zile după operație, însă va trebui să vă uscați foarte bine rănile.

Majoritatea femeilor se pot întoarce la munca de birou în aproximativ o săptămână de la operație. Dacă munca dvs. este fizic solicitantă este important ca să evitați efortul fizic timp de 2 săptămâni și să reluați exercițiile fizice mai solicitante după cel puțin 4 săptămâni de la operație.

Cât țin rezultatele operației de lifting sâni?

Din păcate, operațiile clasice de lifting de sâni nu au o durată de viață foarte îndelungată din cauza efectului inexorabil al gravitației și a trecerii timpului.  Deși sânii de orice dimensiune pot beneficia de o operație de lifting, rezultatele cele mai bune sunt obținute  de femeile cu un bust mai puțin generos. Alți factori, ca de exemplu: moștenirea genetică, vârsta, fluctuațiile de greutate, graviditatea, alăptarea, expunerea prelungită la soare și fumatul pot reduce durata de viață a beneficiilor estetice pe care liftingul de sâni le conferă.

Dr. Panțuru însă a dezvoltat o noua tehnică de sutură care poate să fie potrivită în situația dvs. Presupune utilizarea unor suturi permanente de Gore-tex pentru a susține repoziționarea țesutului mamar și care oferă o mult mai mare rezistență a liftingului de sâni. În special, această tehnică permite păstrarea poziționării noi a complexului areolar.

Liftingul de sâni combinat cu implanturile de silicon pentru mărirea de sâni

Lifting si marire sani

Procedura de mărire de sâni combinată cu procedura de lifting de sâni este procedura cu rezultatele cele mai spectaculoase pentru transformarea aspectului plat, lăsat și fără formă a sânilor în sâni care și-au recâștigat tinerețea și volumul. Procedura este potrivită pentru femeile care, în plus față de problemele  pentru care se indică liftingul de sâni, suferă și de:

 • sâni plați care necesită un plus de volum;
 • un volum al sânilor care este mai mic decât cel dorit;
 • diferența de volum/asimetrie între cei doi sâni.

Prin intermediul acestor două proceduri complementare, sânii dvs. își vor recâștiga nu doar aspectul tânăr, prin lifting și repoziționarea areolei, cât și vor beneficia de un volum mărit care vă va accentua feminitatea. Implanturile de sâni sunt disponibile într-o varietate de forme, mărimi, profile și texturi, pentru a obține cele mai bune rezultate personalizate pentru anatomia dvs. (Mentor, Allergan).

Liftingul de sâni combinat cu implanturile de silicon pentru mărirea de sâni

Cu toate că riscurile unor complicații nu pot fi excluse în cazul niciunei operații, cu cât procedura este mai complexă, cu atât riscurile ei sunt mai importante. Riscurile generale care apar în cazul tuturor operațiilor includ efectele adverse la anestezie, sângerare excesivă și infecții.

Infecții: Efectele lor sunt vizibile în aproximativ 3 zile de la operație și includ roșeața localizată, tumefiere majoră și prurit al suturilor, mirosuri neplăcute, senzații de arsură, disconfort și durere. Pentru a minimiza riscul de infecții, vi se vor prescrie antibiotice înainte și în timpul operației și se recomandă continuarea administrării lor câteva zile după operație.

Hemoragii: În cazurile foarte rare în care sângerarea post-operatorie continuă,  este posibil ca o altă intervenție chirurgicală să fie necesară. Toți pacienții sunt instruiți ca să nu ia anticoagulante (de exemplu: aspirină, vitamina E sau suplimente pe bază de usturoi).

Hematomul si Seromul: Acumulări de fluide sau sânge coagulat care duc la dureri, cicatrici, infecții și pot să necesite o nouă intervenție chirurgicală. Orice schimbare bruscă în culoarea și conturul pielii trebuie imediat sesizată și examinată de dl. dr. Panțuru.

Pierderea temporară a sensibilității /Amorțire:  Schimbarea senzațiilor resimțite în sâni sunt normale, dar se rezolvă în primele luni după chirurgie. Pierderea permanentă a sensibilității areolei poate ca să apară în cazuri extrem de rare.

Cicatrice puternic vizibile: În cazul oricărei operații există riscul de cicatrizare hipertrofică (cicatrici roșii și ridicate), keloizi (creșterea excesivă a țesutului epitelizant în jurul inciziei). Fumatul sau un istoric de cicatrizare excesivă (formarea de colagen) va crește riscul de cicatrici vizibile. Prin folosirea de geluri și plasturi cu silicon Cerederm, după înlăturarea suturilor, putem ajuta la corectarea sau evitarea acestei probleme.

Separarea rănilor: Femeile care fumează sau suferă de diabet pot avea un risc crescut ca marginile inciziei să se separe post-operator. Dacă acest lucru se întâmplă, zona cicatricilor trebuie ținută foarte curată. O operație de corecție nu este necesară în cele mai multe cazuri, însă procesul de vindecare este mult încetinit și trebuie ținut sub o mai atentă observație.

Asimetria sânilor: În cazuri foarte rare, complicațiile pot conduce la un aspect asimetric al sânilor. În anumite cazuri va fi necesară o nouă operație pentru corecția asimetriei.

Hiper-pigmentare: Puncte întunecate pot să apară din cauza echimozelor, dar în mod normal nu persistă mai mult de câteva săptămâni post-operator. În cazuri rare însă, punctele întunecate pot persista sau rămâne permanente și necesită tratament. Aplicarea de comprese poate asista în reabsorbția sângelui sau se poate apela la lasere cu lumină intens pulsatilă.

Necroza țesuturilor: Necroza țesuturilor mamare, a grăsimii sau a pielii din cauza lipsei de irigare, poate ca să apară în cazuri foarte rare. Dacă un anumit țesut devine necrotic, el trebuie îndepărtat de urgența pentru a evita răspândirea lui și o infecție severa. Pacienți cu un istoric de vindecare greoaie a rănilor, fumători, cu probleme circulatorii, diabet sau cărora le-a fost administrat tratament de chemoterapie au un risc mai crescut de necroză.

În toate aceste cazuri, dacă aveți bănuiala că suferiți de una dintre complicațiile mai sus menționate, vă rugăm ca să ne contactați de urgență pentru a determina pașii următori.

Prețul operației de lifting sâni

Prețul operației de lifting de sâni variază în funcție de particularitatea cazului. Costul este influențat, în cazul în care operația de mastopexie se asociază cu un implant și de prețul siliconului (Mentor, Allergan, Arion, Politech). Pentru o ofertă de preț actuală a operației de lifting de sâni accesați linkul: Preț lifting mamar.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

Articole de interes:

Call Now Button