Operația estetică de gropițe în obraji aduce zâmbetului valențe carismatice

Operația estetică de gropițe în obraji aduce zâmbetului valențe carismatice
17
May

Toate femeile își doresc o alură sexy și un zâmbet fermecător, iar dacă natura nu le-a înzestrat cu daruri suficiente, acestea apelează la diferite trucuri de înfrumusețare.

Gropițele în obraji se numără printre trăsăturile fizice pe care și le doresc anumite persoane, datorită faptului că această caracteristică este considerată extrem de atractivă în ochii celorlalți.

De altfel, cercetările efectuate au arătat faptul că doar 20% din populația lumii posedă gropițe în obraji, ceea ce aduce un plus de valoare personalității lor.

În anul 1936, Isabella Gilbert a inventat un aparat de făcut gropițe în obraji în Rochester, New York. Pentru a crea efectele dorite, acest dispozitiv trebuia să fie purtat pe obraji, iar două butoane erau apăsate de o parte și de alta a obrajilor, iar mașinăria făcea un set fin de dungi.

Din fericire, medicina estetică a evoluat, astfel că în ziua de astăzi, există mai multe tipuri de intervenții care pot modifica aspectul obrajilor, așadar cele care își doresc o îmbunătățire a fizionomiei pot apela cu succes la un doctor plastician.

Ce sunt, de fapt, gropițele din obraji și de ce apar?

Aceste semne sunt mici depresiuni naturale ale pielii care sunt situate de regulă pe obraji, dar pot existe și în alte zone – de exemplu bărbia.

De fapt, gropițele sunt un defect al musculaturii obrajilor. Acestea apar în mod natural atunci când pielea este atașată mușchilor faciali, iar în momentul în care mușchiul situat sub piele se contractă, trage cu el țesutul cutanat și determină apariția unei gropițe.

Cine poate apela la operația estetică de gropițe în obraji

Pe lista celor mai îndrăgite intervenții estetice se numără și operația de gropițe în obraji care se realizează relativ ușor și poate aduce zâmbetului dumneavoastră noi valențe carismatice.

De asemenea, această operație are anumite avantaje – precum gradul redus de disconfort postoperator.Această procedură este recomandată tuturor persoanelor care doresc să adauge un plus de valoare zâmbetului lor.

Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca femeile care își doresc efecte optime să țină cont de sfaturile pe care le primesc în urma consultației. Astfel încât, dacă pacienta are o față foarte alungită și efilată, operația este contraindicată pentru a nu accentua suplimentar aspectul prelung al chipului.

Așadar, această intervenție este recomandată în special persoanelor care au fața rotundă, conferind chiar iluzia pierderii în greutate.

În acest sens, va fi de mare ajutor discuția cu specialistul care vă va analiza fizionomia feței pentru a putea stabili care ar trebui să fie locul unde ar fi vizibile gropițele.

În ce constă operația de gropițe în obraji și la ce să vă așteptați

Această procedură chirurgicală este una dintre operațiunile cele mai simple și nu necesită anestezie generală. Odată ce a fost marcată zona unde se vor face noile gropițe, se vor efectua mici incizii în interiorul cavității bucale, înlăturând o mică parte (aproximativ 3-4 mm de mușchi faciali).

Ulterior, prin suturi autodizolvabile, se va atașa muschiul la suprafața internă a pielii astfel că semnele vor deveni vizibile atunci când fața este animată, dar nu și când este relaxată – întocmai precum micile adâncituri naturale.

De asemenea, gropițele se pot crea în ambele părți, operația având o durată de aproximativ 20 minute pentru fiecare obraz.

De altfel, suturile se vor dizolva de la sine în aproximativ două săptămâni și nu vor exista nici un fel de cicatrici vizibile în exteriorul feței.

În ce constă procesul de recuperare postoperator?

După efectuarea acestei proceduri estetice, zona operată va fi ușor tumefiată cu mici echimoze, însă disconfortul va fi similar cu cel resimțit după o interventie stomatologică.În majoritatea cazurilor, vă veți putea relua activitățile obișnuite și veți putea să mâncați și să beți apă după ce au trecut aproximativ două ore de la operație.

De asemenea, în primele 3-4 săptămâni semnele vor fi vizibile și atunci când fața este relaxată, însă odată cu vindecarea completă, gropițele vor fi vizibile doar când zâmbiți sau când vă contractați mușchii faciali.

De altfel, această intervenție se poate efectua și în etape deoarece rezultatele apărute sunt ireversibile și e important să fiți pe deplin mulțumit de efecte obținute.

De regulă, procesul de vindecare se va încheia după aproximativ 3 luni, dar variază și în funcție de organismul fiecărui pacient. În ceea ce privește alimentația – după operație se recomandă să utilizați alimente moi sau lichide și să utilizați o soluție orală antiseptică de clătire a cavității bucale timp de cel puțin o săptămână de la intervenție.

De asemenea, după prima săptămână de la operație este important să purtați mici plasturi peste zona operată, deoarece gropițele vor apărea a fi adânci într-o primă fază, ceea ce este absolut normal deoarece în procesul de vindecare, aspectul lor se va mai aplatiza.

 

sursa foto: www.skinnovationclinics.com

Mesajul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *