Marirea sanilor cu implant de silicon

Frumusețea autentică izvorăște din încrederea pe care o ai în tine !

Mărirea sânilor cu implant de silicon

În ce constă procedura de mărire a sânilor cu implant de silicon?

Marire sani silicon

Operația estetică de augmentare a  sânilor cu implant de silicon (mărire sâni sau „punerea de silicoane”, cum se mai numește în termeni populari această intervenție medicală) este una din cele mai solicitate proceduri din chirurgia plastică peste tot în lume. Și în România, mărirea sânilor cu implanturi cu silicon este operația cu cea mai mare cotă de adresabilitate la chirurgul estetician.

Operația de mărire a sânilor cu implant de silicon se adresează pacientelor care consideră că sânii lor sunt prea mici ori acelor femei care se prezintă la medic pentru a corecta micșorarea sânilor, efect ce a apărut în mod natural după alăptare sau după o scădere drastică în greutate.

De asemenea, se pot corecta cu ajutorul implantelor mamare cu silicon, cu o rată mare de succes, asimetria sânilor.

Mărirea sânilor cu implant de silicon este una dintre acele operații estetice care se adresează oricărei femei care vrea să se simtă mai frumoasă, mai atrăgătoare.

Acestă intervenție chirurgicală de mare efect este în măsură ca să le crească femeilor încrederea în ele însele, să le sporească mult calitatea vieții, fiind în mod real, pe lângă un mijloc de a îmbunătăți mult aspectul fizic, inclusiv un important balsam pentru psihicul feminin.

“Acesta este conceptul meu, “Body and Mind”. Nu lucrez la cantitate, nici cu mase plastice, ci cu ființe vii, eu încerc sa creez premisele unei vieți mai bune, mai echilibrate pe toate planurile, pentru pacientele mele.” (Dr. Panțuru Andrei Radu, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă).

Cele mai frecvente întrebări referitoare la mărirea sânilor cu implant de silicon:

Care este pretul implanturilor mamare de silicon?

Marirea sanilor cu implant de silicon„Fiind vorba despre corpul omenesc, cel mai prețios dar pe care ni l-a dat Dumnezeu, consider că rabatul de la calitate este inacceptabil.

De aceea voi folosi mereu cele mai bune produse de pe piață și îmi voi dedica timp studiului inovațiilor în materie de chirurgie estetică și de a participa la cele mai importante întâlniri mondiale de chirurgie estetică, indiferent de distanță sau de costurile pe care acestea le implică.

Îmi place să utilizez cele mai bune produse, dar nu suport incorectitudinea și nu îmi place ca să arunc cu banii pe produse cu prețuri umflate.

De aceea le voi oferi pacientelor mele întotdeauna, cea mai bună calitate la prețul corect.” (dr. estetician Andrei Radu Panțuru)

Prețul operației de mărire a sânilor cu implant de silicon variază în funcție de producătorul implanturilor mamare de silicon. Chiar dacă unele variante de silicoane au prețuri mai mici, iar altele ceva mai mari, domnul dr. Panțuru vă va recomanda, în cadrul consultației preliminare, doar producători recunoscuți pe plan internațional, care oferă spre comercializare implanturi mamare de calitate deosebită.

Costul operației de mărire sâni cu implant de silicon variază și în funcție de clinica aleasă pentru intervenție. Pentru a afla oferta actuala de preț a operației de mărire a sânilor cu implant de silicon efectuată de dl. dr. Panțuru, vă rugăm să accesați pagina: Preț operație mărire sâni cu silicon.

Tipuri și forme de implanturi?

Pentru marirea sanilor cu implant silicon, folosesc mai ales implanturi mamare de silicon anatomice sau rotunde in funcție de preferința fiecarei paciente sau de indicațiile locale (aspectul sânilor, volumul sânilor, si modul in care e distribuit acest volum, in polul superior sau inferior, gradul de ptoza mamara, etc.) sau, mai rar, implanturi mamare umplute cu ser fiziologic intraoperator (saline).

TipuriImplantPROTEZE MAMARE SILICONICE ROTUNDE:

Conferă un decolteu mai generos, sânii sunt mai apropiați chiar si fără sutien datorită formei rotunde a impantelor din partea medială a sânilor. In plus, nu există riscul rotației implanturilor ca in cazul protezelor mamare anatomice.

PROTEZE MAMARE SILICONICE ANATOMICE:
tipuriimplant1
Conferă un aspect mai natural sânului, avand forma de picatura cu un volum mai mare in partea inferioara si mai redus in cea superioara a protezei, astfel imita aspectul natural al sânului, care concentrează masa, sub influența gravitației, in partea inferioara a acestuia. In cazul operației de marirea sanilor cu proteze anatomice se adaugă riscurilor operatorii si riscul de torsiune, rotație a implanturilor mamare. Mai pe românește: implanturile de silicon se pot întoarce cu baza in sus. Acest risc este mic dar totuși exista si trebuie menționat.

IMPLANTURILE MAMARE CU SER FIZIOLOGIC (IMPLANTURI SALINE):

Au fost utilizate pentru marirea sanilor la scara larga in SUA si Canada pana in anul 2003, cand s-a reprimit aprobarea de la FDA-ul american pentru utilizarea implanturilor siliconice. Avantajele acestor tipuri de implanturi mamare sunt: incizia este mai mica, in cazul rupturii implanturilor, serul fiziologic se resoarbe fără riscuri in organism si prețul implanturilor mamare este mic. Dezavantajele sunt: riscul de contractura capsulara mai ridicat (reacția normala a organismului de raspuns la acțiunea unui corp strain este exacerbată in cazul acestor implanturi mamare); riscul de falduri si cute vizibile pe sâni; la palpare senzația de pungă umplută cu apa. Din aceste motive folosim aceste tipuri de proteze mamare in situații excepționale doar la cererea expresa a pacientelor.

Avantaje și siguranța tipurilor de implanturi mamare de silicon?

Avantajul protezelor mamare siliconice sunt: consistența normala la palpare, asemanatoare unui sân natural,  o rata mai mica a contracturii capsulare (reacția normala a organismului de raspuns la prezenta unui corp străin) datorită biocompatibilitații siliconului, acesta este folosit pe scară larga pentru implanturi medicale.

Studiile clinice conduse de catre centre de cercetare reprezentative in medicina (Mayo Clinic din SUA si universitatea Calgary din Canada) pe un număr de peste 2 milioane de femei operate cu implanturi mamare cu proteze de silicon din intreaga lume, au demonstrat ca nu există nici o corelație intre cancerul mamar, bolile autoimune si protezele mamare de silicon.

Nu s-a observat o creștere a riscului de cancer mamar sau de boli autoimune la pacientele care au fost operate pentru augmentare mamara cu implanturi de silicon.

TESTIMONIAL VIDEO MĂRIRE SÂNI – POVESTEA LAVINIEI

Frumoasa noastră pacientă, Lavinia Stegaru, ne povestește despre experiența ei referitoare la operația de mărire a sânilor cu implant mamar efectuată de Dr. Radu Panțuru.

Alte metode pentru mărire sâni ?

Injectii_grasime

Sunt paciente care isi doresc sani mai mari dar nu doresc implanturi mamare sau nu doresc sa treacă printr-o operație în anestezie generala.

Sânii se pot mări cu ajutorul protezelor mamare de silicon sau prin injectare de grăsime proprie, asa numita operatie de microlipofilling sani unde grasimea recoltata de la nivelul abdomenului, flancurilor, coapselor, etc. se va injecta pentru a mari volumul sanilor.

Aceasta este o operație mica sau dupa unii, nici nu este o operație in adevăratul sens al cuvântului deoarece se recolteaza grăsimea prin mici puncționări prin care se extrage aceasta cu ajutorul unui aparat special si se injecteaza la nivelul dorit (sânilor in cazul acesta).

Avantajul acestei metode este ca scăpam și de grăsimea din zona nedorită.

De asemenea, se pot injecta si alte substanțe pentru marirea sanilor cum ar fi acidul hialuronic dar acestea se resorb destul de repede in organism.

Mărime implanturi?

marime_implanturiVolumul protezelor mamare variază in funcție de măsurătorile pe care le efectuez pentru fiecare pacient in parte.

In functie de diametrul toracic, baza sânului, distanța de la furculița sternala pana la areola, pliul cutanat, putem oferi un volum minim si unul maxim in cm3 al protezei, care se potrivește pacientei respective.

Tinem cont si de dorinta pacientelor in limita posibilitătilor.

Chirugul estetician are o vorba: „Implanturi mici risc mic, implanturi mari risc mare”. Implanturile mamare sunt disponibile la marimi de la 125 cc pana la 1200 cc. Pretul implanturilor mamare nu diferă in functie de dimensiunea acestora.

Tipuri de poziționare a implanturilor mamare

Pentru operația de mărire a sânilor cu implant de silicon, implanturile mamare se pot poziționa subglandular (în spatele sânului) sau subpectoral (în spatele mușchiului pectoral). Fiecare poziționare are indicațiile și avantajele ei. Poziționarea o stabilește doar chirurgul estetician după un consult minuțios, în funcție de particularitățile anatomice ale fiecărei paciente.

Augmentarea mamară subglandulară

deasupra_muschi_pectoral

Avantajele plasării subglandulare a implanturilor mamare
 • Operația de mărire de sâni cu plasare a implanturilor subglandulară este mai simplă, nefiind necesară ridicarea mușchiului pectoral, iar în caz de reintervenție, accesul la buzunarul retroglandular se face mult mai ușor. În urma acestui tip de operație se va obține automat un decolteu mai generos.
 • Durerea și disconfortul post-operator sunt mai mai mici întrucât mușchii sunt lăsați intacți, nefiind secționată decât pielea și țesutul subcutanat.
 • Recuperarea este mai rapidă.
 • Este indicată plasarea implanturilor cu silicon subglandular mai ales la femeile sportive, deoarece, în cazul în care are loc contracția puternica a mușchiului pectoral, se poate sesiza deformarea implanturilor mamare.

Dezavantajele plasării subglandulare a implanturilor mamare:

 • În special la pacientele filiforme, la care țesutul adipos subcutanat este mai slab reprezentat, se pot vedea și simți marginile implanturilor plasate subglandular
 • În cazul implanturilor subpectorale, marginile se atenuează progresiv.
 • Examenul mamografic este mai dificil la acest tip de intervenție chirurgicală și ar putea împiedica vizualizarea unui eventual cancer mamar.
 • Rata de contractură capsulară este mai mare decât în cazul implanturilor mamare poziționate retro-pectoral.

Augmentarea mamară subpectorală (submusculară)

sub_muschiul_pectoral

Avantajele plasării submusculare a implanturilor mamare:
 • Marginile implanturilor se atenuează progresiv, astfel sunt mai puțin vizibile si palpabile, conferind sânului un aspect mai natural;
 • Nu interferă cu examenul mamografic;
 • Plasarea submusculara este indicată mai ales la pacientele cu sâni mai mici pre-operator;
 • Riscul de contractură capsulară este mai scăzut;

Dezvantajele plasării submusculare a implanturilor mamare

 • Durata mai mare a intervenției chirurgicale;
 • Durere mai mare post-operator;
 • Recuperare mai lungă;
 • Este mai dificil de creat decolteul prin apropierea sânilor in cazul plasării submusculare a implanturilor;
 • Nu este indicată la femeile care practică sport de performanța din cauza posibilității de deformare a implanturilor in timpul contracției mușchiului pectoral;

Plasamentul inciziilor de mărire a sânilor cu implant de silicon

În arsenalul chirurgului estetician, în vederea operației de mărirea sânilor cu implant de silicon, se găsesc mai multe posibilități de plasare a inciziilor. Poziția inciziilor se stabilește în funcție de datele anatomice ale sânilor și de dorințele pacientelor.

Incizia inframamară

Incizia inframamară, în șanțul submamar, este cel mai frecvent utilizat tip de incizie.

Avantajele inciziei intramamare:
 • Nu se secționează glanda mamară și nici canalele galactofore, astfel încât nu apare riscul de a interfera cu capacitatea de alăptare a sânului. Așadar, pacientele pot alăpta la sân fără probleme, după aceasta incizie.
 • Cicatricea rămasă după vindecare este vizibilă doar în poziție orizontală, atunci când pacienta stă în picioare cicatricea nu se vede.
 • Permite chirurgului efectuarea unei viitoare reintervenții dacă apare vreo complicație ulterioară operației, nu este nevoie de o altă cicatrice. Trebuie subliniat faptul că orice alt abord (periareolar sau transaxilar) nu permite acest lucru, astfel încât, în cazul acestora, o reintervenție necesită o noua cicatrice în șanțul inframamar.

Incizia peri-areolară

Incizia se realizează in jumătatea inferioara a areolei la joncțiunea pielii normale cu cea pigmentata areolara, mai închisa la culoare.

Avantaje:
 • Cicatricea rezultată este extrem de putin vizibilă si de obicei se vindeca frumos;
 • Incizia este utila atunci cand este nevoie si de o mastopexie periareolara (ridicare) întrucât se utilizează aceeași incizie atât pentru plasarea implanturilor, cât și pentru liftingul sânului;

Dezavantaje:

 • Există posibilitatea lățirii cicatricei postoperator, în special în cazul plasării unor implanturi mari, deci o cicatrice mai vizibilă;
 • Există un risc de infecție mai mare din cauza contactului direct al implanturilor cu glanda mamara (canalele galactofore conțin bacterii);
 • Exista posibilitatea pierderii parțiale a sensibilității areolare;
 • Abordul poate fi utilizat doar in cazul in care areola este suficient de mare pentru introducerea implanturilor mamare;

Abordul transaxilar

Incizia este efectuata in axila, de unde se diseca un tunel spre zona sanului.

Avantaje:
 • Nu există ciactrice la nivelul sânului iar cicatricea axilara, chiar daca nu se vindecă frumos, este de obicei bine camuflată;

Dezavantaje:

 • In cazul unei reintervenții oricând in viața, cicatricea axilara nu poate fi folosită, astfel încât trebuie făcuta o noua incizie in santul inframamar. Conform statisticilor aproximativ 20% dintre pacientele cu implanturi mamare de silicon necesită o alta operație pe parcursul vieții;
 • Poate fi folosită doar pentru introducerea de implanturi mamare mici;
 • Tehnica este mai dificila, existând riscuri mai mari de asimetrii postoperatorii comparativ cu celelalte abordări;

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

Articole de interes:

Call Now Button