Mini lifting Facial

Pașii mici pot conduce la schimbări majore!

Șterge semnele trecerii timpului! - Mini lifting facial

Mini lifting facial

Prin procedura de mini lifting facial se recreează un aspect întinerit al zonei mediane a feței sau a gâtului cu ajutorul câtorva incizii minore. Procedura este mai puțin complicată decât un lifting facial tradițional și necesită un timp de recuperare mai scurt. De asemenea, procedura este mai puțin invazivă decât liftingul facial tradițional, mai puțin solicitantă fizic și prezintă mai puține riscuri  de apariție a unor complicații.

Procedura de mini lifting facial reprezintă o alternativă viabilă mai ales în cazul pacienților de 30 – 40 ani care nu au probleme estetice majore în zona inferioară a feței: fălci, gât, bărbie.

Prin această procedură, dl. dr. Radu Panțuru va șterge ani de pe fața dvs. și vă va reda un aspect tineresc și energic.

Pacienții ideali pentru această procedură sunt persoanele care sunt marcate de semnele îmbătrânirii în zona mediană a feței.

Din păcate, chiar dacă este adevărat ca nicio procedură de chirurgie estetică nu poate opri sau inversa procesul natural de îmbătrânire, operația de mini lifting facial poate să șteargă cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii de pe chipul dvs.

Această procedură se poate efectua individual sau în combinație cu alte proceduri de chirurgie plastică a feței.

Despre procedură:

Mini lifting facial sau facelift tradițional?

 • procedura de mini lifting facial este mai puțin invazivă;
 • timpul de recuperare post-operatoriu este mai scurt;
 • tumefierea și echimozele locale sunt mai reduse;
 • există posibilitatea reluării activităților obișnuite în zilele următoare operației;
 • se face o schimbare a feței mai puțin dramatică, vizibilă doar în zona inferioară a feței;
 • are efecte mai puțin longevive față de un lifting facial tradițional.

Beneficii mini lifting facial

 • procedura de mini lifting facial este mai avantajoasă din toate punctele de vedere;
 • fața va avea un aspect întinerit și revitalizat;
 • procedura reface și conturează fața pentru a-i reda fermitatea și contururile tinereții.

Beneficiile principale ale procedurii de mini lifting facial sunt:

 • risc mai scăzut de complicații post-operatorii față de un lifting facial tradițional;
 • timp redus de recuperare;
 • posibilitatea de a acționa țintit asupra unor zone cheie ale feței și gâtului;
 • o linie mai definită a bărbiei;
 • rezultate rapide și cu un aspect natural;
 • procedură mai puțin costisitoare decât un lifting facial tradițional;
 • datorită inciziilor minore, tumefierea și echimozele post-operatorii sunt mult reduse;
 • durerea și disconfortul resimțit după operație se pot controla mai ușor și pacienții își pot relua activitățile curente într-un timp mai scurt.

E procedura de mini lifting facial soluția pe care o caut?

Persoanele care beneficiază cel mai mult de pe urma acestei proceduri au în general probleme estetice minore în zona fălcilor, a gâtului și vor să prevină înrăutățirea problemelor în aceste zone. Pacienții care în schimb suferă de probleme estetice mai serioase ca urmare a trecerii timpului vor avea rezultate mai bune dacă optează pentru un lifting de față complet.

Deoarece operația de mini lifting facial utilizează incizii mai mici și este mai puțin invaziv decât un lifting de față complet, este de asemenea mai puțin spectaculos în rezultatele pe care le poate obține.

Liftingul tradițional/ complet este mai potrivit în cazul în care aveți:

 • pielea lăsată, cu un aspect prăbușit în zona gâtului și a bărbiei;
 • pielea gâtului are un aspect de gușă și este coborâtă;
 • aveți o elasticitate a pielii bună;
 • aveți riduri pronunțate.

Este important ca starea dvs. generală de sănătate să fie bună pentru a facilitata o recuperare rapidă și completă post-operatorie.

În cele mai multe cazuri, pacienții care se bucură de cele mai bune rezultate în urma operației de mini lifting facial sunt mai tineri și necesită o corecție estetică a feței mai puțin dramatică. Operația de mini lifting facial întinde pielea din partea inferioară a feței și în același timp vă păstrează trăsăturile feței. dl. dr. Panțuru va determina  în timpul consultației care este tehnica operatorie cea mai potrivită în cazul dvs. în urma examinării atente a feței și a zonei gâtului.

Blefaroplastia: procedură complementară liftingului facial

Blefaroplastie

Blefaroplastia este operația efectuată cel mai frecvent în combinație cu cea de lifting facial. Deoarece operația de mini lifting facial se concentrează pe problemele estetice din partea inferioară a feței, operația de blefaroplastie corectează problemele estetice apărute în zona ochilor și a pleoapelor.

Motivele pentru care operația de blefaroplastie este ideală ca o completare a operației de mini lifting facial sunt:

 • pleoape cu un aspect capitonat, “pufos”, care vă conferă un aspect îmbătrânit timpuriu;
 • pleoape “lăsate” care vă creează un aspect permanent obosit, chiar și atunci când vă simțiți energic;
 • pleoape grele care vă reduc acuitatea vizuală;
 • piele lăsată și riduri în zona ochilor.

Prin realizarea operației de blefaroplastie concomitent cu cea de mini lifting facial, întregul aspect al feței va fi întinerit, ceea ce va duce la o imagine a feței coerentă și naturală. Operația de lifting de sprâncene/frunte este de asemenea o soluție, deoarece reduce vizibil semnele îmbătrânirii din zona superioară a feței. Mai multe detalii legate de aceasta procedură găsiți aici.

Cea mai bună modalitate pentru a determina dacă această procedură este recomandat a fi efectuată concomitent cu cea de mini lifting facial și în cazul dvs. este în urma unei consultații preliminarii cu dl. dr. Panțuru.

În timpul acestei consultații inițiale, dl. dr. Panțuru va asculta dorințele dvs. referitoare la rezultatele pe care vi le doriți în urma procedurii de mini lifting facial, va prezenta soluțiile chirurgicale cele mai potrivite pentru situația dvs. și vă va răspunde la întrebările legate de procedură.

Prin realizarea operatiei de blefaroplastie concomitent cu cea de mini lifting facial intregul aspect al fetei va fi intinerit, ceea ce va duce la o imagine a fetei coerenta si naturala. Operatia de lifting de sprancene/ frunte este de asemenea o solutie deoarece reduce vizibil semnele imbatranirii din zona superioara a fetei. Mai multe detalii legate de aceasta procedura găsiți aici.

Mai multe detalii in legatura cu operatia de blefaroplastie gasiti aici.

Cea mai buna modalitate pentru a determina daca aceasta procedura este recomandata a fi efectuata concomitent cu cea de mini lifting facial si in cazul Dvs. este in urma unei consultatii cu Dr. Panturu.

In timpul consultatiei initiale Dr. Panturu va asculta dorintele Dvs. referitoare la rezultatele pe care vi le doriti in urma procedurii de mini lifting facial, va prezenta solutiile chirurgicale potrivite pentru situatia Dvs. si va va raspunde la intrebarile legate de procedura.

Întrebări frecvente despre mini liftingul facial

La ce mă pot aștepta în timpul procedurii de mini lifting facial?

Procedura este de obicei efectuată sub anestezie locală și sedare ușoară. În unele cazuri, se va face totuși o anestezie generală, dacă va fi necesar. Dl. dr. Panțuru va determina modalitatea optimă de anestezie, în funcție de procedura aleasă și situația dvs. concretă.

Procedura de mini lifting facial presupune repoziționarea  și corectarea  porțiunilor feței care dă semne de îmbătrânire. Diferența față de un lifting facial tradițional este aceea că inciziile efectuate sunt minore și nu sunt poziționate în spatele urechilor. Dl. dr. Panțuru va determina cea mai bună poziționare a inciziilor în funcție de structura feței dvs.

În timpul operației, dl. dr. Panțuru va separa pielea de straturile adipoase și musculare. Țesuturile adipoase pot fi diminuate prin liposucțiune din zona gâtului, a bărbiei și a fălcilor, dacă va fi necesar. Medicul estetician vă va întinde mușchii și pielea, pentru a crea un aspect neted al contururilor feței. Suturile vor fi plasate strategic pentru a fi puțin vizibile.

Dacă veți opta concomitent pentru proceduri complementare, cum ar fi corecția chirurgicală a pleoapelor sau a sprâncenelor și a frunții, acestea vor fi realizate după finalizarea celei de mini lifting facial.

În ce constă procesul de recuperare post-operatoriu?

Odată ce procedura de mini lifting facial este finalizată, zona operată va prezenta tumefiere și echimoze localizate, care se vor diminua treptat în jur de 2 – 3 săptămâni. Disconfortul și durerile vor fi diminuate cu ajutorul analgezicelor prescrise de dl. dr. Panțuru. Este important ca să vă mențineți capul într-o poziție ridicată cât mai des posibil și să evitați activitățile fizice solicitante timp de 2 – 3 săptămâni.

Dl. dr. Panțuru vă va consulta apoi la intervale regulate de timp, pentru a se asigura că recuperarea dvs. decurge conform planului și că vă veți bucura de cele mai bune rezultate posibile. Majoritatea pacienților își vor putea relua activitățile curente în aproximativ 7 – 10 zile de la operație.

Cicatricile vor fi plasate strategic în pliurile naturale ale pielii, zona din spatele urechilor sau în zonele unde vor putea fi mascate cu ușurință de podoaba capilară. În timp, ele se vor estompa și vor fi abia perceptibile. Din păcate, procedura de mini-lifting facial nu poate opri procesul îmbătrânirii. Unii pacienți aleg o reîmprospătare printr-o a doua procedură corectivă realizată la 5 – 10 ani de la prima. Avantajul însă este că punctul de pornire al procesului de îmbătrânire va fi “resetat” în urma operației.

Care este prețul operației de mini lifting facial?

Prețul operației de mini lifting facial este variabil în funcție de tipul de intervenție. Costul operației de mini lifting facial variază și în funcție de operațiile asociate.

Pentru oferta actuală de preț a mini liftingului facial vă rugăm accesați linkul: Preț mini lifting facial.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

Articole de interes:

Call Now Button