Operatie de rinoplastie

Arhitectura feței începe cu un nas frumos!

Operația de rinoplastie și rinoseptoplastie

Rinoplastia

Un nas frumos poate să adauge un plus de frumusețe figurii unei persoane, pe când un nas considerat imperfect după canoanele actuale poate să fie sursa scăderii stimei de sine, chiar a unor depresii grave. Deoarece nasul este elementul care iese cel mai pregnant în evidență la o față, chiar și o ușoară modificare estetică a acestuia, uneori aproape imperceptibilă, poate îmbunătăți foarte mult aspectul feței. Scopul operației de rinoplastie este acela de a îmbunătăți forma nasului în așa fel încât acesta sa fie în armonie deplină cu celelalte trăsături faciale.

În acest fel, nasul va fi o piesă de puzzle din ansamblul elementelor ce compun o față, așa încât el va ajuta la o figură frumoasă, fără însă a ieși în evidență. Mai mult decât atât, un nas remodelat va putea să deplaseze atenția celor din jur spre strălucirea naturală a ochilor.

Rinoplastia presupune așadar o punere de acord a nasului cu trăsăturile faciale individuale ale fiecărei persoane ce își dorește o asemenea intervenție chirurgicală estetică, precum și cu “look-ul” dorit de către aceasta, evident, în limitele posibilului.

Pentru dl. dr. Radu Panțuru, rinoplastia presupune folosirea judicioasă a celor mai noi tehnici recunoscute pe plan internațional. Cu ajutorul acestora este posibil a se oferi doritorilor șansa ca să aibă rapid: un vârf al nasului mai bine definit și un dorsum fără o cocoașă nazală dizgrațioasă ori un sept drept, toate acestea menținând și chiar îmbunătățind funcția de bază a nasului: respirația.

Avantaje și riscuri ale operației de rinoplastie

Dr. Panțuru vorbește aplicat despre principalele avantaje și riscuri ale rinoplastiei, rinoseptoplastiei, corecției deviației de sept, într-un interviu acordat canalului de televiziune Digi 24 și combate cele mai frecvente mituri și preconcepții legate de această procedură chirurgicală, în special pe cele referitoare la așteptările pacienților cu privire la durerea și disconfortul asociate acestei intervenții de medicină estetică, foarte solicitată în ultima vreme.

Dr. Radu Panțuru, deși face parte din rândul tinerilor medici, este adeptul unor măsuri conservatoare în privința operațiilor la nas. Astfel, el este împotriva rezecției prea zeloase și crede cu tărie că există tehnici chirurgicale selective, adaptate fiecărui pacient în parte. Doar având în vedere aceste aspecte o astfel de o intervenție de medicină estetică nazală va fi încununată de succes.

Așadar, printr-o operație estetică la nas, aspectul general al feței pacientului nu este drastic modificat, ci doar îmbunătățit, medicul acționând pentru a scoate în evidență frumusețea naturală a persoanei, fără ca atenția celor din jur să mai fie deviată spre unele imperfecțiuni anatomice.

Domnul dr. Radu Panțuru este specializat în chirurgia nazală și efectuează rinoplastii primare, dar nu evită ca să abordeze și cazuri dificile de revizii postoperatorii, rinoplastii secundare, terțiare, septoplastii, rinoseptoplastii sau rinoplastii posttraumatice.

Dr. Panțuru folosește o abordare gradată, în funcție de particularitățile specifice ale fiecărui caz în parte, pornind de la proceduri pur estetice, care necesită un rafinament deosebit pentru  a se putea realiza o definire fină a vârfului nasului și o ajustare dorsală a acestuia, până la cazurile care necesită o îndreptare semnificativă și o reconstrucție completă a anatomiei nazale pentru a îmbunătăți atât aspectul, cât și funcția esențială a nasului prin septoplastie.

Pentru a determina dacă un pacient este un bun candidat pentru această procedură estetică delicată, domnul dr. Panțuru recomandă o consultație preliminară, unde se vor clarifica atât dorințele persoanei ce dorește o operație la nas, cât și posibilitățile operatorii reale și se vor face o serie de fotografii pacientului. Cu ajutorul unui soft special, aceste fotografii se vor prelucra rapid, așa încât potențialul pacient va putea vizualiza imagini sugestive cu modificările aproximative ce se pot aduce nasului său. Dr. Panțuru consideră că pentru a obține rezultate bune în chirurgia estetică este foarte importantă dezvoltarea și menținerea unei relații bune între pacient, chirurg și personalul medical auxiliar, atât în cadrul consultului inițial, cât și în întâlnirile ulterioare.

Primul consult efectuat de medicul estetician Radu Panțuru va include o analiză completă facială, pentru a determina cea mai bună procedură ce oferă garanția obținerii rezultatelor dorite, precum și o discuție sinceră cu pacientul, unde se vor aborda toate chestiunile de importanță pentru persoana ce vrea ca să se opereze.

Pacienții sunt încurajați să sune pentru a programa o consultație de specialitate cât mai curând!

Pentru a determina daca un pacient este un bun candidat pentru aceasta procedura, Dr. Panturu recomanda o consultatie unde se vor clarifica dorintele pacientului, posibilitatiile operatorii si se vor efectua fotografii pacientului. Cu ajutorul unui soft special aceste fotografii se prelucreaza si se pot vizualiza imagini sugestive cu modificarile aproximative ce se pot aduce fiecarui pacient. Dr. Panturu consideră că pentru a obtine rezultate bune in chirurgia estetica este foarte importanta dezvoltarea și menținerea unei relatii bune între pacient, chirurg, și personalul său, în cadrul consultului și a intalnirilor ulterioare. Consultul va include o analiză completă faciala pentru a determina cea mai buna procedura pentru a obtine rezultatele dorite, precum și a adresa toate chestiunile referitoare la anumite preocupari ale pacientilor.
Pacienții sunt încurajați să sune pentru a programa o intalnire cât mai curând!

Întrebări frecvente:

Operatia de rinoplastie

Ce este rinoplastia?

Operația de corectare a nasului (rinoplastia) este o procedură medicală ce are drept scop a îmbunătăți aspectul estetic al nasului, creând o armonie între acesta și restul trăsăturilor faciale ale persoanei în cauză.

Rinoplastia ajustează imperfecțiunile nazale, proporțiile acestuia în raport cu liniile feței și încearcă ca să se apropie cât mai mult de dorințele pacientului. Acest lucru se realizează de către medicul chirurg estetician prin reducerea sau creșterea dimensiunii nasului, eliminarea cocoașei nasului, ridicarea sau coborârea vârfului nasului ori prin schimbarea unghiului dintre nas și buza superioară. Această procedură poate elimina, de asemenea, anumite probleme funcționale respiratorii.

Pentru cine se recomandă rinoplastia?

Candidații pentru rinoplastie sunt persoane sănătoase, ce își doresc o  îmbunătățire a aspectului feței și, în anumite cazuri, a funcției respiratorii a nasului. Așteptările lor trebuie însă ca să fie realiste. Prin aceasta operație, pacienții nu își modifică în mod drastic aspectul, dar frumusețea naturală, ascunsă în spatele unui nas disproporționat, poate fi dezvăluită în plenitudinea sa, în urma corecturilor chirurgicale efectuate.

Există restricții de vârstă pentru operația de rinoplastie?

Vârsta minimă recomandată pentru a se putea face o rinoplastie este de 14 sau 15 ani la fete și un pic mai mare la băieți. Nu există o vârstă standard la pacienții tineri, totul ținând de particularitățile fiecărui caz în parte. În mod normal intervenția estetică nu se face decât în situații speciale (unele accidente ce au dus la anumite deformări nazale sau probleme funcționale grave) până la finalizarea procesului de creștere. Pacienții sub 18 ani se pot opera numai cu acordul părinților.

La ce mă pot aștepta în timpul consultației?

În timpul consultației pentru operarea nasului, dl. dr. Radu Panțuru utilizează un software de prelucrare a imaginilor digitale, în scopul de a oferi pacientului șansa de a vedea în timp real cum arată posibilele îmbunătățiri solicitate și care sunt limitele până la care se poate merge în această privință. Dr. Panțuru va răspunde prompt și pe înțelesul pacientului la orice întrebare referitoare la operația de rinoplastie.

Care este prețul unei operații de rinoplastie?

Prețul operației de rinoplastie este variabil, plata acesteia stabilindu-se în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte. Costul diferă în funcție de tipul de intervenție: preț operație estetică rinoplastie, preț operație estetică și funcțională, preț rinoseptoplastie, preț rinoplastie de revizie, preț rinoplastie secundară, preț rinoplastie terțiară etc.

Operațiile de corectare a unor intervenții chirurgicale la nas efectuate anterior de către pacient au un cost mai ridicat, din cauza distorsionării anatomiei normale a nasului și a aderențelor cicatriciale interne.

Pentru oferta de preț a unei operații de rinoplastie, rinoseptoplastie, rinoplastie secundara sau terțiară, vă rugăm ca să vizitați pagina: Preț rinoplastie rinoseptoplastie/Cost rinoplastie secundară și terțiară.

Testimonial Video Rinoplastie – Povestea Larisei

Larisa ne povestește despre modul în care s-a schimbat viața ei după operația de rinoplastie. Dr. Radu Panturu explică cum a decurs operația și ne vorbește despre perioada de recuperare.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

[popup_trigger id=”11153″ tag=”button”]Afla mai multe[/popup_trigger]

Articole de interes:

Call Now Button