Marirea Sanilor prin Abord Transaxilar

Marirea Sanilor prin Abord Transaxilar

Augmentarea mamară este una dintre cele mai întâlnite intervenții estetice de pe piața actuală. Creșterea dimensiunii sânilor, modificarea formei lor, precum și îmbunătățirea încrederii în sine sunt printre principalele motive pentru care femeile din prezent apelează la intervenții de mărire a sânilor.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, studiile privind eficientizarea intervențiilor de mărire sâni și evoluția tehnologică a instrumentelor utilizate au condus la apariția mai multor abordări. Printre cele mai inovatoare metode se află și mărirea sânilor prin abord transaxilar sau pe la subraț.

Prin prisma dorinței de a evita formarea de cicatrici post-operatorii, această tehnică are în vedere inserarea de implanturi mamare prin intermediul unei incizii în axilă.

Ce este mărirea sânilor prin abord transaxilar?

Focusându-se pe preocuparea femeilor de a obține un aspect natural, lipsit de cicatricile asociate operației estetice de mărire, tehnica pe la subraț se realizează pe cale endoscopică astfel încât să nu se formeze vreun semn în regiunea țesutului mamar.

De ce apelează femeile la augmentarea mamară pe la subraț?

Purtând denumirea și de „alturarea marirea sanilor prin axila”, aceasta este o procedură preferată de femei din următoarele motive:

 • Prevenirea cicatricilor vizibile post-operatorii;
 • Tehnică atraumatică prin prisma faptului că nu presupune tăierea la nivelul țesutului mamar;
 • Vindecarea rapidă a inciziei din zona axilelor.

Cui se recomandă mărirea sânilor prin abord transaxilar?

Majoritatea femeilor pot apela la această tehnică de creștere a sânilor, mai ales cele care nu au mai fost supuse unei proceduri de acest gen. În plus, lipsa cicatricilor asociate măririi sânilor este unul dintre principalele motive pentru care această abordare este recomandată.

Ce trebuie să știi despre procedura de operație?

Marirea sanilor pe la subraț presupune următoarele etape:

1.     Consultația

În acest moment, medicul estetician va informa pacienta cu privire la aspectele ce țin de procedura, instrumentele, tehnologiile potrivite nevoilor și dorințelor ei. În cadrul acestei consultații, pacienta își poate lămuri orice neclarități privind operația estetică.

Dacă abordarea transaxilară este adecvată particularităților cazului, medicul va explica întreaga procedură și modul de recuperare postoperatorie astfel încât pacienta să fie sigură de alegerile sale.

2.     Operația efectivă

În această etapă, se inserează tipul de implanturi mamare ales prin intermediul unei incizii de mici dimensiuni într-o cută a axilei, care creează un spațiu adecvat acestora. Se întind țesutul mamar și pielea pentru a permite introducerea implanturilor. Astfel, cicatricea este ascunsă eficient, iar vindecarea are loc rapid.

Cu ajutorul unui endoscop, atașat de un monitor, medicul poate vizualiza și urmări clar și permanent țesuturile, în timp ce întreaga intervenție este ghidată de acest instrument.

3.     Finalizarea intervenției chirurgicale

După verificarea poziției implanturilor mamare, medicul va închide cu atenție inciziile cu ajutorul suturilor pentru a evita formarea de cicatrici. Se acoperă sânii cu pansament de tifon în vederea protejării și vindecării rapide.

Ce beneficii implică mărirea sânilor prin axilă?

Avantajele acestei intervenții chirurgicale de augmentare mamară sunt:
Marirea Sanilor prin Abord Transaxilar

 • Lipsa cicatricilor pe sân (incizia este ascunsă de obicei în pliul pielii de la subraț);
 • Tehnica endoscopică permite o vizibilitate adecvată și un control chirurgical precis privind crearea buzunarului în care vor fi implanturile introduse și poziționarea implantului;
 • Crearea unui buzunar fără riscul de sângerare;
 • Efectuarea unei disecții atraumatice;
 • Reducerea riscului de deplasare a implanturilor;
 • Prevenirea de complicații majore (infecție, ruptură de implant mamar sau asimetrie severă);
 • Asigurarea unui pliu inframamar bine definit și simetric;
 • Probabilitate redusă ca tehnica să afecteze senzația la nivelul mameloanelor;
 • Procesul de recuperare ușor și rapid;
 • Procedură ce nu implică riscul ruperii inciziei datorită lipsei supunerii la presiune;
 • Firele de sutură se topesc, ceea ce elimină vizitele suplimentare la clinică;
 • Obținerea unui aspect natural, printr-o metodă minim invazivă;
 • Refacerea rapidă a țesutului cutanat în regiunea axilei;
 • Posibilitatea de a realiza această procedură folosind implanturi mamare cu silicon sau ser fiziologic;
 • Capacitatea de a poziționa implanturile deasupra sau sub mușchiul toracic, etc.

Are operația de mărire prin abord transaxilar dezavantaje?

Ca orice altă intervenție chirurgicală, această abordare prezintă o serie de limite, printre care cele mai importante sunt:

 • Presupune dificultăți mici privind poziționarea corectă a implantului mamar față de alte tehnici de mărire a sânilor);
 • Leziuni la nervii mâinii sau brațului – în cazuri rare, unele paciente pot suferi leziuni permanente ale nervilor;
 • Incizia nu poate fi redeschisă pentru revizuire – inciziile transaxilare nu pot fi redeschise dacă sunt necesare revizuiri ale implantului. De cele mai multe ori, va fi necesară o a doua incizie.
 • Asimetria sânilor – obținerea simetriei sânilor este puțin mai dificilă în cazul unei incizii transaxilare.
 • Apariția disconfortului la nivelul inciziei în zona axilară.

Cât durează mărirea sânilor prin abord transaxilar?

Marirea sanilor prin axila se desfășoară pe parcursul unei ore sau maxim două, ținând cont de particularitățile pacientei. Cu toate acestea, nivelul de siguranță și confort este asigurat de faptul că operația estetică se realizează doar sub anestezie generală.

La ce trebuie să te aștepți după această procedură?

Marirea Sanilor prin Abord TransaxilarAvând în vedere tehnicile de operare și instrumentele moderne utilizate, vindecarea se efectuează rapid. Cu toate acestea, trebuie să fii conștientă că pot să apară un mic disconfort din cauza întinderii pielii și țesuturilor în timpul intervenției chirurgicale. Totuși, este bine de știut că medicul chirurg poate prescrie medicamente cu antibiotic pentru eliminarea durerilor resimțite după operație.

De asemenea, recuperarea postoperatorie presupune repaus timp de câteva zile pentru a accelera procesul de refacere a țesuturilor. Deși se recomandă evitarea exercițiilor fizice și ridicării de greutăți în primele 5-6 săptămâni, pacientele pot reveni la activitățile zilnice după doar o săptămână.

Tehnica de augmentare mamară prin abord transaxilar permite pacientelor să obțină sâni frumoși și naturali fără riscul apariției de cicatrici și semne în regiunea pieptului. Astfel, semnele post-operatorii sunt discrete, motiv pentru care această intervenție se regăsește printre preferințele femeilor mai ales datorită rezultatelor estetice surprinzătoare.

Dacă vrei să optezi pentru mărirea sânilor prin abord transaxilar sau oricare tehnică de augmentare mamară, programează o consultație la cabinetul Dr. Panțuru și vezi care este operația estetică potrivită pentru particularitățile tale. Cunoștințele solide și expertiza îndelungată a Dr. Panțuru îți vor garanta rezultatele pe care ți le dorești.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

[popup_trigger id=”11153″ tag=”button”]Afla mai multe[/popup_trigger]

Articole de interes:

Call Now Button