Liposuctie (lipoaspiratie)

Redescoperă cum e să ai un corp sculptat și svelt!

Procedura de liposucție:

procedura de liposuctie la dl Dr. Panturu

Procedura estetică de liposucție (lipoaspirație sau liposculptură) este o intervenție chirurgicală prin care dl. dr. Panțuru poate să redea un contur plăcut oricărei părți a corpului persoanei ce i se adresează (șolduri, burtă, coapse, fese, spate, brațe sau față), prin anumite tehnici medicale speciale de eliminare a excesului de țesut adipos, extrem de eficiente și după care organismul se poate reface rapid.

Liposucția, metodă estetică prin excelență, poate fi de mare ajutor acelor femei și bărbați care nu sunt mulțumiți de felul cum arată și nu pot scăpa de grăsimea în exces doar ținând cure de slăbire și făcând sport.

Această operație estetică nu trebuie considerată o metodă de slăbire rapidă, ci doar o procedură chirurgicală mai puțin agresivă care corectează ceea ce nu este posibil a se face prin alte metode clasice: dietă și multă mișcare.

Este liposucția procedura estetică potrivită pentru mine?

Aspirația, așa cum este mai cunoscută de către marele public liposucția, se focusează strict pe acele zone unde există depozite de grăsime ce nu dispar prin alte metode și care strică armonia estetică a corpului, așa cum este ea înțeleasă în conformitate cu actualele canoane de frumusețe.

Aceste acumulări de grăsime sunt cu atât mai neplăcute cu cât, de obicei, ele rămân vizibile după ce o persoană a reușit să slăbească un număr considerabil de kilograme prin forțe proprii, cu un regim alimentar foarte strict și multă mișcare.

Localizarea exceselor de țesut adipos poate fi extrem de diferită, nu doar de la o persoană la alta, ci și în funcție de sex. La femei, depozitele apar mai ales pe abdomen, brațe, coapse, fese, gambe, precum și în zona feței și gâtului (gușa), în schimb ce la bărbați surplusul inestetic de grăsime este prezent de cele mai multe ori pe zona pectorală, în zona sânilor (ginecomastie).

Condiții necesare pentru reușita unei operații de lipoaspirație (liposculptură)

  • greutatea stabilă a persoanei ce se operează;
  • o bună elasticitate a pielii;
  • să nu existe celulită în zonele unde se va interveni;
  • fiind o intervenție pur estetică, de remodelare a corpului, în niciun caz o metodă simplă de slăbit fără efort, se poate elimina doar o cantitate relativ mică de grăsime.

O persoană care dorește ca să scape de țesutul adipos inestetic trebuie să știe că, pentru a fi un succes, această intervenție chirurgicală minim invazivă trebuie efectuată întotdeauna doar după finalizarea curei de slăbire și se ajunge la o stabilizare a greutății, nu în perioada în care numărul de kilograme încă fluctuează. Doar așa există garanția că depozitele de țesut adipos vor fi eliminate eficient și că după operație nu vor mai apărea și altele, în alte zone ale corpului.

În orice caz, nu se pot elimina într-o singură intervenție de liposucție decât maxim 10 kilograme de grăsime, de regulă mult mai puțin (5 kilograme, recomandabil).

Gradul de elasticitate al pielii este vital pentru reușita unei liposucții, deoarece țelul este acela ca tegumentul să revină la forma anterioară acumulării unor depozite de grăsime în anumite zone ale corpului.

Această calitate a pielii umane, elasticitatea, poate să se păstreze la parametri foarte buni chiar și la vârste mai înaintate, deci și la vârsta a doua se poate efectua această intervenție estetică de fotosculptură corporală, nu doar la persoanele tinere și foarte tinere.

Dr. Radu Panțuru va determina exact în cadrul consultației preliminarii dacă pielea pacientului și-a păstrat elasticitatea necesară pentru a se putea realiza eliminarea depozitelor adipoase inestetice prin procedura de liposucție.

Din păcate, persoanele cu celulită nu pot beneficia de lipoaspirație, dar vestea bună este că și ele pot apela cu încredere la domnul doctor estetician Panțuru pentru a li recomanda alte proceduri eficiente în cazul lor.

Tipuri de lipoaspirații:

tipuri de liposuctie la dl Dr. Panturu

Liposucția tumescentă. Este cea mai frecventă procedură de lipoaspirație ce constă în folosirea unei combinații injectabile de apa sterilă (cu rol de îndepărtare a grăsimii), un anestezic local (de obicei xilină) și epinefrină (cu efect constrictiv asupra vaselor de sânge din zonele unde se acționează și, pe cale de consecință, de reducere a sângerării).

Tehnica de lucru în această formă de liposucție constă în efectuarea unor incizii de mici dimensiuni în piele, cât mai puțin vizibile și introducerea pe rând în fiecare dintre ele a unui tub micuț (canulă) prin care se scoate grăsimea și alte fluide din zona unde se intervine. Deoarece tăieturile sunt aproape invizibile, această procedură de lipoaspirație minimizează pierderea de sânge și tumefierea porțiune de pe corp în care se acționează.

Liposucția laser. Este acea intervenție de liposculptură corporală în care tehnica constă în introducerea subcutanată a unei canule subțiri care emite în vârf un fascicul laser ce topește focusat grăsimea nedorită, extrem de precis. Ulterior, eliminarea acesteia se face prin liposucția clasică.

Avantajele lipolizei laser constau într-o sângerare mai mică intraoperator și un efect rapid de contracție a pielii. Important de precizat este și faptul că domnul dr. Radu Panțuru utilizează cea mai modernă și puțin invazivă procedură de lipoliză laser: liposucția laser GPS.

VaserLipo. Este acel tip de liposucție ce se realizează prin introducerea unei canule cu ultrasunete care dislocă și distruge țesutul adipos. Grăsimea rezultată, în stare de emulsie, poate să fie aspirată extrem de ușor după aceea.

PowerLipo. În această formă de lipoaspirație, o canulă care vibrează este introdusă pentru a îndepărta țesuturile adipoase cu mai multă ușurință și mai puțină durere pentru pacient. Ea conferă și un plus de accesibilitate în zonele mai sensibile ale corpului: brațe, genunchi, glezne etc.

SafeLipo. Denumirea acestei forme de lipoaspirație provine de la termenii: separare, aspirare, egalizarea grăsimii. Reprezintă o variantă a PowerLipo. Detaliile procedurii acesteia se pot afla de către persoanele interesate în cadrul consultației preliminarii efectuate de către domnul doctor Panțuru.

Mai există și alte tipuri de proceduri de liposucție: SmartLipo, cu ultrasunete, radiofrecvență etc.

  • SafeLipo: Numele vine de la Separare, Aspirare,Egalizarea Grasimii si este o varianta a PowerLipo. Detaliile procedurii le poti discuta cu Dr. Panturu in timpul consultatiei.
  • Alte tipuri de proceduri: SmartLipo, cu ultrasunete, radiofrecventa, waterjet pot asista operatia de lipoaspiratie propriuzisa.

La ce mă pot aștepta în timpul procedurii de lipoaspirație?

Procedura de lipoaspirație poate dura în medie între 1 – 3 ore, în funcție de cantitatea de grăsime ce urmează a fi îndepărtată și de numărul de zone tratate. Inciziile efectuate în timpul acestei intervenții estetice se pot lăsa deschise pentru a se facilita evacuarea mai rapidă a lichidului rezultat ca urmare a operației chirurgicale. Persoanele ce au suferit asemenea proceduri medicale cu rol estetic trebuie să știe că este perfect normal ca să existe scurgeri de fluid în primele 24 de ore de la intervențiile efectuate.

Dl. dr. Panțuru va monitoriza procesul de recuperare al fiecărei persoane pe care a operat-o, la intervale regulate de timp, stabilite de comun acord, așa încât să fie preîntâmpinate orice fel de complicații și pentru ca, la final, succesul intervenției să fie deplin.

În ce constă procesul de recuperare?

operatia de liposuctie la Dr. Panturu

După ce liposucția s-a realizat, este firesc ca zona operată să se tumefieze și să apară echimoze (vânătăi). Pacienții pot simți temporar un mic disconfort local, dar el va fi eliminat cu ajutor unor analgezice eficiente, prescrise atent de către dl. dr. Radu Panțuru.

De asemenea, persoanele operate trebuie ca să poarte îmbrăcăminte de compresie sau bandaje elastice vreme de câteva săptămâni pentru a se accelera reducerea tumefierii și a comprimării pielii pe noul contur. Dacă va fi necesar, în cazuri rare, se pot chiar amplasa drenaje temporare sub piele pentru a ajuta organismul la îndepărtarea mai rapidă a excesului de fluid din zonă. Cu toate că rezultatul unei lipoaspirații se vor putea observa imediat, tumefierea va împiedica aprecierea exactă a acestora în primele săptămâni de la intervenția estetică de eliminare a grăsimii nedorite. El va fi vizibil foarte clar după câteva luni.

În funcție de tipul liposucției la care persoana a fost supusă, aceasta își va putea relua munca în 2-3 zile. Doar dacă procedura de lipoaspirație a fost una de complexitate mare, se recomandă un repaus la pat de până la o săptămână. În general, tumefierile se diminuează substanțial și de multe ori chiar dispar total după 7-10 zile. Se vor putea relua exercițiile fizice ușoare după 2-3 săptămâni de la intervenția de lipomodelare corporală și activitatea fizică normală după un interval de la 4-6 săptămâni.

Operațiile asociate în general cu liposucția sunt:

  • abdominoplastia;
  • liftingul de sâni (mastopexia);
  • lifting cervical (înlăturarea excesului adipos cervical – gușa);
  • transferul de grăsime și lipofilling pentru lifting facial, umplerea pomeților, ridurilor, mărirea buzelor, mărirea sânilor, mărirea feselor, fese braziliene, mărirea penisului etc.

Care este prețul procedurii de liposucție?

Prețul operației de liposucție/lipoaspirație variază în funcție de tipul de intervenție ce se realizează (tumescentă, laser lipoliză, vaser lipo etc.), precum și în funcție de numărul de zone tratate.

Prețul liposucției variază și în funcție de tipul de anestezie efectuat (locală sau generală). Pacienții care vor face lipoaspirații cu anestezie locală vor plăti mai puțini bani.

Persoanele care optează pentru o operație de liposucție care să aibă loc sub anestezie generală, pentru a scăpa dintr-o dată de grăsimea din mai multe zone ale corpului, vor beneficia de prețuri mai mici decât prețurile însumate dacă s-ar efectua câte o intervenție separată, sub anestezie locală, pentru fiecare zonă cu probleme în parte.

Pentru oferta de preț actuală a operației de liposucție, vă rugăm să vizitați pagina: Preț liposucție/lipoaspirație.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

Articole de interes:

Call Now Button