Mentoplastia sau Genioplastia

Bărbia, secretul dezvăluit al atractivității feței!

Mentoplastia: Forma și mărimea bărbiei, cheia unei fețe proporționate și atractive

Operatia estetica a barbiei mentoplastia la Dr. Panturu

Aspectul de ansamblu al bărbiei noastre are o importanță mult mai mare în atractivitatea feței noastre decât ne imaginăm!

Mentoplastia ajută la remodelarea unei bărbii care nu este suficient de conturată, prea mică sau prea mare în raport cu celelalte elemente faciale. Este o intervenție estetice ce ne va conferi un aspect proporționat și armonios al feței.

Forma și mărimea bărbiei noastre transmite semnale recepționate la nivel subconștient de către aceia din jur, astfel, o bărbie proeminentă, este percepută ca aparținând unei persoane hotărâte, cu multă energie, o bărbie pătrată, transmite voință, dar și încăpățânare, iar o bărbie prea mică, poate transmite lipsa voinței sau o persoană care ezită să se impună!

Desigur, bărbia trebuie armonizată la întreaga formă și dimensiune a feței, astfel încât mesajul transmis de ea să fie unitar cu restul trăsăturilor feței și să creeze astfel o impresie pozitivă, indiferent de tipologia de personalitate sau de sex.

Bărbații, de multe ori, au osatura feței mai puternică, fruntea lată și înaltă și maxilarul mai proeminent, de aceea, la bărbați, o bărbie bine conturată accentuează impresia de masculinitate și forță!

La femei, o bărbie delicată și armonizată cu restul feței creează un look suav, care accentuează feminitatea și puterea de seducție.

Semnalele transmise de forma și dimensiunea bărbiei noastre pot fi foarte subtile la o prima vedere, însă fără îndoială contribuie în mod esențial la ceea ce considerăm a fi un “chip atractiv”.

În ce constau operațiile estetice ale bărbiei: mentoplastia sau genioplastia?

Mentoplastia: Procedurile de augmentare/mărire și de micșorare a bărbiei

implant barbie dr panturu

Proporțiile armonioase ale feței au fost studiate și imortalizate de-a lungul secolelor de artiști celebri precum Michelangelo sau Leonardo da Vinci.

În mod instinctiv suntem atrași de frumos, iar contemplarea liniilor armonioase și bine proporționate ale feței ne creează o stare de bine.

Această armonie se poate obține nu doar prin procedee bine cunoscute estetice precum este rinoplastia, prin care se corectează un nas prea proeminent sau strâmb, ci și prin proceduri mai puțin cunoscute, cum este remodelarea feței prin extragerea “bulei de grăsime” din zona Bichat adică bichetomia sau prin procedurile estetice de mărire sau micșorare ale bărbiei (mentoplastia sau genioplastia).

Pentru cine se recomandă procedurile estetice ale bărbiei: genioplastia sau mentoplastia?

tipuri barbii

Procedurile estetice ale bărbiei se recomandă pacienților care:

  • au o bărbie prea mică în raport cu restul feței (microgenie);
  • suferă de o bărbie prea înaltă în raport cu restul feței;
  • au o mandibulă disproporționată în raport cu restul feței (retrognatism sau prognatism);
  • au bărbia sau mandibula asimetrică.

În funcție de problema cu care vă confruntați și de obiectivele estetice pe care vi le propuneți, dl. dr. Panțuru vă va sfătui în legătură cu procedura cea mai potrivită de modelare a bărbiei pentru cazul dvs.

În general, bărbia care se armonizează cu forma feței va fi “aliniată” cu buza inferioară pentru a îmbunătăți profilul persoanei și a-i conferi un aspect mai unitar cu restul feței.

Mentoplastia: În ce constă procedura de mărire a bărbiei și la ce mă pot aștepta în timpul operației?

operatia genioplastie dr panturu

Mentoplastia sau genioplastia, adică chirurgia măririi/augmentării zonei bărbiei este o procedură chirurgicală estetică prin care se remodelează forma și mărimea bărbiei cu ajutorul unui implant sau prin injectarea de grăsime proprie.

Procedura de mărire a bărbiei este recomandată pacienților ajunși la vârsta maturității, adică după vârsta de 20 de ani, când dezvoltarea structurii osoase a feței este considerată finalizată.

Procedura se efectuează de obicei sub anestezie locală, prin intermediul unor mici incizii efectuate sub bărbie, lângă buza inferioară sau, în anumite situații, inciziile se pot efectua în interiorul cavitații bucale.

Dl. dr. Panțuru va modela implantul bio-compatibil de silicon care este cel mai potrivit ca formă bărbiei dvs.. pentru a suplimenta volumul ei și a-l armoniza cu aspectul general al feței dvs.

Procesul de vindecare este relativ rapid, durează în jur de 2 – 3 săptămâni, iar implantul se realizează cu ajutorul unui material sintetic care imită țesutul natural (bio-compatibil) și care și-a dovedit fiabilitatea prin utilizarea frecventă în cadrul miilor de operații deja efectuate de către chirurgii plasticieni din întreaga lume.

Pentru că acest material sintetic are un aspect foarte asemănător cu țesutul natural al corpului dvs., implantul va conferi feței dvs. un aspect “Perfect Natural”.

Mentoplastia: La ce mă pot aștepta de la procesul de recuperare post-operator?

recuperare operatie barbie dr panturu

Dupa operație, bărbia dvs. va fi bandajată pentru a controla inflamația și a preveni posibilitatea ca implantul să-și schimbe poziția.

Suturile vor fi înlăturate de către dl. dr. Panțuru după 5 – 7 zile, în funcție de zona aleasă pentru intervenție, iar dacă intervenția s-a efectuat prin intermediul cavitații bucale, ele se vor resorbi de la sine, nefiind necesară o înlăturare suplimentară a lor.

În general, procesul de vindecare durează 2 – 3 săptămâni, timp în care tumefierea și echimozele localizate cedează și bărbia se vindeca.

Rezultatul final în urma operației este vizibil în aproximativ 6 săptămâni de la operație, când tumefierea și echimozele locale se vor retrage.

Vor putea apărea restricții în mobilitatea buzei inferioare până când mușchiul își revine în întregime și inflamația se retrage.

În cazuri rare, zonele operate pot prezenta pierderea senzațiilor localizate, care pot fi temporare sau persistă, însă complicațiile permanente sunt extreme de rare.

În general, implantul de bărbie nu necesită un repaus de la activitățile fizice cotidiene, însă activitățile sportive intense se recomandă a fi evitate în primele 10 zile post-operator.

Se recomandă un regim alimentar care să consiste din alimente ușor de masticat, moi, lichide, până când inciziile sunt vindecate în întregime, în general în 5 – 7 zile de la operație.

De asemenea, se recomandă ca după fiecare masă să efectuați o spălătură cu apa de gură, pentru a curăța zona operată de eventualele resturi de alimente.

Pacienții sunt rugați să își minimizeze activitățile sociale care necesită conversații îndelungate, precum și să-și controleze mimica feței pentru a nu zâmbi prea des în perioada de recuperare.

Aceste mici “sacrificii” sunt necesare și pe deplin recompensate: după ce procesul de vindecare este încheiat cu succes, veți avea cu atât mai multe motive să zâmbiți din toată inima și să căutați ocaziile de a socializa!

Infecțiile locale sunt extrem de rare, însă dacă apar, ar putea necesita înlăturarea implantului și înlocuirea lui, după câteva luni dacă vă fi cazul.

Este foarte important să alegeți un chirurg plastician specializat în acest tip de operații, dl. dr. Panțuru este specializat în operațiile estetice la nivelul feței și ale gâtului și astfel are expertiza și experiența necesare pentru a opera cu succes atât țesuturile profunde, cât și pe cele superficiale ale acestor zone sensibile.

Mentoplastia: În ce constă procedura de micșorare a bărbiei și la ce mă pot aștepta în timpul operației?

operatie barbie masculina dr radu panturu

Procedura de micșorare a bărbiei, are în vedere reducerea volumului și formei bărbiei și poate implica, de la caz la caz, o reducere a țesutului adipos prin liposucție bărbie/ gușă sau o micșorare și schimbare a formei osului bărbiei, pentru a crea un aspect mai natural și armonios în raport cu restul feței.

Dacă va fi necesară remodelarea osului bărbiei, atunci o incizie mică va fi efectuată sub bărbie și excesul osos se va înlătura chirurgical.

Procesul de recuperare post-operator și recomandările aferente sunt foarte asemănătoare cu cele menționate mai sus pentru procedura de mărire a bărbiei.

Care sunt procedurile complementare operațiilor estetice ale bărbiei: genioplastia sau mentoplastia?

operatie barbie masculina

Pentru că un aspect armonios al feței se obține prin proporția corectă între diversele ei părți componente, care trebuie să constituie un tot unitar echilibrat, de multe ori, sunt necesare o serie de operații estetice complementare pentru a obține un aspect armonios al feței, ca de exemplu:

Prin selecția personalizată a celor mai eficiente proceduri necesare pentru ca dvs. să obțineți look-ul dorit, se poate astfel crea un aspect armonios al întregii feței.

Dacă volumul bărbiei este prea mic sau prea mare, în proporție cu partea superioară a feței, genioplastia /mentoplastia pot contribui cu succes la crearea unei proporții mai echilibrate de ansamblu a feței dvs.!

Care este prețul operațiilor estetice ale bărbiei: mentoplastia sau genioplastia?

Pentru a afla prețul operațiilor de mentoplastie/genioplastie la dr. Radu Panțuru vă rugăm să consultați pagina de Prețuri.

As dori mai multe detalii în legătură cu operațiile estetice ale bărbiei: genioplastia/ mentoplastia înainte de a stabili un consult, ce trebuie să fac?

Pentru a obține mai multe detalii în legătură cu operațiile estetice ale bărbiei și a vă putea decide în legătură cu următorii pași, vă rugăm să nu ezitați să-l contactați telefonic pe dl. dr. Panțuru la numărul  + 40 773 391 085, să-i transmiteți un mesaj pe email la drpanturu@gmail.com sau să completați formularul de pe pagina de Contact.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent. [popup_trigger id=”11153″ tag=”button”]Afla mai multe[/popup_trigger]

Call Now Button