Otoplastie

Vocea ta e muzică pentru urechile mele!

Otoplastia sau corecția urechilor:

Otoplastia

Mulți pacienți suferă deoarece sunt nemulțumiți de aspectul urechilor lor. Poziția, forma sau mărimea inadecvată a acestora, reprezintă o sursă permanentă de disconfort emoțional. Fie că au urechi clăpăuge, decolate, urechi depărtate de cap, fie că au urechi prea mari sau inestetice. Prin otoplastie se pot corecta aceste defecte și se poate recâștiga încrederea în sine, prin obținerea unei estetici mai armonioase a urechilor.

Prin operația de otoplastie se corectează urechile decolate, îndepărtate de cap (urechi clăpăuge, urechi distanțate de cap).

Otoplastia apropie urechile de cap și poate implica, în funcție de caz, îndepărtarea cartilagiului excesiv sau remodelarea acestuia pentru îmbunătățirea formei urechilor. Toate procedurile afectează doar urechea exterioară, fără niciun efect asupra acuității auzului.

Despre procedură:

Este otoplastia procedura potrivită pentru dvs.?

Corecția urechilor

Pentru a fi considerat apți pentru otoplastie pacienții trebuie să fie într-o stare generală bună de sănătate și să nu sufere de afecțiuni medicale care ar putea să facă procedura periculoasă. De asemenea, se recomandă ca pacienții să fi împlinit vârsta de 18 ani, să nu fumeze și să aibă așteptări realiste referitoare la procedură.

Cum se derulează procedura estetică de otoplastie?

În urma unei prime consultații cu dl. dr. Panțuru se vor stabili obiectivele intervenției și ce așteptări cu privire la rezultatele post-operatorii pot exista. Mai apoi se vor face recomandări cu privire la tipul de procedură recomandat și măsurătorile necesare.

Cum se efectuază operația de otoplastie?

Urechea este formată din cartilagiu, care conferă suportul structural și forma urechii. Cartilagiul este acoperit cu un strat subțire de piele pe ambele părți. În timpul procedurii, se va efectua o incizie în spatele urechii într-o zonă puțin vizibilă unde urechile se atașează de craniu. Pielea este ridicată cu grijă pentru a sculpta și reconstitui forma dorită a cartilagiului. Odată urechea vindecată, cicatricea va fi aproape invizibilă.

Otoplastia este în general efectuată sub anestezie locală și pacientul se va putea deplasa la domiciliu imediat după procedura care durează în medie 1 – 2 ore. Suturile permanente sunt foarte delicate și se recomandă purtarea unei bentițe pentru susținerea urechilor, inclusiv în timpul somnului.

Perioada de recuperare după otoplastie

După procedură, veți avea un bandaj mare în jurul capului pentru a proteja urechile și a le menține în noua poziție. Este de asemenea recomandată purtarea lui pentru a aplica presiune asupra zonei operate și a minimiza sângerarea locală. Bandajul se va schimba zilnic și va trebui să-l purtați timp de 7 zile. De asemenea va trebui purtată o bentiță deasupra urechilor pentru a le proteja timp de 4 săptămâni după operație.

Durerea este în general minimă și se vor administra analgezice ușoare.

Adulții vor putea să reia activitățile ușoare la o zi după operație și în 3 săptămâni toate activitățile. Sporturile de contact vor trebui evitate timp de 6 săptămâni post-operatoriu.

Preț otoplastie

Prețul operației de otoplastie variază în funcție tipul de anestezie. În cele mai multe cazuri operația se efectuează în anestezie locală și în acest caz otoplastia are un preț mai mic. Pentru oferta de preț a operației de otoplastie vă rugăm ca să vizitați pagina: Otoplastie preț

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

Articole de interes:

Call Now Button