Ginecomastie

Afișează-ți noii pectorali: masculini, fermi și compacți!

Operația de ginecomastie

Operația de ginecomastie sau operația de micșorare a sânilor bărbătești măriți în volum.

ginecomastia la dl Dr. Panturu

Sânii barbătești măriți în volum, pieptul bărbătesc efeminat, poartă denumirea medicală de ginecomastie.

Motivele pentru care această afecțiune este întâlnită sunt diverse: poate să fie un răspuns hormonal la un exces de estrogen sau o lipsă de testosteron și poate să apară la toate vârstele.

Ginecomastia poate să apară și din motive ereditare sau datorită obezitații.

Când ginecomastia apare la bărbații în vârstă cauzele pot fi diferite și  includ cancer de ficat sau plămâni, ciroza ficatului, hypertiroidism sau alte probleme hormonale.

Consumul excesiv de alcool sau droguri poate de asemenea duce la această afecțiune.

Care sunt principalele cauze pentru care apare ginecomastia?

 • poate să fie un răspuns hormonal la un exces de estrogen sau o lipsă de testosteron;
 • motive ereditare sau din cauza obezității;
 • la bărbații în vârstă, cauzele pot fi diferite și includ: cancer de ficat sau plămâni, ciroza ficatului, hipertiroidism sau alte probleme hormonale;
 • consumul excesiv de alcool sau droguri.

Câteodată cauzele apariției ginecomastiei pot fi medicamentoase:

 • steroizi;
 • medicație pentru tratarea ulcerului;
 • medicație împotriva epilepsiei;
 • medicație cardiacă;
 • medicație administrată în timpul chimioterapiei;
 • medicație anti-androgenă;
 • medicație anti-anxietate și antidepresivă;
 • produse ce conțin ulei de arbore de ceai sau ulei de lavandă.

Ginecomastia poate cauza un disconfort emoțional și de multe ori contribuie la scăderea încrederii în sine. Atunci când condiția este foarte pronunțată, bărbații afectați pot ca să evite anumite activități fizice, evită ca să se dezbrace în public sau chiar relațiile intime. Din fericire, operația la dl. dr. Panțuru reprezintă de multe ori o soluție salvatoare în astfel de cazuri !

Recomandare procedură

recomandare ginecomastia Dr. Panturu

Ginecomastia este folosită pentru a reduce dimensiunea pieptului masculin și obținerea unor forme armonioase cu restul corpului.

Bărbații pentru care această procedură se recomandă sunt:

 • într-o stare de sănătate bună și nu suferă de o condiție medicală care să întârzie procesul de vindecare;
 • fizic sănătoși și au o greutate relativ normală;
 • au o dezvoltare a pieptului care s-a stabilizat;
 • sunt deranjați și stânjeniți de aspectul pieptului lor;
 • suferă de disconfort fizic din cauza protuberanței pieptului lor;
 • se află în această situație de minim un an sau mai mult;
 • nu sunt fumători sau consumatori de droguri;
 • au o elasticitate a pielii bună;
 • au o gândire pozitivă și obiective bine definite referitoare la îmbunătățirea imaginii proprii prin intermediul operației.

Cea mai bună modalitate pentru a determina dacă această procedură este recomandată și în cazul dvs. este în urma stabilirii unei consultații la dl. dr. Panțuru.

Tipuri de proceduri chirurgicale

Tehnica tradițională de micșorare a sânilor masculini folosește o incizie în jurul areolei pentru a permite excizarea țesutului mamar subiacent. Această procedură este destinată în special eliminării țesutului glandular mamar și a grăsimii adiacente. Nu este o procedură complicată și este considerată a avea riscuri minime, dar implică un repaus de la exerciții fizice timp de 2 săptămâni pentru a minimiza echimozele și a permite recuperarea rapidă.

Dr. Panțuru folosește o tehnica operatorie care minimizează cicatricile vizibile, diferită de procedurile tradiționale.

Avantajele operației de micșorare a sânilor masculini la dl. dr. Panțuru:

 • cicatrici minore, camuflate;
 • o recuperare mai rapidă;
 • risc scăzut de sângerare postoperatorie;
 • aspect estetic îmbunătățit.

Această tehnică implică o incizie minoră sub braț, este tehnica ideală pentru îndepărtarea grăsimii de la nivelul pieptului și se poate folosi și pentru îndepărtarea țesuturilor mamare prin intermediul unor canule speciale.

La ce vă puteți aștepta de la operația de ginecomastie?

postoperator ginecomastia Dr. Panturu

Procesul începe prin stabilirea unei consultații preliminarii cu dl. dr. Panțuru în cadrul căreia veți avea oportunitatea ca să discutați așteptările dvs. și să lămuriți toate întrebările pe care le aveți în legătură cu această procedură.

În timpul consultației, dl. dr. Panțuru va avea în vedere:

 • dosarul dvs. medical și medicația pe care o luați în prezent;
 • să vă ofere detalii despre procedură;
 • să vă ofere recomandări specifice pentru cazul dvs. concret.

Dr. Panțuru va ține cont de nevoile și așteptările dvs. și vă va recomanda soluția optimă  pentru a obține cele mai bune rezultate posibile în cazul dvs.

Ce se întâmplă în timpul operației?

Ginecomastia are loc sub anestezie locală sau anestezie generală. Dr. Panțuru va discuta cu dvs. în prealabil acest aspect în timpul consultației pre-operatorii.

Folosind o procedură care minimizează cicatricile, dl. dr. Panțuru va opera o incizie sub braț. O canulă specială va fi inserată în această incizie și liposucția va începe aspirând grăsimea de la nivelul pieptului.

Pentru rezultatele cele mai bune post-operatorii este important ca pacientul să aibă o piele elastică, astfel încât, pe măsură ce procesul de vindecare progresează, pielea să se muleze pe noile contururi ale pieptului.

În cazul în care elasticitatea pielii nu este suficientă, la pacienții mai în vârstă sau la cei cu un piept foarte protuberant este necesar în completarea ginecomastiei și o excizare a pielii înconjurătoare.

Incizia este apoi bandajată și o îmbrăcăminte compresivă sau un bandaj elastic se va purta pentru a minimiza tumefierea și echimoza și a susține noul contur al corpului în procesul de vindecare.

În unele cazuri un tub subțire se va insera sub piele pentru a drena excesul de fluid.

După operația de ginecomastie veți fi urmărit de dl. dr. Panțuru la intervale regulate pentru a controla procesul de vindecare și a se asigura că veți avea cele mai bune rezultate.

În ce constă procesul de recuperare?

Post-operator vor exista tumefiere și echimoze localizate în zona operată. Disconfortul și durerea se vor ține sub control cu ajutorul medicamentelor analgezice prescrise de dl. dr. Panțuru. De asemenea, se recomandă purtarea de îmbrăcăminte compresivă sau a unui bandaj elastic pentru următoarele săptămâni pentru a reduce tumefierea și a adapta pielea la noul contur al pieptului. Deși rezultatele vor fi vizibile aproape imediat, tumefierea va împiedica evaluarea rezultatelor finale. Acestea vor fi vizibile în câteva săptămâni de la data operației.

Majoritatea pacienților vor putea ca să-și reia activitățile curente în 2 – 3 zile. Exerciții ușoare pot fi începute la 2 săptămâni de la data operației, programul normal fizic putând fi reluat în aproximativ o luna de la operație.

Preț operație ginecomastie

Prețul operației de ginecomastie variază în funcție de particularitatea cazului și de tipul de liposucție efectuată (tumescentă, laser lipoliză, vaser lipo, etc.). Costul depinde și de tipul de anestezie. Operația se poate efectua cu anestezie locală sau generală. În cazul anesteziei locale operația de ginecomastie are un preț mai mic. Pentru oferta de preț a operației de ginecomastie va rugam vizitați pagina: Operație ginecomastie preț.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent. [popup_trigger id=”11153″ tag=”button”]Afla mai multe[/popup_trigger]

Call Now Button