Corectie mamelon infundat

Un mamelon frumos e ca cireașa de pe tort!

Operația de corecție mamelon înfundat (mamelon ombilicat)

Corectie mamelon infundat

Deși majoritatea femeilor apelează la un chirurg plastician pentru mărirea sau reducerea dimensiunii sânilor, multe femei apelează la medic și pentru operația de corecție mamelon înfundat (“sfârcuri înfundate” sau “sfârcuri îngropate”, cum li se spune popular). Deși nu cauzează dureri, un mamelon invaginat poate contribui la un aspect distorsionat al sânilor și dacă este localizat doar la unul dintre sâni, accentuează aspectul asimetric al pieptului. Afecțiunea este prezentă și la bărbați, dar la femei ea cauzează probleme sau chiar imposibilitatea alăptării.

Pacientele care suferă de mamelon ombilicat se simt de multe ori rușinate de aspectul sânilor, în special în timpul contactului sexual. Mamelonul inversat apare din cauza structurii sfârcului și a țesuturilor înconjurătoare sau, de exemplu, dacă canalele galactofore devin îngustate din cauza unor infecții. De asemenea, țesuturile cicatrizate pot avea ca rezultat inversia permanentă a mameloanelor.

Dr. Panțuru efectuează procedura de corecție mamelon înfundat, o operație minoră pentru care nu este necesară anestezia generală și care nu este deloc dureroasă. Operația durează 30 de minute, timp după care veți putea ca să vă reluați activitățile curente fără nicio problemă.

Care sunt motivele pentru care „inversarea sfârcului” poate să apară?

Mamelonul poate să devină inversat atunci când canalele galactofore devin prea scurte pentru a permite mamelonului ca să rămână protuberant. Aceasta afecțiune poate ca să apară și în urma sarcinii, din cauza țesutului mamar pierdut post-sarcină, rezultând într-un aspect de mamelon prăbușit în interior.

Dacă vă deranjează aspectul mameloanelor invaginate și vă creează jenă, disconfort psihic, alterând imaginea de sine, atunci operația de corecție mamelon înfundat este o soluție.

Grade diferite de înfundare mamelonară

Deoarece există mai multe grade de inversare ale mameloanelor, dr. Panțuru va determina situația specifică dvs. în timpul consultului. Nivelul de inversie a mamelonului poate să fie gradat pe o scara de la 1 – 3. Forma cea mai puțin severă se numește mamelonul “timid”. În acest caz, mamelonul, deși inversat, răspunde la stimuli precum ar fi frigul și stimularea tactilă, devenind protuberant pentru o perioada de timp, iar apoi revine la forma lui inversată.

În gradul 2, mamelonul rămâne ombilicat și după stimulare, iar la gradul 3 – cel mai sever, nici măcar prin stimulare viguroasă mamelonul nu-și revine la forma protuberantă din cauza constricției severe a țesuturilor sau a rănilor.

În timpul consultației preliminare la dl. dr. Panțuru, veți avea oportunitatea ca să discutați obiectivele și aspirațiile dvs. în legătură cu rezultatele operației de corecție mamelon înfundat, precum și să lămuriți toate neclaritățile legate de această procedură.

Metode de corecție ale mameloanelor retractate:

Corecție non-chirurgicală (temporară)

Pentru femeile (sau bărbații) care suferă de inversia mameloanelor de gradul cel mai ușor, există o serie de proceduri ne-chirurgicale care pot oferi soluții temporare, ca de exemplu aparatura de sucțiune tip Niplette de la Philips care creează o presiune constantă asupra mameloanelor pentru a produce corecția lor, dar ele nu rezolvă problema în mod definitiv.

Corecția chirurgicala (definitivă) a mamelonului înfundat

Soluția permanentă pentru sfârcurile înfundate este operațiaAceastă procedura este efectuată sub anestezie locală și durează aproximativ 30 de minute. Post-operator poate exista o mică tumefiere și disconfort dar de obicei, timpul de recuperare este minim. Orice disconfort poate fi ținut sub control prin intermediul analgezicelor prescrise de Dr. Panturu.

În timpul procedurii, se va opera o mică incizie sub mamelon pentru a permite înlăturarea canalelor galactofore care trag mamelonul în jos. Aceasta va aduce la pierderea capacității de a alaptaApoi zona va fi suturată pentru a permite mamelonului  redevină protuberant. Există un risc de 5 %  mamelonul  revină la aspectul înfundat datorită desfacerii șuturilor și atunci va fi nevoie de o nouă intervenție.  După operație, aspectul inițial al mamelonului va fi mai protuberant deoarece, de obicei o porțiune a acestuia se va retrage în timp, rezultatul final, care va fi vizibil la 2-4 săptămâni postoperator, va constă în mameloane de o dimensiune și orientare normală.

În ce constă operația de corecție a mamelonului retractat?

Reconstructie mamelon

În urma operației, un bandaj protectiv va fi plasat deasupra mamelonului, menit să-l protejeze de orice formă de presiune externă care ar putea conduce la revenirea mamelonului în poziție înfundată. Acest bandaj se recomandă a fi purtat timp de 6 săptămâni. Suturile se vor dizolva de la sine în câteva săptămâni după operație și cicatricea este de obicei puțin vizibilă datorită inciziei minore și a zonei areolare pigmentate și neregulate care ajuta la camuflarea acesteia.

După operație, rezultatele sunt de obicei imediat vizibile și permanente, fiindcă operația constă în corectarea cauzei care a dus la inversia mamelonului. Imediat după operație se recomandă repaus și activități ușoare: TV, citit, gătit, dar nu și exerciții fizice sau, în special, orice mișcare care ar putea exercita presiune asupra mamelonului, ca de exemplu: să stați întinsă pe burtă, îmbrățișări viguroase, să purtați cămăși strâmte sau să vă ridicați brațele deasupra umerilor.

Durerea resimțită va fi neglijabilă și analgezicele necesare vor fi foarte ușoare și nu le veți lua mai mult de 1 – 2 zile.

Post-operator, pentru a se asigura că recuperarea dvs. decurge conform planului și că rezultatele finale sunt cele mai bune posibile, veți avea o serie de controale medicale la intervale regulate la dl. dr. Panțuru.

Care este prețul unei operații de corecție mamelon înfundat?

Prețul operației de mamelon inversat este influențat de tipul de intervenție care se practică. Costul operației de corecție mamelon înfundat este influențat de gradul de invaginare. Având în vedere că operația se efectuează de cele mai multe ori în anestezie locală, prețul operației de corecție mamelon înfundat va fi mai mic. Pentru oferta actuală de preț a operației de corectare a mamelonului ombilicat accesați pagina: Preț operație mamelon ombilicat.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

[popup_trigger id=”11153″ tag=”button”]Afla mai multe[/popup_trigger]

Articole de interes:

Call Now Button