Terapia Vampir

Descoperă puterea vindecătoare a plasmei sângelui tău!

Terapia PRP

Terapia PRP

Deși terminologia variază, procedura este aceeași și presupune, de fapt, terapia cu sânge propriu, mai exact cu plasma proprie.

Terapia PRP cu plasma autologă, bogată în trombocite, este cel mai modern tratament în domeniul regenerării pielii prin forțe proprii, care presupune recoltarea și concentrarea factorilor de creștere din propriul sânge și reinjectarea acestora, după procesare, în piele, deoarece au rol în:

  • stimularea proceselor de reparare celulară;
  • sinteza de neocolagen pe termen lung;
  • stimularea creșterii firelor de păr.

Terapia PRP este folosită la nivel mondial în ortopedie, stomatologie, chirurgie plastică, dar și în dermatologie și medicina estetică, cu rol de reîntinerire facială și corporală, în tratamentul alopeciilor, în stimularea procesului de cicatrizare etc.

Terapia PRP păr

Care sunt indicațiile procedurii?

Terapia PRP par

Indicațiile acestei proceduri sunt vaste, iar avantajele nu sunt de neglijat.

Folosind resursele proprii, practic nu există vreun risc legat apariția unor alergii sau infecții, iar rezultatele obținute vor fi cât se poate de naturale și se mențin pe termen lung, conferind pielii un plus de fermitate, elasticitate și strălucire. În funcție de modul de preparare și tehnica de injectare, PRP poate avea rol de regenerare, revitalizare sau de umplere a ridurilor, prin stimularea colagenezei.

Rezultate bune se obțin când urmărim:

  • revitalizarea pielii pe față, gât, decolteu, mâini (pentru a contracara lipsa de elasticitate și fermitate);
  • rehidratarea pielii uscate, fotoîmbătrânite;
  • terapia semnelor de îmbătrânire cutanată: riduri, pete pigmentare;
  • terapia cicatricilor post-acnee;
  • tratamentul alopeciilor difuze sau androgenetice (chelie);
  • accelerarea proceselor de refacere a pielii după tratamente agresive;
  • accelerarea vindecării ulcerului de gambă.

Cum se efectuează terapia PRP?

După semnarea consimțământului scris al pacientului, pentru confortul acestuia, anterior procedurii cu aproximativ 45 de minute se aplică o cremă anestezică pe zona ce urmează a fi tratată.

Se recoltează apoi o cantitate mică de sânge într-o eprubetă sterilă specială, se centrifughează rapid pentru a selecta plasma cu trombocite (celule ce conțin factori de creștere și reparare), pentru ca apoi plasma obținută să fie reinjectată în dermul pacientului, folosind un ac extrem de fin, pentru un confort maxim și un risc minim de hematoame.

La cât timp după procedură se poate relua activitatea obișnuită?

În funcție de zona tratată, activitatea se poate relua imediat (în cazul terapiei alopeciei difuze sau androgenetice), respectiv după 12 – 24 ore în cazul terapiilor faciale, când eritemul și edemul se remit, interval după care se pot aplica și produse de machiaj.

Ca și în cazul oricărei alte terapii injectabile, în funcție de sensibilitatea pielii există și un risc minim de echimoze, care pot fi camuflate cu produse cosmetice și care se remit în aproximativ o săptămână.

Rezultate și recomandări:

La ce interval se efectuează terapia PRP și când se observă rezultatele?

Numărul ședințelor și frecvența acestora se stabilesc personalizat, pentru fiecare pacient în parte, în funcție de patologie și tipul pielii.

În medie, pentru terapiile de rejuvenare sunt necesare între 3 și 6 ședințe, la interval de o lună.

Pentru căderea părului, ședințele pot varia între 6 și 10, inițial de doua ori pe lună, ulterior lunar, pentru ca pe termen lung să se efectueze 1 – 2 sesiuni pe an. Tratamentul poate fi repetat la nevoie.

Rezultatele sunt vizibile după prima lună de tratament.

Care sunt efectele secundare, contraindicațiile și riscurile procedurii?

Nu exista niciun risc de fenomene imunologice sau alergice, având în vedere că produsul este propriu organismului, astfel fiind biocompatibil perfect.

Există totuși posibilitatea de a face mici echimoze (vânătăi) la locul de injectare, care dispar în câteva zile, iar imediat după injectare poate ca să apară un minim proces inflamator local, cu înroșire și edem.

Printre contraindicațiile procedurii se numără: febra, tulburările de coagulare, bolile autoimune, tumori, infecții acute pe zona ce urmează a fi injectată, sarcina sau alăptarea.

Terapiile anticoagulante se sistează cu o săptămână anterior procedurii și este nevoie de un interval de aproximativ 2 săptămâni după vindecarea unei infecții acute, înainte de efectuarea procedurii.

Ce recomandări există după terapia PRP?

Pacientul va evita consumul de alcool și pe cât posibil fumatul timp de câteva zile post-procedură, își va administra tratamentul antiviral recomandat, în cazul în care i s-a prescris acest lucru după procedură, va aplica local gheață sau geluri cu heparină în caz de mici echimoze, nu va aplica machiaj în ziua procedurii, va folosi creme de fotoprotecție începând cu ziua a 2-a de după procedură și nu se va expune la soare puternic, respectiv la căldură excesivă (saună) timp de 2 săptămâni după efectuarea procedurii.

Mai multe detalii referitoare la prețurile tratamentului le găsiți aici.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

Call Now Button