Lifting Facial

Când vine vorba de faţa ta, alege-l pe cel mai bun!

Frumusețea este promisiunea fericirii!

Lifting facialNu poți să-ți ascunzi fața. Așa că, dacă te decizi sa lași pe cineva să-ți „lucreze” fața vei vrea să alegi un specialist in lifting facial !

Dr. Panturu utilizează cele mai moderne tehnici de lifting facial (face-lift) pentru a creea un aspect natural, care parcă șterge semnele îmbătrânirii de pe chipul tău. Rezultatul dorit este o fața care arată întinerită în mod natural, fără a avea însa un aspect „operat”.
Efectele trecerii anilor, ale gravitației și ale expunerii solare pot duce repede la un aspect îmbătrânit al pielii. Cu timpul, pielea dvs. își pierde din elasticitate și din tonusul muscular,  concomitent cu subțierea țesutului adipos subcutanat, aceste efecte cumulate duc la un aspect lăsat al pielii, fără tonus și brăzdat de riduri. Forța gravitațională joacă și ea un rol important. Pe măsură ce pielea își pierde din elasticitate, efectele gravitației sunt mai puternic vizibile mai ales în zona sprâncenelor, a pomeților și a bărbiei.

Din păcate, nu putem încetini efectele ireversibile ale gravitației sau ale trecerii timpului, însa Dr. Panturu poate să vă ajute să vă redefiniți fața în punctele cheie și astfel aspectul feței Dvs. sa pară că a sfidat trecerea timpului.

Orice femeie care se confruntă cu o piele fără tonus, care atârnă în zona obrajilor și a gâtului, cu fălci proeminente și benzi pe gât precum și persoanele pentru care aceste semne de îmbătrânire încep sa devină vizibile, poate sa beneficieze în urma efectuării acestei proceduri.

Despre procedură:

Pacientul ideal pentru lifting facial:

Avantajele liftingului facial

 1. Îți reda încrederea în tine: Pacienții care beneficiază de această procedură redobândesc un aspect proaspăt și întinerit al feței care le crește încrederea în sine, iar aparițiile în public nu mai reprezintă o sursa de anxietate și stres.
 2. Rezultate care arată perfect natural: Dr. Panțuru utilizează tehnici avansate de lifting facial care duc la rezultate cu un aspect complet natural astfel încât doar aspectul dvs. întinerit sa fie vizibil fără acel aspect tipic de fată operată care a fost „întinsă” prin proceduri chirurgicale.
 3.  Redobândirea unui sentiment de tinerețe: Este adevărat ceea ce se spune ca atunci când „arăți bine, te simți bine”. Un lifting facial contribuie substanțial la un aspect întinerit, odihnit și vă va ajuta sa vă simțiți la fel de bine cum arătați.
 4.  Proceduri personalizate pentru cazul Dvs.: Dr. Panturu oferă o serie de proceduri diferite de lifting facial pentru a răspunde mai bine nevoilor individuale ale pacienților săi. Operația de lifting facial poate fi combinată cu o serie de proceduri complementare pentru a realiza o reîntinerire completă a feței.

Tipuri de lifting facial

În termenul de „lifting facial” se cuprinde o serie de proceduri care vă vor îmbunătății aspectul feței, inclusiv zona pomeților, a bărbiei și liniei mandibulare și a gâtului. Această procedură presupune efectuarea unor incizii plasate strategic în zone mai puțin vizibile cum ar fi în spatele și în fața urechilor.

 • Liftingul facial profund presupune întinderea mușchilor faciali aflați subcutanat în profunzime. Această procedură este mai complexa și timpul de recuperare post-operator este mai îndelungat.
 • Liftingul de gât este o procedură care ajută la înlăturarea pielii în exces care poate sa „atârne” în zona gâtului. Inciziile se plasează strategic în spatele urechilor și sub bărbie. Mai multe informații despre liftingul de gât găsiți aici.
 • „Mini-liftingul” este potrivit pacienților care au probleme minore legate de aspectul pomețiilor și a zonei mandibulare. Această procedură este de obicei efectuată ca o împrospătare (fine-tunning) în cazul pacienților care au avut o operație de face-lift anterioară. Mai multe detalii referitoare la procedura de „mini-lifting facial” găsiți aici. 

Rezultatele obținute

 1. Un aspect mai ferm și tonic al pielii feței: Pielea care și-a pierdut elasticitatea și „atârna” poate sa transforme aspectul unei persoane și sa o facă să arate îmbătrânită timpuriu în timp ce pielea neteda, fermă, elastică, care conturează unghiurile feței conferă o imagine de vitalitate și tinerețe. Tehnicile inovatoare de lifting facial utilizate de Dr. Panturu pot sa va îndepărteze complet pielea care atârna din partea inferioara a feței și a gâtului, creând astfel un aspect plin de vitalitate și reîntinerit.
 2. Îndepărtarea ridurilor: Atunci când pielea feței este întinsă prin operația de lifting facial, ridurile sunt eliminate și astfel și semnele îmbătrânirii sunt vizibil șterse de pe fața Dvs.
 3. Redistribuția strategică a țesuturilor adipoase faciale: In unele situații, conturul disproporționat al feței este rezultatul unei distribuții neavantajoase a grăsimii în anumite zone ale feței, bărbiei, ale gâtului etc. Tehnica operatorie dezvoltată de Dr. Panturu ajută la repoziționarea strategică a depozitelor de grăsime facială pentru a crea un contur armonios al feței.

Este procedura de lifting facial potrivită și pentru situatia mea?

Pacientul ideal pentru operația de lifting facial (face-lift) este o persoană a cărei piele și-a pierdut tonusul, elasticitatea și are un aspect lăsat care atârnă în zona gâtului, pomețiilor și a liniei mandibulare. Este important ca starea Dvs. de sănătate generală sa fie bună iar așteptările pe care le aveți în urma operației să fie realiste. O operație de lifting facial bine efectuată va duce la întinerirea vizibilă a aspectului feței Dvs.

Lifting facialCâteva din tehnicile inovatoare de lifting facial (face-lift) folosite de Dr. Panturu:
Exista multe tipuri de tehnici operatorii de lifting facial/ ridicare a feței utilizate de chirurgi, de la un lifting facial profund și până la un lifting facial superficial, localizat exclusiv la nivelul pielii.
Ambele tehnici creează rezultate remarcabile, însa liftingurile profunde necesită o perioadă mult mai îndelungată de recuperare post-operatorie și tumefierea localizată la nivelul feței se retrage într-un interval mai îndelungat de timp.
Filozofia îmbrățișată de Dr. Panturu este aceea de a crea un aspect întinerit și minim invaziv. Studiile arată ca efectele liftingurilor adânci și ale celor superficiale sunt foarte asemănătoare.
Dr. Panturu utilizează o tehnică operatorie minim-invazivă, combinată cu liposucția zonei gâtului și transferul de grăsime pentru a adăuga volum feței (dacă este necesar), această tehnică are cel mai mic risc(tumefiere, echimoze, pareze faciale) cu rezultate spectaculoase de reîntinerire.

În plus, timpul necesar pentru finalizarea acestei proceduri este de 2-3 ore și costurile sunt mai reduse față de o procedură de lifting profund care durează  între 8-10 ore. De asemenea, riscul general al complicațiilor survenite în timpul procedurii este mult redus, fiind sub 4 ore sub anestezie generală.

Mai mult de 4 ore petrecute în operație,  rezultă în creșterea semnificativă a riscului de tromboză, cheaguri de sânge, embolie pulmonară sau de complicații cardiace.
Prin utilizarea acestor tehnici chirurgicale inovatoare, Dr. Panturu poate sa obțină rezultate estetice optime pentru pacienți săi și în același timp sa minimizeze riscurile de complicații ce ar putea sa apară post-operator.

Principalele motive pentru a beneficia de un lifting facial:

Câteva din motivele pentru care o operație de lifting facial este indicată includ:

 • Piele cu un aspect lăsat, căzut în partea centrală a feței.
 • Aspect obosit și mimică tristă.
 • Pomeți cu un aspect lăsat.
 • Piele fără tonus, inelastică și cu depozite de grăsime excesivă în zona gâtului (gușă) rezultând în aspectul de gușă dublă sau ” gât de curcan”.
 • Grăsime facială excesivă care creează un aspect umflat, „buhăit”.

Factori suplimentari de avut în vedere pentru operația de lifting facial:

Există o serie de alți factori care determină dacă operația de lifting facial este potrivită și în cazul Dvs.:
 • Tonusul și starea de elasticitate a pielii: Pielea Dvs. trebuie să-și păstreze o anumită elasticitate. Liftingul facial va întinde pielea feței și va înlătura ridurile adânci;
 • Structura osoasă a feței: O structură osoasă bine definită a feței Dvs. va conferi suportul necesar pentru schimbările care vor surveni în urma operației de lifting facial;
 •  Starea Dvs. generală de sănătate: Este important ca starea Dvs. de sănătate sa fie bună și să nu suferiți de afecțiuni medicale majore înainte de operație.  Acest aspect este esențial pentru a asigura o vindecare completă și rapidă în urma procedurii.
De asemenea, este foarte important sa aveți așteptări realiste cu privire la obiectivele operației de face-lift. In mod ideal, vă doriți sa arătați ca o versiune reîntinerită a Dvs. și nu ca o altă persoană din reviste. Cea mai bună modalitate de a determina dacă procedura de lifting facial (face-lift) este potrivită și în cazul Dvs. este în urma stabilirii unei consultații cu Dr. Panturu.

Tehnici de lifting facial:

Liftingul facial exclusiv la nivelul pielii.

Primul lifting facial a fost efectuat la începutul anilor 1900 sub forma unei excizii directe a pielii. În jurul anilor ’30 s-a recunoscut că prin separarea/ disecția pielii de mușchii și țesuturile mai adânci ale pielii, se poate realiza o modalitate mai buna de lifting și așa s-a născut liftingul clasic subcutanat. Această procedură clasică a trecut prin multe transformări de-a lungul timpului pentru a-i îmbunătăți rezultatele și longevitatea. Țesuturile adipoase ale pielii se pot plia sau elimina pentru a corecta semnele vârstei. Tehnicile operatorii efectuate doar la nivelul pielii sunt considerate astăzi limitate în rezultatele obținute și nu mai sunt utilizate frecvent.

Liftingurile faciale SMAS (Sistem Musculo-Aponevrotic Superficial)

Spre deosebire de liftingurile faciale efectuate exclusiv la nivelul pielii, tehnicile de lifting SMAS sunt considerate liftinguri faciale profunde și presupun o formă de manipulare a SMAS (Sistem Musculo-Aponevrotic Superficial) – un strat de mușchi și fascii faciale.
Majoritatea tehnicilor de face-lift moderne implica SMAS într-un fel sau altul. Fie că vorbim de pileri ale SMAS sau o altă formă de repoziționare a stratului SMAS.
Prin repoziționarea SMAS se obțin rezultate cu o mai mare persistență.
 •  SMAS pliere și SMAS -ectomie: Este o procedură exclusiv la nivelul pielii însa include o manipulare minimă a SMAS cu risc minim de afectare a nervului facial. Rezultatele post-operatorii sunt estetic plăcute și cu longevitate crescută.
 • Lifting în doua straturi: Dezvoltat de Dr. Connell, ridică pielea și SMAS în două straturi separate, permițând repoziționarea independentă a grăsimii subcutanate și a muschiilor pielii.
 • Lifting înalt SMAs: Dezvoltat de Dr. Barton, implică o despărțire mai complexă a straturilor SMAS ducând la rezultate mai spectaculoase la nivelul pomețiilor și o mai bună corecție a pliului naso-labial.
 • SMAS extins: Modificare dezvoltată de Dr. Stuzin similară cu liftingul înalt SMAS dar spre deosebire de liftingul înalt, SMAS extins ridică SMAS și pielea în segmente separate pentru a permite repoziționarea variabilă.
 • S-lift: Tehnica a fost descrisă de Dr. Saylan sub forma unei incizii limitate unde suturile de tip „șnur poșetă” sunt folosite pentru a plia SMAS fără a fi necesar incizia lui, limitând astfel riscul de afectare a nervului facial.
 • MACS LiftDescris de Dr. Tonnard ca o modificare a S-lift-ului a devenit foarte utilizat datorită simplității și a eficienței lui. Însă rezultatele pe termen lung se pare ca sunt mai puțin persistente decât tehnicile SMAS.

O abordare individualizată

Dr. Panturu operează fiecare procedură de lifting facial diferit, utilizând tehnicile operatorii care se pretează cel mai bine pentru situația Dvs. Fie că este vorba de tehnica de SMAS extins, sau un simplu lifting efectuat doar la nivelul pielii tehnica potrivită depinde de problemele cu care vă confruntați în prezent și va fi determinată în urma consultației.

Transferul de grăsime la nivelul feței

Grafting grasimeTransferul facial de grăsime reprezintă o tehnica inovatoare de întinerire facială care ajută la înlăturarea semnelor vizibile ale îmbătrânirii și duce la un aspect întinerit al feței.
Dr. Panturu va utiliza această tehnică pentru a reface strategic anumite zone care și-au pierdut volumul datorită procesului de îmbătrânire.
În general, zonele tratate sunt pomeții, zona de sub ochi și zona buzelor. De asemenea, această procedură atenuează aspectul ridurilor adânci sau a ochilor cu un aspect „coborât în orbită”.
Dr. Panturu poate utiliza această procedură împreună cu alte tehnici inovatoare în cazul pacienților care doresc corectarea aspectului de:

•Față subțiată cu un aspect de „fantomă”.

•Față care are partea inferioară (obraji, fălci, bărbie, gât) disproporționată în raport cu partea de sus.

•Față cu un aspect „capitonat”.

•Față cu zona medială cu un aspect plat.

•Față care prezintă asimetrii.

Prin utilizarea procedurii de liposucție, Dr. Panturu va preleva grăsimea din diverse zone ale corpului cum ar fi, de exemplu de pe „aripioarele” din jurul taliei, o va purifica si injecta adânc in zonele feței care se doresc a fi  accentuate cum ar fi zona pomeților, a buzelor, zona de mijloc a feței si a bărbiei. Aceasta procedura asigura beneficii multiple: bio-compatibilitatea țesutului adipos și accentuarea favorabilă a „zonelor strategice” ale feței cum ar fii pomeți, buze, bărbie, frunte, sub spancene precum și beneficiile rezultate în urma reducerii grăsimilor din zonele nedorite.

Cum decurge operația și recuperarea post-operatorie

Operația de lifting facial se efectuează în general  fie sub anestezie locala cu sedare sau sub anestezie generală. Dr. Panturu va determina metoda cea mai potrivită în cazul Dvs. În plus fața de anestezie, se va administra medicație pentru a amorți zona facială și pentru a ne asigura că vă veți simți confortabil după operație.
Inciziile sunt de obicei plasate în zona urechilor, pielea fiind ridicată cu grija și în zona gâtului și a pomeților,  se efectuează liposucție dacă este necesar. Pielea în exces este îndepărtată și operația este finalizată.
Deoarece inciziile sunt plasate strategic în zone puțin vizibile, în pliurile naturale ale pielii în spatele, interiorul și fața urechilor și se utilizează cele mai fine suturi posibile, cicatricile sunt puțin vizibile și cu timpul se estompează aproape complet. Rezultă un aspect natural, de lunga durată, cu un discomfort operator minim.
Dacă veți beneficia de o procedură de corecție suplimentară cum ar fi, de exemplu blefaroplastia, aceasta se va efectua după finalizarea operației de lifting facial.
În urma finalizării procedurii de lifting facial se va aplica un bandaj în zona operată. Veți avea tumefiere localizată și echimoze în zona feței și a gâtului dar acestea își vor pierde din intensitate în următoarele 7 zile. Durerea resimțită post-operator se poate ameliora prin prescrierea de medicație analgezică, deși mulți pacienți nu vor avea nevoie decât de analgezice ușoare. Va fi necesar să vă țineți capul într-o poziție ridicată cât mai des posibil și să evitați orice activitate fizică solicitantă timp de 2-3 săptămâni.
Veți stabili o serie de programări la intervale regulate pentru ca Dr. Panturu să se asigure că recuperarea Dvs. decurge conform planului și că veți obține cele mai bune rezultate posibile.

Blefaroplastia pleoapelor: procedură complementară liftingului facial

Chirurgia pleoapelor este procedura cea mai frecvent efectuată concomitent cu cea de lifting facial. În timp ce procedura de lifting facial se concentrează pe zona pomețiilor, a linilor mandibulare și a gâtului, chirurgia pleoapelor rezolvă alte aspecte care vă marchează estetica feței.

Situațiile în care se recomandă să aveți operația de corecție a pleoapelor(blefaroplastia) concomitent cu cea de lifting facial sunt dacă fața Dvs. prezintă:

lifting pleoape

 1. Zonă umflată(buhăita) în jurul ochilor care vă dă un aspect îmbătrânit prematur.
 2. Pleoape lăsate care vă dau un aspect obosit în permanență chiar atunci când sunteți odihnit.
 3. Pleoape lăsate care va afectează acuitatea vizuală și vă incomodează.
 4. Piele cu un aspect căzut și riduri în zona ochilor.

Exista două tipuri de blefaroplastie. In funcție de situația Dvs. se poate sa aveți indicație pentru una sau chiar ambele proceduri.

Tipuri de blefaroplastie

Operarea pleoapei superioare, presupune înlăturarea excesului de piele care creează riduri multiple și chiar maschează zona genelor. Dacă pleoapele sunt foarte lăsate, se poate efectua concomitent și corecția mușchiului aferent.

În timpul operării pleoapei inferioare, Dr. Panturu va redistribui grăsimea aflata în zona inferioara a pleoapei, ceea ce reduce aspectul de „pungi sub ochi”.

Prin rezolvarea acestor probleme estetice ale ochilor concomitent cu operația de lifting facial, o zona mai mare a feței este îmbunătățită, ceea ce duce la un aspect de ansamblu mult întinerit.

O alta procedură care poate fi efectuată concomitent cu operația de lifting facial este liftingul sprâncenelor, pentru a minimiza ridurile de pe frunte. Cea mai bună modalitate pentru a determina dacă această serie de proceduri se recomandă a fi efectuate concomitent cu procedura de lifting facial și în cazul Dvs. este în urma consultației avute cu Dr.Panturu.

Întrebări frecvente:

1) Care sunt pregătirile pre-operatorii recomandate?

Este important sa întrerupeți fumatul timp de minim 2 săptămâni înainte de operație pentru că vă limitează serios procesul de vindecare. Evitați aspirina sau produsele derivate în saptamaniile dinaintea operației. De asemenea, Dr.Panturu va consulta dosarul Dvs. medical și medicamentele prescrise pentru a face recomandările pre-operatorii necesare.

2) Când îmi voi putea relua activitatiile curente?
Majoritatea pacienților se pot întoarce la activitațiile zilnice la 1-2 săptămâni post-operator. Se recomandă evitarea tuturor activitațiilor fizice solicitante timp de 3 săptămâni.
3) Dacă intenționez să îmi reduc greutatea corporală, se recomandă sa amân operația de lifting facial?
Dacă pierderea în greutate pe care o aveți  în vedere este de până în 5 kg, nu este cazul să amânați operația. Dacă însă, numărul de kg de care intenționați sa scăpați este semnificativ, cel mai bine este să așteptați să finalizați procesul de pierdere în greutate și să vă stabilizați la greutatea dorită înainte de a beneficia de un lifting facial.
4) Care este persistența rezultatelor operației de lifting facial?
Cât de mult timp vă veți putea bucura de rezultatele operației de lifting facial depinde de multi factori. Dacă aveți un stil de viață sănătos, va puteți aștepta la rezultate de durată însa efectele procesului de îmbătrânire și ale gravitației își vor spune cuvântul în timp. Din păcate, operația de lifting facial nu este un antidot împotriva procesului natural de îmbătrânire al feței. Procesul de îmbătrânire va continua, însa vă veți oferi un nou punct de plecare.
5) Care sunt riscurile operației de lifting facial?
Ca și în cazul altor proceduri chirurgicale, riscurile cele mai frecvente sunt sângerările, infecțiile, tumefierea zonei operate, cicatrici cu un aspect neregulat și cheaguri de sânge, însă aceste riscuri apar în cazuri rare. Procesul operator și protocoalele post-operatorii utilizate de Dr. Panturu sunt menite sa minimizeze apariția acestor complicații.
6) Preț lifting facial
Prețul operației de lifting facial este variabil în funcție de tipul de intervenție. Costul operației de lifting al feței variază și în funcție de operațiile asociate.
Pentru oferta actuală de preț a operației de lifting facial va rugăm accesați linkul: Preț Lifting Facial.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

[popup_trigger id=”11153″ tag=”button”]Afla mai multe[/popup_trigger]

Articole de interes:

Call Now Button