Lifting sprancene

Un surâs dezarmant, o frunte senină !

Procedura de lifting sprâncene și frunte

Lifting sprâncene și frunte

Comunicarea vizuală cu aceia din jurul nostru este deseori codificată în numeroase mișcări subtile ale expresiilor faciale. Multe dintre aceste mișcări sunt concentrate în zona ochilor și a sprâncenelor. Pe măsură ce îmbătrânim și prin efectele gravitației și ale stresului vieții cotidiene, fețele noastre devin marcate de riduri de expresie ce ne limitează capacitatea de a exprima o gamă largă de emoții.

Zona frunții și țesuturile din jurul sprâncenelor coboară, devin lăsate și ne conferă o mină gravă și severă. Ridurile permanente de expresie ajung o carte de vizită care comunică în permanență câte ceva despre grijile din viața noastră.

Din fericire, tehnica de lifting sprâncene efectuată de dl. dr. Panțuru poate să îndepărteze expresia permanentă de anxietate, îngrijorare și mânie imprimată pe fața dvs. de-a lungul anilor. Această simplă procedură poate să readucă lumina pe chip și să vă dea un aspect întinerit și împrospătat. Sub consilierea expertă a dl. dr. Panțuru puteți șterge urmele timpului și ale stresului de pe fruntea dvs. și să radiați serenitatea nou dobândită printr-un chip proaspăt și revitalizat.

Este procedura de lifting sprâncene o soluție și pentru situația mea?

Operația de lifting sprâncene este recomandată dacă sprâncenele dvs. sunt lăsate și vă conferă chipului un aspect apăsător, iar fruntea este ridată. Prin intermediul ei, nu numai că vă veți redobândi tonusul și formă sprâncenelor, dar se poate îmbunătăți aspectul de sprâncene încruntate sau asimetrice.

Un lifting de sprâncene cunoscut și sub denumirea de „lifting de frunte” este deseori combinat cu procedura de blefaroplastie (chirurgia pleoapelor), deoarece sprâncenele cu un aspect lăsat deseori contribuie și la problema unor “pleoape căzute”.

Beneficii

Beneficiile cele mai frecvent menționate includ:

 

 • o față mai dinamică și întinerită, creată prin ridicarea sprâncenelor;
 • un chip mai luminos creat prin corectarea aspectului „căzut” al sprâncenelor;
 • repoziționarea sprâncenelor căzute care apasă asupra pleoapelor superioare;
 • minimizarea ridurilor care apar în zona frunții sau la punctul de intersecție cu nasul;
 • îmbunătățirea liniilor de expresie, eliminarea ridurilor verticale care se dezvoltă între sprâncene;
 • corectarea asimetriei sprâncenelor.

Este o adevărată artă ca să conferi un aspect natural, întinerit chipului tău, iar acest lucru este realizat în mod individualizat de dl. dr. Radu Panțuru prin intermediul operației de lifting sprâncene.

Descriere procedură:

procedura de lifting sprancene la Dr. Panturu

 1. În ce constă procedura de lifting sprâncene?
  Există o serie de tehnici diverse pentru operația de lifting de sprâncene. Pentru că fiecare abordare este destinată rezolvării unor tipuri diferite de probleme, dl. dr. Panțuru va determina tehnica potrivită în cazul dvs., în urma consultației inițiale.Tehnica utilizată ține cont de vârstă, structura feței, poziția actuală a sprâncenelor și de ce este realmente posibil pentru maximizarea rezultatelor estetice în cazul dvs.
 2. În ce constă recuperarea post-operatorie în urma operației de lifting sprâncene?
  După operația de lifting frunte/sprâncene finalizată, veți purta un bandaj de susținere în zona frunții. Tumefierea și echimozele vor fi mai vizibile în primele zile după operație, dar se vor estompa treptat. De asemenea, din cauza efectelor anesteziei veți simți o stare de slăbiciune timp de 2 – 3 zile după operație. Se recomandă evitarea tuturor activităților fizice solicitante timp de 2 – 3 săptămâni de la data operației.Majoritatea pacienților își pot relua fără nicio problemă activitățile curente după această perioadă inițială de recuperare. Munca de birou poate fi reluată în mod normal în decursul câtorva zile. Dr. Panțuru va stabili o serie de consultații la intervale regulate pentru a monitoriza procesul de vindecare post-operatoriu și a se asigura că veți obține cele mai bune rezultate posibile în urma operației efectuate.

Tipuri de proceduri:

Liftingul de sprâncene coronal.

Este caracterizat prin efectuarea unei incizii în spatele liniei de inserție a părului, permițând astfel ridicarea întregii frunți și a sprâncenelor. Pentru pacienții de sex feminin care au un păr bogat, această procedură este ideală pentru corectarea problemelor estetice moderate sau majore. Avantajul acestei metode este acela că inciziile nu sunt efectuate la nivelul frunții și sunt bine mascate de podoaba capilară.

Liftingul de sprâncene pretrichial.

Intervenția necesită o incizie lungă și discretă de-a lungul liniei de inserție a părului. Dr. Panțuru va ridica pielea lăsată din zona frunții, păstrând înălțimea de inserție a liniei părului. Forma și asimetria sprâncenelor se pot corecta, iar cicatricea, odată vindecată, este aproape imperceptibilă. Această procedură este ideală în cazul pacientelor care doresc atât liftingul sprâncenelor, cât și micșorarea înălțimii frunții.  Dacă, în schimb, se optează pentru păstrarea înălțimii frunții, atunci varianta de lifting sprâncene trichial este utilizată.

Lifting de sprâncene direct.

Necesită o incizie pe lungimea fiecărei sprâncene. Această procedură este de obicei efectuată pentru pacienții de sex masculin, în special la aceia care suferă de alopecie, fapt ce nu permite utilizarea procedurilor care ascund cicatricea în podoaba capilară. Prin această tehnică, dl. dr. Panțuru ridică sprâncenele căzute și în același timp netezește fruntea, prin întinderea țesuturilor frunții în jos. Zona de inserție capilară este coborâtă, aspect ideal pentru pacienții cu un început de chelie sau cu o frunte proeminentă. Dr. Panțuru va masca cicatricile prin pilozitatea sprâncenelor și va corecta cu precizie forma și asimetria sprâncenelor.

Liftingul de sprâncene medial.

Este utilizat în special la pacienții de sex masculin care au riduri ale frunții proeminente. Prin această tehnică operatorie, dr. Panțuru creează o incizie în zona pliului medial al frunții și ridică sprâncenele pentru a armoniza fața. Forma și asimetria sprâncenelor este corectată, iar cicatricea este mascată de pliurile naturale ale frunții. Deoarece această procedură nu ridică fruntea în întregime, linia de inserție a părului rămâne neafectată. Această procedură este recomandată dacă o frunte mai înaltă nu este dezirabilă. Operația este relativ facilă și se poate realiza sub anestezie locală și sedare ușoară.

Lifting de sprâncene endoscopic

Procedura este minim invazivă și este efectuată cu ajutorul a 3 – 5 incizii minore efectuate chiar deasupra liniei de inserție a părului.

Proceduri complementare liftingului de sprâncene:

Proceduri complementare lifting sprancene

În mod frecvent, pacienții care se hotărăsc pentru operația de lifting sprâncene o combină cu următoarele proceduri:

Liftingul de sprâncene este adesea combinat cu chirurgia pleoapei superioare, deoarece sprâncenele cu un aspect căzut contribuie deseori și la pleoape cu un aspect lăsat.

Dacă motivele pentru care vă interesați de operația de lifting de sprâncene sunt liniile fine sau alte probleme minore, atunci injecțiile cu botox sau fillerele pot fi soluții nechirurgicale mai potrivite. Botoxul poate fi folosit și complementar cu operația de lifting de sprâncene pentru a spori beneficiile estetice obținute.

Care este procedura cea mai potrivită pentru situația mea: Liftingul de sprâncene sau blefaroplastia (chirurgia pleoapelor)?

Procesul de îmbătrânire afectează întreaga față, însă este cel mai marcant vizibil în zona din jurul ochilor. De aceea, combinarea procedurilor de lifting de sprâncene și blefaroplastie (chirurgia pleoapelor) reprezintă soluția cea mai eficientă pentru a obține o față cu un aspect întinerit și împrospătat.

Procesul îmbătrânirii este unul personal și complex care își lasă urmele în mod diferit pe fața fiecărei persoane.

Deoarece țesuturile sprâncenelor interacționează cu cele ale pleoapelor, liftingul de sprâncene adeseori influențează și zona pleoapelor. Operația de blefaroplastie poate conduce la coborârea și mai accentuată a sprâncenelor. Efectuate însă în mod optim împreună, aceste două proceduri devin complementare. Fiecare procedură se poate adresa unor aspecte diferite asociate cu procesul de îmbătrânire al feței.

 1. Liftingul de sprâncene repoziționează sprâncenele astfel încât să creeze un aspect plăcut al chipului.
 2. Ridurile de expresie sunt eliminate sau mult îmbunătățite, minimizând cutele adânci verticale prezente în zona de confluență a nasului cu sprâncenele.
 3. Pielea în exces a pleoapelor și depozitele adipoase ale pleoapelor se pot corecta concomitent cu operația de lifting de sprâncene sau separat, în funcție de preferințe.
 4. Pielea căzută și aspectul greu al pleoapelor superioare poate fi corectat doar prin operația de blefaroplastie sau pot necesita concomitent și un lifting al sprâncenelor.

Dr. Panțuru va determina nevoile individuale ale fiecărui pacient. În funcție de situația dvs., soluția corectării zonei ochilor și a frunții poate fi operația de lifting sprâncene, cea de blefaroplastie sau ambele proceduri. Pasul următor recomandat este stabilirea unei programări la dr. Panțuru pentru a analiza și recomanda soluția optimă pentru situația dvs.

Intrebari frecvente despre lifting sprancene

Voi rămâne cu o expresie “mereu surprinsă” în urma operației de lifting de sprâncene?

Atunci când această procedură este efectuată corect, aspectul feței dvs. va fi foarte natural și va conferi un aspect vizibil întinerit chipului dvs. Dr. Panțuru s-a specializat în diversele tehnici de lifting de sprâncene, astfel încât rezultatul operației să creeze un aspect împrospătat, întinerit și perfect natural.

Cât de longevive sunt efectele operației de lifting sprâncene?

Beneficiile resimțite în urma operației de lifting de sprâncene sunt de obicei foarte durabile și nu este necesară o operație ulterioară de menținere. În rare cazuri, unii pacienți vor opta pentru o ridicare și mai pronunțată a sprâncenelor, care se poate efectua ulterior. În cele mai frecvente situații, o ridicare a sprâncenelor de maxim un cm este de regulă mai mult decât suficientă.

 

Preț lifting de sprâncene.

Prețul operației de lifting de sprâncene variază în funcție de tehnica operatorie. Costul liftingului de sprâncene depinde și de particularitatea cazului și operațiile estetice asociate. Pentru o ofertă actuală de preț a operației de ridicare a sprâncenelor vă rugăm ca să accesați pagina: Preț lifting de sprâncene.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

Articole de interes:

Call Now Button