Operatia de micsorare sani

Descoperă libertatea de a te mișca liber!

Micșorarea sâni - Reducția mamară

Micsorare sani

În timp ce percepția generală este că sânii cu un volum generos reprezintă un adevărat atu în arsenalul atractivității feminine, pentru multe femei cu un decolteu proeminent ei reprezintă o sursă de disconfort fizic și emoțional. Mărimea sânilor poate fi disproporționată în raport cu restul corpului și poate produce dureri de spate, gât și umeri, poate provoca iritații cutanate și crea dificultate la respirat.

Operația de micșorare sâni, nu numai că reduce mărimea sânilor, dar le crește și fermitatea, rezultând într-o estetică armonioasă cu restul corpului. Procedura nu numai că îmbunătățește aspectul dvs. fizic, ci și modul în care vă simțiți: mai ușoară, mai mobilă, mai încrezătoare.

Beneficii operație:

Care sunt motivele principale pentru care operația de micșorare sâni este indicată?

Motivele pentru care o femeie poate opta pentru operația de micșorare sâni sunt diverse, însă cele mai des întâlnite sunt:

 • Îmbunătățirea semnificativă a confortul fizic. Sânii supradimensionați sunt grei și conduc la dureri de gât, de spate, iritații ale pielii și probleme de postură.
 • Ameliorarea posturii umerilor și eliminarea durerilor de spate. Sânii grei creează o tensiune constantă asupra bretelelor sutienului care lasă urme adânci pe umeri și pot contribui la serioase dureri de spate. Aceste simptome sunt mult ameliorate în urma operației de micșorare sâni, de aceea această procedură are printre cele mai bune procente de satisfacție post-operatorie dintre toate procedurile de chirurgie plastică.
 • Posibilitatea participării la activități sportive. Sânii voluminoși împiedică multe femei ca să participe la diverse activități sportive care necesită mobilitate și aerodinamism. În plus, mișcările vizibile ale sânilor creează o sursă de disconfort psihic și împiedică multe femei ca să se relaxeze și să se bucure de activitatea sportivă. Menționăm, ca exemplu, cazul Simonei Halep, pentru care operația de micșorare sâni a fost un real succes. Pe lângă beneficiile estetice, operația Simonei Halep a contribuit semnificativ la îmbunătățirea performanțelor ei sportive. De aceea, dl. dr. Panțuru recomandă operația de micșorare sâni, în ciuda unei cicatrici verticale cu care pacientele rămân post-operator, dar care se estompează în timp.
 • Evitarea jenei și a rușinării.  Atunci când sânii sunt disproporționat de voluminoși în raport cu restul corpului, în special în cazul femeilor tinere, ei creează probleme de imagine și este dificilă alegerea unor haine care se estompeze aspectul lor dominant. Acest lucru creează disconfort emoțional și chiar sentimente de rușine pentru anumite femei.

Recomandări operație micșorare sâni

Pentru femeile cu un piept generos, operația de micșorare sâni este o soluție sigură și eficientă de a rezolva problemele menționate anterior. Reducția sânilor le va îmbunătăți imaginea de sine și elimina disconfortul și durerea fizică, iritațiile pielii și postura cocoșată a umerilor.

Femeile pentru care se recomandă aceasta operație au:

 • sâni voluminoși care sunt prea mari în raport cu proporția propriului corp;
 • sâni grei, în formă de pendul și areole și sfârcuri orientate în jos;
 • un sân care este mult mai mare decât celălalt;
 • suferă de dureri de gât, umeri și spate, ocazionate de greutatea excesivă a sânilor;
 • piele iritată sub sâni;
 • urme adânci pe umeri de la bretelele sutienului;
 • restricții la practicarea anumitor activități fizice din cauza mărimii și greutății sânilor;
 • nemulțumiri sau sunt rușinate de dimensiunea sânilor lor.

Cea mai bună modalitate pentru a determina dacă procedura de micșorare sâni este recomandată pentru situația dvs. este programarea unei consultații la dl. dr. Panțuru.

Consultația inițială:

Procesul începe prin consultația inițială la dr. Panțuru în cadrul căreia veți avea oportunitatea ca să discutați obiectivele și așteptările dvs. legate de această procedură, precum și să lămuriți orice întrebare în legătură cu această procedură.

În timpul consultației, dl. dr. Panțuru:

 • va trece în revistă dosarul dvs. medical și medicamentele pe care le luați în momentul consultului;
 • va discuta procedura de micșorare sâni, precum și toate variantele existente;
 • va face recomandări în funcție de obiectivele și situația dvs.

Procedura operatorie:

Operația de reducere a dimensiunii sânilor este efectuată sub anestezie generală.

Dr. Panțuru utilizează procedura modernă de “micșorare sâni verticală”. Aceasta tehnică conduce la rezultate mult îmbunătățite față de tehnicile tradiționale:

 • minimizarea cicatricilor;
 • un aspect mai armonios al sânilor în raport cu restul corpului;
 • reducerea riscului de sensibilitate anormală a areolelor;
 • reducerea riscului de probleme de irigație sanguină deficitară a areolelor;
 • o reducere a sângerării în timpul operației;
 • minimizarea drenajelor;
 • minimizarea perioadei de recuperare post-operatorie;
 • tot excesul de piele, țesut și grăsime este eliminat.

Dacă sânii sunt extrem de mari, cu un aspect de pendul, areola și sfârcul sunt repoziționate pentru a obține aspectul estetic cel mai plăcut vizual. Inciziile sunt plasate strategic pentru a fi cât mai discrete. Procedura durează 1 – 2 ore, în funcție de complexitate.

Ulterior operației, veți avea consultații la intervale regulate cu dl. dr. Panțuru pentru a se asigura de refacerea dvs. completă post-operatorie și obținerea celor mai bune rezultate.

În ce constă procesul de recuperare post-operatorie?

operatie de micsorare sani

Rezultatele vor fi vizibile imediat după operație, însă veți avea tumefiere și echimoze locale care vor dura aproximativ 3 – 4 săptămâni. Aplicarea unei comprese reci va ajuta reducerea tumefierii în primele 48 de ore prin aplicarea alternativă câte 20 de minute pe zona operată, cu 40 minute pauză. Veți resimți disconfort și durere, pe care o veți putea controla cu ajutorul medicației analgezice prescrise de dl. dr. Panțuru.

Recuperarea poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni, dar o recuperare completă și rezultatele finale vor fi vizibile abia după 6 luni de la operație. Va trebui ca să purtați un sutien special de compresie timp de cel puțin 4 – 6 săptămâni de la operație.

În general, veți putea ca să vă reluați activitățile curente în aproximativ o săptămână de la operație, însă trebuie ca să evitați să ridicați greutăți, inclusiv copii! Veți putea ca să vă reîncepeți programul normal de exerciții fizice în circa 4 – 6 săptămâni de la data operației.

Prețul reducției mamare

Prețul operației de micșorare sâni variază în funcție de tehnica operatorie. Costul micșorării sânilor este influențat și de posibilele operații asociate (liposucție, lipofilling, abdominoplastie etc.). Pentru oferta actuală de preț a operației de micșorare sâni vă rugăm ca să accesați linkul: Preț micșorare sâni.

Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.

Articole de interes:

Call Now Button