Pomeții bine definiti și voluminoși sunt un atribut facial adesea asociat cu tineretea și frumusețea. 

De-a lungul timpului, însă, pomeții pot pierde din volum și fermitate datorită procesului natural de îmbătrânire, ceea ce poate conduce la un aspect obosit și îmbătrânit al feței. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că din ce în ce mai mulți oameni apelează la intervențiile de modelare și augmentare a pomeților pentru a-și redobândi tinerețea și a îmbunătăți estetica facială.

De ce să optezi pentru o intervenție la nivelul pomeților?

O intervenție la nivelul pomeților poate aduce o serie de beneficii semnificative. În primul rând, aceasta poate ajuta la corectarea volumului pierdut în zona pomeților, redând conturul facial și conferind un aspect tânăr și revigorat feței. În al doilea rând, aceasta poate ajuta la îmbunătățirea proporțiilor faciale și la echilibrarea caracteristicilor faciale, pentru un aspect armonios. În cele din urmă, această procedură poate crește încrederea în sine, contribuind la o stare generală de bine.

Ce reprezintă procedura de modelare și augmentare a pomeților?

Procedura de modelare și augmentare a pomeților implică îmbunătățirea formei și mărimii pomeților prin utilizarea unor metode de augmentare, cum ar fi injectarea cu acid hialuronic sau a grăsimii proprii. Acest procedeu este minim invaziv, se realizează, de obicei, în regim ambulatoriu, necesită o anestezie locală și are un timp scurt de recuperare.

Cum se realizează modelarea și augmentarea pomeților?

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță care se găsește în mod natural în organism și ajută la hidratarea și volumizarea pielii. În cadrul acestei proceduri, un gel pe bază de acid hialuronic este injectat în pomeți pentru a le oferi volum și a le defini. Procedura durează în jur de 30 de minute și rezultatele pot dura de la 6 la 18 luni, în funcție de produsul utilizat și de metabolismul individual al pacientului.

Injectarea de grăsime proprie

Injectarea de grăsime proprie, sau lipofillingul, implică extragerea grăsimii dintr-o zonă a corpului, precum abdomenul sau coapsele, prelucrarea acesteia și reinjectarea ei în pomeți. Aceasta este o opțiune bună pentru cei care doresc rezultate mai durabile și naturale, deoarece grăsimea injectată poate să persiste pentru o perioadă îndelungată. În plus, procedura are beneficiul suplimentar de a remodela zona din care a fost extrasă grăsimea.

Recomandări înainte și după modelarea și augmentarea pomeților

Înainte de intervenție, este recomandat să evitați medicamentele care pot crește riscul de sângerare, cum ar fi aspirina sau antiinflamatoarele nesteroidiene. Este de asemenea recomandat să nu consumați alcool sau să fumați cu cel puțin 24 de ore înainte de procedură.

După procedură, este normal să experimentați un oarecare grad de umflare, roșeață sau vânătăi în zona injectată. Acestea sunt de obicei temporare și se vor diminua în câteva zile. Se recomandă evitarea efortului fizic intens și a expunerii la soare sau la căldură excesivă pentru cel puțin 24 de ore după procedură.

Modelarea și augmentarea pomeților este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să își îmbunătățească aspectul facial fără a recurge la o intervenție chirurgicală invazivă. Aceasta oferă rezultate imediate, îmbunătățește proporțiile faciale și poate adăuga un aspect de tinerețe și vitalitate feței. În plus, este o procedură cu un risc scăzut de complicații și un timp de recuperare minim, ceea ce o face o alegere populară pentru multe persoane. Prin urmare, dacă doriți să vă îmbunătățiți aspectul facial și să vă creșteți încrederea în sine, modelarea și augmentarea pomețilo r ar putea fi soluția ideală pentru dumneavoastră.

Lasa un comentariu

Call Now Button