Pentru a scăpa de cearcane, atât pacienții, cât și chirurgii esteticieni caută soluții mai puțin invazive, dar la fel de eficiente ca metodele chirurgicale. Cearcănele reprezintă o sursă de stres pentru persoanele care vor să arate impecabil.
Zona de sub ochi lipsită de volum şi cu o pigmentare mai pronunţată decât restul feţei, în nuanţe brune sau violacee, dă impresia unui chip obosit şi îmbătrânit. Din moment ce, cremele nu oferă niciun rezultat, opțiunile recomandate pentru cearcane sunt tratamentele injectabile. Iată, așadar, ce trebuie să știi despre cearcăne și despre metodele neinvazive de tratare.
De ce apar cearcănele?
Sunt mai multe cauze care favorizează apariţia cearcănelor:
- somnul slab calitativ şi cantitativ;
- moştenirea genetică;
- expunerea frecventă la radiațiile solare;
- procesul de îmbătrânire;
- răcelile;
- bolile endocrine, cum ar fi guşa şi hipertiroidia;
- alimentaţia săracă în fier şi vitamine;
- medicamentele vasodilatatoare;
- viciile (fumatul, consumul de cofeină şi alcool);
- menstruaţia;
- sarcina.
Sunt şi afecţiuni grave care pot cauza apariţia cearcănelor, precum bolile renale sau hepatice. Pigmentaţia zonei de sub ochi poate da indicii preţioase despre problemele de sănătate, astfel:
- cearcane cenuşii – indică, de obicei, anemia sau afecţiuni asociate cu oboseala şi stresul;
- cearcane roşii – sunt un indiciu că vasele de sânge din zona ochilor au crescut în volum;
- cearcane în nuanţe de albastru – indică o posibilă afecţiune pulmonară sau cardiacă.
Care sunt opţiunile de tratament pentru cearcane?
Evident că, în primul rând, trebuie să se identifice cauza care produce aceste cearcane. În acest sens, pacientul trebuie să meargă la medicul de familie, care va investiga sursa şi va face recomandările necesare.
Pentru a scăpa de aspectul inestetic al cearcănelor, există soluţii moderne în ziua de astăzi, care se pot efectua rapid şi uşor în cabinetele de chirurgie estetică sau plastică:
- Intervenţie prin tehnologia laser – îmbunătăţeşte textura pielii şi elimină coloraţia anormală a cearcănelor;
- Peeling periocular – stimulează vindecarea epidermei şi producerea de colagen;
- Hidratare prin mezoterapie polivitaminizantă;
- Injecţii cu acid hialuronic, completate de cele cu toxina botulinică, pentru un aspect întinerit al zonei ochilor;
- Blefaroplastie inferioară – metoda chirurgicală este utilizată pentru a reda frumuseţea, prospeţimea şi vitalitatea zonei ochilor. Pungile de sub ochi se corectează exclusiv prin această metodă, pentru că ele se datorează hernierii ţesutului adipos;
- Mezoterapie facială – o intervenţie non-invazivă de reîntinerire.
În cele ce urmează, va fi prezentată pe larg metoda tratamentelor injectabile, care sunt foarte eficiente pentru a elimina cearcane inestetice.
Tratamentele cu acid hialuronic – rapide şi cu rezultate foarte bune
În urma unei vizite la medicul estetician, se stabileşte, înainte de toate, dacă tipul de cearcane se pretează acestei proceduri. Mai exact, pentru a fi remediate cu acid hialuronic, zonele de sub ochi trebuie să fie caracterizate de o pierdere de volum, de o scobitură sau de o adâncitură.
În cazul în care există pungi sub ochi, nu se recomandă tratamentul injectabil cu acid hialuronic, pentru că umplerea va accentua cearcănele. Aşadar, la prima consultaţie, medicul poate identifica metoda de tratament adecvată în cazul fiecărui pacient.
Tratamentul de umplere este o metodă minim invazivă. Medicul stabileşte cantitatea de acid hialuronic necesar pentru obţinerea efectului dorit.
Substanţa pentru umplerea cearcănelor are o densitate mai mică, fiind mai fluidă, pentru că zona de sub ochi este sensibilă, iar pielea este mai subţire.
Următorul pas este anestezia locală, după care se realizează injectarea propriu-zisă, care se face prin şanţul lacrimal, la nivel profund, cu ajutorul unei canule atraumatice speciale. La extragerea canulei, acidul hialuronic este eliberat şi distribuit în mod uniform.
Injectarea profundă este necesară pentru ca produsul să nu se vadă prin piele şi să nu se deplaseze. Acidul hialuronic are şi efect de albire şi, din acest motiv, se atenuează coloraţia cearcănelor. Procedura durează până în 30 de minute, iar rezultatele apar imediat:
- Zona ochilor este mai luminoasă, creându-se un aspect mai tânăr întregului chip;
- Se diminuează vizibil coloraţia cearcănelor;
- Adâncitura dispare;
- Ridurile de sub ochi sunt şi ele estompate.
Tratamentele injectabile cu toxina botulinică
Pentru a întineri întreaga zonă a ochilor, se poate combina tratamentul cu acid hialuronic pentru cearcane cu injectarea toxinei botulinice. Aceasta din urmă este foarte eficientă în estomparea ridurilor „laba gâştii”, care se afla în colţul extern al ochilor.
Botoxul este un tratament cosmetic care, la fel ca acidul hialuronic, este recomandat în tratarea diverselor probleme faciale estetice. Se administrează prin injecţii în muşchii feţei, ajutându-i să se relaxeze. În acest mod, ridurile dispar sau sunt estompate vizibil.
Cât durează efectele tratamentelor injectabile?
Injecţiile cu acid hialuronic oferă luminozitate şi tonus pielii. Acidul hialuronic are o remanență de până la 6 luni, astfel ca întregul chip va căpăta o naturaleţe şi o prospeţime care se vor menţine o perioadă lungă. După ce efectul dispare, va fi nevoie de un mic retuş.
Care sunt riscurile tratamentelor injectabile pentru cearcane?
Acidul hialuronic este o substanţă naturală, care se află în corpul uman, astfel că nu prezintă niciun risc pentru sănătate, el putând fi injectat ori de câte ori este nevoie, la recomandarea profesioniştilor din domeniul estetic.
Pentru a beneficia de rezultatele sale rapide şi eficiente, este obligatoriu să se aleagă o clinică profesionistă şi un medic bine pregătit, cu experienţă şi cu rezultate notabile în domeniu. Acesta este un prim pas în eliminarea riscurilor tratamentelor injectabile.
Chiar dacă procedura este una relativ simplă, în care sunt folosite ace foarte fine sau canule atraumatice, specialiştii trebuie să fie atenţi în executarea ei, pentru a evita riscul de producere a vânătăilor sau chiar a unor leziuni de nervi.
Ce Căi de prevenire cearcane există?
Cearcănele sunt, de multe ori, o consecinţă a unui stil de viaţă inadecvat, caracterizat prin nopţi nedormite, consum de alcool şi tutun sau stres prelungit. Pentru a preîntâmpina apariţia cearcănelor şi a problemelor de sănătate mult mai grave este necesar ca oamenii să adopte un regim de viaţă bazat pe mişcare, odihnă şi o alimentaţie echilibrată.
De asemenea, apa joacă un rol foarte important în viaţa tuturor oamenilor, iar consumul a minimum 8 pahare de apă este esenţial pentru buna funcţionare a organismului. Persoanele care au o tendinţă de colorare sau umflare a cearcănelor trebuie să acorde zonei respective mai multă atenţie, tratând-o cu seruri pe bază de ulei de migdale şi niacinamidă.
Dacă îți dorești să scapi de cearcane, apelează la tratamentele estetice oferite de Dr. Panțuru și programează acum o consultație!
Lasa un comentariu