Cu siguranță ai auzit de acidul hialuronic. Este foarte popular și iubit de toate doamnele și domnișoarele. Acidul hialuronic este o substanță necesară în întreținerea pielii, fiind folosită în rutina de zi cu zi. Astfel, în acest articol vei afla ce este acidul hialuronic, ce tipuri există și ce beneficii furnizează pentru piele.

Ce este acidul Hialuronic?

regăsit în mod natural în piele, Acidul hialuronic este un tip de zahăr.
Sursa: Freepik.com

Acidul hialuronic este un tip de zahăr care se găsește în mod natural în pielea noastră. Acesta reține apa și ajută pielea să se păstreze hidratată și fermă.

Asemenea colagenului și elastinei, cantitatea de acid hialuronic apărută natural în corpul nostru scade pe măsură ce îmbătrânim. Cu toate acestea, există diverse modalități de a încuraja producția de acid hialuronic în corpul nostru. 

Ce tipuri de acid hialuronic există?

Acidul hialuronic se regăsește în mai multe variante. Cele mai mai cunoscute, utilizate și recomandate de către specialiști sunt:

 • Juvederm;
 • Restylane;
 • Volbella;
 • Teosyal Kiss.

Cele 4 tipuri sunt în prezent cele mai bune din industria cosmetică. Toate sunt aprobate de organizații internaționale de sănătate.

Juvederm

tipuri acid hialuronic
Sursa: Juvederm.ro

Juvederm este unul dintre cele mai cunoscute tratamente folosite în tratarea semnelor îmbătrânirii. Acest gel de consistență netedă corectează ridurile și pliurile faciale (cum ar fi pliurile nazolabiale). 

Este un agent de umplere non-chirurgical. Este injectat în piele cu scopul de a diminua temporar activitatea musculară de sub suprafața pielii. Astfel,  încrețirea pielii și ridurile de pe frunte sunt reduse. 

Juvederm este alcătuit în principal din acid hialuronic. În plus față de hidratarea pielii, are capacitatea de a crește volumul.

Spre deosebire de alte produse pe bază de acid hialuronic, Juvederm are următoarele calități

 • este un gel neted;
 • natura umpluturii determină o piele naturală și netedă după injectare;
 • nu conține nicio formă de țesut animal;
 • este sigur pentru persoanele cu diferite tipuri de ten;
 • nu necesită testare înainte de injectare;
 • rezultatele sunt instantanee;
 • majoritatea oamenilor se pot întoarce la serviciu și pot relua activitățile zilnice în aceeași/ următoarea zi.

Restylane

acid hialuronic restylane
Sursa: Galderma.com

Restylane se aseamănă foarte tare cu Juvederm. Specialiști în dermatologie și chirurgie plastică utilizează Restylane pentru a da formă buzelor și pentru a umple ridurile.

Efectele se mențin între 6 și 24 de luni. Restylane are diverse produse pentru a:

 • reda volumul feței;
 • umple ridurile;
 • mări buzele.

Volbella

acid hialuronic volbella
Sursa: Juvederm.ro

Volbella face parte tot din familia Juvederm. Specialiștii îl folosesc pentru a reduce ridurile nazolabiale și ridurile de tip “fumător” (liniile verticale din jurul gurii). Volbella se pretează perfect pentru a:

 • da volum buzelor; 
 • umple cicatricile post-acnee.

Efectele sale durează 12 luni. 

Teosyal Kiss

acid hialuronic teosyal
Sursa: Teoxane.com

Un tratament bun este cel de la Teosyal Kiss. A fost dezvoltat în Laboratoarele din Geneva. Teosyal Kiss este un produs gândit pentru a spori volumul buzelor, dar și pentru a trata ridurile

Rezistă mai mult față de majoritatea produselor folosite pentru mărirea buzelor. Când vine vorba de structura sa, Teosyal Kiss este mai vâscos spre deosebire de Restylane și Juvederm

Care este acidul hialuronic potrivit pentru tine?

Te întrebi care acid hialuronic este mai bun pentru tine? Totul depinde de caracteristicile fiecărui pacient și de obiectivele pe care acesta dorește să le atingă. De asemenea, bugetul contează și el foarte mult. Programează o consultație la medicul estetician și află care acid hialuronic este potrivit pentru tenul tău.

Care sunt beneficiile pentru piele?

Hidratare

acidul hialuronic funcționează ca un magnet
Sursa: Freepik.com

Acidul hialuronic funcționează ca în cazul unui magnet. Atrage toată apa, iar pielea se hidratează. Este în măsură să absoarbă de 1.000 de ori cantitatea de molecule din apă

Serul de acid hialuronic poate fi folosit concomitent cu alte produse. Dar, nu are nevoie de alte ingrediente și de diverse umpluturi pentru a fi eficient. 

Umectant

beneficiile acidului hialuronic
Sursa: Freepik.com

Umectanții sunt folosiți frecvent în îngrijirea pielii. Gândește-te la un umectant ca la un burete. Va continua să atragă și să țină umezeala după ce este colectată. Permite legarea hidrogenului și atrage apa. Umectanții din produsele de îngrijire a pielii includ ingrediente precum:

 • glicerină;
 • sorbitol (alcool de zahăr);
 • hexilenă și butilen glicol;
 • acid hialuronic.

După infuzarea epidermei (stratul superior al pielii), acidul hialuronic acționează ca umectant continuând să atragă umiditatea din mediu. Acest lucru va asigura hidratarea pielii.

Piele mai fermă

beneficiile acidului hialuronic
Sursa: Freepik.com

Nimeni nu vrea o piele lăsată. Pe măsură ce îmbătrânim, elastina din piele se descompune și pielea se va lăsa. 

Un truc rapid pentru a-ți verifica elastina este să te ciupești de piele pe partea de sus a mâinii. Dacă se întoarce rapid înapoi, mai ai multă elastină. Odată cu îmbătrânirea, pielea nu va reveni la fel de repede. Data viitoare când îți vizitezi mama sau bunica, încearcă să faci acest test pe ele.

Acidul hialuronic te va ajuta să ai o piele mai fermă, deoarece umple pielea cu umiditate.

Riduri și linii mai puțin vizibile

acidul hialuronic reduce ridurile
Sursa: Rawpixel.com

Niciodată nu e prea devreme pentru a oferi protecție pielii. Acidul hialuronic este cu adevărat un ingredient care oferă beneficii pielii în vârstă.

Contribuie la diminuarea vizibilă a ridurilor fine. Hidratarea și protejarea pielii determină sporirea regenerării de celule ale pielii. Acest lucru se întâmplă deoarece pielea nu este ocupată să lupte pentru hidratare. 

Pielea din jurul zonei ochilor este una dintre primele zone care prezintă linii fine și riduri. Utilizarea unei creme de ochi de 2 ori pe zi, ajută la:

 • păstrarea tenului suplu și hidratat
 • prevenirea formării de noi linii.

Textură mai netedă

acidul hialuronic imbunatateste structura pielii
Sursa: Icons8.com

Acidul hialuronic are capacitatea de a îmbunătăți structura pielii. Acest lucru are ca rezultat un finisaj mat și fin pe care îl poți vedea și simți.

Dacă pielea este vizibil marcată de acnee, acidul hialuronic nu va completa aceste cicatrici. În timp, acidul hialuronic combinat cu un dermaroller pot face pielea să pară mai fină. 

Ce să nu faci înainte de tratamentul cu acid hialuronic?

  1. Nu consuma substanțe care diluează sângele timp de 5 zile înainte de tratament – printre aceste substanțe se numără aspirina, sunătoarea, uleiul de pește, vitamina E sau băuturile alcoolice. Fiind anticoagulante, acestea vor crește probabilitatea de vânătăi și sângerări în locul injectării.
  2. Nu îți programa tratamentul cu 3 săptămâni înainte de participarea la un eveniment – de fiecare dată când pielea este spartă, există șanse de vânătăi sau umflături. Asigură-te că acorzi corpului tău mult timp de vindecare înainte de un eveniment.
  3. Dacă ai vizitat recent un dentist, nu e recomandat să îți faci injecții în buze – trebuie să aștepți cel puțin 2 săptămâni între injecțiile în buze și lucrările dentare. Pentru vindecare completă, toate rănile au nevoie de un tip suficient de recuperare. Astfel nu va exista riscul răspândirii bacteriilor.
  4. Dacă ești gravidă sau în perioada de alăptare, nu este recomandat să faci injecții de acest fel.
  5. Dacă ești predispusă la vânătăi, ai grijă să specifici acest lucru specialistului înainte de administrarea tratamentului.

Ce să nu faci după tratamentul cu acid hialuronic?

 1. Nu pune multă presiune atunci când utilizezi comprese pe piele.
 2. Nu trebuie să dormi 4 ore după tratament.
 3. Nu face activități aerobice timp de 24 de ore după un tratament cu injecție. 
 4. Nu dormi pe burtă/ pe față timp de 3-4 ori după tratament.
 5. Nu purta ochelari sau pălării care ar putea pune presiune în locul unde s-a administrat tratamentul, timp de 6 ore după aceea.
 6. Nu atinge zona tratată în primele 6 ore după tratament.
 7. Evită căldura intensă (solar sau plajă).
 8. Trebuie să te hidratezi – acest lucru va ajuta la recuperarea completă.
 9. Joacă-te cu expresiile faciale imediat după tratament pentru a te asigura că produsul s-a integrat în mușchi.
 10. Adaugă o pernă suplimentară sub cap înainte de a merge la culcare – înălțimea suplimentară poate ajuta la prevenirea umflăturilor.

Care sunt efecte secundare posibile ale acidului hialuronic?

acidul hialuronic este sigur de utilizat
Sursa: Pexels.com

Acidul hialuronic este un supliment sigur de administrat, ce are puține consecințe secundare. Întrucât acidul hialuronic este ceva firesc pentru organism, nu există foarte multe reacții alergice.

Efectele sale în timpul sarcinii sau alăptării nu au fost studiate cu atenție, astfel încât aceste femeile ar trebui să fie atente și să nu apeleze la intervenții cu acidul hialuronic.

De asemenea, celulele canceroase sunt sensibile la acidul hialuronic. Consumul de suplimente cu această substanță poate favoriza acest lucru producția acestora. Din acest motiv, se recomandă ca persoanele ce au cancer sau cu antecedente de cancer să evite administrarea acidului hialuronic.

Administrarea acidului hialuronic în piele sau articulații creează un risc mai ridicat de efecte secundare. Chiar și așa, reacțiile negative se asociază mai degrabă cu procedura de injectare decât cu administrarea acidului hialuronic în sine.

Știai că…

unde se regaseste acidul hialuronic
Sursa: Pexels.com
 1. Acidul hialuronic mai poartă denumirea de hialuronan
 2. Cele mai mari cantități de acid hialuronic se găsesc în piele, țesut conjunctiv și ochi?
 3. Sarcina sa principală este să rețină apă? Acest lucru o să îți păstreze țesuturile sănătoase.
 4. Acidul hialuronic poate fi utilizat pentru diferite scopuri? În majoritatea cazurilor, este consumat ca supliment, dar este folosit și în picăturile oftalmice și injecții.

Concluzii

Acidul hialuronic poate fi administrat în siguranță la majoritatea oamenilor, oferind multe beneficii. Este cunoscut pentru avantajele sale pentru piele (ajută pielea uscată, reduce apariția liniilor fine sau a ridurilor și accelerează vindecarea rănilor). Acum că știi mai multe detalii despre acidul hialuronic și ai nevoie de o astfel de intervenție non-chirurgicală, programează o consultație la cabinetul Dr. Panturu.

Lasa un comentariu

Call Now Button