Foarte multe femei apelează la augmentare mamara pentru a-şi îmbunătăţi aspectul fizic. În lume, se remarcă, în general, un val impresionant de cereri de augmentare mamara.

Dacă vreodată ai auzit că implanturile mamare ar face ca sânii să se simtă grei sau să nu pară naturali, îţi recomandăm să te documentezi, în profunzime, despre opţiunile disponibile înainte de a efectua augmentarea mamara. De-a lungul timpului, au apărut diverse implanturi mamare (printre care implantul de silicon Motiva) și proceduri de augmentare mamara, care furnizează rezultate naturale şi de lungă durată.

Ce sunt implanturile Motiva?

motiva implant

Realizate de Establishment Labs Motiva, implanturile mamare Motiva sunt rezultatul a peste 30 de ani de experiență avansată în domeniul operațiilor estetice pentru sâni. Disponibile într-o varietate de dimensiuni, forme și profile, aceste implanturi se potrivesc anatomiei corpului, obiectivelor estetice și stilului de viață.

Implanturile mamare Motiva au crescut rapid în popularitate în ultimii ani și sunt considerate acum (atât de chirurgii esteticieni, cât și de paciente) ca fiind cele mai avansate implanturi disponibile din lume. Cu o compoziție de gel de silicon și înveliș de elastomer pe bază de silicon, implanturile Motiva au capacitatea de a oferi sânilor un aspect natural și un nivel ridicat de fermitate.

Un implant mamar Motiva oferă o serie de avantaje în comparație cu alte implanturi, legate de siguranță, estetică și de posibilitatea efectuării unei operații estetice mai simple și cu un nivel redus de cicatrici. 

Ce tipuri de implanturi mamare Motiva există?

tipologie implanturi
Sursa: Freepik.com

Există următoarele tipuri de implanturi mamare Motiva:

 1. Motiva Round este un implant rotund, umplut cu gel de silicon, care oferă un nivel ridicat de fermitate fără să compromită gradul de moliciune. Este proiectat pentru a furniza cea mai mare plenitudine a polului superior, respectiv o senzație naturală și un aspect tineresc.
 2. Motiva Ergonomix este un implant rotund cu un conținut de gel de silicon, care contribuie la crearea unei senzații de moliciune, unui nivel mai mare de plenitudine și unui aspect mai natural. Principalul avantaj constă în faptul că implantul ia formă anatomică indiferent de cum se mișcă pacienta. În poziție culcată, implantul revine la forma sa rotundă.  Acest implant are capacitatea de a imita țesutul mamar natural, senzațiile și mișcările.
 3. Conceput pentru a simula forma unui sân natural, implantul Anatomical True Fixation prezintă:
  • Formă anatomică stabilă, tip lacrimă;
  • o suprafață netedă, prietenoasă cu organismul, care asigură senzația de moliciune și care diminuează riscul de contractură capsulară;
  • elemente de fixare pentru a menține implantul pe loc, indiferent de tipul de mișcare; 
  • linii și puncte pentru ghidarea chirurgului în vederea plasării și verificării poziției implantului în timpul radiografiei.

Ce determină unicitatea implanturilor mamare Motiva?

de ce apeleaza femeile la implanturi
Sursa: Freepik.com

Elementele care contribuie la unicitatea acestor implanturi sunt:

Siliconul implantabil pe termen lung

Materialele de acest gen pot fi utilizate în interiorul corpului pentru perioade îndelungate de timp, în funcție de necesitățile implanturilor mamare și de limitările materialului ales. În cadrul operației de augmentare mamară, acest tip de silicon nu va fi respins de organism sau nu va provoca infecții, deoarece este biocompatibil.

Tehnologia TrueMonobloc

Aceasta leagă toate componentele implantului de aceeași rezistență la tracțiune. Acest lucru lasă învelișul să acționeze ca o structură întreagă, facilitând inserția și îmbunătățind calitățile mecanice ale implantului, sub stres. Cu alte cuvinte, permite implantului să se întindă, fără să se deterioreze.

Două tipuri de gel siliconic

 • ProgressiveGel Plus – învelișul implanturilor Motiva Round este umplut cu ProgressiveGel Plus, care a fost realizat pentru a furniza un aspect tineresc, elasticitate sporită, fermitate și plenitudinea polului superior al sânului. 
 • ProgressiveGel Ultima – un gel utilizat în interiorul implanturilor Ergonomix, care este conceput pentru a oferi o formă anatomică și o senzație mai moale. Gelul elastic și moale se adaptează la forma naturală a sânului.
 1. Indicatorul BluSeal

 2. Este un indicator unic și brevetat al învelișului, regăsit doar în implanturile Motiva, care garantează siguranță. Acesta minimizează riscul de difuzie a gelului de silicon în corp, reducând semnificativ posibilitatea de contractură capsulară.
 3. Tehnologia Q Inside Safety

 4. Este o tehnologie RFID inclusă în implanturile mamare, aprobată de FDA pentru utilizare umană. Cu o durată de viață nelimitată, cipul de 12 mm permite chirurgilor esteticieni și pacienților să identifice cu exactitate și siguranță informații despre implanturi, introducând numărul unic de serie electronică. 
 5. Două tipuri de învelișuri

 • Velvet Surface (pentru implant microtexturat) oferă o senzație mai fină și mai naturală. Implanturile cu acest gen de textură sunt asociate cu un risc mai mic de limfom anaplastic cu celule mari (BIA-ALCL), o formă rară de cancer mamar. 
 • Silk Surface (pentru implant nanotexturat) este o suprafață uniformă a învelișului implanturilor dezvoltată prin imprimarea cu nanotehnologia 3D. Aceste implanturi optimizează biocompatibilitatea și poate minimiza reactivitatea țesuturilor. De asemenea, diminuează riscul de a contacta infecții cu bacterii, de a face capsulă dublă sau serom. Permite inserarea implantului prin incizii mai mici. 

Care sunt avantajele implanturilor mamare Motiva?

beneficiile implanturilor mamare
Sursa: Freepik.com

Implanturile mamare Motiva oferă următoarele avantaje:

 • Se regăsesc și în România;
 • Permit verificarea precisă și sigură a implanturilor mamare prin Q Inside Safety Technology;
 • Sunt durabile;
 • pot fi inserate ușor datorită designului învelișului TrueMonobloc;
 • Sunt disponibile variante personalizate în ceea ce privește consistența, grosimea și rezistența;
 • Rata de satisfacție, legată de rezultatele operației de augmentare mamara cu implanturi Motiva, este destul de ridicată;
 • Rezultatele sunt naturale;
 • Sunt recomandate chiar și după operațiile de mastectomie;
 • Remodelează și adaugă plenitudine sânilor mici;
 • Restabilesc fermitatea și volumul după alătare;
 • Urmăresc forma corpului indiferent de poziția în care te afli, menținând aspectul și senzația naturale.

Sunt implanturile mamare Motiva sigure pentru augmentarea mamara?

sunt sigure implamnturile motiva?
Sursa: Freepik

Numeroase femei aleg implanturile Motiva pentru nivelul de siguranță pe care îl prezintă. Până în prezent, s-au efectuat mai multe studii asupra eficienței acestor implanturi. De exemplu, implanturile mamare texturate de la Motiva sunt asociate cu rate semnificativ mai mici de contractură capsulară și alte complicații similare. Totodată, implanturile netede au surprins un nivel excelent de siguranță și eficiență în ceea ce privește augmentarea mamară. Printre altele, tehnologia inovatoare a implanturilor Motiva Ergonomix a diminuat riscul de dezvoltare a limfomului anaplastic cu celule mari.

Dacă ai mai multe întrebări despre implanturile Motiva, de operațiile estetice mamare sau despre diferența dintre implanturi, atunci programează acum o consultație la cabinetul Dr. Panțuru.

Lasa un comentariu

Call Now Button