Liposuctie (lipoaspiratie)

Redescopera cum e sa ai un corp sculptat si svelt!

Procedura de liposuctie:

Procedura de liposuctie (Lipoaspiratia sau Liposculptura) este o operație prin care dl. Dr. Panturu va poate remodela orice porțiune a corpului prin indepartarea excesului de țesut adipos. In acelasi timp, procedura  de liposuctie va poate imbunatati semnificativ conturul corpului, refacand proportiile corporale in mod armonios si astfel oferindu-ti o noua imagine de sine. Procedura este considerata mai putin invaziva, cu un timp de recuperare mai rapid.

Este oare liposuctia procedura potrivita pentru mine?

Indiferent de zonele unde se localizeaza problema, persoanele pentru care se indica acest tip de operație au depozite adipoase asa zise “incapatanate”, adica rezistente la cele mai viguroase forme de exercitii fizice si dieta.

De obicei, depozitele apar in zona abdominala, a bratelor, coapselor, feselor, gambelor dar si in zona fetei si a gatului (gușa). La barbati o zona clasica pentru lipoaspiratie este zona pectorala pentru tratarea sanilor barbatilor (ginecomastie).Prin lipoaspiratie se pot transforma toate aceste zone.

Se recomanda ca greutatea in momentul liposuctiei sa fie stabila, si sa fie ulterior unei “cure de slabire”. Liposuctia este “permanenta” atat timp cat greutatea ramane stabila. E important ca starea de sănătate si asteptarile pacientului sa fie realiste precum si numarul de kilograme de care se doreste sa scape sa fie sub 10 kg.

De asemenea e important ca elasticitatea pielii sa fie adecvata, pentru rezultate pozitive pielea trebuie sa se retraga dupa operatie. Varsta nu este o problema daca pielea si-a pastrat elasticitatea, lucru pe care Dr. Panturu il va determina in urma consultatiei.

Nu se recomanda liposuctia pentru persoanele puternic supraponderale si care se afla intr-un proces activ de slabire, pentru persoanele cu pielea lipsita de elasticitate- nu se poate corecta prin lipoaspiratie- sau persoanele cu celulita. Recomandam alte proceduri pentru aceste probleme.

Liposuctia nu trebuie privita ca un tratament impotriva obezitatii. Exercitiu fizic si dieta sunt recomandate intr-o prima faza, ulterior liposuctia se poate folosi pentru depozitele care nu raspund exercitiului fizic si dietei.

Tipuri de lipoaspiratii:

Exista multe tipuri de liposuctii si cel potrivit pentru tine se va stabili pentru zonele tale problema in urma consultarii cu Dr. Panturu. Formele cele mai frecvente ale procedurii sunt:

  • Liposuctia tumescenta: Este cea mai frecventa procedura. Un amestec de apa sterila care ajuta la indepartarea ulterioara a grasimii, un anestezic(de obicei xilina) pentru calmarea durerii si epinefrina care ajuta la contractarea vaselor sanguine pentru a reduce sangerarea este injectata in zona tratata. Incizii minore sunt facute in piele, in zone putin vizibile si apoi un tub mic (canula) este folosit pentru a evacua grasimea si fluidele. Procedura minimizeaza astfel pierderea de sange si tumefierea.
  • Liposuctia Laser: Se introduce subcutanat o canula subtire care emite in varf un fascicul laser care topeste grasimea din zonele dorite. Apoi se elimina grasimea topita prin liposuctia clasica. Avantajele lipolizei laser sunt o sangerare mai mica intraoperator si efectul de contractie al pielii. Dr. Panturu utilizeaza cea mai moderna si putin invaziva procedura de lipoliza laser: Liposuctia laser GPS. 
  • VaserLipo: Liposcutia prin introducerea unei canule cu ultrasunete care disloca, distruge tesutul adipos si apoi grasimea emulsificata se aspira mai facil
  • PowerLipo: O canula care vibreaza este introdusa pentru a indeparta tesuturile adipoase cu mai multa usurinta, mai putina durere si accesibilitate in zonele mai sensibile: brate, genunchi, glezne etc.
  • SafeLipo: Numele vine de la Separare, Aspirare,Egalizarea Grasimii si este o varianta a PowerLipo. Detaliile procedurii le poti discuta cu Dr. Panturu in timpul consultatiei.
  • Alte tipuri de proceduri: SmartLipo, cu ultrasunete, radiofrecventa, waterjet pot asista operatia de lipoaspiratie propriuzisa.

La ce ma pot aștepta in timpul procedurii?

Procedura poate dura intre 1-3 ore in functie de cantitatea de grasime ce va fi îndepărtata și de numărul de zone tratate. In functie de tipul de lipoaspiratie efectuat, inciziile se pot lasa deschise pentru a facilita evacuarea lichidului. Este perfect normal sa existe scurgeri de fluid in primele 24 de ore.

Dl. Dr. Panturu va monitoriza procesul Dvs. de recuperare la intervale regulate de timp, de comun acord pentru a se asigura ca aveti cele mai bune rezultate posibile.

In ce consta procesul de recuperare?

Dupa ce liposuctia este completa, zona tratata se va tumefia si vor apărea echimoze (vânătăi). Veti simti discomfort local si veti lua analgezicele prescrise de Dr. Panturu. De asemenea, va trebui sa purtati imbracaminte de compresie sau bandaje elastice pentru cateva saptamani pentru a reduce tumefierea si a comprima pielea pe noul contur. Daca va fi necesar, in cazuri rare, se poate sa fie plasate drenaje temporare sub piele pentru a ajuta indepartarea excesului de fluid. Cu toate ca rezultatele se vor putea observa imediat, tumefierea va impiedica aprecierea exacta in primele saptamani ale rezultatelor finale vizibile in cateva luni.

In functie de tipul liposuctiunii, va veti putea relua munca in 2-3 zile sau pentru proceduri mai complicate recomandam un repaus de 5 zile. Tumefierea se va diminua dupa 7-10 zile. Se vor putea relua exercitiile fizice usoare dupa 2-3 saptamani si activitatea fizica normala dupa la 4-6 săptămâni.

Care este pretul procedurii de liposcutie?

Pretul operatiei de liposuctie / lipoaspiratie variaza in functie de tipul de interventie (tumescenta, laser lipoliza, vaser lipo, etc.) si in functie de numarul de zone tratate.

Pretul liposuctiei variaza si in functie de tipul de anestezie (locala sau generala).
Pretul pentru lipoaspiratia in anestezie locala este mai mic. De asemenea, daca doriti ca operatia de liposuctie sa aiba loc sub anestezie generala, pentru a scapa de grasimea din mai multe zone, veti beneficia de preturi mai mici decat pretul pentru fiecare zona luata individual.
Pentru oferta de pret actuala a operatiei de liposuctie va rugam vizitati pagina: Pret Liposcutie / Lipoaspiratie.

Articole de interes: