Marirea sanilor cu implant de silicon

Frumusetea autentica izvoraste din increderea pe care o ai in tine !

Marirea sanilor cu implant de silicon

In ce consta procedura de marirea sanilor cu implant de silicon?

Operația de marirea sanilor cu implant de silicon (marire sani, sau silicoane cum se numește în termeni populari) este una din cele mai solicitate proceduri in chirurgia plastică. Si in România, marirea sanilor cu implant silicon este operația cu cea mai mare adresabilitate pentru chirurgul estetican.

Operația de marirea sanilor cu implant de silicon se adreseaza pacientelor care considera ca sânii lor sunt prea mici, sau corectează micșorarea sânilor survenită dupa alăptare sau dupa scăderea in greutate. De asemenea, putem corecta cu ajutorul impantelor mamare cu silicon și asimetria sânilor.
Marirea sanilor cu implant de silicon este operația care se adresează oricarei femei care dorește sa se simtă mai frumoasă, mai atrăgătoare, operația care le crește încrederea in sine, astfel reușim să le creștem calitatea vieții pacientelor noastre, creând pe lângă un aspect fizic mult îmbunătățit, un balsam pentru psihic.

“Acesta este conceptul meu, “Body and Mind”. Nu lucrez la cantitate, nici cu mase plastice ci cu ființe vii, eu incerc sa creez premisele unei vieți mai bune, mai echilibrate pe toate planurile pentru pacientele mele.” Dr. Panțuru Andrei Radu, Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă.

Cele mai frecvente intrebari referitoare la marirea sanilor cu implant de silicon

Fiind vorba despre corpul omenesc, cel mai prețios dar pe care ni l-a dat Dumnezeu, consider că rabatul de la calitate este inacceptabil.

De aceea voi folosi mereu cele mai bune produse de pe piață și îmi voi dedica timp studiului inovațiilor in materie de chirurgie estetica si participa la cele mai importante întâlniri mondiale de chirurgie estetică indiferent de distanță sau costurile pe care acestea le implică. Îmi place sa utilizez cele mai bune produse, dar nu suport incorectitudinea, si nu imi place sa arunc cu banii pe produse cu prețuri umflate.

De aceea le voi oferi pacientelor mele întotdeauna, cea mai buna calitate la prețul corect.

Prețul operatiei de marirea sanilor cu implant de silicon variaza in funcție de producătorul implanturilor mamare de silicon. Unele silicoane au prețuri mai mici, altele mai mari, Dr. Panțuru vă va recomanda doar producatori recunoscuți pe plan internațional, cu implanturi mamare de calitate. Costul operației de marire sani cu implant de silicon variază și in funcție de clinica aleasă pentru intervenție. Pentru a afla oferta actuala de preț a operației de marirea sanilor cu implant de silicon, vă rugăm să accesați pagina: Preț Operație Mărire Sâni cu Silicon.

Pentru marirea sanilor cu implant silicon, folosesc mai ales implanturi mamare de silicon anatomice sau rotunde in funcție de preferința fiecarei paciente sau de indicațiile locale (aspectul sânilor, volumul sânilor, si modul in care e distribuit acest volum, in polul superior sau inferior, gradul de ptoza mamara, etc.) sau, mai rar, implanturi mamare umplute cu ser fiziologic intraoperator (saline).

Proteze mamare siliconice rotunde:

Conferă un decolteu mai generos, sânii sunt mai apropiați chiar si fără sutien datorită formei rotunde a impantelor din partea medială a sânilor. In plus, nu există riscul rotației implanturilor ca in cazul protezelor mamare anatomice.

 

TipuriImplant

Proteze mamare siliconice anatomice:

Conferă un aspect mai natural sânului, avand forma de picatura cu un volum mai mare in partea inferioara si mai redus in cea superioara a protezei, astfel imita aspectul natural al sânului, care concentrează masa, sub influența gravitației, in partea inferioara a acestuia. In cazul operației de marirea sanilor cu proteze anatomice se adaugă riscurilor operatorii si riscul de torsiune, rotație a implanturilor mamare. Mai pe românește: implanturile de silicon se pot întoarce cu baza in sus. Acest risc este mic dar totuși exista si trebuie menționat.

tipuriimplant1

Implanturile mamare cu ser fiziologic (implanturi saline):

Au fost utilizate pentru marirea sanilor la scara larga in SUA si Canada pana in anul 2003, cand s-a reprimit aprobarea de la FDA-ul american pentru utilizarea implanturilor siliconice. Avantajele acestor tipuri de implanturi mamare sunt: incizia este mai mica, in cazul rupturii implanturilor, serul fiziologic se resoarbe fără riscuri in organism si prețul implanturilor mamare este mic. Dezavantajele sunt: riscul de contractura capsulara mai ridicat (reacția normala a organismului de raspuns la acțiunea unui corp strain este exacerbată in cazul acestor implanturi mamare); riscul de falduri si cute vizibile pe sâni; la palpare senzația de pungă umplută cu apa. Din aceste motive folosim aceste tipuri de proteze mamare in situații excepționale doar la cererea expresa a pacientelor.

Avantajul protezelor mamare siliconice sunt: consistența normala la palpare, asemanatoare unui sân natural,  o rata mai mica a contracturii capsulare (reacția normala a organismului de raspuns la prezenta unui corp străin) datorită biocompatibilitații siliconului, acesta este folosit pe scară larga pentru implanturi medicale.

Studiile clinice conduse de catre centre de cercetare reprezentative in medicina (Mayo Clinic din SUA si universitatea Calgary din Canada) pe un număr de peste 2 milioane de femei operate cu implanturi mamare cu proteze de silicon din intreaga lume, au demonstrat ca nu există nici o corelație intre cancerul mamar, bolile autoimune si protezele mamare de silicon.

Nu s-a observat o creștere a riscului de cancer mamar sau de boli autoimune la pacientele care au fost operate pentru augmentare mamara cu implanturi de silicon.

Injectii_grasime

Sunt paciente care isi doresc sani mai mari dar nu doresc implanturi mamare sau nu doresc sa treacă printr-o operație în anestezie generala.

Sânii se pot mări cu ajutorul protezelor mamare de silicon sau prin injectare de grăsime proprie, asa numita operatie de microlipofilling sani unde grasimea recoltata de la nivelul abdomenului, flancurilor, coapselor, etc. se va injecta pentru a mari volumul sanilor.

Aceasta este o operație mica sau dupa unii, nici nu este o operație in adevăratul sens al cuvântului deoarece se recolteaza grăsimea prin mici puncționări prin care se extrage aceasta cu ajutorul unui aparat special si se injecteaza la nivelul dorit (sânilor in cazul acesta).

Avantajul acestei metode este ca scăpam și de grăsimea din zona nedorită.

De asemenea, se pot injecta si alte substanțe pentru marirea sanilor cum ar fi acidul hialuronic dar acestea se resorb destul de repede in organism.

marime_implanturiVolumul protezelor mamare variază in funcție de măsurătorile pe care le efectuez pentru fiecare pacient in parte.

In functie de diametrul toracic, baza sânului, distanța de la furculița sternala pana la areola, pliul cutanat, putem oferi un volum minim si unul maxim in cm3 al protezei, care se potrivește pacientei respective.

Tinem cont si de dorinta pacientelor in limita posibilitătilor.

Chirugul estetician are o vorba: “Implanturi mici risc mic, implanturi mari risc mare”. Implanturile mamare sunt disponibile la marimi de la 125 cc pana la 1200 cc. Pretul implanturilor mamare nu diferă in functie de dimensiunea acestora.

Tipuri de poziționare a implanturilor mamare

Pentru operatia de marirea sanilor cu implant de silicon, implanturile mamare se pot poziționa suglandular (in spatele sânului) sau subpectoral (in spatele mușchiului pectoral). Fiecare poziționare are indicațiile si avantajele ei. Poziționarea o stabilește chirurgul estetician dupa un consult in funcție de particularitațiile fiecărei paciente.

deasupra_muschi_pectoral

Avantajele plasarii subglandulare a implanturilor mamare
 • Operația este mai facilă, nefiind necesara ridicarea mușchiului pectoral, iar in caz de reintervenție, accesul la buzunarul retroglandular se face mai usor. Se obține un decolteu mai generos;
 • Durerea si discomfortul postoperator sunt mai mai mici întrucât mușchii sunt lăsați intacți, nefiind secționata decât pielea si țesutul subcutanat;
 • Recuperarea este mai rapidă;
 • Este indicată plasarea subglandulara la sportive in cazul carora prin contracția puternica a mușchiului pectoral se poate sesiza deformarea implanturilor mamare;
Dezavantajele plasarii subglandulare a implanturilor mamare:
 • In special la pacientele filiforme la care țesutul adipos subcutanat este mai slab reprezentat se pot vedea si simți marginile implanturilor plasate subglandular; in cazul implanturilor subpectorale marginile se atenuează progresiv;
 • Examenul mamografic este mai dificil si ar putea împiedica vizualizarea unui eventual cancer mamar;
 • Rata de contractura capsulara este mai mare decat in cazul implanturilor mamare poziționate retro-pectoral;

sub_muschiul_pectoral

Avantajele plasarii submusculare a implanturilor mamare
 • Marginile implanturilor se atenuează progresiv, astfel sunt mai puțin vizibile si palpabile, conferind sânului un aspect mai natural;
 • Nu interferă cu examenul mamografic;
 • Plasarea submusculara este indicată mai ales la pacientele cu sâni mai mici pre-operator;
 • Riscul de contractură capsulară este mai scăzut;
 Dezvantajele plasarii submusculare a implanturilor mamare
 • Durata mai mare a intervenției chirurgicale;
 • Durere mai mare post-operator;
 • Recuperare mai lungă;
 • Este mai dificil de creat decolteul prin apropierea sânilor in cazul plasării submusculare a implanturilor;
 • Nu este indicată la femeile care practică sport de performanța din cauza posibilității de deformare a implanturilor in timpul contracției mușchiului pectoral;

Plasament incizie marirea sanilor cu implant de silicon

In arsenalul chirurgului estetician in vederea operatiei de marirea sanilor cu implant de silicon, se afla mai multe posibilități de plasare a inciziei. Aceasta este stabilita in funcție de particularitatea sânilor si de dorințele pacientelor.

Incizia inframamara, in santul submamar, este cea mai frecvent utilizata.

 Avantaje:
 • Nu se secționează glanda mamară si nici canalele galactofore, astfel nu interferă cu capacitatea de alăptare a sânului. Pacientele pot alăpta la sân după aceasta incizie;
 • Cicatricea este vizibilă numai in poziție orizontală, atunci cand pacienta stă in picioare cicatricea nu se vede;
 • Permite chirurgului efectuarea unei potențiale reintervenții in caz de complicații prin aceeași incizie, astfel încât nu este nevoie de o altă cicatrice; orice alt abord (periareolar sau transaxilar) nu permite acest lucru astfel in cazul acestora, o reintervenție necesită o noua cicatrice in santul inframamar.

Incizia se realizează in jumătatea inferioara a areolei la joncțiunea pielii normale cu cea pigmentata areolara, mai închisa la culoare.

 Avantaje:
 • Cicatricea rezultată este extrem de putin vizibilă si de obicei se vindeca frumos;
 • Incizia este utila atunci cand este nevoie si de o mastopexie periareolara (ridicare) întrucât se utilizează aceeași incizie atât pentru plasarea implanturilor, cât și pentru liftingul sânului;
 Dezavantaje:
 • Există posibilitatea lățirii cicatricei postoperator, în special în cazul plasării unor implanturi mari, deci o cicatrice mai vizibilă;
 • Există un risc de infecție mai mare din cauza contactului direct al implanturilor cu glanda mamara (canalele galactofore conțin bacterii);
 • Exista posibilitatea pierderii parțiale a sensibilității areolare;
 • Abordul poate fi utilizat doar in cazul in care areola este suficient de mare pentru introducerea implanturilor mamare;

Incizia este efectuata in axila, de unde se diseca un tunel spre zona sanului.

 Avantaje:
 • Nu există ciactrice la nivelul sânului iar cicatricea axilara, chiar daca nu se vindecă frumos, este de obicei bine camuflată;
 Dezavantaje:
 • In cazul unei reintervenții oricând in viața, cicatricea axilara nu poate fi folosită, astfel încât trebuie făcuta o noua incizie in santul inframamar. Conform statisticilor aproximativ 20% dintre pacientele cu implanturi mamare de silicon necesită o alta operație pe parcursul vieții;
 • Poate fi folosită doar pentru introducerea de implanturi mamare mici;
 • Tehnica este mai dificila, existând riscuri mai mari de asimetrii postoperatorii comparativ cu celelalte abordări;

Articole de interes: