Majoritatea femeilor care îşi doresc un bust mai generos se lovesc iniţial de întrebarea “Ce dimensiune și formă de implant mi se potriveşte?”. Răspunsul depinde de o serie de factori, cum ar fi dimensiunile actuale ale bustului, mărimea toracelui, înălţimea și greutatea pacientei, precum şi stilul de viaţă. Astfel, nu trebuie pierdut din vedere faptul că pentru a avea un rezultat bun, sânii trebuie sa fie proporționali cu restul trăsăturilor corporale ale persoanei în cauză.

În general, implanturile mamare sunt de mai multe mărimi, de mai multe forme și de mai multe texturi. Mărimile variază de la aproximativ 100 ml (extrem de mici) și pot merge până la peste 500-600 ml (mărime de la care acestea devin exagerat de mari).

Datele arată că, cele mai populare mărimi de implant mamar se situează undeva între 350 ml și 400 ml. Pentru majoritatea pacientelor, aceste mărimi sunt echivalentul unei cupe C, mai mare sau mai mică. Dacă ar fi să facem un top 5 al celor mai căutate dimensiuni de implanturi, acestea s-ar situa undeva între 350 ml-500 ml. Implanturile care depășesc aceste dimensiuni sunt solicitate mai rar. 

De asemenea, implantul mamar are două forme de bază, rotund sau anatomic. Ambele au dimensiuni și profiluri variate. Forma ideală a implantului mamar trebuie aleasă ținând cont de obiectivele estetice ale fiecărei paciente, localizarea inciziei și plasarea implantului.

Principalele criterii atunci când alegi dimensiunea implantului mamar

Forma corpului

Structura și forma corpului, inclusiv mărimea sânilor naturali, dar și dimensiunea peretelui toracic vor fi luate în considerare de chirurgul specialist, în alegerea mărimii ideale a implantului. Un detaliu important este faptul că sânii mari, indiferent dacă sunt naturali sau implanturi, sunt grei, iar acest lucru poate avea impact asupra întregului organism. Alegerea unei dimensiuni prea mari pentru implantul mamar, poate duce la oboseală sau dureri de spate și umeri. Nu de puține ori este nevoie de o nouă intervenție pentru reducerea sânilor. 

Vârsta

Deoarece corpul unei femei suferă transformări pe durata vieții, inclusiv datorită sarcinilor, poate fi înțelept ca decizia de augmentare mamară să aștepte până după momentul în care apar copiii. Este evitată astfel o intervenție chirurgicală suplimentară pentru recăpătarea aspectului dorit. Dimensiunea implantului trebuie corelată cu transformările corpului pe termen lung, fiind cunoscut faptul că odată cu înaintarea în vârstă, sânii se lasă în mod natural. Implanturile grele pot arăta inestetic, deoarece ligamentele care susțin sânii își pierd în timp elasticitatea. 

Stilul de viață

Pentru femeile active, sportive sau cu joburi solicitante din punct de vedere fizic, implanturile mamare vor trebui să aibă dimensiuni medii. Implanturile prea mari sunt obositoare și potențial dureroase, din acest motiv poate fi dificil de purtat această greutate suplimentară în timpul lucrului, alergării sau practicării altor activități fizice. 

Personalitatea

Ești genul de persoană liniștită și rezervată sau căreia îi place să atragă atenția? Un implant mamar de dimensiuni mai mari va fi remarcat și poate atrage priviri și atenție pe care trebuie să știi cum să le gestionezi. Uneori este suficientă o creștere ușoară a dimensiunii sânilor, necesară pentru a echilibra conturul corpului, păstrând în același timp un aspect natural. 

Există mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când selectezi dimensiunea implantului, inclusiv tipul de îmbrăcăminte pe care îl porți în mod normal. Este bine să analizezi dacă aceste haine vor fi compatibile cu un implant de dimensiuni mai mari. Augmentarea va afecta cu siguranță modul în care se potrivesc cămășile, sutienele, bluzele, rochiile și chiar sacourile.

Un detaliu important de cunoscut este faptul că dimensiunea implanturilor nu trebuie aleasă după măsura sutienului. Implanturile se măsoară în centimetri cubi și sunt disponibile într-o gamă întreagă de dimensiuni, de la aproximativ 80cc până la 800cc. Evident, cu cât mai mare este numărul cu atât mai mare este dimensiunea implantului mamar. Lățimea bazei variază, de asemenea, de la 7,4 cm la 17,2 cm. 

Implanturi rotunde sau anatomice?

Implanturile din silicon cu forma rotundă sunt cele mai populare, aproximativ 9 din 10 femei din România manifestându-și preferința pentru ele. Motivul acestei popularității este dat de faptul ca silicoanele rotunde au fost primele inventate ți folosite în aparatele de mărire a sânilor. Astfel, majoritatea chirurgilor au devenit din ce în ce mai familiarizati cu modelul rotund, l-au recomandat și încă îl mai recomandă.

Comparativ cu silicoanelele anatomice, implanturile rotunde au un efect pronunțat, deoarece acestea augmentează sânii atât în partea de sus, cât și în cea de jos. Vizual, acestea “bombează sânii” într-un mod asemănător sutienului “push-up”. Din acest motiv, tipul de implant rotund este preferat de femeile ce vor sa iasă cât mai mult in evidență. 

Spre deosebire de silicoanele rotunde, cele anatomice oferă întotdeauna un aspect natural sânilor, aceștia fiind umpluți mai mult în partea de jos, decât în cea de sus. Din acest motiv, aceste implanturi mai sunt denumite și silicoane în formă de picătură, lacrimă sau pară și sunt preferatele femeilor care vor să aibă un decolteu atrăgător și în aceelași timp discret, subtil.

Deși poate ai deja o preferință pentru unul din cele două tipuri de implanturi este bine să nu te grăbești și să iei o decizie. Îți dăm acest sfat pentru că știm că nu poți să afli doar citind de pe internet ce formă de implant ți se potrivește mai bine. Decizia finală și corectă nu o poți lua decât în urma unui consult de specialitate. Aceasta lucru se întâmplă pentru că ambele tipuri de silicoane în combinație cu conformația ta și tehnica de implantare aleasă pot da rezultate diferite. 

Ai întrebări despre implanturile mamare?

Vrei să afli informații avizate despre operațiile de implant mamar sau îti dorești să descoperi dacă ești o candidată potrivită pentru acest tip de intervenție?

Dr. Radu Panțuru te așteaptă la consultație pentru a discuta aceste aspecte și pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivită pentru tine.

Lasa un comentariu

Call Now Button