Procedura de marire buze oferă în prezent numeroase beneficii estetice, reușind să îmbunătățească considerabil forma și dimensiunea buzelor. Atunci când există nemulțumiri cu privire la aspectul buzelor, acest lucru afectează calitatea vieții si creează nesiguranțe greu de depășit.

Cu trecerea timpului, buzele își pierd din suplețe și fermitate, deteriorându-se conturul lor natural. Astfel, din ce în ce mai multe persoane apelează la tratamente injectabile pentru o redefinire a conturului buzelor și o structură mult mai îmbunătățită a acestora.

Buzele subțiri, nedefinite sau chiar nesimetrice pot fi ușor soluționate astăzi datorită tratamentelor bazate pe substanțe sigure, ce acționează rapid și eficient. Augmentarea buzelor poate modifica complet fizionomia feței, construind o nouă estetică a acestora, mult mai bine evidențiat și oferind un aspect mai definit și hidratat.

De ce este importantă consultația inițială?

Primul demers ce trebuie efectuat înainte de orice intervenție constă într-o consultație inițială cu medicul estetician. Procedura de marire buze este ușor de efectuat datorită tehnicii minim invazive, însă este important de cunoscut așteptările pacientei cu privire la rezultate. 

Istoricul medical este un aspect important, ce trebuie avut în vedere la o primă consultație. În eventualitatea în care pacienta a beneficiat de o intervenție la nivelul buzelor, medicul estetician va stabili exact procedura necesară astfel încât să se mențină aspectul natural al buzelor.

De aceea, la o primă discuție cu doctorul estetician se vor avea în vedere și alternativele de marire buze (tipul de substanță, maniera de injectare), fiind ales tratamentul care se pliază cel mai bine așteptărilor pacientei. Având la dispoziție mai multe substanțe pentru mărirea buzelor, este esențial ca în discuția inițială să fie abordate avantajele și dezavantajele fiecăreia, astfel încât tratamentul ales să răspundă necesităților și dorințelor pacientei.

Majoritatea doamnelor apelează la augmentarea buzelor pentru a estompa imperfecțiunile și ridurile din jurul gurii. Se pot observa semne ale îmbătrânirii premature și la nivelul buzelor, fapt pentru care aceste proceduri minim invazive au un rol definitoriu în diminuarea lor.

La ce proceduri de marire buze poți apela astăzi?

proceduri marire buze
Sursa: Unsplash.com

În prezent, avem acces la numeroase proceduri de marire buze, printre care:

 • augmentarea cu acid hialuronic;
 • injectarea de grăsime proprie cunoscută sub denumirea de Lipofilling.

Fiecare din aceste metode îmbunătățește considerabil aspectul buzelor, însă alegerea metodei depinde de particularitățile estetice ale pacientei. Pentru a se obține o corectare a formei și un volum ideal al buzelor, medicul estetician va propune metoda care contribuie cu cele mai multe beneficii.

Lipofilling 

Mărirea buzelor cu grăsime proprie este utilizată în cazul intervențiilor ce privesc reîntinerirea feței și refacerea volumetrică de la nivelul acesteia. 

Procedura implică recoltarea țesutului adipos dintr-o zonă a corpului printr-o tehnică de lipoaspiratie, sub efectul unei anestezii locale. Celulele adipoase prelevate trec printr-un proces de centrifugare, ulterior fiind reinjectate la nivelul buzelor, mai precis în colțurile gurii.

Întreaga procedură durează aproximativ 60 de minute, însă poate varia în funcție de complexitatea cazului. După realizarea intervenției, există riscul de apariție a unor echimoze și umflături la nivelul buzelor, însă acestea vor dispărea după câteva zile.

Rezultatele constau în buze mult mai conturate și mai pline, restabilind echilibrul facial. 

Augmentarea buzelor cu acid hialuronic

marire buze cu acid hialuronic
Sursa: Freepik.com

Injectarea cu acid hialuronic se dovedește a fi cea mai eficientă soluție în ceea ce privește dobândirea unui volum natural și un contur mult mai frumos al buzelor. Numeroși specialiști în domeniul esteticii recomandă augmentarea buzelor cu acid hialuronic. Deși e o metodă temporară, aceasta nu implică complicații sau efecte adverse. 

Dintre variantele celelalte de mărire a buzelor (cu grăsime proprie sau silicon), fillerele cu acid hialuronic reprezintă opțiunea cea mai potrivită, întrucât se aliniază cel mai bine cerințelor privind estetica naturală a feței.

La momentul actual, acidul hialuronic este cea mai folosită substanță pentru intervenția de marire buze, datorită proprietăților sale. Mai precis, este o substanță care:

 • Nu produce reacții alergice, fiind acceptată de organism;
 • Permite o monitorizare exactă a volumului injectat;
 • Nu implică urme vizibile sau vânătăi după intervenție.

Fillerele cu acid hialuronic acționează astfel:

 • Conturează o nouă formă a buzelor;
 • Oferă un volum natural buzelor;
 • Conferă un nivel ridicat de hidratare și fermitate buzelor;
 • Șterge liniile fine și diminuează semnificativ ridurile din jurul gurii.

Înainte de începerea procedurii, se aplică o cremă anestezică pentru a diminua potențialul disconfort din timpul intervenției. 

Procedura presupune o injectare a acidului hialuronic prin intermediul unor ace foarte fine în buza superioară și/ sau inferioară. Dacă pacienta dorește o conturare mult mai definită a buzelor, injectarea se va efectua în marginile buzelor.

Fiind o procedură minim invazivă, aceasta nu vizează un timp mare de recuperare, pacienta reluându-și activitățile destul de repede. Imediat după intervenție este posibil să apară mici echimoze sau vânătăi, dar sunt de scurtă durată (maxim 72 de ore). Insă, pot fi minimizate aceste efecte prin aplicarea unui pansament cu gheață. La scurtă vreme, se pot vedea rezultatele finale, mai precis buze mult mai pline, hidratate și netede.

Care sunt cele mai recomandate fillere cu acid hialuronic pentru MARIRE buze?

Procedura trebuie realizată cu fillere de cea mai bună calitate, pentru a avea garanția unor rezultate excelente. Există numeroși producători de acid hialuronic, însă în privința augmentării buzelor printre cele mai utilizate fillere menționăm:

 • Juvedern – este considerat de către specialiști unul dintre cele mai sigure și eficiente fillere pentru buze pe bază de acid hialuronic. Este un gel neted, care mărește volumul buzelor și le hidratează în profunzime, aspectul lor final fiind unul natural;
 • Restylane – are proprietăți similare cu fillerele Juvedern oferind un contur al buzelor mult mai bine evidențiat, cu un aspect mai ferm și natural;
 • Teosyal Kiss – este creat special pentru a crește volumul și hidrata buzele. Comparativ cu fillerele Juvedern și Restylane, gelul are un nivel ridicat de vâscozitate, însă nu influențează negativ estetica finală a buzelor.

În mod cert, injectarea trebuie realizată treptat, în maniera în care să permită o simetrie corectă a buzelor, un contur bine definit și un volum cât mai natural al buzelor. Este importantă menținerea naturaleții buzelor, iar acidul hialuronic este soluția ce se pliază cel mai bine acestui obiectiv.

Concluzii

Poți obține un aspect întinerit, natural și mult mai definit al buzelor apelând la injectarea cu acid hialuronic. Această procedură non-chirurgicală de marire a buzelor restabilește volumul și redefinește mult mai bine linia acestora, conturând echilibrul feței.

Dacă ești interesat(ă) de o augmentare buze cu acid hialuronic sau de alte operatii estetice, programează o consultație la cabinetul Dr. Panturu pentru a afla mai multe informații.

Lasa un comentariu

Call Now Button