Marirea dimensiunii și/sau modificarea formei sanilor poate fi realizată printr-o gamă largă de proceduri. Cu toate că cea mai frecventă tehnică pentru îmbunătățirea aspectului sânilor constă în marirea cu ajutorul implanturilor mamare, ea nu este recomandată tuturor. Astfel, o alternativă la această opțiune se referă la marirea sanilor cu transfer de grăsime proprie abdominală.

Oferind rezultate frumoase și extrem de naturale, marirea sanilor cu transfer de grăsime abdominală este o soluție pentru femeile care-și doresc o creștere mică a dimensiunii sânilor și care dispun totodată de zone cu exces de grăsime pentru care se are în vedere tratamentul liposucției.

La ce se referă mArirea sAnilor cu transfer de grăsime proprie abdominală?

ce implica marirea sanilor cu grasime proprie abdominala
Sursa: Unsplash.com

Această procedură presupune utilizarea liposucției pentru a colecta celule de grăsime dintr-o regiune donatoare a corpului, în acest caz zona abdominală. Grăsimea recoltată este inclusă într-un proces de purificare și abia apoi este injectată în sâni pentru a obține aspectul dorit. 

Care sunt avantajele acestui gen de mArire a sAnilor?

beneficiile agumentarii mamare cu grasime proprie
Sursa: Unsplash.com

Marirea sanilor cu transfer de grăsime proprie abdominală prezintă următoarele beneficii:

 • Reprezintă o metodă naturală, care nu presupune introducerea unor elemente străine în corp – această intervenție este recomandată pacientelor care nu își doresc să aibă substanțe străine în organism, cum sunt implanturile mamare. Fiind naturală în întregime, grăsimea recoltată de pe abdomen va determina un aspect natural și o senzație firească. De asemenea, se elimină riscul unei reacții alergice deoarece grăsimea este recoltată doar de la pacienta respectivă.
 • Implică remodelarea mai multor zone anatomice – operația constă în pierderea grăsimii de pe abdomen pentru a obține o burtă plată, respectiv în îmbunătățirea aspectului,  dimensiunilor și senzației sânilor.
 • Nu provoacă cicatrici, fiind o procedură minim invazivă – transferul de grăsime proprie abdominală se realizează doar prin incizii foarte mici, care nu lasă cicatrici. Astfel, aspectul sânilor este natural. Totodată, operația impune o perioadă mai scurtă de recuperare.
 • Este lipsită de complicațiile asociate implanturilor – implanturile prezintă riscul de rupere, deplasare sau cădere, motiv pentru care este necesar să apelezi la proceduri de corecție. Riscul de complicații în cazul măririi cu transfer de grăsime proprie este mai mic.
 • Nu necesită măsuri de întreținere ca în cazul implanturilor – implanturile mamare solicită schimbarea lor după o perioadă de 10 până la 20 de ani, în timp ce rezultatele naturale ale transferului după autogrefa de grăsime se mențin mai mult timp.

Care sunt dezavantajele mAririi sanilor cu transfer de grăsime proprie abdominală?

neajunsurile agumentarii mamare cu grasime proprie abdominala
Sursa: Unsplash.com

Trebuie reamintit faptul că această operație este recomandată doar în cazul în care pacienta își dorește o îmbunătățire minoră a dimensiunii, respectiv a formei sânilor. Dacă se dorește o schimbare de proporții semnificative, atunci chirurgul estetician îți va recomanda o altă procedură.

Există situații în care grăsimea transferată să fie absorbită de organism, iar rezultatul să fie în mod evident diminuat. Cu toate acestea, un chirurg experimentat va face tot posibilul pentru a se asigura că celulele adipoase vor rezista transferului. 

Spre deosebire de implanturile mamare, grăsimea nu are capacitatea de a ridica sânii. De aceea, îmbătrânirea, pierderea în greutate, sarcina sau genetica sunt factori care pot conduce la sâni lăsați (chiar și dacă au fost supuși augmentării mamare cu transfer de grăsime proprie abdominală).

Este o intervenție chirurgicală costisitoare, mai ales din perspectiva faptului că implică 2 tipuri de proceduri – liposucția și augmentarea sânilor. 

Cine poate apela la marirea sanilor cu transfer de grăsime?

cand este recomandata marirea sanilor cu grasime proprie de pe abdomen
Sursa: Unsplash.com

Tehnica poate fi aplicată în cazul pacientelor care:

 • Prezintă o stare generală de sănătate bună;
 • Au așteptări realiste în ceea ce privește rezultatul obținut;
 • Au ca obiectiv creșterea modestă a dimensiunii sânilor;
 • Dispun de suficient exces de grăsime pentru a efectua procedura.

Ce trebuie să faci înainte de procedura de marire a sanilor cu grăsime proprie?

recomandari inainte de marirea sanilor cu transfer de grasime proprie
Sursa: Unsplash.com

Intervenția se realizează doar în condițiile în care ai o greutate sănătoasă și stabilă. Astfel, nu este recomandat ca pacientul să se îngrașe intenționat înainte de operație.

Înainte de efectuarea operației de mărire a sânilor, medicul specialist îți poate pune la dispoziție o serie de măsuri, pe care ar trebui să le urmărești astfel încât rezultatele să nu fie afectate. Printre aceste recomandări, se regăsesc următoarele:

 • Întreruperea medicamentelor care ar putea influența coagularea sau anestezia;
 • Efectuarea unui test de sânge sau a unui alt examen medical.

Cum se realizează marirea sanilor cu transfer de grăsime proprie abdominală?

ce implica metoda de transfer grasime proprie abdominala in marirea sanilor
Sursa: Pixabay.com

Înainte de efectuarea intervenției chirurgicale, este necesară programarea unei consultații pentru evaluarea conturului anatomic și pentru analizarea nevoilor și dorințelor pacientei. 

Beneficiile autogrefei de grăsime pentru mărirea sânilor sunt așadar duble. În cadrul măririi sânilor cu transfer de grăsime au loc 2 tehnici: conturarea abdomenului și îmbunătățirea aspectului sânilor.

Recoltarea excesului de grăsime se realizează prin tehnici de liposucție care au în vedere aspirarea celulelor adipoase. Grăsimea este apoi procesată într-un sistem de centrifugare, după care sunt utilizate canule rigide pentru a introduce grăsimea prin incizii mici. 

În vederea obținerii unui aspect plăcut al sânului, transferul de grăsime proprie solicită o tehnică delicată de a insera celulele de grăsime în anumite zone ale sânului (de la peretele toracic la proiecția sânului) astfel încât să se obțină cele mai bune și mai naturale rezultate. În cele mai multe situații, o cantitate semnificativă de grăsime este introdusă în mușchiul pectoral major, respectiv în regiunea retro-pectorală și pre-pectoral.

Se poate obține o formă naturală prin plasarea subcutanată a grăsimii proprii în planurile mamare superficiale. 

De reținut că precizia și experiența chirurgului estetician joacă un rol deosebit în obținerea rezultatului perfect. De asemenea, intervenția are în vedere maximizarea rezistenței țesutului gras, prin diminuarea traumei în timpul recoltării și purificării, precum și prin inserarea celulelor adipoase în alicote mici.

Ce riscuri prezintă marirea sanilor cu transfer de grăsime proprie abdominală?

complicatii augmentare mamara cu grasime proprie abdominala
Sursa: Unsplash.com

Ca orice altă operație, există o serie de complicații, mai ales dacă intervenția nu este efectuată corespunzător. În acest sens, procedura poate determina:

 • Necroza grăsimilor;
 • Calcificarea;
 • Formarea unor mase de grăsimi încapsulate (leziuni chistice);
 • Limfadenopatie (umflarea mai multor ganglioni limfatici);
 • Deteriorarea conturului sânilor;
 • Hipersensibilitate la nivelul sânilor;
 • Prurit la nivelul mameloanelor.

Ce trebuie să faci după efectuarea unei astfel de intervenții?

sfaturi dupa marirea sanilor cu grasime proprie
Sursa: Unsplash.com

După realizarea operației, pacienta trebuie să urmeze o serie de sfaturi pentru ca rezultatele să se mențină pe o perioadă îndelungată de timp. Așadar, ea:

 • Va aborda un stil de alimentație sănătos;
 • Va efectua periodic o serie de exerciții fizice;
 • Se va asigura că greutatea va rămâne stabilă.

Concluzii

Autogrefa de grăsime din zona abdominală este destul de frecvent utilizată în cadrul intervențiilor de mărire a sânilor, dar și pentru chirurgia reconstructivă a sânilor. Dacă și tu îți dorești o astfel de operație estetică pentru augmentarea sânilor, atunci programează acum o consultație la cabinetul Dr. Panțuru.

Lasa un comentariu

Call Now Button