Operațiile estetice de mărire a sânilor stârnesc numeroase nelămuriri în rândul pacientelor. Tipul de procedură (lifting, augmentare, înlocuire), conținutul implanturilor (ser fiziologic sau silicon), stilul lor (rotund sau tip lacrimă) sau brandul (implant mentor) sunt aspectele frecvente pe care femeile le iau în considerare atunci când decid să apeleze la implanturi mamare.

Piața operațiilor mamare a evoluat foarte mult, astfel că au apărut numeroase proceduri inovatoare, iar brandurile de implanturi mamare s-au diversificat. Unul dintre cele mai eficiente implanturi este implantul MENTOR. Descoperă, în rândurile următoare, ce presupune acest implant și care sunt avantajele sale.

Ce este implantul Mentor?

ce este implantul mamar Mentor
Sursa: Breastimplantsbymentor.com

MENTOR este una dintre cele mai importante branduri de implanturi mamare, fiind o opțiune preferată atât de femei, cât și de chirurgii esteticieni. Cu tradiție în fabricarea implanturilor mamare, MENTOR oferă constant rezultate remarcabile ținând cont de dorințele fiecărei femei. 

Numeroase studii au arătat că femeile care au optat pentru implanturi MENTOR sunt extrem de mulțumite de rezultatele operației de mărire a sânilor cu aceste implanturi. Aceste implanturi se regăsesc în diferite forme, tipuri, texturi și dimensiuni pentru a se potrivi nevoilor oricărei paciente.

Unde și cum sunt realizate aceste implanturi?

aceste implanturi sunt aprobate de fda
Sursa: Unsplash.com

Aceste implanturi sunt fabricate în Statele Unite, de către compania Mentor (parte a grupului Johnson & Johnson), fiind aprobate de FDA. SUA impune standarde stricte de control al calității pentru producție, care deseori le depășesc pe cele din alte țări. 

Ingredientele utilizate la fabricarea implanturilor Mentor sunt:

 1. Învelișul implanturilor mamare MENTOR este construit din elastomer de silicon de calitate medicală. Învelișul respectiv este umplut fie cu gel de silicon coeziv, fie cu soluție salină în timpul operației de către un chirurg experimentat. Aceste ingrediente furnizează  un nivel ridicat de rezistență și elasticitate, creând rezultate naturale.

Testarea toxicologică a confirmat siguranța acestor materiale. 

2. Platina este singurul metal adăugat în timpul procesului de fabricație a gelului de silicon și a învelișului implanturilor mamare. FDA susține că acest lucru nu prezintă risc semnificativ pentru sănătate, confirmând siguranța în utilizare.

Care sunt avantajele implanturilor Mentor?

beneficii implant mentor
Sursa: Freepik.com

Printre beneficiile acestui tip de implanturi, enumerăm:

 • Sunt aprobate de FDA – implanturile saline sunt recomandate pentru pacienții cu vârsta peste 18 ani, în timp ce implanturile cu gel pentru cei cu vârsta peste 21 de ani. Ambele tipuri de implanturi sunt acceptate pentru reconstrucția sânilor.
 • Mentor pune la dispoziție implanturi în diferite forme, dimensiuni, proiecții și texturi. Această varietate de opțiuni permite personalizarea implanturilor în funcție de necesitățile și dorințele pacientelor.
 • Furnizează plenitudine și fermitate de neegalat, mai ales dacă pacienta are piept plat sau o atrofie a sânului după alăptare.
 • Creează rezultate excelente în operația de reconstrucție sânului după o intervenție chirurgicală de cancer mamar.
 • Rezultatele sunt evidente aproape imediat după operație.
 • Sunt cunoscute pentru capacitatea de a crea sâni care arată și se simt naturali. Conținutul implantului imită țesutul mamar nativ, iar formele și proiecția implantului curba unui sân natural.

Care sunt dezavantajele implanturilor Mentor?

dureri in zona sanilor
Sursa: Freepik.com

Operația de mărire a sânilor cu implanturi Mentor implică:

 • până la două săptămâni de recuperare;
 • sânii se pot simți foarte strânși, dureroși și tari (e posibil inclusiv ca sfârcurile să fie sensibile) timp de câteva săptămâni după operație.
 • Ca orice alte implanturi, augmentarea mamară presupune riscuri precum: contractură capsulară, ruperea implantului (inclusiv ruperea silențioasă a implanturilor), ptoza, durerea mamară și alte complicații mai severe. 

Ce tipuri de implanturi Mentor există?

ce tipuri de implanturi exista
Sursa: Freepik.com

Brandul propune 3 tipuri de implanturi atât pentru proceduri de augmentare, cât și pentru reconstrucția sânilor.

Implant mamar MemoryGel și MemoryGel Xtra

Cu o varietate de opțiuni pentru proiecție, plenitudine și fermitate, gelul coeziv unic regăsit în implanturile mamare MemoryGel creează o senzație mai naturală de moliciune.

Implanturile se mențin uniform, astfel încât să se simtă mai mult ca țesut natural al sânului. 

Implant mamar MemoryShape

Aceste implanturi utilizează un gel coeziv pentru a furniza o senzație netedă și naturală. Menținându-se uniform, gelul are capacitatea de a imita consistența țesutului mamar natural. Disponibile în diverse dimensiuni, forme și proiecții, implanturile MemoryShape creează rezultate durabile: elasticitate corespunzătoare și un nivel ridicat de integritate.

Regăsite în formă rotundă sau anatomică, implanturile de acest tip oferă mai multă proiecție la polul inferior sau acolo unde este necesar. Acestea se remarcă printr-o textură Siltex, care contribuie la diminuarea complicațiilor în augmentarea primară. 

Implant mamar Saline

Implanturile mamare saline sunt umplute cu o soluție salină sterilă, regăsită în mod natural și în corpul uman. Acestea oferă o senzație mai fermă la atingere (în comparație cu cele umplute cu gel), furnizând o serie de opțiuni pentru volumul, forma și proiecția dorite. 

Implanturile saline sunt livrate goale. După ce sunt introduse, chirurgul le umple, cu ajutorul unui tub, cu ser fiziologic pentru a ajunge la dimensiunea dorită de pacientă. După îndepărtarea tubului, implantul se sigilează automat.

Sunt disponibile 2 variante de implanturi mamare saline:

 1. Implanturi mamare rotunde saline – determină un aspect complet, o senzație mai fermă și un decolteu îmbunătățit.
 2. Implanturi mamare saline reglabile – sunt singurele implanturi saline care permit modificarea dimensiunii după operație.

Ce trebuie să știi despre recuperarea după operația estetică mamară?

ce trebuie sa faci dupa operatia de mărire a sânilor
Sursa: Freepik.com

Există posibilitatea ca pacienta să fie obosită sau să simtă dureri, timp de câteva zile, după operație. De asemenea, sânii pot rămâne umflați și sensibili la contactul fizic pentru o lună sau chiar mai mult.

Totodată, unele cazuri pot experimenta o senzație de strângere deoarece pielea se adaptează cu nouă dimensiune a sânilor. 

Pentru o vindecare rapidă, în prima lună postoperatorie, se recomandă evitarea:

 • expunerii la soare;
 • mișcărilor sau activităților care presupun întinderea pielii la locul/ locurile de incizie
 • sportului sau a altor activități care cresc pulsul sau tensiunea arterială;
 • stresului fizic sau emoțional inutil.

Garanția implanturilor Mentor

cat de rezistente sunt implanturile mentor
Sursa: Freepik.com

Implanturile mamare Mentor (la fel ca celelalte branduri de implanturi) nu sunt realizate să dureze toată viața pacientei. Pe măsură ce trece timpul, sunt necesare intervenții pentru îndepărtarea, actualizarea sau înlocuirea lor mai ales dacă apar defecțiuni ale implantului (scurgeri, riduri, migrație sau deflație).

Cu toate acestea, implanturile Mentor sunt concepute să reziste mulți ani fără probleme, adesea, aproximativ 10 ani înainte de efectuarea primei intervenții de revizie sau îndepărtare a implantului. Dar, în situația în care apare o complicație rară și implanturile trebuie înlocuite, acestea sunt acoperite de garanție.

Reține că, indiferent de brandul sau caracteristicile implantului ales, cel mai important este să optezi pentru operațiile estetice realizate de un chirurg cu experiență. Dacă ai alte întrebări legate de procedura cu implanturi mamare Mentor sau dorești o astfel de operație estetică, programează acum o consultație la cabinetul Dr. Panțuru. 

Lasa un comentariu

Call Now Button