Sarcina si operatia estetica a sanilor

Multe femei constata ca dupa sarcina si alaptare sanii isi pierd din forma si fermitatea lor de dinainte.  Acest lucru se datoreaza efectului variabil pe care sarcina o are asupra aspectului, fiziologiei si functiei sanilor, la gravida, și apoi, în perioada de lactatie si perioada de dupa alaptare.

Daca sanii Dvs. si-au pierdut din fermitate, forma si tonus si doriti sa le redati aspectul ridicat si ferm de dinainte de nastere, operatia de remodelare sani dupa nastere (ridicarea sanilor, mastopexia, marirea sanilor cu implante de silicon, micsorarea sanilor, etc.) poate fi o solutie in cazul Dvs.

Intrebari frecvente operatie estetica sani dupa nastere

Domnule Dr. Radu Panturu, care este cea mai potrivita interventie chirurgicala estetica a sanilor dupa sarcina?

Operatia estetica de lifting mamar (mastopexie) se recomanda pentru femeile la care pielea de la nivelul sanilor e in exces, in raport cu dimensiunea acestora. Sarcina va creste temporar dimensiunea sanilor, facand ca pielea acestora sa se intinda pe perioada graviditatii si alaptarii. In timp ce dimensiunea sanilor scade dupa sarcina si alaptare, pielea sanilor rareori se micsoreaza in aceeasi masura, ceea ce duce la un exces relativ de piele a sanului, comparativ cu dimensiunea sanului ramas. Din acest motiv, multe femei care ar fi fost candidate bune pentru o marire a sanilor cu silicoane, inainte de a avea copii sunt candidate mai bune pentru un lifting mamar sau o combinatie de augmentare – ridicare a sanilor, cunoscuta sub numele de mastopexie cu implant de silicon, după ce au avut copii. Femeile cu sanii mici, care nu au suferit de o schimbare semnificativa a pielii sanilor dupa sarcina pot fi inca candidate bune pentru marirea sanilor fara lifting mamar.
Mai multe detalii referitoare la operatiile estetice ale sanilor gasiti pe paginile dedicate operatiilor de san.

Se recomanda efectuarea aceastei procedura daca mai intentionez sa raman gravida?
Daca operatia estetica a sanilor este solutia potrivita in cazul Dvs. este important de stiut ca operatia poate fi realizata înainte de a deveni gravida sau de a planifica activ sa ramaneti insarcinata. In cazul in care sunteti interesata de chirurgia estetica a sanilor dupa sarcina, atunci va trebui să amanati o interventie chirurgicala pentru cateva luni, pana dupa ce ati terminat perioada de lactatie. Aceasta recomandare este pentru a reduce riscul de infectii și chisturi dupa operatia sanilor. Dacă sunteti intre sarcini, și planuiti sa aveti mai multi copii in viitorul nu prea indepartat, atunci puteti decide sa amanati o intervenție chirurgicala de ridicare a sanilor pana cand intentionati sa nu mai ramaneti gravida. Acest lucru se datoreaza faptului ca sarcinile ulterioare sunt progresiv mai susceptibile de a schimba forma sanului chiar si dupa o interventie chirurgicala de ridicare a acestora. Așteptând, se poate obtine un rezultat mai de lungă durată, și s-ar putea salva proceduri de corectie care se adauga în final, la timpul de recuperare si la costuri.

Cum de sarcina afecteaza longevitatea si rezultatele operatiilor estetice ale sanilor?
Nu se poate garanta faptul ca in viitor o sarcina nu va avea un impact negativ asupra rezultatelor unei interventii chirurgicale. După un lifting de san, trebuie să intelegeti ca nu veti fi protejata impotriva schimbarilor naturale care pot să apară la sani, dupa sarcina. De exemplu, daca efectuam operatia de mastopexie apoi deviniti gravida sau luati in greutate din orice motiv, sanii pot creste in dimensiuni. Dupa ce ati pierdut in greutate, este posibil ca sanii sa se lase din nou.
Pentru mai multe detalii referitoare la aceasta procedura si pentru a stabili daca aceasta procedura este solutia potrivita si in cazul Dvs. va rugam sa stabiliti o consultatie la Dr.Panturu.

10 Comentarii

 • Petronela
  Postat 13/01/2017 5:41 pm 0Likes

  Buna dimnul doctor am si eu o prob cu sâni sunt prea mici nu au nici o forma imi este foarte rusine cum arat cât e pretul pentru silicoane

 • Iolanda
  Postat 27/10/2017 9:08 am 0Likes

  Buna ziua! Eu am o curiozitate și nu prea găsesc informații. Am sânii lăsați și nu prea mari, nu doresc implant de silicon. Ce soluție exista sa ii pot ridica? Va mulțumesc!

  • DrPanturu
   Postat 01/12/2017 12:24 pm 0Likes

   Buna ziua,

   Va multumim pentru interesul acordat serviciilor noastre.

   Se poate face operatia de ridicare a sanilor / mastopexie.
   Aveti posibilitatea sa veniti la o consultatie la clinica din Bucuresti?
   Pentru detalii puteti suna la +40773391085 sau prin email la drpanturu@gmail.com

 • Alexandra
  Postat 08/10/2018 11:18 am 0Likes

  Buna ziua as dori niste informați. As dori sa îmi puteți spune am sâni lăsați și aș dori ridicați dar as dori sa fie rotunzi as dori sa știu pretul

  • DrPanturu
   Postat 07/04/2019 12:47 pm 0Likes

   Buna ziua, pretul pentru operatia de mastopexie cu implant este 3900 euro.

 • Andreea
  Postat 07/11/2018 1:07 pm 0Likes

  Buna, imi puteți spune la ce perioada de timp dupa realizarea implantului mamar se recomanda sa ramân însărcinată?
  Multumesc anticipat!

 • Corina
  Postat 07/11/2018 1:09 pm 0Likes

  La ce timp dupa realizarea implantului mamar se poate sa ramân însărcinată? Multumesc anticipat!

  • DrPanturu
   Postat 07/04/2019 12:45 pm 0Likes

   Nu aveti restricții de asemenea natura.

Lasa un comentariu

Call Now Button