6 din 10 femei intră în cabinetele chirurgilor plasticieni pentru diverse proceduri estetice, iar cea mai cerută este cea de mărire a sânilor.

Intervențiile chirurgicale pentru îmbunătățirea aspectului sânilor se fac din motive strict estetice sau pentru refacerea după mastectomie.

În România, numărul intervențiilor chirurgicale pentru mărirea sânilor este într-o continuă creștere, factor care a contribuit și la accesibilitatea lor din punct de vedere financiar. Astfel ne aflăm în topul clasamentelor atunci când vine vorba de sâni frumoși.

Tipuri de implanturi pentru mărirea sânilor: Tu ce ai alege?

Când apelezi la implanturi pentru mărirea sânilor?

Aspectul fizic și părerea celor din jur poate afecta performanța prin scăderea încrederii față de propria persoană.

Încrederea în sine este definită de psihologi ca fiind o caracteristică ce contribuie în mare măsură la supraviețuire. Reprezintă acea senzație care îți permite să îți îndeplinești dorințele, să urci pe scara profesională și să poți face față provocărilor cotidiene. Astfel, pentru a ajunge acolo unde vrei, ai posibilitatea să lucrezi atât la psihic, cât și la fizic.

Cel mai des, pacientele apelează la implanturi mamare atunci când:

  • sânii sunt prea mici comparativ cu restul corpului,
  • sânii sunt asimetrici,
  • sânii sunt lăsați.

Procedurile de mărire a sânilor se pot realiza dacă pacienta are peste 18 ani, are o stare de sănătate bună și nu este însărcinată.

Ce tipuri de implanturi alegi pentru mărirea sânilor?

Există mai multe metode prin care poți să îți mărești sânii și acestea trebuie discutate cu medicul pentru a lua cea mai bună decizie în funcție de rezultatul dorit și de istoricul tău medical.

Tipuri de implanturi pentru mărirea sânilor: Tu ce ai alege?

Mărirea sânilor cu implant de silicon

Implanturile de silicon sunt cerute de cele mai multe paciente din întreaga lume, îmbunătățind cu mult aspectul sânilor prin mărire și prin asigurarea simetriei. Pentru această procedură se folosesc fie implanturi rotunde, fie anatomice.

Implanturi mamare cu proteze de silicon rotunde

Implanturile rotunde oferă un decolteu impresionant și contribuie la apropierea sânilor. Acest timp de implanturi te va face să uiți de existența sutienelor.

Implanturi mamare cu proteze de silicon anatomice

Dacă îți dorești un aspect natural, implanturile cu formă anatomică reprezintă o alegere bună. Forma lor este de picătură, fiind mai mari în partea de jos.

Mărirea sânilor prin transfer de grăsime

Numită și microlipofilling, procedura de mărire a sânilor folosind propria grăsime asigură un aspect natural și o senzație care nu dă de gol la atingere. Această intervenție se poate realiza ca atare sau în combinație cu cea de implant de silicon și/sau cea de lifting.

Tipuri de implanturi pentru mărirea sânilor: Tu ce ai alege?

Tehnici utilizate pentru mărirea sânilor cu implanturi

Pentru a îmbunătății aspectul sânilor cu ajutorul implanturilor mamare se crează o incizie în care sunt introduse protezele. Locul în care se face incizia este ales în funcție de fizicul pacientei, de mărimea implantului și de preferințele pacientului și chirurgului.

Incizie la nivelul șanțului mamar

Una dintre cele mai folosite tehnici, incizia la nivelul șanțului mamar permite introducerea și eliminarea implanturilor cu ușurință.

Incizie transaxilară

Chirurgul introduce implantul mamar printr-o mică incizie făcută în axilă. Această tehnică nu lasă cicatrici pe piept, ci în axilă.

Incizie transareolară

Această tehnică presupune o incizie semicirculară pe marginea inferioară a areolei și se poate efectua pentru pacientele cu areole mari.

Implanturile se pot introduce submuscular sau subglandular. Acest lucru se decide împreună cu medicul în timpul discuției preoperatorie.

Tipuri de implanturi pentru mărirea sânilor: Tu ce ai alege?

Alege implantul care ți se potrivește

Cu toate că procedurile de mărime a sânilor vizează, în mare, persoanele sănătoase, este important să te documentezi și să discuți cu medicul chirurg pentru a vedea care este cea mai bună metodă, ținând cont de istoricul medical și de starea actuală a corpului.

Noi te asigurăm că rezultatele sunt surprinzătoare dacă alegi una dintre metodele specificate mai sus.

Lasa un comentariu

Call Now Button