Chiar dacă ai respectat cu sfințenie o rutină riguroasă de îngrijire a pielii, tot va veni o vreme când vei dori cu orice preț ca ridurile și pliurile de la ochi să dispară iar pielea din acea zonă să pară mai fermă. 

Și, în situația în care nu îți poți permite o pauză de o săptămână de la muncă sau încă te ezită ideea unei intervenții chirurgicale, este normal să explorezi opțiunile de ridicare a pleoapelor fără intervenție chirurgicală. Blefaroplastia, sau operația estetică la nivelul pleoapelor, a devenit una dintre cele mai cerute proceduri estetice în ultima perioadă, atrăgând chiar și pacienți inițial reticenți.

Totuși, dacă, din diferite motive, te afli în dilema alegerii unei blefaroplastii și te preocupă costurile ridicate, lipsa timpului pentru o perioadă de recuperare acasă sau reticența de a fi văzută fără machiaj în public timp de câteva săptămâni, există câteva alternative non-chirurgicale disponibile.

4 Alternative nechirurgicale ale blefaroplastiei chirurgicale

Ce așteptări să ai de la o blefaroplastie nechirurgicală

Dacă pielea din jurul ochilor tăi nu este excesiv de lăsată, te poți orienta către o alternativă non-chirurgicală, care oferă o perioadă de recuperare mult mai scurtă. Este important să fii conștientă că efectele acestor proceduri sunt temporare și, în mod evident, mai puțin durabile decât rezultatele obținute prin blefaroplastia chirurgicală.

Dacă starea pielii din jurul ochilor nu denotă un grad avansat de îmbătrânire, te poți califica ca o candidată ideală pentru unele dintre cele mai populare metode de blefaroplastie nechirurgicală, pe care le vom discuta în detaliu. Este esențial să cunoști că, în funcție de natura problemelor cu care te confrunți, tratamentele alternative pot fi aplicate în combinație, pentru a obține rezultate satisfăcătoare ce vor aduce un zâmbet larg pe fața ta.

Chiar și pentru persoanele care au trecut printr-o intervenție chirurgicală, uneori este necesară adoptarea unui tratament complementar. De pildă, există o concepție eronată conform căreia blefaroplastia elimină complet ridurile. În realitate, post-operator, anumite riduri rămân vizibile, fiind eliminate doar acele linii asociate cu excesul de piele îndepărtat în timpul operației.

Prin urmare, este realist să te aștepți la rezultate încântătoare dintr-o singură procedură, dar dacă semnele de îmbătrânire în zona ochilor sunt pronunțate, este prudent să îți ajustezi așteptările și să consideri posibilitatea de a recurge la un tratament suplimentar, în cazul în care dorești mai mult decât o simplă îmbunătățire discretă.

Tipuri de blefaroplastie nechirurgicală

4 Alternative nechirurgicale ale blefaroplastiei chirurgicale

1. Blefaroplastie nechirurgicală cu plasmă

Această metodă, uneori numită și blefaroplastie cu laser, utilizează un tip specific de laser ce vizează reducerea excesului de piele și grăsime din zona pleoapelor.

►Avantaje: Unul dintre beneficiile principale ale acestei tehnici este diminuarea riscurilor de sângerare și inflamație, oferind rezultate care tind să fie mai exacte și mai uniforme față de alte proceduri. Durabilitatea efectelor sale, de 1-2 ani, o plasează superior în fața altor opțiuni nechirurgicală, cum ar fi tratamentele cu Botox, ale căror rezultate persistă între 3 și 6 luni.

►Dezavantaje: Deși prezintă un grad redus de invazivitate, intervenția cu plasmă poate cauza arsuri sau decolorări ale pielii dacă nu este efectuată de un specialist calificat. De asemenea, este necesar un interval de recuperare de 3-5 zile, perioadă în care zona tratată va prezenta mici pete mai închise la culoare comparativ cu tenul.

4 Alternative nechirurgicale ale blefaroplastiei chirurgicale

2. Botox

Recunoscut în mod obișnuit pentru capacitatea sa de a trata ridurile de pe frunte și dintre sprâncene, Botoxul este, de asemenea, eficient ca metodă de lifting nechirurgical al pleoapelor. O mică cantitate de toxină botulinică, administrată printr-o injecție fină, inhibă activitatea musculară excesivă responsabilă de formarea ridurilor, netezind pielea din jurul ochilor și oferind un efect de lifting natural al pleoapelor.

►Avantaje: Necesită doar o vizită scurtă, de aproximativ 15 minute, la cabinetul medicului, după care poți să te întorci la activitățile zilnice fără a fi nevoie să te ascunzi de priviri curioase, spre deosebire de blefaroplastia cu plasmă.

Utilizarea Botoxului în doze mici asigură un aspect natural, fără a „îngheța” expresiile faciale, eliminând ridurile fără costuri exorbitante. Dacă rezultatul final nu este pe placul tău, există modalități simple prin care poți contracara efectul Botoxului și reveni la aspectul inițial.

►Dezavantaje: Este posibil să dureze până la două săptămâni pentru a observa efectele complete ale tratamentului cu Botox. Rezultatele sunt temporare, durând aproximativ 3-6 luni, cu posibilitatea de a fi prelungite prin ședințe de retuș.

Un alt dezavantaj perceput de unele femei și bărbați sunt regulile ce trebuie urmate după injectare, în primele 4 ore, dar și restricțiile de sport intens sau expunere la soare timp de câteva săptămâni.

4 Alternative nechirurgicale ale blefaroplastiei chirurgicale

3. Microneedling

Microneedlingul reprezintă o formă de blefaroplastie non-invazivă care implică folosirea unui instrument asemănător unui stilou, echipat cu micro-ace. Acestea penetrează superficial pielea, generând mici perforații care declanșează procesul natural de regenerare și stimulează producția de colagen. Această tehnică este aplicată pentru a ameliora diverse afecțiuni ale pielii, incluzând ridurile, petele, cicatricile, precum și pentru a îmbunătăți aspectul pleoapelor lăsate și al liniilor fine din jurul ochilor.

►Avantaje: Microneedlingul se distinge prin timpul scurt de recuperare și printr-un risc minim de complicații, în condițiile utilizării de către un specialist. Prin stimularea producției naturale de colagen, rezultatele obținute sunt de durată și se prezintă într-o manieră naturală, depășind în termeni de persistență alte metode non-chirurgicale.

►Dezavantaje: Datorită naturii sale de a activa producția internă de colagen, este posibil să fie necesare multiple sesiuni pentru a atinge rezultatele scontate, aspect care poate deveni costisitor și consumator de timp. În plus, sensibilitatea pielii poate determina apariția temporară a iritațiilor, roșeaței sau umflăturilor după procedură.

Un alt neajuns constă în faptul că microneedlingul nu este extrem de eficient în cazul pleoapelor profund lăsate sau al ridurilor foarte pronunțate. De asemenea, unele clinici nu oferă un tratament specific pentru liftingul pleoapelor nechirurgical prin microneedling, ci doar pachete generale pentru întreaga față.

4 Alternative nechirurgicale ale blefaroplastiei chirurgicale

4. Alte metode de blefaroplastie nechirurgicală

Imaginează-ți că o simplă injecție ar putea rejuvena zona ochilor. În anumite situații, refacerea volumului în zona suboculară se realizează prin injectarea diferitelor substanțe de umplutură.

Alteori, medicii specialiști pot recomanda tratamente precum peelinguri chimice, ulterapie sau microdermabraziune.

Diferențele dintre blefaroplastia chirurgicală și cea nechirurgicală

Medicina estetică a evoluat considerabil, permițând astăzi realizarea blefaroplastiei nechirurgicale, fie că este vorba despre utilizarea plasmei, Botoxului sau alte tehnici, cu o mare ușurință și obținerea unor rezultate remarcabile.

Cu toate acestea, blefaroplastia chirurgicală continuă să ofere cele mai durabile efecte.

Intervenția chirurgicală pe pleoapele inferioare (zona de sub ochi) oferă rezultate care pot fi considerate permanente, fiind ideală pentru persoanele care se confruntă cu pungi sub ochi sau cu exces de piele. De asemenea, intervenția pe pleoapele superioare menține rezultatele pentru aproximativ 7 – 10 ani.

Comparativ cu metoda chirurgicală, blefaroplastia nechirurgicală cu plasmă prezintă o durabilitate a efectelor de circa 1-2 ani, prin microneedling rezultatele se mențin între 6 și 12 luni, iar cu Botox, efectele durează între 3 și 6 luni, variațiile depinzând de factori individuali precum vârsta, stilul de viață, tipul pielii și predispozițiile genetice.

Lasa un comentariu

Call Now Button