Procedura de mezoterapie este un tratament non-chirurgical ce implică realizarea unor microinjecții intradermice care au scopul de a-i oferi pielii aspectul tânăr și sănătos. Mezoterapia este privită ca un tratament modern de revitalizare a tenului, aceasta oferind numeroase avantaje din perspectivă estetică.
Această procedură vizează inserarea în piele a unor vitamine, minerale, agenți de hidratare, acid hialuronic nereticulat și alte substanțe benefice pentru hidratarea și revitalizarea tegumentului, ținând cont de necesitățile pielii pacientului.
Această infuzie de ingrediente hrănește și întinerește pielea, stimulând în același timp producția de colagen și elastină, ambele fiind esențiale pentru elasticitatea naturală a pielii.
În esență, mezoterapia este un tratament rapid ce are ca scop refacerea cutanată a pielii, acționând asupra fermității acesteia.
Din ce în ce mai multe persoane apelează la această metodă de tratament deoarece ea oferă beneficii în numeroase moduri, în funcție de zona de aplicare.
Ce se tratează prin mezoterapie?
Procedura de mezoterapie reprezintă o formă de tratament care vizează corectarea unor probleme de ordin estetic, fiind aplicată atât femeilor, cât și bărbaților. Odată cu înaintarea în vârstă, această soluție este efectuată nu doar din perspectiva corectării unor probleme, ci și din cea a prevenirii apariției premature a semnelor îmbătrânirii.
Numeroase persoane apelează la acest tratament datorită versatilității sale în privința întineririi, tonifierii și hidratării pielii. Mai precis, mezoterapia contribuie la:
- Corectarea ridurilor și a liniilor fine;
- Reîntinerirea pielii prin refacerea celulară a țesuturilor;
- Tratarea zonelor cu hiperpigmentări cutanate;
- Prevenirea îmbătrânirii cutanate a pielii;
- Tratarea vergeturilor și reducerea celulitei;
- Tratarea alopeciei.
Mezoterapia este considerată un tratament adițional pentru persoanele care apelează la fillere cu acid hialuronic, ajutând la o hidratare în profunzime a pielii.
Multe doamne își îndreaptă atenția către această procedură pentru a trata anumite afecțiuni la nivelul feței (cicatrici acneice, lăsarea pielii, riduri de expresie etc.) sau strict din dorința de a încetini procesul de apariție a semnelor de îmbătrânire. Cu alte cuvinte, mezoterapia vizează refacerea țesuturilor și îmbunătățirea semnificativă a aspectului feței atunci când intervin ridurile, cicatricile post acneice sau petele pigmentare.
Astfel, mezoterapia este un tratament anti-aging care are un rol definitoriu în menținerea unui aspect tânăr și sănătos al pielii.
În ce constă procedura de mezoterapie?
Mezoterapia implică o tehnică minim-invazivă și nedureroasă, realizată manual prin intermediul unui mesoroller sau instrumental cu ajutorul unor dispozitive moderne de dermoelectroporație (fără ace), prin care anumite substanțe hrănitoare pătrund în profunzimea pielii.
Acest cocktail de vitamine, enzime, minerale și antioxidanți joacă un rol esențial în impulsionarea microcirculației și producției de colagen, pielea devenind mult mai tânără și luminoasă. Totodată, tratamentul conferă un efect de lifting, ajutând la ridicarea pomeților.
Când se recomandă efectuarea acestui tratament?
Specialiștii recomandă efectuarea acestei proceduri în sezonul rece, pielea fiind deshidratată în urma expunerii la factori precum raze UV, temperaturi ridicate etc.
Cu toate că cele mai multe intervenții sunt efectuate la nivelul feței, mezoterapia este folosită și în alte zone în vederea remodelării corporale.
Rezultatele depind atât de acțiunea directă a substanțelor injectate, cât și de stimularea producției de elastină prin microînțepăturile realizate.
Câte ședințe sunt necesare?
La prima întrevedere cu medicul estetician se vor discuta toate aspectele ce țin de efectuarea procedurii și de istoricul medical al pacientului. În mod cert, ținând cont de vârsta și starea de sănătate a acestuia, medicul va crea un plan de tratament personalizat privind:
- numărul și frecvența ședințelor;
- componența cocktail-ului pentru injectare.
Astfel, pentru ca procedura să se realizeze fără probleme este necesar ca pacientul să respecte următoarele recomandări:
- Să nu consume alimente cu un conținut ridicat de proteine cu 24 de ore înainte;
- Să evite medicamente ce au efect analgezic cel puțin 7 zile înainte;
- Să nu consume băuturi alcoolice sau cafea;
- Să evite machiajul în ziua aplicării tratamentului.
Totodată, în funcție de tenul pacientului, înainte de procedură se va aplica o cremă cu efect anestezic în vederea reducerii disconfortului din timpul tratamentului. Ținând cont de problemele zonei vizate, microinjecțiile sunt introduse la diferite adâncimi pentru a trata imperfecțiunile pielii.
O ședință de mezoterapie se încadrează în intervalul 30 de minute – 120 de minute, în funcție de complexitatea cazului.
Este important de specificat faptul că procedura nu implică durere, ci doar un mic disconfort datorat microinjectării intradermice. În majoritatea cazurilor, rezultatele sunt vizibile după 4-8 ședințe.
Procedura prezintă efecte adverse și contraindicații?
După efectuarea tratamentului este posibil ca pacientul să resimtă mici sensibilități, mâncărimi, edeme și disconfort la nivelul zonei tratate, însă aceste efecte minore dispar în decursul unei zile.
În privința contraindicațiilor, mezoterapia nu este o procedură ce poate fi efectuată persoanelor care prezintă:
- sarcină sau care se află în perioada de alăptare;
- boli hepatice sau cronice;
- diabet zaharat dezechilibrat;
- infecții active virale sau bacteriene;
- hipersensibilitate la substanțele utilizate;
- implant metalic și pacemaker în situația procedurii de mezoterapie prin electroporație.
Ce beneficii oferă procedura de mezoterapie?
Printre principalele beneficii oferite de acest tratament revoluționar menționăm:
- rezultate imediate datorită impulsului energetic acționat la nivelul pielii;
- hidratarea în profunzime a pielii și un nivel ridicat de protecție împotriva factorilor nocivi externi;
- creșterea elasticității și fermității pielii;
- efect de lifting al pielii, nefiind necesare alte proceduri adiționale;
- riduri diminuate și piele mult mai luminoasă;
- îmbunătățire contur facial;
- aspect al tenului mult mai întinerit și sănătos.
De asemenea, un avantaj major pe care îl oferă acest tratament este reprezentat de versatilitatea sa în abordarea unor nevoi multiple ale pielii. Ținând cont de substanțele nutritive folosite, mezoterapia poate soluționa diferite probleme ale pielii, mai precis:
- surplusul de țesut adipos;
- căderea părului;
- acnee și cicatrici post-acneice;
- pete pigmentare.
Concluzii
Mezoterapia este un tratament modern de corectare a imperfecțiunilor pielii și de îmbunătățire a calităților acesteia cu ajutorul unor nutrienti injectabili, ce au rolul de a regenera țesuturile. Concret, mezoterapia presupune injectarea unor vitamine, minerale, antioxidanți și agenți de hidratare în primul țesut al epidermei, stimulând activitatea celulară a pielii.
Pentru procedura de mezoterapie sunt utilizate produse din gama Mesoline, acestea fiind concepute de specialiști în medicina anti-aging și recunoscute pentru eficiența lor în astfel de tratamente.
Dacă ești interesat(ă) de această intervenție non-chirurgicală sau de alte operatii estetice, programează o consultație la cabinetul Dr. Panturu pentru a afla mai multe detalii.
Lasa un comentariu