Deși mărirea sânilor rămâne cea mai populară operație estetică printre femeile din toată lumea, labioplastia se situează pe primul loc în ceea ce privește creșterea cerinței. Conform celui mai recent studiu făcut de ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery), ajustarea mărimii labiilor este procedura cu cea mai mare creștere la nivel mondial în 2016 (cu 45% mai mult decât în 2015).

Chiar și așa, labioplastia rămâne încă în zona tabu. Multe femei se feresc să discute acest subiect în public, deși numărul căutărilor în Google demonstrează că interesul este invers proporțional cu reținerile pacientelor. Statisticile arată că labioplastia se situează în primele 5 cele mai căutate operații estetice.

De ce a prins amploare labioplastia?

Pe harta mentală colectivă, chirurgia estetică este asociată adesea cu complexele de inferioritate izvorâte din anumite defecte fizice. Totuși, chirurgia estetică își asumă destule merite medicale. Dincolo de confortul psihic și creșterea încrederii în sine, anumite proceduri îmbunătățesc viața pacientelor și din alte puncte de vedere.

Labioplastia este una din aceste proceduri estetice.

LABIOPLASTIA: CONFORT FIZIC SAU PSIHIC?

Ambele. Labioplastia este o intervenție chirurgicală care nu oferă satisfacție doar din punct de vedere estetic și psihic, ci și fizic. Operația are menirea de a reduce disconfortul, durerea și iritațiile cauzate de excesul de labii. Așadar, beneficiile unei astfel de intervenții depind foarte mult de motivația pacientei.

Când este indicat să faceți o astfel de operație?

Majoritatea femeilor apelează la operația de micșorare a labiilor din motive:

  • Estetice: mărimea, distanțarea sau lungimea labiilor devin deranjate din punct de vedere vizual, mai ales dacă sunt vizibile prin îmbrăcămintea mai strâmtă.
  • Fizice: durere, disconfort și iritații în timpul actului sexual sau a exercițiilor fizice.

Oricare ar fi motivul, este de preferat să mergeți la un consult și să vă informați direct de la sursă. Un medic avizat vă va ghida, cu siguranță, către decizia cea mai bună pentru dumneavoastră. Când vine vorba de propriul confort, rușinea și reținerile nu își au locul.

Multe femei se informează singure, din diverse surse mai mult sau mai puțin credibile, formându-și astfel o impresie neclară sau chiar greșită asupra a ceea ce înseamnă labioplastia, când și de ce este indicat să apeleze la ea.

Iată mai jos câteva concepții des întâlnite.

MITURI ȘI ADEVĂRURI DESPRE LABIOPLASTIE

  1. Labioplastia este doar pentru femeile care au trecut prin una sau mai multe nașteri.

Fals! Deși o parte din paciente recurg la această operație din cauza întinderii de labii care apare în urma nașterilor, există destul de multe femei care solicită o astfel de intervenție fără să fi avut experiența vreunei sarcini. Pur și simplu sunt nemulțumite de forma și dimensiunea labiilor cu care s-au născut.

  1. Labioplastia, un simplu moft estetic?

 Nu! Deși una din motivațiile acestei intervenții chirurgicale este aspectul neplăcut al organului sexual feminin, labioplastia este cea mai bună soluție atunci când vine vorba de disconfortul cauzat de excesul de labii. Când labiile interne devin mai mari decât labiile externe, poate apărea o senzație acută de durere și chiar iritații.

  1. Cât de mare trebuie să fie excesul de labii pentru a solicita o astfel de intervenție?

 Nu există o lungime standard care să vă indice necesitatea unei astfel de intervenții. Singura unitate de măsurare în acest caz este propriul dumneavoastră disconfort fizic sau psihic.

  1. Labioplastia afectează plăcerea sexuală

 Fals! Labioplastia nu afectează în nici un fel plăcerea sexuală a pacientei. Ba chiar din contră! Multe femei se declară mult mai mulțumite de acest aspect al vieții intime, datorită efectului pozitiv asupra încrederii de sine.

  1. Recuperarea post-operatorie, floare la ureche

 Deși labioplastia nu este o intervenție chirurgicală foarte complicată (timpul de operare este de aproximativ 30 de minute), recuperarea post-operatorie nu trebuie subestimată. Timpul maxim de vindecare completă poate ajunge până la 3 luni. Procesul de vindecare nu este unul dureros, atâta timp cât sfaturile medicului sunt urmate întocmai.

PROCEDURI CARE POT FI FĂCUTE SIMULTAN CU LABIOPLASTIA

Labioplastia este una din operațiile relativ simple, așa că are avantajul de a putea fi făcută simultan, la aceeași anestezie generală, cu alte proceduri precum:

  • Liposucții minore
  • Corecturi de sâni (măriri sau ajustări)
  • Blefaroplastie pleoape

Oricare ar fi alegerea dumneavoastră, nu trebuie să pierdeți din vedere că sănătatea și propriul confort sunt, întotdeauna, pe primul loc.

Lasa un comentariu

Call Now Button